Вече съм на ясла

• 46 237
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
  • София
И аз съм на мнение,че децата много усещат- нервност на персонала,притесненост на родителите. Малката беше леко притеснена и като чу едното дете в яслата да плаче и тя започна да плаче,предишните дни поне без рев влизаше.Сега само чакам да стане обяд, да отивам да я прибера.

# 166
  • Шумен
Бързо са се успокоили след като сме си тръгнали сутринта Simple Smile Но пък ги заварихме да плачат, тази леля не посмяла да ги сложи да седнат за обяд с другите деца. Каза ни от утре, да ги оставаме за обяд щом искат децата. И ме пита коя коя е като ги взимах чак  ooooh! Досетих се защо не са се обръщали на име ама късно, никой не запомни че едната се казва Валерия всички и казват Виктория и от там Вики а не Вали. Детето на име Вики не реагира, само на Вали, Валя или на цялото име Валерия. А пък Михаела рядко се обръща на цялото си име (баща и не повярва и я пробва  Laughing ) тя си знае Миши и понякога сама си казва името Миши и това е Heart Eyes

# 167
Здравейте на всички. Ходих и пуснах изследванията. Едно чакане беше, но успяхме. Докторката в знак на добра воля ми даде направление за кръв и урина. Другото си го платих. Заедно с моя васерман всичко излезе - 25 лева. Смотана държава - хем ги искат по закон, хем не ги осигуряват. Както и да е. И това свършихме и сега в понеделник с бодра песен към яслата. Да се надяваме, че няма да е голям рев.

# 168
Момичета, ние тръгваме от понеделник на ясла и първоначално детето нямало да яде в яслата, а ще ни сипват храната в бурканчета. Първо казаха да нося 3 бурканчета, а днес като питах пак, ми казаха 20 и аз сега се чудя дали не са се объркали за тези 20 бурканчета. Все пак по някое време детето ще яде там и май са много 20 бурканчета  newsm78
 На вас по колко бурканчета ви искаха? А откъде мога да си купя бурканчета от бебешки пюрета с винт?

# 169
  • Leeds, UK
Аз пък моето го водих на лекар днес заради течащия нос и кихавиците. Изписаха ни само Олинт, другото си му било наред..Днес се обадих в яслата, че чак в понеделник ще го заведа. Яд ме е, ама какво да се прави. Ще ми остане само 1 седмичка отпуск за адаптирането му и после адаптирал, неадаптирал, ще ходи по цял ден. Ние поне вече веднъж спахме в яслите, т.е още на втория ден де  Grinning. Ама не мога да го пусна с тази настинка, против всякакви убеждения ми е и не разбирам как си ги пускат децата болни на ясли...Аз няма да си намеря място цял ден от притеснение, отделно, че другите деца ще се заразят, ако е заразно.
Кампанула, успех с тръгването! Ние не носим бурканчета, при нас децата от първия ден се хранят с другите и тогава се взимат. Ако не се е нахранило, те предупреждават вкъщи да си дояде. Аз и този месец продължавам да взимам от ДК, от другия спирам вече, но все си имам храна вкъщи за него.

# 170
Някое дете посещава ли 36 СДЯ в кв.Изток и да разкаже как е там?

# 171
Моето момче днес тръгна на ясла. Беше кошмарно. Още не мога да дойда на себе си. Чувах го отвън как ме вика миличкия. Сестрата излезе да ми каже, че другите нови бързо спрели да плачат, а моето дете давало "най-голям отпор". Не знам как издържат майките на другите плачещи дечица, ама аз ще се гръмна просто.

Оф,като те чета и на мен ми се сви сърцето!
Аз очаквам същото с моето мишле, направо не знам как ще се обърна и ще тръгна. Sad Но трябва да сме упорити и твърди, нали е за тяхно добро,поне така се надявам, де!

# 172
  • Sofia
След два часа рев от моя страна, сега ме боли главата. Детето е отказало да закусва, да седне на гърне и почти през цялото време е ревало. На обяд обаче хапнал и децата като отивали да лягат , тръгнал и той  #Crazy Майка го е взела преди това и каза че имал сълзи, та и тя се разстроила. Но за мен положителното е, че все пак е бил адекватен, разходили се навън, той си поискал питка и вкъщи ял като разпран... Легнал си спокойно вкъщи и заспал. Дано оцелем и утре. 
Melani_M успех и на вас!

# 173
Привет момичета,
и на нас предстоти от19 това събитие -ала една буца ми е в корема....
А и ние още се кърмим активно, та мами с опит в отбиването или по скоро в неговото редуциране на сутрин и вечер..... Оххххххх  това е моят отчаян зов за помощ...............

# 174
Децата са най - добрите психолози, усещат всичко, всяка една промяна в настроението на майка си. Ако майката е разстроена и те ще са. Това е моето разбиране, когато синът ми тръгна на ясла, беше на 1,10 месеца. Бях му говорила няколко седмици преди това колко ще е хубаво там, не зная дали ме разбра, но не плака, когато го заведох за първи път. Бях спокойна и усмихната когато той влезе в яслата. Не съм ревала, ясно ми че, че оттук нататък това е пътя и той бавно и полека ще се откъсва от мен.РАзбира се, че ми е било свито и притеснено, но не съм го показала и за миг.
Не зная дали заради това, но свикна много бързо, за няколко дни. Не е ревал или правил истерии, случвало се е да хленчи сутрин понякога, но е било прецедент. Обожава яслата има си и приятелчета вече.
Моят съвет е да не приемате драматично тази промяна, да сте спокойни.Ако плачете и изживявате с детето ще му направите лоша услуга.
Съпротивата на детето е нормална, както и отказа да яде, да сяда на гърне, няма нищо страшно или ненормално в поведението.Това е адаптация.

# 175
Привет момичета,
и на нас предстоти от19 това събитие -ала една буца ми е в корема....
А и ние още се кърмим активно, та мами с опит в отбиването или по скоро в неговото редуциране на сутрин и вечер..... Оххххххх  това е моят отчаян зов за помощ...............
Аз бях/съм  в същото положение. Като е на ясла суче само сутрин и вечер, а в почивните дни, когато си поиска  Laughing
И аз се притеснявах много, защото той заспиваше само след като е сукал . Отначало малко трудно са го приспивали (да кажем 3-4 дни ), но сега си заспива без проблем вече

# 176
Момичета, ние тръгваме от понеделник на ясла и първоначално детето нямало да яде в яслата, а ще ни сипват храната в бурканчета. Първо казаха да нося 3 бурканчета, а днес като питах пак, ми казаха 20 и аз сега се чудя дали не са се объркали за тези 20 бурканчета. Все пак по някое време детето ще яде там и май са много 20 бурканчета  newsm78
 На вас по колко бурканчета ви искаха? А откъде мога да си купя бурканчета от бебешки пюрета с винт?

По 3 бурканчета  Peace Нещо са те объркали с тези 20. Защото в някои ясли кухните работят и като самостоятелни кухни, за деца, които не са записани на ясла. Тогава може да е 20.
Пиши на лични ако си от София - и можеш да минеш - ще ти дам бурканчета  Simple Smile

# 177
След два часа рев от моя страна, сега ме боли главата. Детето е отказало да закусва, да седне на гърне и почти през цялото време е ревало. На обяд обаче хапнал и децата като отивали да лягат , тръгнал и той  #Crazy Майка го е взела преди това и каза че имал сълзи, та и тя се разстроила. Но за мен положителното е, че все пак е бил адекватен, разходили се навън, той си поискал питка и вкъщи ял като разпран... Легнал си спокойно вкъщи и заспал. Дано оцелем и утре. 
Melani_M успех и на вас!

И моята маймунка плаче. Ама какво да се прави, половината деца плачатпървите дни и е нормално и се старая да не се притеснявам.
В коя ясла сте?
По-скоро се притеснявам дали ще успее да се адаптира до 10 дни, защото след това няма как да я взимам през деня  Praynig

# 178
  • Шумен
Бурканчетата при нас са 14 - оставаш празните и взимаш пълните от шкафчето на детето. Леличките ми казаха, че може да взема големи винтови буркани и на едно място да им сипват храната на двете Peace
Днес не са плакали, били спокойни. Това ми каза неразговорливата леля, като ги изведе. И чак тогава се сети да ме пита коя коя е  ooooh!
При нас се появи сега друг проблем. На едната и потече носа и утре сме на лекар с нея, една от сестрите (говорих сега с нея по телефона) ме посъветва ако педиатъра каже да си остане вкъщи заради сополите  да не водя и двете (никога не сме ги делили за повече от час). Това заради адаптацията за да са спокойни. А по-нататък предполагам, че няма да е проблем вкъщи да остава само болното дете (ако не боледуват и двете)

# 179
Хайде и аз да драсна новостите от днес. Оставихме Александра да спи на обяд там, нооо тя не спала, но и не пречила на другите. Иначе всичко било нормално. Странното беше, че не и се спеше като я взех и си легна в часа в който си заспива по принцип...Дано утре поспи и нещата влезнат в ритъм  Praynig

Исках да ви попитам, давате ли на децата си някакви имуностимулатори...аз не съм и давала нищо и ме е яд, че не започнах нещо преди месец...

Общи условия

Активация на акаунт