Вече съм на ясла

• 46 272
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
Повтарям това с което започнах: Нека всяка майка решава сама за детето си - нали сами се съгласихте, че тя знае най-добре какво се случва с детето й. Или това важи само когато решава, че сополите са опасни  Wink
Изобщо не знам какви са й на Лили сополите, нито пък на вашите деца от какво им текват и от какво им спират носовете. Затова и не коментирам.  Simple Smile
Аз казвам за моето дете. Под "безвредни" сополи разбирам сополите му от рев дето се е надувал  цяла сутрин по мен и до 3-4 следобед още има сополи, които до вечерта вече ги няма; или пък подухал го е малко вятъра навън и му е текнал сопола, който като се приберем и се затопли вечерта минава.
Margaritka79, когато температурата е от зъби, не е от вирус и съответно не е заразна. Ти защо смяташ това за проблемно?  Peace
Явно със сигурност ще ме разнасят в яслата - като гледам вие тук как ми наскачахте.  Sunglasses Моля ви, момичета, нали просто всеки споделя как е с неговото дете  Peace

# 526
Аз да попитам: практика ли е да се извеждат децата по пантофи или това е запазена марка на нашата ясла?  Много ми е странно защо се стараем да им създаваме навици и след това някой възпитател си позволява с лека ръка да пренебрегне всичко постигнато! #Crazy изобщо  не искам да коментирам хигиенната страна нещата.
И още един въпрос: какво се случва с пелените? С моята госпожица успяхме това лято да махнем пелените /не без голямо усилие/ и сега ми казват, че трябвало да започна да и слагам пелена, защото можело и да не им каже или да не я разберат! newsm78 Аз си мислих, че в яслите полагат грижи и усилия да махнат пелените на малките /може и да съм в заблуда Embarassed/

# 527
  • Тракийка в Софийското равно поле....
...заспива чак към 2-2,30, а иначе в къщи си заспиваше в 12,30 след като се наобядва ... Започна да спи много неспокойно през нощта ... често се пробужда с писък ...
Уф, и ние така......... Така лесно отива на ясла, не плаче почти като я оставяме, а казват лелките не плачела и цял ден. Ревва само като идем да я взимаме и като ни види. Ама само за мъничко и като се нагушка спира. Но като се приберем е някак превъзбудена и странно непослушна. Тя е кротко дете, много кротко..... И това ми е странно. А двете нощи откак е на ясла не мога да я приспя по час и нещо. Става, ляга, лъже ме, че и се ака/пишка....... Заспива, унася се и не се отпуска а пак се буди. Докато спи ме стиска, сякаш да не и избягам. Смятам, че това се дължи на стреса, който явно тя изживява по този начин, а не плачейки в яслата.....  Rolling Eyes Tired

За сополите....... и според мен няма безвредни сополи. Аз мисля, че никненето на зъбки смъква имунитета и затова се пробуждат разни бактерийки и/или вирусчета, които иначе си дремят у всеки. Но за някои други дечица може да е проблем. Не че съм компетентна и само изказвам мнение. От друга страна може да става дума за алергия например.
Но и нашата ЛЛ онзи ден ми обясни, че само заради сополи не се спирало дете от градина. Заразно било само ако има температура.  Crazy Thinking Ами не съм съгласна. Аз онзи ден се разхремявих и последва кашлица. Марина веднага прихвана и се влачи със сополи и влажна кашлица 10 дни. Значи е заразно, щом я заразих. Но нито една от нас нямаше температура.

# 528
Аз да попитам: практика ли е да се извеждат децата по пантофи или това е запазена марка на нашата ясла?  Много ми е странно защо се стараем да им създаваме навици и след това някой възпитател си позволява с лека ръка да пренебрегне всичко постигнато! #Crazy изобщо  не искам да коментирам хигиенната страна нещата.
И още един въпрос: какво се случва с пелените? С моята госпожица успяхме това лято да махнем пелените /не без голямо усилие/ и сега ми казват, че трябвало да започна да и слагам пелена, защото можело и да не им каже или да не я разберат! newsm78 Аз си мислих, че в яслите полагат грижи и усилия да махнат пелените на малките /може и да съм в заблуда Embarassed/
При нас е практика  Tired Излизат си с пантофите,обяснението е,че докато преобуят 10-тина деца,ще загубят половин час,който могат да прекарат навън. За памперсите си в заблуда наистина  Wink Моето дете се самообслужва без проблем,но за тях е проблем искат да си казва  Naughty

# 529
BAN, не сме ти наскачали, поне на мен не ми се струва така, просто коментираме, как от безвредни за едни стават вредни за други...По повод темп. от зъби не съм съгласна, но.....както и да е..

За пантофите и при нас ги извеждат с тях, обувките като си го водя сутрин и вечер чак му ги обувам...Нямам търпение вече за една родителска среща, че да стане ясно кой как и т.н. За памперсите, казах че има достатъчно дрехи в шкафчето и не е проблем, че се е напишал да го преобуват. Дадох разрешение само за обяд да слагат памперс, че наистина 2 от 10 дена се напишква все още...

За губенето на времето пък, спокойно ги оборвам, че е въпрос точно на 5 минути, ако ще и 20 деца да са...ама пак е въпрос на желание..

