Деца отглеждани в чужбина-2

• 31 862
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Боби, мислех си вчера - сигурно ти е хрумвало де - защо не рекламираш RED CASTLE в BG МАММА?  Thinking

# 601
титина,а ракията не вреди ли на звата? брата на мъжа ми пък ми каза,че и яйцето вредяло.аз го изпих де.а остатъка може ли да се съхранява в хладилник и колко време? защото от едно жълтъче ми излиза 80 мл смес,та не м исе хвърля всеки път,ама ако трябва....

# 602

Марита, и аз  бих спряла да кърмя на твое място, но ти си знаеш. Ти да не мислиш, че Алето не се буди и защото си посуква и се гушка. То си е пълно изживяване, като пие само мляко може да няма толкова интерес Simple Smile Но, ти решаваш де, както се чувстваш наж-добре. И дано не е язва.  Praynig

анджек! и на мен ми е мило да ми се гушка:) не бих го дала това,заради един гастрит:)

всъщност сега се сетих нещо.искам да попитам пак в комплект всички запознати с язваджийските истории дали факта кога точно след ядене ме заболява не определя къде ми е язвата? защото преди няколко месеца на прегледа и казах,че малко след ядене (мисля един час след това казах) ме заболява,а сега е веднага,а дори понякога и по време на ядене.

# 603
  • Rennes, France
Ох, Маритка - мен и преди и по време и след ядене ме е боляло. Просто ти е раздразнена лигавицата. Аз съм пила суров белтък с ракия...много гадно Sick всяка сутрин. Разбърквах докато стане малко по-течно и хайде: наздраве! Иначе малко количество ракия не е вредно...и аз така знам. Трябва да пробваш каква храна ти дава поне малко успокоение. Пробвай с някакъв чай - лайка, липа...не говоря в огромни количества, просто да опиташ. И по-начесто хранене, но по-малки количества. Това за въглехидратите не го знаех, ама мен като ме боли язвата /моята е на дванадесетопръстника/, само чай че спасява и банан, и свита на кравай в леглото. Дано ти помине малко Hug

В момента си имам коминочистач и чисти комина Mr. Green
Цвети, сетила съм се - каква преграда за камината ти дадоха? Хайде с тези болести да се спира вече при вас!!!
Мадам и при вас: къш на болестите Whistling
Мерси ви момичета за инфото...аз утре ще разпитвам и акшерката да видя какъв план график да направя...че според скромните ми представи, въпреки всичките кърмения едва ли си набавя повече от 100-150мл мляко на ден Sad не съм сигурна де...то няма как да преценя с кърменето. Но ще пробвам да въведа малко АМ сутрин или следобед с бисквитки например.  chef
Втори ден с детегледачката - телефона не звъни Thinking Mr. Green

# 604
кюти,това с по-малко като количество храна май съм го забелязала.колкото повече се натъпаня-толкова по-зле става след това,но с лежането на кравай е точно обратното.колкото повече се навеждам примерно да взема нещо от земята или лежа сгъната ме боли повече,а като лежа изпъната по гръб или дори да ходя,но бая изрепчена трябва да е ме облекчава. newsm78 иначе щом и ти яйце с ракия си пила явно има нещо положително...странно.аз язвата я свързвам точно с пияниците на село.те така се наливаха с пиене (приятели на баща ми) и после мухат сода за хляб.

# 605
Маритка, количеството което се пие е малко, и отделните компоненти не влияят така както биха ако са самостоятелно и в големи количества. Сместа си стоеше в хладилника.
На твое място аз бих си направила изследвания, не бих пила лекарства. Мислш си нещо друго, така както описваш симптомите може да не е въобще язва, а да си правиш злъчни кризи. Симптомите при жлъчката са много сходни на тези при язвата и боли на невероятни места, само не и там където е злъчката. Ималъ съм моменти когато дори и една чаша вода ме е закарвала в спешното. Затова преди да се вкраваш в каквито и да е филми, отивай си прави изследвания

# 606
Титина, може ли така да го тормозиш Калин Simple Smile Би ли разказала като имаш време за вашата ясла/градина. Мернах в една друга тема, че била по Монтесори?

Ами на лоша майка съм  Mr. Green Тормоз до дупка, но забелязвам и положителни неща - 1. детето усвоява английския  Mr. Green 2. детето се справя перфектно с езика на глухонемите ( учат го) - чак и го похвали учителката; 3. детето е много социално ( този процес започна от градинките в България); 4. детето, изненадващо за мен се е научило да рисува ( е да за сега с валяче), но си стои в кръг и слуша; 5. учи се да си прибира играчките.
Градината е по метона на Монтесори и специално я търсех такава. Като учител съм учила за тази система и винаги съм била на мнение, че  детето може да се остави да се развива като индивид. Винаги съм се чудела защо например облаците трябва да са сини, ами аз мога да ги виждам оранжеви. Общо взето виждането ми е че трябва да се стимулира уникалността. В къщи също използваме доста Монтесори материали - чак и ламинатор купих , да ламинирам самоприготвените карти, като забелязвам, че точно тези карти го учат на много неща. Накупила съм и доста помощни материали ( тук малко критика, докато си беше в България трябваше да съм подготвила доста неща - например как се сваля цип, как се връзват обувки, различни животни от плат, различни неща за броене - е от миткане по заведения не успях и сега майсторя нощем... или подготвям на работа нещата)
Иначе групата е 7-8 деца. Имат 1 учител и двама възпитатели, като когато започна градината за седмица имаше прикрепен възпитател към него.  От самата градина всеки ден получавам рипорт какво е правил и как се е справил. Също така имаме и насоки върху какво да работим ( разбирай работата като игра). Иначе рисуват, играят си с определени неща - развиващи различни умения. От седмица се тръшка да яде сам - докато не си признаха учителките  Mr. Green, че се учат с вилица и лъжица да ядат.
Спазват каквото им кажа да не се дава,- напр мляко, чипс и др подобни храни. Т.к. храната им е коренно различна от представата ми за храна - носим си храната от вкъщи. Бяха ме стресирали че яде снакс ( купих едно като зрънчо, че виси по децата), но той за 3 седмици е изял 1/3, а количеството е малко. Докато не схванах онзи ден, че под снакс имат предвид - кашкавал, маслинки, грозде и др плодове, които му носим

# 607
Боби, мислех си вчера - сигурно ти е хрумвало де - защо не рекламираш RED CASTLE в BG МАММА?  Thinking

Аааа, от 3 седмици има мама от bg-mamma, на която съм дала кукун да ползва (и резервен чаршаф), та се надявам да пише скоро и да сподели как са Wink спокойно и тихо е бебето, до към нова година ще го ползват, после на друг ще дам, иначе директна реклама - 2 бона струва че и повече. Рекламния бюджет го почти изразходих и нЕма за бг мама как да платя толкова. Иначе съм попродала някои неща, но търся офис , не магазин. С магазините съм се запънала и не съм дала никъде още, бая са към фалит/ не са в цветущо положение, а и по-зле ще става. Мъча ФБ страничката да пооформя и да задейства, ще видим.

Супер. Звучи градината на Калин! Бравос!

# 608
Боби, свържи се с някой от бебешките списания ( 9 месеца, моето дете и каквото се сетиш там) предложи им някакъв продукт за награда - все пак си е вид реклама, дори и продукта да е малък  Mr. Green

# 609
Титина, сделано е вече Wink преди месец, както и да е, да не товарим темата с моите работни начинания, само да отбележа нещо , което е за мен супер нелепо и притеснително: хората, които виждат един качествен продукт и биха могли да го купят за детето си (за България говоря) рядко го купуват, особено за детето (сериозно говоря), но плащат 200 лева за вечеря с още 2-ма приятели. Приоритети...Сега като докарам другата седмица и вълшебните ми любими английски бебешки и детски дрешки, ще настане още по-голям цирк Joy като дойдат ще ви постна инфо, че съм ги качила на сайта да видите хихихи третият продукт на фирмата след време ще бъдат дървени еко играчки, ама догодина Wink

Маритаааааааааааа,
с тия болести ще станеш хипохондрик, ей! Джърни ти е казала - спокойствие и силна храна му е майката, а как ще се успокоиш - ти да му мислиш. За кърменето - кърми, ама ако ти тежи - спри, ако ти е кеф - продължавай, ама се успокой , жена, че ако се шашкаш - и на Алето го предаваш. Аз като Ивето и Жени да си кажа и аз мнението - ако съм пощуряла от болка и ми пречи, ще спра, ако ми е кеф, ама боли ими се търпи, ще се изследвам да видя откъде идва проблема...ай са вземи се в ръце и си свиркай, ще търпиш като ти се гушка, тъй де Joy а гушкаш ли италианеца? как е там хавата, отдавна не си си казвала Wink

# 610
 Да се разпиша преди да полегна малко. Днес по-бързо се прибрах, мислех да взема малката, ама да не беше ставала от 5 да си играем, сега ще спя.
 Маритке аз за картофа писах ли ти. Нали и аз имах едни коремни кризи преди, ама мисля, че ти писах  newsm78 Пробвай го, знам за много хора им е минало така, но зависи какво де.
  Боби кои са тези английски дрехи  Simple Smile
  Къти не съм я отворила още преградата на камината, само надникнах някаква решетка е.   
  Titina разсмя ме с този снакс  Grinning И аз преди време си го превеждах буквално и една колежка ми обесняваше, че в градината детото ядяло healty снакс и аз си викам на акъла - хелти е леля ти  Mr. Green Пък тя имала в предвид плодове, зеленчуци и млечни разни...
  madame оздравявайте, ние си кашляме, ама гледам вече да съм над нещата. Сега в едни алергични филми са вкарвам, ама май ще спра да чета...

# 611
Miss Fine  и Калин кашля, но си е от хремата. Успявам уйкенда да я спра, но в понеделник се връща с нея. Водих го на лекар- дробчетата са чисти, но... за всеки случай му изписаха няма да се сетите какво - ами инхалация със стероиди. Е аз като човек с доста белодробни проблеми такова нещо няма да дам на здраво дете ( въобще не съм го и купила, че само апарата на всичко отгоре е $420). Не е въпросът в парите, принципно не съм съгласна.

Минах на бабешки методи. Сварих сироп от бира, босилек, небе-шекер ( нямам идея дали е изписано правилно), орехи с черупките , локум, лук - вари се докато течноста стане на половина. Давам всяка сутрин и вечер, като продължавам с физиологичния разтвор за носа. Мисля си, че работи. Поръчала съм и озонатор за стая ( гледах да е с отделение за етерични масла) та ще минем и на аромотерапия

# 612
Здравейте!
 Първо да честитя  какво на когото съм изпуснала.

От време на време поглеждах темата, но със сигурност много неща съм изпуснала. Ето тук съм писала защо не писах известно време, но предупреждам, че не е приятно.

Днес бяхме на консултация и синчето ни вече е  9200/74. Яде като невидял. Спа само 2 вечер по 9 часа с едно събуждане, иначе си се събужда всеки 2-3 часа. Mr. Green
 Но за сметка на това е много усмихнато дете. Всички го хвалят какъв е чаровник. Blush
 Прави обиколки из стаята, ама не смее да се пуска все още. От няколко дни откри как да се придвижва из средата на всекидневната. Хваща някой стол и ихууууууууу  се " надбягват" с брат си. Heart Eyes

# 613
Звезди, и аз ще стискам палци да е за последно! Горе главата, ще се справи и щом се подобрява, нека само добри новини да идват!Подготвяй се за 25-ти, ей! Как е съседа с бормашината?

Мернах Мила, дето и тя се е загубила. Казали и дребна била малката - на баба им хвърчилата и шарените гащи! Ами трябва ли всички да са по схема, има и такива и онакива, ай...аз затова не съм ходила на преглед от 3 месеца за Леа. По тукашните норми ще я изкарат дребос голям: по моя метър е 74 см и няма още 9 кила, ама такава си е, има си пък пупа! Не е дебела, но като се наяде и има голяяяма пупа Wink

Присетих се по повод млеката, аз на Леа не давам детските йогурти, че ми миришат и са сладки бая, давам и поне 2-3 пъти в седмицата едно кисело мляко, от един манастир до Кюстендил из баирите. Просто е чисто и кравите не са хранени с боклуци и антибиотици или каквото там ги тъпчат по стандарт. Също вече картофи, чушки, лук и ябълки от тях вземаме. Има в Младост техен продавач и една приятелка ходи и зарежда повсеместно познатите си. Поне са чисти неща, а парите отиват за монасите и манастира. Много съм доволна.

# 614
титина,всъщност моите симптоми много приличат на симптоми от ендероколит (мама има такъв и и знам проблемите)...даже са баш еднакви,та незнам.ще диетувам и ще пия ракиджос с мед до откат сега хахахахаа

ако пиша някой път несвързано да знаете от кво е  Joy

цвети не си ми казвала за картофа.я кажи:)

боби,почнахме да с епогушкваме с италианеца.имам сексуален календар в зачатие.орг като доказателство,но последните ни две амори не съм ги вписала.

та с еподсетих да кажа каква програмка си изнамерих  исвалих на телефона-секс агнеда хохохох...ама е голем сеир.има да си отбелязваш къде как и с кого...пълно инфо! Joy

звезди,добре,че се оправя майка ти! стискам палци!

тази вечер един колега на мъжа ми се обади да пита за съвет по въпроса с кърменето.аз взех д аставам и известна вече с мойто кърмене.напролет може и да идват на опашка пред вратата ми млади кърмачки хахахахаха

Общи условия

Активация на акаунт