Вече съм на ясла

• 46 235
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте! Бихте ли споделили децата от 1 до 3 години в една група ли са? ||Дъщеря ми ще посещава чиста ясла и доколкото разбрах в нейната група ще са от 1 до 3 години децата. Благодаря

# 151
slavip, в нашата ясла дори шише с вода не дават(трябва да пият от  чаша), а за мляко едва ли позволяват.
елия83, доколкото знам, в една група има деца на възраст м/у 1 и 3 г.

# 152
  • Шумен
Аз не съм много наясно с точната ситуация. В разговор със сестра на групата останах с впечатление, че са на различна възраст (подробно не са ми казвали, аз не съм се сещала да питам Blush). С една позната се засякохме снощи с децата на площадката и се оказва, че сина и на 1,2 м ще е в една група моите момичета Simple Smile

# 153
  • Leeds, UK
В нашата група също са на възраст до 3 годинки. По мое мнение това е полезно - научават нови игри, думи, умения като гледат по-големите. Е, лошата страна е че по-големите командват дето се вика, играта с играчките, но това зависи от персонала.

# 154
Здравейте момичета  wavey

Да се запиша и аз в тази темичка да ви следя.

Дъщеря ми е на 1г 7м и от 1.09 тръгна на ясла (21 ясла Бон-Бон). Нямаше драми, но аз я пусках и при една жена да я гледа като стана на годинка и трябваше да започна работа... За дните в които ходи от 1ви беше до обяд (12ч), като в последния ден там обядва. Всичко минало ОК казаха лелките  Mr. Green От утре ще я пробват и да спи там, дано всичко мине ОК и с това  :pray При нас таткото я води, че аз нямам психика да я оставя ако плаче много, пък и за мен май повече плаче...

За сега не са ни казали още какво точно се иска от нас за купуване...все подхвърлят по нещо. А за тези лигавници дето са от плат, големи...незнам си какви...и аз не намерих такива, а обиколих доста места. Последно взех от Вис Виталис някакъв...ама май ще ме освиркат  Whistling И друго което малко ме дразни - все я взимам с някакви памперси от неизвестни марки, пък аз специално и купувам Либеро, че до скоро борихме някакви бактерии които се влияеха и от абсорбирането на памперсите...

Пф олях се в писането...нищо важно ама само ей така да споделя де  Crazy

# 155
Здравейте. Искам да попитам платихте ли си изследванията за ясла или ви дадоха направление? Нашата педиатърка каза, че за ясла не се полагали.

# 156
  • София
Аз платих само изследването за сифилис,че то не се полагало по здравна каса.
В нашата група са деца от 1 до 3 годинки.
Нас ни помолиха да надпишем шишето за пиене,че да се знае,че е нейно,а аз надписах и обувките за ясла,защото видях и друго дете със същите обувки.
Относно памперсите,казаха да стоят в раничката й и от там ще ги взимат при нужда.

# 157
Даде ни направления за всичко без Васерман.Васермана + таксите за лаболаторията излизе 16лв.

# 158
  • Шумен
Само васермана (към 8 лв беше) го плати мъжа ми. Аз на консултацията казах на сестрата да ми напише  на един лист какво точно трябва да изследваме, като мислех че са платени. Каза ми "По принцип вие си ги плащате, но мога и направления да дам" и ми ги пусна като ми обясни какво къде. Платих за взимане на кръв в лабораторията по 2 лв на дете и това беше  Peace
В събота бяха за първи ден, сутринта ми казаха памперсите да си останат в шкафчето. Дадох им само мокрите кърпи и салфетките. Не знам точно в кои часове ги сменят, между 9 и 11.30 не бяха сменени (то нямаше и нужда де). В следващите дни ще видя как е Simple Smile

# 159
Здравейте. Искам да попитам платихте ли си изследванията за ясла или ви дадоха направление? Нашата педиатърка каза, че за ясла не се полагали.

И нашата педиатърка каза, че тези изследвания са платени.

Иначе в знак на добра воля ми даде направления за всичките изследвания все едно Александра е болна и по тази линия и трябват, та не платихме нищо...Васермана и той ми беше безплатен, но тва по линия на новото бебе  Crazy

# 160
  • В сърцето на моите съкровища...:)
my_love , нашата сестра ми обясни,четяхната лаборатория прави пълен пакет изследвания за ясла,който се заплаща и струва 30лв.
Явно навсякъде е различно... Thinking

# 161
И  аз не съм плащала за изследвания, ама акто ви чета може да е било заради добрата воля на лекарката...Само васермана си платих....
И в нашата ясла ще е без значение от възрастта, ама пък ако директорката реши може и да ги съчетаят горе-долу по възраст или поне родени първото полугодие и второто да са в отделни групи...
Мислех днес да го пускам, но още прокашля от бронхита си и ще изчакам понеделник да си е здрав. Само го мисля как ще е, нямам търпение вече да почва, че да приключвам с терзанията...

# 162
  • Sofia
Моето момче днес тръгна на ясла. Беше кошмарно. Още не мога да дойда на себе си. Чувах го отвън как ме вика миличкия. Сестрата излезе да ми каже, че другите нови бързо спрели да плачат, а моето дете давало "най-голям отпор". Не знам как издържат майките на другите плачещи дечица, ама аз ще се гръмна просто.

# 163
  • Leeds, UK
И аз само васермана си платих - 10 лв в кожен диспансер. Ние бяхме 2 дни на ясла и сега 1 седмица вкъщи - болни. Чак в  понеделник ще го пусна пак.

# 164
  • Шумен
На смяна в групата е друга сестра, Вали явно усети че е нещо нервна (нито се усмихна, а само  "Влизайте") и се лепна с рев за мен  Sad Лошо впечатление ми направи това че дори името си не каза, да не говорим че изобщо не попита коя коя е (приличат си). Децата не говорят а като са разстроени изобщо не се обръщат на име. Така както беше намусена шанса и точно тя да я успокои е нулев. Подозирам че ще има рев до обяд  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт