Вече съм на ясла

• 46 227
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
Аз ги бродирам. А пантофките ги надписвам с обикновен маркер отвътре на лепката А можеш да сложиш и някаква апликация  Hug Еднаква на всички дрешки

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=199742.0

http://etiketi.info/index.php?m=570&lang=1 Тук имат от термозалепващите

Последна редакция: вт, 04 окт 2011, 13:54 от ˙·٠•●СРАМЕЖЛИВКА●•٠·˙

# 586
  • София
Благодаря. Това с бродирането малко ме притеснява, защото например не искам да се вижда от външната страна, а само от вътре, че не съм убедена в "художествената стойност" на бродерията, която ше докарам. Laughing А идея нямам може ли да стане?
И друго се сетих чаршафчетата, които носите за градината с какви размери са?че и за това съм в чуденка...

# 587
Благодаря. Това с бродирането малко ме притеснява, защото например не искам да се вижда от външната страна, а само от вътре, че не съм убедена в "художествената стойност" на бродерията, която ше докарам. Laughing А идея нямам може ли да стане?
И друго се сетих чаршафчетата, които носите за градината с какви размери са?че и за това съм в чуденка...

Не съм носила  newsm78

# 588
И аз нямам проблем с филийките, но стига хлябът , маслото и там каквото слагат да са качествени, а не пълни с какви ли не химии  Sad

Аз напълно подкрепям. Ако филийките са наистина с масло и качествени продукти, защо не.
Аз погледнах пак седмичното меню и видях че не всеки ден има по нещо свежо /зеленчук или плод/
Аз имам и друг проблем: малката, като види зелена подправка в яденето, казва че е боклук и не го яде  Sick, а в нашата ясла готвачката е голям привърженик на едро нарязани зелени подправки и ето ни проблем. Вече втори ден ми казват, че хапва две лъжици от супата и карай.
Просто не знам как да се справя с това.
В детската кухня, от която взимам храна до този момент подправките не си личат. Месото е много ситно смляно и също не се вижда, а малката не иска да го яде ако го види.  ooooh!

# 589
  • София
А на нас май ще ни искат чаршафи, та гледам да се подготвя...И доколкото разбрах ни ги връщат да ги перем и пак ги носим.

savi, единият вариант е да я пооставиш известно време, може и да прояде. А другият да говориш в градината и да й носиш от кухня?Не знам дали ще се съгласят, обаче.

# 590
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Уф ... аз да си се оплача  Embarassed Малката започна миналата седмица ясла - беше до обяд за 3 дни и я хвана някакъв вирус ... лекувахме се и мислех да я пусна от утре пак ..., но пък днес каката ни се тръшна със същия вирус и май ще се гледаме и с малката у дома - нищо, че е здрава ..., ама да не занесе нещо на другите дечковци ... Кога ще тръгне на ясла, кога ще свикне ..., а на мен си ми върви неплатения отпуск и ще трябва да се връщам на работа в края на месеца ...
Извинявайте за мрънкането  Embarassed

# 591
sadlady, за сега ми предложиха да взимам храната и като се приберем в къщи пак нея и предлагам. Надявам се да свикне. Варианта да и нося ще е много по-сложен, но в крайна сметка  и ако не прояде тяхната храна ще нося /добре че работата ми е близо до ДК и яслата, че така имам поне още една възможност. Трябва да проверя дали ще разрешат да се внася храна , че в това отношение доста са ги стегнали и не смеят.

Ние още не сме стигнали до спането и не знам какви ще са изискванията за пижами и чаршафи. Странното е, че и престилки за хранене не са ми искали  NeWS78. а вече трети ден остава да обядва там.

# 592
Не знам как ще я караме с тези болести от яслите. След 10 дена посещение на ясла вече сме с гнойна ангина и на антибиотик Sad А до сега не ми е боледувал сериозно за 2 г. - само леки хреми и кашлица, които минаваха бързо с капки и сироп.

# 593
  • София
savi, пробвайте, дано да стане. Сега се сетих, веднъж такъв съвет ми дадоха- пробвай да й рисуваш в чинията с храната усмивки или цветенца с наситнен магданоз(зелении), дали няма да започне да ги приема като не боклук?Аз не съм пробвала, де-нашият си яде всичко.

campanula, la vida loca, това с болестите наистина е голяма мъка...дано бързо оздравяват дечицата.

# 594
  • Кърджали
Днес ни мина и втория яслен ден. Също както първия - отлично. Сутринта влез ебез особено желание, леко дърпайки се, но без рев. Е, и аз гледах по - бързо да се изнеса, за да могат да и отвлекат вниманието и не се разплаче. Яла е /абе менюто им не е цвете, като го гледах днес Tired /, Кати си е изяла всичко, но тя гладна ли е, не проявява особени претенции...Играла си е, заварих я да си играе. Прави ми впачетление, че не забязвам много много играчки - нямат ли, не им ги дават ли, не знам. Засега няма и как да разпитвам, гледам да си тръгвам по - бъроз от стаята им, че да нямат причина другите дечица да реват.Днес например преди да отворя вратата от вътре се чуваше смях, само като отворих и едно - две дечица се разплакаха за мама. Еми, не върви така да седя и разпитвам, по - важното е дечицата да са спокойни. Стига ми, че Кати я взимам спокойна и доволна, значи се чувства добре. И щом и харесва, още утре смятам да я оставя за цял ден. Да свикне и да спи там, надявам се че няма да създаде проблем. Само се надявам да не стигне скоро до болести, ето от тоав наистина ме е страх...Другото - някак си бял кахър ми идва...ЗДраво да е детето само...

# 595
Вчера Калин ми се върна с огромно ухапано на ръката ( едно от децата). Зъбите си личат и са станали сини. Добре, че не е докопало пръсчетата му.
Виках, виках на учителката и на директорката. Сега чакам да видя какви мерки ще вземат - за повторение на такива провинения се гони от ясла/градина тук.

# 596
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
- за повторение на такива провинения се гони от ясла/градина тук.

не разбрах кого гонят детето или учителката - защото че едно дете бие друго според мен са виновни учителките

# 597
Гонят детето. Ако има повторение означава, че то нормално си го прави това ( детето ухапало синът ми има по-големи братя и има от къде да види). На всичко отгоре този уикенд в парка по-голямото му братче блъсна дете от високата пързалка. Тук не се толерират такива прояви, особенно пък в реномираните детски заведения.

# 598
  • Кърджали
Оф, почна се и нашето влизане с рев.Сутринта се засякоха пред входа с едно ревящо момиченце от групата и Кати като почна. Не се противеше докато и слагах обувките, но се дърпаше и се размрънка като я взеха да я вкарат вътре в стаята.  Tired То със сигурност вече е забравила и си се занимава, ама ми стана едно кривичко... А днес ще е цял ден, уж така решихме с баща и - няма смисъл да го размотаваме...

# 599
Моят Хриси посвикна вече, но продължава да не яде... Confused
И на мен ми направи впечатление менюто: филия с масло и натрошена халва Shocked, баница, пържени филии....

Общи условия

Активация на акаунт