Деца отглеждани в чужбина-2

• 31 852
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
илианна,бихте ни по точки със зъбите! ние май водехме парада сред наборчетата,но имаме още 4 зъба да порастнат.
иначе много юлчета има тук и моето е едно от тях:)
добре дошли!  bouquet

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 00:15 от Маритка

# 646
О, Илианна, в тази тема юлчета 2010 са най-многобройната група  Mr. Green (дъщеря ми е на 9ти).

звездичка, и аз  Peace

Леле, погледнах цените на най-близкото валдорфско училище smile3544. Онзи ден една майка в библиотеката ми хвали нашето основно (държавното към което сме зачислени в момента) - колко било хубаво, малки класове, добри учители, читава директорка, заинтересовани родители и т.н. Но Лилийка тръгва чааак след 4 години, а дотогава я камилата, я камиларя  Rolling Eyes

# 647
Илианна добре дошла!   bouquet

За училища сте се разговорили. Simple Smile Да, държавни са тия училища при нас. И Йена план си имаме, Далтън и още няколко системи, всичките безплатни и държавни...ех, с нещо и ние да се похвалим Wink де да имахме в такова изобилие и плейгрупи. Не открих нито една.
При нас е лесно откъм избор, малчо ще го запишем в училището на кака му. Освен, ако не е коренно различен и системата се окаже неподходяща за него. Вече от нищо няма да се учудя.

Хубава статия за кърмещите майки. Винаги ми е било интересно как са живели и какво са правели хората едно време. Напомни ми, че имам една 90 годишна баба, която ще има какво да ми разкаже.

# 648
  • FRANCE
Мента, благодаря за статията за кърменето Simple Smile Значи е нормално че си имам и "дърто" кърмаче Simple Smile

Беба несто не оздфравява и е сам рев, хрема, гърло и температура. Всички около мен ми се карат да и давам "нещо"? Thinking И какво да бъде това като е вирусни и си давам само парацетамол за Т и физ разтвор за носа. Таткото ни избяга да спи при Алекс, че Еми се буди на 20 мин и реве. Гадното е че Алекс тъкмо се оправи и май пак се зарази от Еми и почна да подсмърква и кашля. Нея поне я преследвам с мед и хомеопатични. Хайде стига съм мрънкала.

Жалко че тук няма никакъв избор от образоватени системи в наше село. Така че мисля да събирам инфо и да прилагам най-интересните неща в къщи бонус към класическата френска система (на която не съм фен).

приятен ден

# 649
между другото това от статията на мента аз го знаех:) и ние сега с тази мания за кърмене и незнам си какво малко сме се вманиачили.някога са мухали пръжки с лук яка работа още от бебета.това с попарата от вино също не е виц,както и това,че чорби са им дробили откакто са ставали леко по-на хора,което значи доста преди ние сега да им даваме чорби.от люто също не са ги щадили...поне в моя регион.и аз имам една леля на дядо ми,която е доста стара и бях казала на баба ми да иде да я пита как е била хавата:) и вода са им давали:) така,че......

# 650
Баба ми не е давала вода до много късно и на двете си деца.
Знам го, защото много се учуди, че и аз не давам. Каза ми - " давай, бабо, водичка,
че ние едно време не знаехме , че трябва и аз вода не съм им дала, горките."  Laughing
Кърмила ги е до 1 година и малко, а захранването - "като почнели да си искат от масата".
Но, предимно са били на мляко, прясно от кравата.  Peace

Leprechaun`s mommy , в какво училище ходи каката?

Леле, голям дъжд тук, не се излиза...

# 651
А, имало още кърмещи... хапят ли ви малките? С големия никога не съм имала този проблем, сега какво му стана на  малкото, не знам. и му говоря и  се пъна, ама нищо не помага. Не на всяко кърмене го прави, ама се случва доста често. Blush

madame,
 да се оправяте! Hug
Аз нищо не давам, докато не реша, че е нещо сериозно. Blush

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 22:29 от звездичка

# 652
хапе ме звезди.преди ме хапеше в съзнателно състояние,а сега като заспи и ме стиска,та едва се измъквам...почти всеки път е така.

# 653
  • FRANCE
Еми хапе съвсем съзнателно и ми се хили после, разбира когато прави белички. Съответно приключваме с кърменето за момента. И малко по-късно продължаваме.

# 654
Milla Elaine каката ходи в Dalton. А, вие в какво училище сте?

Ние се оказахме големи късметлии с дъжда вчера. Цял следобед бяхме по улиците и не успя да ни навали и капка. Като влизахме някъде и се изливаше като из ведро и щом излезем спираше. Дори и на слънчице се порадвахме.

