Деца отглеждани в чужбина-2

• 31 854
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, но с Йоана е мисия невъзможна. Като ме види на компютъра и сяда в мен, от там на компютърната маса и започва да натиска копчета наред. Тя нали на прощъпулника хвана диск, аз го бях нарекла за певица, но май компютъра повече я влече  Laughing.
Milla Elaine и аз имах камъни в жлъчката и ме оперираха миналата година. Не можех да ям нищо, пълна диета без мазнини. Но като започнеш да гледаш във всяка една храна има мазнини. Аз бях почти 3 месеца на хляб, шунка, пилешко филе, зеленчуци, плодове и спагети. Като много от плодовете и зеленчуците са силно киселинни и също дразнят. Има хора на които след като им махнат жлъчките, продължават да имат проблеми, но аз да чукам на дърво се родих след операцията.
Маритка направо си представям какво ти е. От една страна те боли, от друга те притискат всички да спреш да кърмиш. Аз се чудя, не може ли като те заболи да отидеш в спешното и да кажеш че те боли, без да казваш че докторката ти мисли нещо си. При мен така стана, отидох с болки в спешното, направиха ми кръвна картина и от там веднага се усъмниха в жлъчката. Назначиха ми ехограф и се потвърди. Разбира се докато чаках за ехограф няколко пъти съм ходила с болки в спешното. Не знам при теб дали е така, но на мен ми бяха казали докато не отмине напълно болката да не ям и да не пия вода, защото болката се увеличава.
Боби успех в начинанието.
Titina може и да си казвала, но съм пропуснала, на теб махната ли ти е жлъчката. На мен докторите ми казаха, че мога да водя нормален живот, без да спазвам каквато и да е диета. Но в интернет чета друго.
Сега да ви разкажа малко за нас. Йоана вече има 1но зъбче, странно но е горен десен. Долните 2 пробиха, но още не са се показали хубаво. Сега си давам сметка, че доста са я тормозили. Преди около 40 дни спря да яде, ядеше само по някоя бисквита на ден и само на мляко/АМ/. Но от няколко дни вече започна да яде, и то доста добре, сама си иска като види някои от нас да яде. Имаше период в които мразеше лъжицата и само като я видеше се обръщаше на другата страна и стискаше зъби, но вече яде, дори иска сама да я държи. Киселото мляко още не съм го предлагала, но това което е на данон не го искаше до скоро, сега се чудя дали да и предложа пак. Прясно мляко съм предлагала само с сереалес/не съм сигурна дали тази дума е само испанска или е позната и при вас, но не знам как се казват на български/. Но предложих баничка със сирене и хапна малко, сега мисля да пробвам само със сирене, но трябва да отида до българският магазин първо.
И ние като Лили и Леа на всички казваме бау-бау. Вече като види животно или играчка казва бау-бау ли е. Това идва от мен, все това я питам като видим куче и детето го е запомнило. Казва вече доста думи - мамо, бабо, деде, тата, Ния/не я учим да казва "кака" защото тук това означава лай.о/, бау-бау, ам,папа, ало. За Йоана компютъра и телефона са Ало и то за да говори с бабоооо, щом чуе че звънне телефон и вече тича да се обади на баба. Катери се вече на всякъде, последната мода е да се качи на масата и да седи на нея.
Ами за сега не се сещам за нищо друго. На всички пораснали дечица честито. На болните бързо оздравяване. Hug

# 631
Titina може и да си казвала, но съм пропуснала, на теб махната ли ти е жлъчката. На мен докторите ми казаха, че мога да водя нормален живот, без да спазвам каквато и да е диета. Но в интернет чета друго.
Нямам злъчка от 15 години. В началото не хапвах много неща ( но от тогава не запържвам яденета). Започнах да се отпускам и ме заболя пак. Присетих се за това какво ми бяха казали тогава. Организма пак образува камъни, но в каналите да дроба. Там операция няма а с една сонда разбиват камъните. Е не съм готова да мина отново през всичко, болници и какво ли не.

# 632
Благодаря за отговора. То и аз започнах да се отпускам, но е време да се стегна, защото преди да ме оперират ми се беше възпалил и панкреаса, а това вече е опасно. Peace

# 633
  • FRANCE
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article%3Bid%3D4431

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 21:07 от madame

# 634
Благодаря, момичета, за подкрепата! Hug

За училищата сте се разговорили...  В тукашните Монтесори им куца математиката, се оказало след разните му там проучвания.  Та сега се въвеждат допълнителни часове.
Големият ми син учи в Монтесори и съм много доволна, че учителите всеки месец ходят на обучение. Flutter

Забравих да спомена, че Оливър вече има цели 6 зъбчета. Но както брат му никога не ме е хапал при кърмене, то сега се чувствам малтретирана Mr. Green даже от време на време, като ме хванат дяволчетата, се замислям за отбиване, не че ще го сторя де. Ама пък как боли... ooooh!

# 635
madame, съгласна съм изцяло.

Mr. Green добре, че е детската иначе досега да съм си теглила куршума

# 636
рали,май нестава с твойта техника,защото мен не ме боли чак толкова,за д аида на спешното.тук се ходи там ако наистина много си преритал като преди това с еобаждаш и разказваш по телефона какво ти е и те тогава решават дали да ходиш и дали ще те приемат там.предполагам като им се обадя и кажа,че умирам от болка,защото съм с еподула от газове  Joy и съм станала като бременна в 6-ти месец,ама освободя ли газовете ми минава и ще ме пратят да си пръдна в тоалетната и д аси лягам хахахахахаахааа  (за уточнение мен всъщност ме боли от газовете.няма ли газ няма и болка)
и наистина не е добра идея,защото,ако все пак ги извъртя и ида на спешното ме заплашва да си платя сама после за @удоволствието@,а това неискаме да се случва:)
днес съм по-добре,но аз май не съм яла днес.сега се каня да изям една картофена крем-супа,която моя мъж яко е надушил,а и Алето много я уважи,та дано не ме заболи,ама и д аме заболи нали си лягам...ще ми мине лежейки по гръб.

# 637
Здравейте..  bouquet  bouquet
Може ли и ние да се включим..Не,че Гърция е много чужбина..ма на..С Алексчо там се отглеждаме... bowuu
Усмихнат и успешен ден

# 638
# 639
Ха, Илианна, ако смятам правилно май твоя Алексчо и моята Лилия са родени на една и съща дата  Mr. Green

За Йоана компютъра и телефона са Ало и то за да говори с бабоооо, щом чуе че звънне телефон и вече тича да се обади на баба.

Лилия казва "баба" на компютъра  Confused, а като чуе звъненето на скайп търчи с викове "бабадеде"

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 19:38 от Juturna

# 640
Добре дошла Wink разкажи как е в Атина! Какво правите там, как се озова Wink

# 641
Добре дошла, Илианна!  bouquet

Има ли още кърмещи мами, че да ги питам нещо?

# 642
  • T"A
звездичка, има  Simple Smile

Днес прочетох ето това и ми хареса:

Кърменето - българските традиции или световните практики?
(идея си нямах как е било сред поколението на бабите)

Джут, много е хубав блогът със заниманията  Grinning

Йойо също обича да мести щипки от кутия в кутия, да събира листенца навън, и най-вече - да вади приборите от миялната и да ми ги подава. За зимния сезон съм решила да го въведа по-нататък в домакинските работи  Mr. Green

Солей, и аз харесвам антропософското образование, като че ли ми е по-близко до личната философия за отглеждане на дете  Peace Но и тук градините с Валдорфски практики са доста скъпи, а и не винаги са достъпни като местонахождение...  Rolling Eyes Даже когато търсихме ново жилище, специално съм измервала разстоянията до антропософските градини  Laughing
Ние не сме взели решение къде ще учи детето... (принципно и сред общинските има добри), Валдорф и Монтесори са частни при нас.

# 643
Много,много ви благодаря за топлия прием.. Hug Hug
Алекс е роден на 10 юли'2010...имаме си наборчета?Много се радвам.... Hug
В Атина,..какво да ви кажа..не е особено приятно...Всички са настръхнали,постоянно блокират транспорта,намаляват заплати... #2gunfireи т.н и т.н...
Иначе,бебоците не се интересуват много от тези проблеми,по-важното е,че тези дни ни проби последното зъбче....и се надяваме на спокойствие... newsm47
С думичките сме мама,бау,мууууууууууу,нещо като мяу,Баба/демек татко/,неро/вода/...и всичко подобно на китайски.................
За сега това.. Mr. Green
Много целувки...

# 644
Тази вечер сме с Калин на танци ( планирам да го запиша след като стане на2,5- 3 години. Но няма как да пропуснем това шоу.

Общи условия

Активация на акаунт