# 530
  • на последния етаж
... Започна да спи много неспокойно през нощта ... често се пробужда с писък ...
... Заспива, унася се и не се отпуска а пак се буди. Докато спи ме стиска, сякаш да не и избягам...
Това се случва и при нас от няколко дни. Заспива сама (както досега), но към 2 часа започва да се буди, да плаче, иска да идва на нашето легло и се "впива" в мен, после иска да се връща на своето легло - сякаш е в полубудно състояние и в унеса си плаче...
През какво минават децата ни само... Сърцето ми се къса направо!

# 531
  bouquet

Аз още преди време бях споделила, че и нашите ги извеждат на площадката по пантофи, а нас, майките, не ни пускат да видим вътре какви са условията, щото било стерилно  Crazy

Днес ще го пробваме за първи път да спи там, та да видим. Ще ида към 1 да видя дали е заспал или ще ми го връчат истерясал от рев  Sick

# 532
  • Тракийка в Софийското равно поле....
През какво минават децата ни само... Сърцето ми се къса направо!
Колко добре казано  Tired

Марина днес голям рев му дръпна. Но защото не е наспана, а не е наспана, защото е супер неспокойна и сресирана явно.
Обмислям да и давам от капките на доктор Бах. Някой да има опит.

Нашите ги извеждат с обувки. Но пък вчера като ходихме да я вземем си беше с обувките вътре. Явно като са ги прибрали, не са я преобули.  Rolling Eyes

И аз искам родителска среща. Поне да видим всички учителки/лелки. Да видим кой какво, с кого и т.н.  Rolling Eyes

# 533
  • София
А BAN баш за това си помислих - при нас като се влиза се слагат калцуни, ако ги извеждат по пантофи после (не съм проверявала, че няма как) егасиму и стерилното  Grinning.
За другото не те нападаме, разсъждаваме си...

Tatitt моята педка ми беше споменала за тия капки (и даже ми нахвърля кои да си взема), аз в интернет ги бях намерила ама така и не поръчах, че ни подпукаха болестите и минахме на други лекарства и седене в къщи... От хомеопатичните знам също и едно Гелсемиум пак за такива стресови ситуации, но по-добре лекар да го предпише - не обичам така да съветвам за лекарства защото не е редно. Мисля си, че е рано да се притесняваш, нека да мине поне седмица-две. Нормално е да има стрес в началото. Важното е също ти да не показваш пред нея че си  неспокойна, да не и предаваш и твоите страхове (до колкото е възможно де).

# 534
Явно това с пантофите е повсеместна практика  Shocked

Днес стана трети ден, в който малката псещава яслата. Казаха ми да дойда да я взема след като обядват и какво заварвам, като отивам  Cry всички деца седят и хапват, а моето се скъсва да плаче! Изведоха я и като ме видя, се залепи за мен и теглеше навън. Сестрата ми каза, че била много спокойна, но когато ги прибрали за обяд и видяла храната започнала да плаче.
Е до тук беше със спокойното адаптиране към ясления живот  Cry
Направи ми впечатление, че беше облечена с елечето, с което я оставих сутринта /по тяхно настояване/, защото вътре било много студено. Е да ама моето дете не обича да му е топло и ако и е станало топло, когато са се прибрали, може и това да е предизвикало недоволството и. Лошото е, че още не говори много добре и не може да каже какво се случва с нея. Многа само да гадая  Rolling Eyes
Е сега идва почивката и да видим какво ще стане в понеделник Simple Smile

# 535
И на нас днес ни беше трети ден на яслата,почти никакъв напредък даже започна да плаче още от нас.Едва го отскубна лелката за да го вкара вътре.През 2-та часа,които е там не е искал да яде,играе и само е ходел след госпожата и е мрънкал 'мама,тате,мама,тате'.Искат и другата седмица да е пак само по 2 часа CryПредчуствам,че ще ние е мн трудно адаптирането.

За пантофите не мога да  коментирам,понеже не са го извеждали още навън.

# 536
  • Шумен
Мен сега ме вълнува как обличате децата си за ясла? Все не мога да се нагодя към стила на обличане  Blush а лелите ги мързи да коригират явно и потни и замръзнали са ми ги извеждали  Confused Аз не ги навличам много когато са вкъщи, но някак за яслата от страх слагам потничета. И сега не са обути с чорапи по цял ден само вечер и навън иначе са боси, не ги обличам дебело не искам да си изнежвам децата, това е най-лошия вариант (вече сложих елека а не е за такъв, но как да изкореня толкоз години навличане и при най-малкия полъх настивам Embarassed )
Имаме зелена светлина от понеделник да тръгваме на ясла (вече съм съгласна с доки) дано се закрепим по-дълго време  Praynig

# 537
Аз го обличам с дълги панталонки, къс ръкав тениска и отгоре горнище. Сутрин е доста хладно и така го водя. Те там го събличат по късо ръкавче, а като са навън слагат и горничката.

# 538
Аз я обличам с клин под коляното тези дни в които казваха, че ще стане 24С или дълъг когато казват, че ще е 21-22С. Боди с къс ръкав и блузка с дълъг. До там и обличам шишляково яке с памучна подплата с което я обличат и навън...мисля, че и е добре така  Thinking Баща и сутрин я води с кола, затова не взимам предвид доста студените сутрини  Whistling

# 539
  • Шумен
Ние ходим пеша около 15 мин, ако сме с колелата около 10 но скоро няма да е вече за тях. Кола нямаме (пък да има няма шофьор  Blush ) За пътя ясно, аз ще си преценявам. Но в групата не знам как ще е. Сега се засякохме с една майка, сина и е в нашата група та я разпитах кое как е. Още са по къси ръкави (или поне сина и е така) в групата и според нея е добре  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт