Деца отглеждани в чужбина-2

• 31 851
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
И аз правя много често като Олди, вместо да кажа да престане, я моля да ми даде това с което не трябва да си играе. Олди, в интерес на истината съм забелязала, че твоите подходи, много често съвпадат с моите  Hug
Аз също най-често казвам "не" и обяснявам, но повишаването на тон е за опасни неща и определено върши работа. Ако бърка в контакта, определено няма да кажа "не" и да почна да й обяснвавам защо, докато я тресне тока  Naughty Има граница която децата трябва да научат да не пресичат. Ако тича по улицата някой ден и ако има коли, трябва да знае да набие спирачки в момента в който й кажа, а не 5 секунди след това, когато вече ще е късно  Naughty

Аз да помоля да дадете рецепти за пита за прощапулник, че Лия от днес официално ходи  newsm44 newsm44 newsm44

# 166
Много често, като го оставиш детето да прави каквото прави, без да реагираш, му омръзва и престава от самосебе си...стига деянието да не е прекалено опасно или изнервящо  Crazy
В нашия случай е точно така.  Peace Изричането на вълшебната думичка "Не", не само, че го стимулира да продължи с пълна сила, но и сякаш чрез действието си започва да търси внимание по този начин.

Ахааа! Маритке искаш да кажеш, че малкия претендира, че не ме е разбрал? Имах подобни подозрения.  Wink  Crossing Arms Laughing
Бях чувала, че някои деца правят така, но сега и опит имам...макар и да не смятам да използвам прекалено този метод. Някак не ми допада да го поущрявам в такива начинания.

Честит ти имен ден!  Hug  bouquet А и на всички други Марии. Да сте много щастливи и обичани!

Сю честито прохождане и безаварийно!   bouquet

Боби убедена съм, че когато му дойде времето ще обезопасите къщата. Wink Нашата също не беше...до онзи ден, когато се оказа, че стига контактите и бърка там и когато казах на кака му да ми качи млекото в стаята, а той с бойно "Ейййй" хукна след нея нагоре по стълбите с бързината на хлебарка. Без грам страх. Тичайки и използвайки крака и ръце. Тръгнах след него да видя докъде са му възможностите. Успя без запъване и я настигна с думите "Коко паиш?"  Laughing Е, бързо обезопасихме.  Laughing

Последна редакция: пн, 15 авг 2011, 15:30 от Leprechaun`s mommy

# 167
  • Rennes, France
Честит имен ден на всички именнички - много щастие и любоФ Heart Eyes
Сю, честити ви ходещи крачета - безаварийно и от мен Hug

# 168

Siiu, честити ви ходеща крачета! Безаварийно ходене и бягане! Hug

# 169
Сю, честити ходещи крачета  Hug. Все здраво да стъпва и далеч да я отведат   bouquet.

Моето дете и чува, и разбира "не"  bowuu, просто не винаги е съгласна с мен. Ей точно преди малко мина покрай мен въоръжена с чаена лъжица и тананикайки си "не, не, не, не" отиде да чопли предпазителя на контакта  Rolling Eyes - знае значи, че не е позволено. Аз не-кам само за неща, които са опасни за нея, затова обикновено е много истеричен крясък "НЕ! СПРИ!", най-често заради опити да се покатери някъде или гореспоменатите първи стъпки с електричеството. Ей, като магнити са й тези контакти - няма начин да идем някъде и тя да не се насочи натам, а аз съм електроинжинерско чедо и не ми се експериментира с метода "ако ги вижда вкъщи, ще й мине мерака" или "нали е обезопасен, какво ще й стане" Crossing Arms

Лилия като играе с нещо непозволено доброволно не си го дава (че и бяга от мен  Whistling), но ако й го взема с думите "Мерси, че го донесе на мама", кима доволно  Laughing. Докога ще се лъже така, не знам, но засега бива.

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 16:42 от Juturna

# 170
"Детето и ние" е много полезна книга за това как да разговаряме с детето, според мен помага и въобще за това как да обуваме по-човешки помежду си, не само с децата. но нашите деца трябва още малко да пораснат, за да можем да прилагаме техниките. все пак добрият тон и обясненията никога не са излишни, дори и все още да не разбират съвсем (а някои твърдят, че децата разбират още в утробата като им говориш). аз съм против наказанията. случва се да се изнервя, особено след 11-тия месец, когато стана много активен и влезе в някакъв "пубертет", и оттогава насам става все по-своенравен. вероятно е свързано с това, че сега се оформя аз-ът, защото докъм 1 годинка бебетата се възприемат като едно цяло с майката и сега вече осъзнават, че са нещо отделно и почват да експериментират и проверяват границите на нещата. не съм намерила начин за възпитание, а и "възпитание" ми е твърде силна и неподходяща дума. по-скоро се водя от него и гледам да променям и контролирам себе си. от известно време казвам "не" с по-висок глас, когато не искам да пипа нещо или му извиквам името. но нямам възприет подход как да действам. по-скоро по усет. до скоро не казвах "не" и даже мои познати ми се чудеха и ме съветваха, че на тази възраст вече трябвало да не му разрешавам разни неща и да казвам "не". но тогава не ми беше проблем да го оставя да пълзи и да изследва света. напоследък игрите му станаха по-агресивни и не всичко е приемливо, нито полезно за него.

не съм обезопасявала нищо, но понякога ми пречи с игрите си със съдовете от кухненските шкафове и не мога да сготвя или много ги тряска и може да потръся нещо, което ги заключва, така че само аз да си ги отварям.

дупките на английските контакти са едни тънки и дълги и ми се струва, че не може да бръкне, освен това до тях има копчета за включване и изключване.

много лесно го научих да не пипа горещата фурна, освен че се опари веднъж, му повтарях няколко пъти, че пари и ще го заболи като си отдалечавах ръката все едно съм се опарила и той сега го прави същото като усети, че е топла, без да я пипа и казва "па".

иначе най-труден става, когато не му обръщам достатъчно внимание Wink но за "възпитание" не знам дали може да се говори на тази възраст. аз по-скоро се интересувам от разни подходящи игри, които да играем заедно.

а книгата "Как да говорим, така че децата да слушат и да слушаме, така че да говорят" не е на Хаим Гинът, а е написана от две негови последователни като практично ръководство за прилагане на идеите на този автор и също е хубава.

# 171
Цитат
Моето дете и чува, и разбира "не"  , просто не винаги е съгласна с мен.
точно така, трябва да се уважават техните чувства и желания стига да не правят нещо, което ги застрашава  Peace

а онзи ден в едно заведение половината време се катери по стълбите до втория етаж - той ги качва на 4 крака, а аз му помагам да ги слезе. иначе нямаше да има мира за нас и хората около нас  Laughing

# 172
Аз явно съм най-мързеливия родител тук, но съм много за обезопасяването. За мен е по-логично и по-щадящо и за двете ни саксиите да бъдат изнесени на балкона, а книгите - вдигнати на високо (примерно), вместо да ходя след нея и да викам "не" когато се опитва да рови в пръстта или да събаря книги. Има време да се научи на обноски, на този етап не могат да си контролират импулсите и колкото по-малко "изкушения", толкова по-добре.

Изказах се  Mr. Green, сега отивам да водя дребосъка в зоопарка, "при другите зверчета", както казва баща й  Wink

Ех, забравих да честитя на Мариите -- да им е живо и здраво името и все с добро да се чува!
--
Кога махнате/смятате да махате преградата на леглото, че да стане тодлър бед?

Последна редакция: пн, 15 авг 2011, 18:53 от Juturna

# 173
Juturna,
 точно така.
Аз досега на писах за обезопасяването, ама... да си кажа все пак. Всекидневната бе максимално "изчистена." Никакви стърчащи кабели, никакви необезопасени контакти, никакви неща, които не трябва да се пипат на  неговия ръст.
 И не мога да си спомня как се научи да не пипа парното зимата. Но щом не го помня, явно е било безпроблемно.

# 174
Аз под обезопасяване на къщата имам предвид предотвратяване на ето това "забавление"

Wink и поставяне на капачки в контактите.  Simple Smile
Другите неща като кабели, книги, дребни неща никога не са му били в обсега. Остана навик от първия път да се прибират на недостъпни места. С тях проблем нямам. Но виж със стълбите ми е особено дълъг. Досега бе само отгоре надолу сега и обратно.

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 10:54 от Leprechaun`s mommy

# 175
Момичета, благодаря ви за пожеланията. За съжаление нашият празник - рожден ден на Бобо вчера и имен ден на таткото днес, се провалиха заради ушна инфекция с висока Т.   От днес сме и на антибиотик.   Ако някой е минал през това ще се радвам да сподели облекчение за безсънните нощи, високата Т и запушения нос. 

Честит имен ден на Маритка.   bouquet

Честито прохождане и на Лия.   bouquet

# 176
  • FRANCE
Честит имен ден на Маритка. 

Честитити ходещи крачета на Лия. Сю като намериш рецепта за питка може ли да я споделиш че и ние от тази вечер си имаме ходещо човече Simple Smile

Ние сме вече при баба. Такава радост е от страна на майка ми и баща ми. Тук са пообезопасили. Има хилади чекмедженца с боклуци най_прилежно облепени с тиксо.  И понеже сме на 8 етаж заради любопитната ни кака която иска да гледа навън и прозорците са постоянно затворени (при 33 градуса), но не ми се пробва да видя дали обесненията ми са добре възприети.

Иначе и Еми си пада по контакти, мишки клавиатури и всякъкви кабели. И като и кажа "не" поглежда ме с най-чровната си усмивка и пак се пробва. Основно "не"_то ми е заради контактите и желанието и да включва нещо в тях.
От както сме в Бг много се радва на всичко, нооо мама си е мама и отделянето ми и за 5 мин е реев и трагва да ме търси. И понеже е супер ентусиаска да ходи дава ми една ръчка (в другата задължително има нещо) и почваме да обикаляме. Добре че има винаги някой да си играе с Алекс за да не се чувства тя изоставена.

bebolinka82 бързо да оздравявате.

# 177
Leprechaun`s mommy,
  добре че имаме врати към стълбите!

bebolinka82, това е ужасно! Дано скоро да оздравеете! Praynig

# 178
мерси на всички за хубавите пожелания:)

и Алето от мин. нощ е със позапушен нос.аз мислех,че му влиза кърма в носа цяла нош,но на сутринта установих,че си му тече просто и не е никаква кърма.дано не е болен само.дали е вярно,че и от зъби протича носа?

иначе както магдалена казва и той е най-труден,когато се вгълбя в нещо и не му обръщам внимание и по-конкретно компа.мрази да седя на него.

днес скъсих успешно едната половина на пердето (то е от две части) и за мое най-ама най-огромно изумление стана идеално право,а нямам никакъв опит почти и беше трудно.мислех,че съм го съсипала непоправимо,но като го окачих и  #Crazy

хайде лека нощ:) аз от утре съм със свекъри за няколко дена,че идват тази нощ.

# 179
Ооо и аз съм от мързеливите, и при нас всичко е обезопасено  Blush Но въпреки това не й позволява да бърка в контакта. Имам много лошо преживяване и това е един от големите ми страхове  Tired
Шкафовече ги обезапасихме наскоро и си мислех че ше ходи и ще се пробва да ги отваря, но не, интереса й просто замря  Crazy

Беболинка, бързо оздравяване  Hug
Марита, честит имен ден на патерици   bouquet
Мадаме, честити ходещи крачета и на вас   bouquet
Маги, изглежда смешно, но само да не е твоето дете нали  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт