Деца отглеждани в чужбина-2

• 31 858
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Ох, звезди, гадно е като си далеч  Sad, ама добре че се оправя вече  Hug

Не е дебела, но като се наяде и има голяяяма пупа Wink

Joy Лилия е по същия начин - като се наяде пуска един шкембак и заприличва на човечетата, дето едно време майсторяхме от кестени Laughing. Аз много й се радвам че върви миньонче  Heart Eyes, защото това, че до гимназията стърчах 2 глави над съучениците си ми създаваше комплекси като по-малка.

маритке, треса се от смях с твоя сексуален календар в зачатие  hahaha (този календар е за забременяващи нали знаеш, да не стане някакъв сакатлък после  Whistling)

# 616
  • FRANCE
Здравейте пак. нашето се оказа ринофарингит. В училище си го менкали децата, лекаря ни ме успокои че като станат на 7г ще спрат да боледуват ooooh! Алекс докато тръгна на училище само една варицела беше карала, а сега всичко носи и дребосъчкова го прихваща и го кара доста тежко, а уж е кърмена. Та някой да ме посъветва за нещо стимулиращо имунитета.

Титина страшно ме заинтригува с яслата на Калин. Може ли ако имаш време да разкажеш какви материяли подготвяш и всякъкво инфо.

Бебана вече е станала заветните 8кг900. чакам да стане 9 и да я обърна по посока на движението.

# 617
джут,знам че е за чачеване да,но аз другия вторник съм на доктор и обмислям да се предпазвам ефективно от бременност.ще го питам кое според него  епо-добро за здравето ми и това на детето (нали кърмя) между хапчета и спирала.

и сега копвам какво написах в друга тема по повод патилата ми със стомаха.

обади ми се току-що мойта лична лекарка.консултирала се е със специалист (явно някой като нея) и решили,че няма нужда д акърмя повече и аз @трябва@ да отбия сега.приготвила ми е медикаментите ми за лекуване на язва и аз трябва да мина да си ги взема от кабинета и.след две седмици трябва да и кажа как ми се подобрява стомаха,което значи отбивам днеска и от утре почвам с хапчетата.казах и,че немога да отбия за две седмици,а не да се и лекувам дори през това време,а тя каза,че мога да кърмя само вечер и да пия тези хапчета (което пак за мен си е равно на отбиване.аз постигна ли само вечерно кърмене се броя отбила). абе пълни глупости! обаче това сега ще ме обрече на болки без право на лечение после,ако се покрия! аз хубаво ще ги взема тези хапчета,но след като ида след две седмици какво да я излъжа? ами,ако наистина проблема ми е голям и тя разчита,че се лекувам и подобрявам,а аз всъщност си докарам нещо по-сериозно? загазих!

дали имам право на второ мнение? сигурно имам,но нали се сещате,че те се подкрепят един друг.и друг лекар ще ми каже,че тя правилно е казала.имам вече опит с психолозите (имах следродилна депресия).и там ме атакуваха да отбивам.просто ми писна!

# 618
Здравейте момичета, тъй като ние официално вече станхаме на 1 година,
мисля да хвърлям по едно око и тук, хехе.  Laughing

Прочетох 3-4 страници и ще ви следя. Виждам интересни неща коментирате.  Wink

Боби, значи не дават пари за качествени неща? newsm78
Мислех, че има търсене. Дори имам една стара идея, от която не съм се отказала,
ама като те чета...

За Мила - да. Дребничка ми я намират. На 5 години е 103 см и 15 кг.
Децата на нейната възраст били мин.110.  Rolling Eyes

Марита, и преди бях писала. От няколко години ме боли корем, няколко часа след ядене.
Големи кризи, особено от мазно и шоколад. Не издържах и се изследвах в Бг, хеликобактерия е ок, но от жлъчката е, малки камъчета виждат. Тук ми направиха кръвни, и те са ок. Но в понеделник съм на ехо - да видим.

Аз давам прясно мляко само на обяд. На консултация ми казаха изцяло на прясно, но не искам.
Тук са луди по него. Пият го до старини.  Laughing

# 619
мила,аз немога да се вредя до ехо.искат д аме превърнат в опитно зайче май.оф писна ми да с еоплаквам наиситна! смао въртя в кръг и това е.почвам диета и бабини рецепти пък ще видим.в б гще с еизследвам и аз,но почнах да с епитам за чий (с извинение) плащам такава скъпа здравна осигуровка??? само в случай,че ми с еналожи операция или приритам ли е ефективна скапаната ми застраховка?

# 620
И тук е същата работа. Моя личен 100 пъти повтори, че това било скъпо, онова било скъпо.
Направо да ти е неудобно, че си болен.  Close
Едва ми даде направление за ехограф. Исках и щитовидната да проверя, но отказа вече за нея.
Всеки месец по 140 евро и после - нищо.

Успех. Дано с диета се пооправиш, аз изключих мазно и сладко и съм идея по-добре.
Пия и един чай за жлъчни проблеми. То какво ми остава друго...

# 621
От няколко години ме боли корем, няколко часа след ядене.
Големи кризи, особено от мазно и шоколад. Не издържах и се изследвах в Бг, хеликобактерия е ок, но от жлъчката е, малки камъчета виждат. Тук ми направиха кръвни, и те са ок. Но в понеделник съм на ехо - да видим.

Това е един от тестовете за злъчка - шоколад или мазнини. Като ти правят изследвания питай ги какъв вид са камъните - едните се разграждат, другите - не. Качиш ли и един килограм и веднага започват болкитеОколо 10 години бях с такива кризи, като бонирана за спешното. Докато не ме наплашиха, че от постояните болки клетките могат да станат ракови. Та до една от първите гастроскопии в България ( онези операции с 3-те дупчици)

Има една рецепта за злъчка на Мария Требен. Много е проста със сок от ряпа. Моите бяха започнали да се разграждат ( камъчетата), но не можах да я докарам до края. Имай предвид, че не смениш ли начина на хранене дори и да махнеш жлъчката камъни продължават да се образуват в каналите на черния дроб. Е тогава настъпва големия купон. И недей да запържваш като готвиш- вкусът изобщо не се променя. В този ред на мисли забрави и за пържените неща. Млшкото (сиренето) могат също да са дразнители

# 622
Титина страшно ме заинтригува с яслата на Калин. Може ли ако имаш време да разкажеш какви материяли подготвяш и всякъкво инфо.

Материалите са ми събирани през годините ( та се оказа, че имам доста). Сега например си изграем с карти, с който се учи на степените - голям, по- голям, най-голям - представляват един предмет ( ябълка) в различни размери. Или цветовете - искам да постави правилния цвят на правилното место - имам карти с различните цветове и идентични играчки, например коли в същите цветоже - трябва да сложи червената кола на червения картон.
или игри за развитие на моториката - изсипвам боб и го слага в буркана, първо беше с пръсти, сега е с щипка. Слагане на правилната форма на правилното место. Садим заедно растения, поливаме ги. Сгъваме дрехи, слагаме масата за хранене.  И все неща от този сорт. Още е много малък, но за различните възрасти има различни игри респективно материали. Например за 2 години - снимка на животно да се сложи на него правилното животно, да се разделят животните на морски /водни и сухоземни - има съд с вода - там отиват морските и макет на гора- там горските.

Определено му е интересно, а и аз научих много нови неща - като например от къде идва името на октопода  Mr. Green

# 623
  • FRANCE
И от къде идва името на октопода? Simple Smile Много благодаря за информацията. От ровене в интернет намерих неща за по-големи деца (над три години). То си било цяла наука. Не далеч от нас имало и училище (за Алекс), но му е доста солена таксата Sad. Иначе принципа страшно ми хареса, напазарувах си книжки с приложни материали (карти за принтене) и ще ги прилагам с Алекс. Ако ти попадне инфо или пак ти се разказва какво може да се използва за малчовците ще съм ти много благодарна. Нещо направо ме отчайват френските училища Sad

# 624
Ами октопода има 8 крака (пипала) и такова е гръцкото му име  Mr. Green
Наистина таксата е доста солена, но както казва една приятелка, всички велики хора са завършили Монтесори  Laughing Майтапя се, но системата поне за мен е уникална ( нищо, че първионачално е създадена за болни деца). А из нета има много блогове за монтесори домашно обучение, имат доста идеи, някой от тях публикуват и самите карти и схеми за учене

# 625
Титина, ти ме наплаши, бе човек.  Laughing
Моя личен точно ми каза да не се тревожа толкова...
За операция ми обясни, че се изсмуквали като с вакуум. Честно казано, не знам каква точно диета да пазя, но избягвам само това което ме дразни. Дано ми кажат след прегледа.
Ще питам и от кой вид са.

Мадам, Монтесори за малки деца е много интересно.
Но за училище, не е за всяко дете, според мен. Имам няколко познати в Монтесори училища,
нещо спадна ентусиазма. Предимно у родителите де.  Mr. Green

# 626
Това с изсмукването с вакуум е точно лапароскопска операция. Иначе си трябва диета. Има си две причини за камъни в жлъчката - наследственост или неправилно хранене. При мен се оказа втората. Сега съм сменила изцяло начина си на хранене.

# 627
Монтесори за малки деца е много интересно. Но за училище, не е за всяко дете, според мен.

Напълно споделям. В този блог  има монтесори материали за принтиране (то сигурно има много из нета, но аз този следя). Аз ровя навред за домашни игри, защото започва дъждовния сезон май Sad

мадам, Лилия в момента много обича занимания тип да пълни бутилка от кола с кламери или да защипва и отщипва щипки навсякъде.

Мила, холандците не са ли висока нация по-принцип? Не знам дали тяхното дребно няма да е среден ръст в САЩ например  Thinking.

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 19:49 от Juturna

# 628
Аз лично предпочитам една идея повече Валдорфските детски градини и училища  Peace пред Монтесорските. В Европа особено първите са сякаш по-разпространени и не на такива баснословни цени като в САЩ. Тук се водят доста по-елитни от Монтесори и цените са главорезни. Монтесори за приемливи за хора със среден и над-средния доход. Има разлики и от щат до щат де, но най-общо.

# 629
Solley. , тук и двата типа училища са държавни. Не се заплащат.

Juturna , най- високата. Tired
http://www.wisegeek.com/which-country-has-the-tallest-people.htm

Общи условия

Активация на акаунт