Деца отглеждани в чужбина-2

• 31 813
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Боби, първият ми запис е от година и 4 м.
 Като проверя и с бабата, че по онова време бяхме в Бг, ще си кажа дали оттогава е почнало. Crazy

# 151
хахахахаа цвети,до тогава аз ще съм влезнала отдавна в старата си форма надявам се,което ще рече,че ще ми е носил на мене от тези алкохолни елексири и ще има тренинг.даже сега си сръбвам втора щедра чашка винце,ама не е зле да легам,че днеска имах тежък ден и в късния следобяд бях готова да припадна. нали па и зъбест е зетО....абе всички екстри накуп имам.

# 152
Мики, аз си поръчах:
1. Детето и ние. Книгата, която промени представите за възпитанието
2. Как да говорим така, че детето да слуша - и да го слушаме така, че да говори
3. Как да общуваме с детето
4. Как да общуваме с детето - продължение
от http://www.bgbook.dir.bg
доставят за 1 ден в София за 99 стотинки и за 2 дни в страната за 3.60лв без значение от броя на книгите. Може с наложен платеж или кредитна карта да платите.

# 153
  • Rennes, France
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА БОРИС НА БЕБОЛИНКА newsm38  bigdance2
ДА Е ЗДРАВО И УСМИХНАТО ДЕТЕ ЗА РАДОСТ НА МАМА И ТАТИ Heart Eyes
А ЗА МАМА ДНЕС ИМА МНОГО newsm51
ВЕСЕЛ ПРАЗНИК И ЧАКАМЕ СНИМКИ... Heart Eyes

# 154
Благодаря на всички, които се включват в дискусията относно книгите за възпитанието на детето.Зная, че на този етап децата ни са малки и някои от тях не разбират все още , но ми се искаше да започна да чета от сега, защото колкото по-голям става Николай , все по- малко време имам да чета, а не искам да се окажа в ситуация, в която незнам как да реагирам.Не искам да се получи както когато се оказах по отношение на съня - благодаря на Клер, че тогава се отзова толкова бързо.
От вчера търся заглавия в нета и намерих доста в сайта на Естествено и редица теми на бг-мамма.
Общо взето част от майките казват, че възпитават по интуиция, но аз да си кажа не съм от тях.Според мен книгите са полезни, за да се запознаем с различните подходи на възпитание и оттам да отсеем,систематизираме и създадем свои подход според вижданията, усещанията и разбиранията ни.
Мога да ви кажа, че прочетох доста интересни мнения и споделен опит на майки.
Ето някои от заглавията, които са най- често четени и анотациите към тях ми харесаха и общо взето май ще съвпаднат с виждането ми за отглеждане и възпитание на детето ( позитивно отношение с повече разговори и обясняване на детето, по- рядко използване на наказанието или по какъв начин да се направи, за да не се почувства детето изолирано и самотно, но да осъзнае, че постъпката му е грешна, без да му се внушава, че самото то е лошо и т.н.). Последното го пиша, за да добиете представа в каква насока са книгите, които посочвам.

1. Хаим Гинът:
- Детето и ние
- Как да говорим, така че децата да слушат и да слушаме, така че да говорят

2. Стив Бидълф
- Тайната на щастливите деца
- Още тайни на щастливите деца
- Как се възпитават момчета

3. Фрасоаз Долто
- Основни етапи на детството
- Всичко е език

4. Харви Кърп
- Най - щастливото дете в блока
- The Happiest Toddler on the Block

5. Фицxю Додсън
- Изкуството да бъдеш родител
- Как да научим децата си на дисциплина

6. Юлия Гипенрейтер
- Как да общуваме с детето

7. Aн Бакюс
- Моето дете

8. Марта и Уилям Пиипър
- Мъдрата обич

9. Василена Доткова
- Близо до бебето

10. Д-р Рос Кембъл
- Детето. Как да го обичаме истински

11. Иеспер Юл
- Вашето компетентно дете

12. Лари Уингет
- Детето ти е страхотно! Ти не ставаш!Наръчник за отглеждане на родители

13.Д-р Джеймс Добсън
- Детето със силна воля

14. Лорънс Перну
- Аз възпитавам детето

15. Raising Your Spirited Child

16. Как да отгледаме дете уверено в себе си

17.Да отгледаш момчета

Надявам се да помогнат поне на някои от вас.

Съжaлявам за дългият пост, но смятам че е информативен и би бил от полза поне на някого.

# 155
  • Edinburgh-UK
Мила Беболинка честит ти рожденик Борис!!Пожелавам му много здраве и безгрижно детство!Весел празник на цялото семейство!    bouquet nbirthday  party023
mickey_82 много полезно,благодаря
звездирадвам се че Оливър е по-добре
бобии на мене ми звучи добра идеята за бялата рокля.за очичките пробвай със кърма,аз пробвах при нас не помага,дано да ви помогне  Praynig
маритке умно дете си имате 

# 156
Честита първа годинка на Борис! Да расте весел и засмян, за обиколен от обичта на мама и тате! newsm59 newsm59 newsm59 newsm59  bigdance2 Tada

# 157
Честит рожден ден на порастналят Боби на Беболинка - пожелавам му да е много здрав и да расте едно щастливо дете.Весел празник на цялото семейство!

Боби и аз смятам, че бяла рокля е подходяща.Все пак бялото е символ на доброто, на чистотата, а крущенето е един хубав повод.Чувала съм само, че за сватба не е приемливо гостите да са в бяло.

Маритке, браво на Алето, че разбира толкова.Ти как си? Как беше в Бг - крущенето и РД-то?

Забелязала съм, че както сме обсъждали до сега децата наистина се развиват различно и в тази възраст две-три седмици, които на нас се струват нищо време, са от голямо значение.

Мои Николай също не разбира много.Знае когато казвам "не", защото и аз невикам, но тонът е твърд.Интересното е, че друг като му го каже и не реагира, а само на мен.Обикновенно го казвам, когато пипа кабели, бързка в контактите на разклонител или става прав в стола си за хранене.В този момент като го кажа 2-3 пъти и прави физиономия за рев.Обяснявам, че така не може, защото..., но според мен все още не разбира обясненията.Затова го отнасям от мястото и се опитвам да му насоча вниманието към нещо друго. Редно ли е последното според вас - питам, защото по този начин вниманието му се измества от нередната постъпка, но той все още пък неразбира обясненията защо, какво и как?

И като сме заговорили за наказанията се сещам да споделя какво ми е казвала майка ми ( педагог е). Важно е , когато детето направи нещо лошо да не му се казва, че то самото е лошо, а да се обяснява, че постъпката е лоша.Да ви кажа честно колкото и елементарно да звучи тези дни се нагледах на много майки по площадките, които наричат децата си какви ли не - лоши, темрути и т.н.

# 158
Здравейте и от нас! Ние сме в студен Уелс и макар, че сме тук едва от 2 дена вече ми липсва Лондон!
Първо честит рожден ден на вече порасналият Бобо на Беболинка! Приятно прекарване на този специален ден на цялото семейство!
Ние се подготвяме за сряда и съм в голяма уфанзина, а колко ми е мъчно нямате си и на идея! Вече мисля като стане на 20 и се изнесе да живее с някое гадже колко ще ми е мъчно!
Гледам всички говорят по моята любима тема за възпитанието! Аз лично не стъм привърженик на гледането на дете според книгите! Тук моите приятелки са от ден 1 водени по Джина Форд! Досега никога не съм викала на Младши! Казвам "не" само при пипане на кабел или пълния памперс почти всичко останало е позволено! Винагиказвам "Това е много лошо" или "Небива така"! Трябва да отбележа, че при казването на НЕ винаги се опитвам да го изместя от даденото място само чрез играчка или отвличане на вниманието с песен, но никога не го вдигам и местя! Аз от сега съм нарочила стъпалото за наказание което е точно до вратата на къхнята, която е стъклена и той ще има видимост към мен и няма да е изоставен, но определено ще е наказан! Взимам играчко които е грабнал от нечий ръце  и ги връщам на детето на което принадлежат! А като порасне повечко ще му се отнемат правата над компютри и телефони, а излизането нощно време ще е табу! Ще ми се да го науча да се извинява и наистина да го чуства, а не просто да го казва, че да му прощаваме!
Тук има едно предаване supernanny whit Jo Frost, което долу-горе препокрива моите виждания тя има и издадена книга която можеби ще е единсвената, която аз бих чела! Друг е въпроса, че момчета се отглеждат различно от момичета, но смятам с общи усилия с мъжо юе се справим!
Ох извинявам се стана цял роман ама нали ме знаете на всяка манджа меродията да съм!
 Hug Hug за всички!!

# 159
Честит рожден ден на Уотърче! Много здраве, любов и щастливи мигове!  bouquet
Да е жив и здрав Борис на БеболинкаParty

По отношение на възпитанието - аз съм по-скоро от майките, които разчитат на интуицията и житейския си опит. Което, разбира се, не изключва четенето. От сайта, посочен от Солей, ми хвана окото и тази http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=30818
Казвам Не, когато се налага. Обяснявам. Казвам, че така правят лошите деца, а тя не е такова, тя е добро дете. Ако искам да и отвлека вниманието от нещо, я карам да ми го даде или донесе - върши много по-добра работа отколкото, ако и кажеш да не го пипа. На този етап не наказвам - мисля, че е прекалено рано, при все че детето ми разбира много.
Сериите със супернани и подобни ги гледах доста миналата година. В 99% от случаите нужда от превъзпитание имаха родителите и промяната винаги рефлектираше върху детето в положителна посока.  Peace

# 160
честит рожден ден на Борис!

честит рожден ден на патерица и на уотърчето!

аз вече дори си поръчах от книгите в сайта,но искам д аотбележа,че и аз съм на мнение,че дете по книга не се гледа,обаче ми е интересно да видя какво пише де...може пък да успея да приложа на практика някой полезен съвет.абе нищо не губя с прочитането им във всеки случай.обаче една от посочените от солей липсваше-тази с продължението.имапе само втората книга и аз не я взех и нея.като нямам първата.....

мики,добре изкарахме ние в бг.кръщенето мина малко по-зле отколкото си го представях,но не беше плачевно.абе доволна съм,а важното е и че мъжа ми прекара добре,а това ми беше доста голям дерт.

# 161
Честит Рожден Ден на Боби на Беболинка!   bouquet newsm59 Да расте весело и щастливо дете, а мама и тате много да го слушат!

Май само моето дете не чува и не разбира смисъла на думичката "НЕ".  Rolling Eyes Laughing Мога да си я повтарям до умопомрачаване и няма кой да ме чуе. Не я отчита. Променя ли изречението, вместо да кажа "Не пипай" го заменя с "Би, ли оставил еди какво си?", "Не ходи/прави там/това" с "Престани да правиш/ ходиш" тогава ме слуша и разбира. Дори татко му откри, че вместо да каже "Не" , ако му каже "Да тати, по-силно блъскай" го поглежда удивен и престава. Беше решил да унищожи пералнята в БГ, непрестанно отваряше и тряскаше люка с все сила докато баща му не използва точно това изречение и край, приключи изпълнението.
Не прекалявам с ограниченията и забраните, само в случаите, когато наистина би се наранил.

По този повод вчера беше първият път когато си разби носа.  Crazy Оплете краката и се заби в стената. Бая кръв изтече, но няма други поражения.

Thumper весело изкарване на празника! И да покажеш порасналия мъж. Simple Smile

Ей, много бебета през юли и август. Simple Smile

# 162
да бе и аз имам чувството,че всички са през юли и август родени...а да видите какво е в отчетната само.за бебетата нормално,че нали по тази опция сме се събрали там,но и много майки имат рожденни дни!

маги Томи разбира езиците,на които му говорите като мене немския-когато и каквото ми изнася Joy обаче това с обратното значение на действията го иам при много деца да не кажа всички.май си е етап от развитието.моите брат и сестра (природените) имаха такъв етап,когато ако искахме да направят или съответно да не направят нещо просто казвахме обратното на това,което искаме д апостигнем и ставаше:)

боби,мила,да т епитам нещо.аз си купих шевна машина (записах се и в шивашката тема във форума.сигурно и ти си там),защото съм мераклийка да си правя сама някои неща,но съм напълно начинаеща (е имам някаква представа,но не особено много),а сега трябва да скъся едни тюлени перденца.имаш ли някакъв съвет към мен по този повод?
и още нещо.аз знам,че пелени за многократно ползване ти не употребяваш,но също така пък знам,че имаш поглед върху много неща,та да те питам дали имаш някаква идея как да ги скроя и в бг къде има платове за пелени джоб,за д анакарам някой д ами прати?

# 163
Много често, като го оставиш детето да прави каквото прави, без да реагираш, му омръзва и престава от самосебе си...стига деянието да не е прекалено опасно или изнервящо  Crazy
Пропуснах по-рано да кажа, че един от основните ми възпитателни методи е похвалата. Не случайно една от първите думи на Бека беше "Б(р)аво!"  Laughing

Маритке, а също и другите именнички - бъдете живи и здрави!   bouquet

Последна редакция: пн, 15 авг 2011, 13:57 от Old Sport

# 164
мерси спорти!
и аз го хваля:) и той отдавна се научи д апляска с ръчички и да се самоаплодира и това беше едно от първите му номерца:)

мики,само теб те знам,че си ми съименничка,та честит имен ден и на теб,както и на останалите,които не ги знам Blush!

Общи условия

Активация на акаунт