И за прясното мляко се бяхте разговорили. В нашия случай то влиза в групата на един от най-силните алергени. Според специалистите дори да няма история на алергии в семейството е добре да се захрани след 1г и да не се замества хранене с него. Аз го въведох на 1.3 - 1.4м, но го давам във вид на кремчета и десерти, не е пил чисто.
Бабите едно време са давали на малките деца козе или краве мляко, но си мисля, че тогава храните са били много по-чисти и не са хранели животните с това, което сега го правят.

# 655
Лили не хапе вече, но го правеше едно време като излизаха резците. Ух, като знам каква е гадост с беззъби венци, не мога да си представя как е със зъбато кърмаче  Hug.

# 656
Значи няма оправия? Confused

Боли, та се на трае. А ха съм го махнала от гърдата, пищи та... пак се не трае. Mr. Green

Аз прясно мляко така и не съм дала на големия. Единствения му досег е във формата на сладолед, ако въобще се смята , че има мляко там.
 Ядеше много кисело, напоследък 1-2 пъти в месеца. Flutter

# 657
  • T"A
Йойо хапе, когато му никнат зъби и/или го боли нещо (напр. сега е с възпалено гърло, което го боли и стиска зъби). Бях чела някакви съвети за справяне, но не успявам да ги прилагам, защото обикновено при нас се случва, когато го приспивам и действия като да го отделя от гърдата го будят...  Confused (но при нас е периоди, не е така постоянно)

Иначе ето я статията на Хедра: http://xedra.wordpress.com/2008/01/02/83/

# 658
Олааа Чикас  Grinning
Завърнах се от странстване, с много тен и събрана енергия от слънцето   grinning039 Две седмици обаче ми дойдоха повечко, накрая вече много ни се прибираше вкъщи  Heart Eyes
Прочетох ви и доста неща исках да кажа, но всичко няма как да запомня  Crazy Та това което се сещам...
ЗвездиHug радвам се че отново си по-редовна, липсваше ми  Hug Надявам се с мама всичко занапред да е наред   bouquet
Относно хапането, ние сме на периоди, макар че отдавна не ме е хапала. Аз процедирах по методите на д-р Сиърс, преведени от Хедра и помагаха  Peace
Марита, естествено че имаш право на второ, че и на трето мнение! Аз на твое място обезателно бих потърсила такова  Peace
Илиана, добре дошла   bouquet
Титина, много ми хареса инфото за Монтесори, много пъти съм чувала за тях, но никога не съм се интересувала. Радвам се че повдигна темата и ще се радвам ако споделяш по-често интересни игри  Flutter
Ju, отдавна не си пускала снимка на Лилийка, то и другите де... Я дайте по една снимка бързо да се порадваме на сладурковци (аз Моника за съжаление я изпуснах  Sad ) Аз ще пусна малко по-късно.
Мадаме  Hug, дано се оправите скоро

Прясно мляко и ядки все още не съм дала. Но и не съм намерила за нужно. Овесената каша сутрин я правя с гореща вода и плод  Peace

Сега да ви разкажа, за кърменето (нали имах проблеми с недостиг на кърма)...
От 5 кърмения на ден, намалихме до 4 (без да броя тези през нощта, просто всяка нощ е различно и те са по-скоро за да заспи отново, не за наяждане) и определено има голямо подобрение. Кърма имам, Лия не реве, а и разбра, че храната е за наяждане и почна да си хапва доста. Не съм й замествала хранене, просто направих паузите между кърменията малко по-дълги (в момента на 4 часа се храни). Общо взето нещата добре се наредиха, а и на мен ми остава малко повече свободно време за мен и не я мисля постоянно дали не е гладна  Wink Продължавам да пия разни "лактогенки" и стискам палци да задържим положението  Simple Smile

# 659
На Оливър много му помагат камъчетата за зъби. Забравим ли сутрин да му я сложим, става много, ама много нервен.

Засега почти нищо не помага срещу хапането, но се надявам да е временно. Той той хапе при пускане на гърдата. Rolling Eyes

Siiu,
 благодаря! Hug

Вечер понякога издържа по 5-6 часа.  Но след това почва през час-два. Rolling Eyes И когато най-много му се спи между 7 и 8... трябва да става заради училището на батко си. И как ще мине към еднократно спане, не ми е ясно, понеже  в 13 пък почва офанзивата по вземането на брат му и... става каша и половина. Все го будя, че трябва да се ходи нанякъде. ooooh!

През деня храненията са зависи  с кого е. Ако е с мен идва на 2-3 часа да си иска, ако ме няма... хич не се и сеща, пие си вода.

Общи условия

Активация на акаунт