Холандска тема - 38

• 30 980
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, идвам с молба. Мой приятел търси квартира в Хага, за двама (подразбрах май, че има условия в отдаването под наем). Можете ли да ми дадете някой сайт, по-популярен, особено ако има и на английски за търсене, че нищо не отбирам от холандския, да мога да пусна търсачката. Благодаря много предварително   bouquet

# 286
Диде честит рожден ден на Ванко!   bouquet newsm59 Нека е здрав, щастлив и има много успехи в бъдеще!

Кate в близост до нас (500м и около километър) има 3 големи басейна, очевидно затова не е имало наплив. (а вероятно има и други, които не знам)
Жалко, че на повечето ви се налага да чакате по различни причини.  Peace

За справянето с дългите ваканции зависи какво работят родителите. Нашите професии позволяват с разрешение от директора да се работи от вкъщи. Друг е и случая, че ученичката е вече във възраст когато може да остане няколко часа сама.

Меги наистина повечето часове са късно. При нас има и сутрин 9 в събота, което пък не се виждам как ще стана, ще се приготвя, че и ще съм на линия в този ранен час.  Blush

Блонди пратих ти което знам като сайтове, единия се оказа има на английски. Успех! Предполагам другите момичета знаят още.

Последна редакция: пн, 03 окт 2011, 15:41 от Leprechaun`s mommy

# 287
Dide,chestit vi rojdennik.Da e jiv i zdrav  Hug newsm59  bigdance2
Magi,v sabota i nedelya e vreme za pochivka...ako 6te i v 12 da e pak ne se naemam  Joy Joy Koi kakvoto pravi,prez sedmicata sam kazala  Joy Joy
sorry za lat  #2gunfire

# 288
Момичета, идвам с молба. Мой приятел търси квартира в Хага, за двама (подразбрах май, че има условия в отдаването под наем). Можете ли да ми дадете някой сайт, по-популярен, особено ако има и на английски за търсене, че нищо не отбирам от холандския, да мога да пусна търсачката. Благодаря много предварително   bouquet

http://kamernet.nl/en/ - търси тук, но доколкото знам там в стая не могат да са двама, евентуално апартамент.

# 289
Първо да се извиня на времето  Wink,показа се слънцето  Grinning

Блонди,в НЛ да се наеме жилище е сложна и не особено бърза процедура. Crazy
Ако е през агенция-договор за работа,последните 3 месеца фиш за заплати,препоръки,възможно е да искат гарант,депозит.....и пак може да не получиш жилището. Tired
Ако е от частно лице....никаква гаранция-може да се окажеш на улицата,като нищо и да ти измислят един куп плащания  ooooh!

Иначе сайтове,колкото искаш,но повечето изискват регистрация.
Ето сайт,който не изисква регистрация,но е на холандски,но дори с транслейтър ще стане ясно.
http://www.huurwoningen.nl/in/den-haag/

# 290
Момичета, това беше хубавото време. От утре няма вече. Confused

Днес бях на училищния доктор с Мила. Големи тестове,прегледи...
Та резултата е - дребна, ще ходи на очен лекар, пак ще и изследват слуха,
всичко останало на 6. Добре говори, комуникира, брои до 30, познава числа, отговаря на въпроси,
познава форми и ги рисува и пр.

Блонди, не мога да ти помогна.

И аз не искам в събота и неделя подобни ангажименти.
Знам обаче, че тези които играят футбол си имат редовно мачове в събота. Confused
И то сутринта. Тъпо. За родителите.

# 291
Хайде още един въпрос от мен.
Правихме си снимки за паспорти, които ги водят. Обаче аз в момента съм с един никакъв бретон, който закрива цялото ми чело. И с моя перфектен холандски в кабинката май подразбрах, че не може то така, но беше късно като се усетих. Та да ходя ли да си правя нови снимки или нищо не съм разбрала правилно  newsm78 newsm78 newsm78

# 292
Забравихте ли ме вече? Mr. Green

Случи ми се нещо неприятно и нямах настроение да пиша. Майка ми, която е сама в България получи рецидив на нещо, което се появи преди 6-7 години. Тогава бях до нея, но сега... не пожела да ида заради децата. Т.е. направи всичко по силите си, за да си остана тук. От една я страна я разбирам, понеже на нейно място и аз бих искала така, но се чувствах кошмарно просто. И дано това да е последният път, когато се случва. Praynig Сега се възстановява и дано да е бързо и напълно...

Та, така...но да знаете, че ви следях темата зорко. Whistling Mr. Green

# 293
  • Nederland
Звезди, разбирам те напълно колко ти е мъчно и трудно. Hug Стискам палци майка ти да се възстанови бързо и напълно. И скоро да се видите! Hug

А моят брат в момента е в болница в Китай. Преди няколко дни го оперираха по спешност - перфорирана язва. Добре, че са били на пристанище по това време а не в открито море. И са реагирали навреме. На всички ни е много притеснено, получаваме откъслечна информация. Надявам се да се възстанови бързо, защото полета до БГ е дълъг. Praynig Praynig Praynig

# 294
Звезди, Тони Hug ! Представям си какво ви е било.  Confused
И при мен изминалата година  имаше такива събития и чак се обвинявах защо съм отишла да живея толкова далече. Confused Да се оправят бързо близките ви скоро да се видите!  Hug
Аз пак с юфката. Laughing Тази дето аз търся прилича на макарони. Кейт, добре че ме светна за печенето-запекох едни макарони и станаха на габорвска юфка.  Laughing Да не прощават габровските производители.

# 295
А аз установих,че в турския магазин,на всички видове кори,пише "юфка"  Joy
Май ,юфка=кори.
Звезди,Тони  Hug
Днес бях най-разочарованата майка  Wink,моето диване,не си довършило работата,имали да правят паяк,от хартия.
Но.....от нашия паяк имаше само 3 !? крака,залепени на нарисуваната паяжина  hahaha
"Творението"й беше до един огромен,почти зловещ паяк и аз се пошегувах/докато родителите с умиление гледахме произведенията на отрочетата си/,че този е изял нашия....
Сега ми е смешно,ама детето отнесе голямо "конско",което напълно си го заслужава.Не била готова щото си говорела с Арти. ooooh!

# 296
С холандския не мога да помогна, но виж тук мога да се включа  Laughing
Та, юфка означава точени кори

# 297
Звезди,  Hug Разбирам те отлично. И моята мама има проблеми от време на време,
така съжалявам в подобни моменти, че съм тук. А като си помисля и че остаряват - лошо ми става.
Изпускам толкова неща с тях.  Confused

Тони, ужас! Стискам палци да се оправи и скоро да се прибере в България.

Кате, не и се сърди. Много са разсеяни понякога. Laughing

# 298
Звезди, Тони  Hug стискам палци близките ви хора скоро да са добре, напълно възстановени и неприятните моменти далеч зад гърба им.
И за мен миналата година поднесе подобен шок. Sad 40 дни преди да родя, чувствах се като в капан тук.
Напълно ви разбирам и съчувствам и искрено желая в близко бъдеще роднините ви да са здрави.  Hug

# 299
И като се замисли човек, че родителите ни остаряват и има вероятност по- често ще имат проблеми.  Confused Не ми се мисли.

А бе и аз гледах, че на всичко пише юфка. Да не говорим, че и като попитах ми показаха цял щанд да си избера. Пък то значело кори.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт