Деца отглеждани в чужбина-2

• 31 800
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Олди,  мерси  Hug Борим се, пък все някога ще отмине  Wink
Звезди, как сте, изсъхнаха ли гадините  Wink

И отново да разконспирирам една наша дружка...
Днес скъпата ни Water4e има рожден ден! Мила, Water4e, пожелавам ти неизмерно щастие и много, много любов!

# 136
Привет девойки, къде се губите? Май отпускарският сезон е в силата си и тук е тихо,тихо...надявам се като се захлади пак да бъбрим като преди.

Water4e, честит рожден ден с пожелания да бъдеш много щастлива майка и съпруга, много обичана, уважавана и глезена...Весел празник !  bouquet

Нашето парти за рожденият ден мина много хубаво и весело. LaughingМалкият- голям Николай беше в компанията на 5 девойки - кой като него.Благодаря на Боби и Мадаме, че споделиха радостта ни.Дано догодина ако сме пак в Бг и други от вас да могат да се включат. Снимки съм качила във фацебоок, че незнам как да пусна снимка тук. Embarassed

И сега един конкретен въпрос.От скоро малкият мъж започва да разбира много повече и да проявява инат.Затова съм се замислила, че незная нищо конкретно как да постъпвам в такива ситуации. Решила съм да си купя някои книжки за възпитанието на детето, но чрез положителен подход.Не искам методи от едно време с вечното " не прави това, не прави онова" и т.н. Много ще се радвам ако споделите какво четете вие - книги , статии и всичко свързано с това.Мисля, че на всички ни ще е много полезно.

Последна редакция: сб, 13 авг 2011, 11:33 от mickey_82

# 137

Water4e, честит рожден ден! Hug  bouquet

Сю, не засъхнаха, ами изчезнаха... Ни следа от тях! Crazy

Наказвала съм големия в ъгъла. Blush И още го правя де. Обяснявам и наказвам. след това пак се обясняваме. По някое време, ходеше правеше някоя беля и сам сядаше в ъгъла. Mr. Green
Като казвам наказание в ъгъла -  за една годинак 1 минута.

# 138
  • FRANCE
http://www.helikon.bg/books/85/142689_kak-da-govorim-taka%2C-che … he-da-govori.html

Мики аз тази си взех и ми харесва. Благодаря за поканата за Рожденния ден на Ники Simple Smile Може ли линкче към снимките.

Water4e, честит рожден ден!

# 139
  • Rennes, France
Ехо Hugние вече сме по-добре...може и да беше розеола, ама не съм много сигурна newsm78
ЧРД на Уотърче  bouquet
Звезди, и мен като малка така ме наказваха - зад вратата, с вдигнати ръце нагоре Mr. Greenи вършеше работа...виж човек стана то мен Whistling Браво че Оли вече е добре Hug
До скоро момичета  bouquet

# 140
О, не! Толкова жестоко не... Никога с вдигнати ръце, и никога прави.  Мразя да стоя права и не виждам как ще го причиня на децата си. Та... седнали в някой ъгъл. Crazy

# 141
Аз да ви питам вие за сегашните ни деца ли говорите, да се наказват така  Shocked Че те са на по годинка, какво и как ще разберат от това да стоят в ъгъла и как въобще ще ги накарате. Лия например на знае какво е ъгъл, до този урок не сме стигнали, знае пате, мече, топка и разни такива, ама геометрията не сме я почнали още  Mr. Green
Иначе за по-големи деца съм за, да им се дава тайм аут, когато наистина сгафят. Така и те самите успокояват страстите, а и имат време да помислят в какво са сгрешили. Племеницата ми, която е на 3,5 г, удряше Лия, когато бяхме в Бг от ревност и след първия тайм аут и разговор с мама, дойде и се извини не само на Лия, но и на мен и повече не припари към нея  Wink

Мики, аз съм научила Лия, че когато повишя тон трябва да спре с това, което прави. Става въпрос за бели като да рови в саксиите, да дъвче кабелите и т.н. В никакъв случай не повишавам тон, защото плаче, ако се тръшка за нещо, което иска, а не й е разрешено, просто обеснявам с много търпение и спокойствие, че това не й е позволено, защото...

# 142
Siiu,
 о, разбират. Но си мисля, че като се изпусне моментът, после отказват да седнат в ъгъла на определеното място. Именно с много обяснения от първи път си седна там и не е понечил да стане.
Наистина не си спомням точно кога го наказах Ерик, даже си гледах в "дневника", но не знам защо не съм го отбелязала този момент. Но си спомням, че беше някъде в този период.
 Но забравих да спомена преди, че винаги има 3 пъти предупреждение и броене до ри.( и все още де). Mr. Green

Но твоята реакция ми напомни моята, когато разбрах, че една позната си удря детето през ръцете, защото не трябвало да пипа еди какво си. Joy

# 143
  • Rennes, France
Аз да ви питам вие за сегашните ни деца ли говорите, да се наказват така  Shocked
хе,хе,хе...аз говоря за леко тинейджърските ми години...ама да си кажа че има ефект...иначе и ние от сега опитваме с леко по-висок тон да казваме НЕ на Луи, да видим дали ще има ефект... Thinking

# 144
ааа хванали сте моята тема явно. и ние сме на тези фази,но аз не го наказвам.в интерес на истината сега се замислих з акоя постъпка си е заслужил да го бях наказала,но няма такава точно.то горкото белите ги прави с опознавателна цел и не го съдя много строго засега,но определено ме разбира идеално какво му говоря.даже и изпълнява.като кажа НЕ и кове спирачките вднага,но после леко-леко пак тръгва към целта,ама аз си викам не и не и не до припадък и така.....ама ще го наказвам като реша,че е заслужил наистина.

иначе наистина много ме разбира.като му казвам вече сложни комади изпълнява примерно: @отиди в съндъка и намери книжката и ми я дай да четем@.отива намир аи м ия носи,разлиства я все едно наистина чете и му гледам очите,че разглежда всеки детайл един по един,а акто питам кое какво е сочи.вече казва с глава и думи не,а за да просто казва @Ъ,Ъ,Ъ@ и сочи.като кажа @хайде д аидем д апишкаме@ и се запътва към банята,сядаме аз на голямото той на малкото гърне и пишкаме си сутрин заедно хахаха.....абе ето ткаива ми ти работи правим на последък.много съм доволна от моя син-умен е на мама:)

казах ли ви,че сам-сама му направих стаята тази седмица? озорих се,ама свърших.в понеделник идват свекърите ми за няколко дена и това ми е шанса да оправя къщата основно сега,защото ще го занимават.

имаме нова количка-макларън техно.очарована съм.за сега напълно си покрива славата.

имаме зъб номер 13 на лице-кучешки горен и мисля,че скоро и други ще има,защото дупето м уе яко зачервено.така става смао при много голямо зъбоникнене.

# 145
Сю, аз не повишавам тон, но откакто взе да вади ДВД-то и приставките от шкафа - казваме (и аз, и баща и) едно твърдо "не", просто е твърдо. И баща и прави знак с пръст...което тя изкопира и сега като ходи да прави бели, се обръща и прави знак с пръст "не", а с другата ръка дърпа. Ноооо, без друга реакция от наша страна, в един момент спира и се оттегля от полесражението. У нас (за ужас на всички сигурно), няма нищо обезопасено. Опитваме с "не" и за момента работи. Има си време за постигане на резултат, естествено, но работи.
За наказанията, знам, че ще измислим нещо, но още не сме стигнали. Звезди, изрпви си моля, поне някаква сламка от дневника, да видим от каква възраст ще възприемат.
Ние сме на принципа да даваме решение на детето - дали ще го направи или не...абе сложна работа (ще ровя за книгата, но има още неотворени кашони ...) та не зная заглавие, но е една от книгите, които Тинк (Жужу), майката на Дара (май 6.03.2010...или 5-ти беше... Е родена), препоръча (американски са).
Целувки, ние се подготвяме за кръщенето ... тъпо ли ще е да съм с бяла рокля???  Помооооощ!

# 146
Аааааа, мъжа ми ме присети, че в началото на думата "не" сме я отделяли физически от белята, и сме и давали книжи, играчки. Та така е заработило "не"-то.
Мариткаааа, умно ви е детето - наша маца е далече от такива обяснения "иди, направи..." сама си действа, не разбира "сложни" команди. Нещо съм пропуснала, ама туй то!
Казвай за роклятаааааа!!!!

# 147
боби,не е тъпо да си с бяла рокля.и аз мислех да съм така.

много акне имам бе момичетаааа Sick нещо с хормони е свързано явно,но ужасно много е! всеки ден п оедна огромна пъпка от тези дето са много големи наистина.и  все по брадата...обезобразих се.имам някакви кремове и са изписани от дерматолог,когато ходих мин. година д ами махат бемките,но в листовката пише да не с еползват от бременни и кърмачки,а оня глупендер хем знаеше,че съм яка кърмачка....ма какво д аправя? неискам тези гадни пъпки по лицето си,а в същото време пък ме е страх д ане навредя на детето.

# 148
Единственото, което ми идва на ум е да се мажеш с кърма! Аз сега за очите на Леа ще я накапя с кърма от една приятелка, кърмата е като цяр за всичко... знам ли, ама поне няма да ти навреди!

# 149
  Здравейте, да се разпиша и аз при вас. За възпитанието, аз доколкото съм чела за по-голямо дете не трябва да се казвало НЕ, а да се обеснява заобиколно като се избягват заповедни думички. Но за малко дете незнам, по скоро да му се привлича вниманието и да се пази. В отчетната имаме една мама психолог и тя много съвети дава. Но моето мнение е, че трябва човек да си се води по детето, въоръжен с много търпение и малко да е попрочел нали. За всяко дете си има различен подход. Аз уж се мъча да съм търпелива, но признавам си понякога не ми издържат нервите. Овладявам се с броене, като беше малка и не разбираше съм си и викала с нежен тон  Mr. Green , но сега избягвам, броя си на ум до 10 и ми минава.
  Боби, супер е с бяла рокля  Peace
  Гаце много умен този моя зет  Heart Eyes Да го научиш да носи на тъща си винце с луканка  Whistling
  На Уотръчето честито и тук   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт