Деца отглеждани в чужбина-2

• 31 772
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
боби, браво, че си се борила за каузата!  Hug и жалко, че лекарите накрая са се изложили, там вече е трябвало явно да влезеш в операционната да ги озаптиш да не режат Wink това сигурно в токуда или щерев става? много се ядосвам на такива простотии.... и това с +1 диоптър да искат да правят секцио  Shocked егати малоумието!
тук май много българки се оплакват, че не може "секцио по желание" и докторите ги мъчели до последно да родят нормално...

беболинка, доколкото разбрах тук полицаите имат по-малко права, в бг щяха да ги бият "бунтовниците", а тук само се отбраняват. ама не съм много сигурна защо е така.
иначе нашият квартал ийлинг бая пострада, но днес като ходих на музика за бебета всичко си изглеждаше нормално, минах през двата парка и беше пълно с майки с деца на площадките. дано повече няма такива ексцесии, но както писах и в другата тема според мен обществото ни е в криза и докато не се промени нещо радикално, винаги ще избиват подобни неща Sad

# 121
Магдалена, тук като цяло хората имат по-малко права за респектиране и затова е такава свободния сред децата и тийновете. Не, че одобрявам шамаросването и саморазправата, но и това, че тук никой не може да направи нищо на другия, дори и на собственото си дете превръща цялата система в анархия, а децата в такива, каквито ги виждаме по новините.  Peace И наистина тук полицията никак не е респектираща, незнам дали защото нямат много права, но е факт. Жалко е, в такава държава да се случва това... Stop

# 122
Мики много съжалявам, че вашия татко не успя да пристигне за РД. Той сигурно се чувства още по-ужасно, тъй като вие всички сте тук, а той е сам на празника. Пожелавам ви следващите рожденни дни да споделите прекрасните моменти заедно!

Боби да ти е честито лелинството!   bouquet
Мдаам, и на мен с първото, месец преди термина ми казаха, че трябва да го вадят, защото съм щяла всеки момент да го родя с контракциите, които имам...така го родих всеки момент, че преносих 2 седмици.  Laughing Накрая имаше усложнения, но те пък се заинатиха, че няма да ме режат.  Joy Божее, да се смее ли човек, да плаче ли?!
Важно, че бебето и жената са добре!  Peace И от сега нататък само щастливи емоции.  bouquet

Беболинка, Магдалена вашата полиция получава критика и за подобните събития през 80те г. Изглежда методите им не са се променили много.

# 123
Герчи, поздравления за спечелената битка!Радвай се на живота с пълна сила сега!  bouquet Радвам се, че си успяла да му увеличиш млякото на твоя Крали Марко  Laughing
Звезди и cutty, оздравяха ли мъниците?  Praynig
Лепри, коментарът ти беше на място  Peace Събитията в Англия не са междурасови, а продукт на маргиналзацията на обществото и сбъркана ценностна система  Tired
Боби, честита "леля"  Grinning Да ви е жива и здрава Ния (много е хубаво името  Peace). Жалко, че се е стигнало до секцио. Без изобщо да оспорвам, че се прекалява с оперативното раждане в Бг, ще добавя, че в много случаи то е по настояване на бременните... миналия ден с ужас чух, че имало манекенки, които държали да родят в 7-ия месец, за да не си развалят фигурата  Crazy Друг е въпосът, че има лекари, които не биха отказали  Tired
Мгадалена, ти преки впечатления ли имаш от Токуда и Щерев? Аз лично родих в Токуда нормално по настояване на доктора ми (въпреки лазерната корекция на силно късогледство) и знам със сигурност, че болшинството лекари в отделението са привъженици на нормалното раждане  Peace Там разлката в цените за двата вида раждане не е голяма - болницата е частна все пак.
Беболинка, диоптърът/корекцията на зрението сами по себе си не са определящи. От значение е състоянието на очните дъна, което се изследва със специална леща.Само така може да се прецени степента на риска  Peace
Рали, при нас "скачеността" с мама продължава вече няколко месеца  Crazy За зъбите - Бека се сдоби с първите си два преди два месеца, а сега пробиха 3-ия и малко 4-ия  Crazy
Ох, това го пиша от три часа..междувременно трих надраскана с молив стена, простирах, слагах на гърне и не знам си още какво.. Crazy

# 124
  • Rennes, France
Ох, все така сме...
притеснявам се че Т не пада - спада като дам Адвил и след няколко часа е пак на линия...той е неудържим...плаче, тръшка се, направо е страшно - никога преди това не е било така, не съм имала проблеми с него...той си е много спокойно дете Sad в главата ми се въртят неща от сорта на: висока температура - гърчове - менингити и такива ти ми неща...сега гледах и за розеола - да видим... ако е зъб - може ли така да продължава? днесе  4-и ден Rolling Eyes
кажете момичета - вие имате повече опит от мен Praynig
 Hug

# 125
cutty, аз за щастие нямам особен опит..знам, че със свещички с сваля Т по-успешно. Също и с редуване на два препарата - с парацетамол и с ибупрофен, но това трябва да е уточнено с педиатъра ви. Може и е да е зъб, но обикновено сякаш за 2-3 дни минава Т, а вие я поддържате  Tired Само Т ли има?

# 126
  • Rennes, France
Олди, точно това правя - редувам парацетамол и ибупрофен...но вече 4 ден я поддържа...и то доста висока. Иначе нищо друго - няма запушен нос, пълни пампите по начесто, но не е диария - съвсем нормално като за кърмаче...айде по-кашесто... Blushда кажем е сега
и аз си мисля ако е зъб, да беше спряло до сега...чакам и днес и ако няма промяна утре пак на доки Sad

# 127
кюти,взеха ли му кръв и урина? (не чета точно всичко,че съм окупирана) ако там не покаже нищо значи е зъб.и ние бяхме така скоро.преди една седмица някъде,а ето днес зъбчето проби.хем при нас в кръвта даде леко възпалителен процес,но лекарката не му обърна внимание и не изписа нищо.

сю,аз му мия с тази паста зъбите http://www.bio-naturel.de/lavera/lavera-basis-sensitiv-kinder-zahngel/ нали бях ти писала,че ще ти пиша после.то моето после стана другата седмица,ама.... Mr. Green

# 128
Магдалина - в щерев ;-( как позна Joy още ми е криво...държали я няколко часа надолу с глава, на ниско, обърната, че да връща каквото има погълнато! Нашата сама си повръща, никой не ми е държал бебето след раждането обърнато така...

# 129
 cutty,
 ако е нещо шарка, да не би пък да я подтискаш с тези лекарства?

Оливър е добре. Почти му минават пъпките, ама спряхд а го къпя, въпреки тукашните съвети. Не че някой поиска да го види де. Mr. Green

# 130
за болницата - просто от цената и от това, че е частна сведох предположенията си до тези две болници. не казвам нищо лошо за тях. за токуда съм чела много хубави разкази на майки, особено при илиев и лазарова, но както навсякъде, сигурно имат и не толкова свестни в екипа и съответно отзиви за недобри раждания.
за щерев, те май са специалисти по секцио, защото там нали се насочват предимно жени с ин-витро. една позната пък роди близнаци със секцио по желание там - много доволна - добра хигиена, грижа и т.н. но имам някакви спомени, че не помогат особено за кърменето...

иначе аз родих в тина киркова за жалост Wink и тъпото е че пак ми излезе почти 2 бона!

# 131
за щерев, те май са специалисти по секцио, защото там нали се насочват предимно жени с ин-витро.

Ин-витрото не е предпоставка за секцио. И да, Щерев са царе на секциото и на манипулацията на бременните след ин-витро. Обгазяват ги още преди да са забременели.  Twisted Evil

Не съм ви следила дискусията, просто отворих темата и това ми се наби в очите веднага.

# 132
Уффф, Боби, коя майка позволява такива неща  Cry Разбирам защо изведнъж домашното раждане се разпространи в Бг  Tired
Cutty, нямам много опит с температура, Лия е имала два пъти до сега, веднъж от ваксина и я свали веднага след свещичка и веднъж без причина, но я държа една вечер и малко на сутринта, а и не беше висока  Confused Вие пуснах те ли кръвни, как му бяха левкоцитите?
Марита, мерси  Hug
Герчи, мила, страхотни новини! Все така да побеждаваш  Hug
Звезди, как е баткото? А защо си спряла да го къпеш, помага ли  Thinking
Олди, аз това за седмия месец съм го чувала и то не само за манекенки  Cry

Аз както винаги имам няколко въпроса  Laughing

Най-вероятно към Олди и Juturna Лия се научи да се изправя без да се дързи за нищо и съответно почнаха проблемите с гърнето. С номер 1 всичко е наред, изчаква, изпишква се и тогава става, обаче номер 2 от два дена е все в пелената. Не е и сутрин както обикновенно. Старая се да я слагам по-често, но въпреки това нямаме успех. Ако може малко акъл да дадете  Rolling Eyes
И още един въпрос, към майките с по-големи деца, кога спряха разбойниците да си лапат ръцете и всичко попаднало в полезрението им?

# 133
Сю, да ти отвърна набързо: за гърнето - минахме през същия период и даже не мога да кажа, че е свършил. Става, хвърля се с главата напред - в зависимост от това къде сме и колко е високо гърнето. Като се захласне в нещо или се заиграе, забравя да ми каже. Или като се сети, ми казва и започва да бяга от мен  Laughing С две думи - претърпяхме регрес в това начинание, но от известно време се пооправи. Дебна я и аз и я слагам, като забележа, че започва да ...действа. Имай търпение, приготви се да миеш дупета и бъди все така последователна. Рано или късно ще се върнете към рутината  Peace
За слагането в устата на всичко - няма признаци при нас да му се вижда края. Претръпнах като цяло, но при вида на сламка или фас, засилен към устата и, развивам невероятна скорост  Crazy ooooh!

# 134
Siiu,
 защо още ми си на ръцете и забелязах, че се възпаляват от потта, което и нормално. Та реших да не го къпем 2-3 ден... Не знам дали е случайност, или не, ама взеха, че почти минаха. Crazy

Баткото нищо му няма, ама ... и аз съм била едно време така, затова я карах на 27 години. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт