Холандска тема - 38

• 30 985
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
Mаги, както и да ги броя не мога да ги докарам 23 дни. Cry Нашата ваканция е от 28 до 6 и на 8 майса на училище. Нещо бъркам ли, знам ли. Ще ми се.
Никси, трябваше да  подаде молба  за допълнителни свободни дни. Ние за 5 допълнителни дни, писахме доста обяснения.  Crazy Доста са строги тук. А и могат да проверят дали наистина сте болни. На лотариен принцип от общината избират адреси, които да посетят. И аз имах веднъж подобни идеи, но ме осветлиха и се отказах, че какъвто съм Марко Тотев....
На мен майка-свекърва ми се струва най- удачен вариант за кратко време. НЕ знам дали може фоор и наасхолсе опфанг за  кратък период.  Thinking

# 271
Мопси и аз миналия май месец не знам какво бях гледала и си мислех, че ваканцията е само 1 седмица.  Crazy Убедена на 100%, планирам коя ваканция къде какво. Прецаках се да ходим до БГ края на февруари, началото на март в най-големия студ. И като дойде време за майската ми идеше да се ритна, защото изведнъж ми се материализира още една седмица.  Laughing Whistling Да не си гледала като мен? Но и сте в друг район, нали и лятната малко се разминаваше.

Никси, а колко дни са ти изпитите? И на мен ми се струва най-удачно майка/свекърва. Особено за по-дълъг период, хем и ще сте по-спокойни с мъжа ти.

# 272
При мен се получават общо,но не на куп 24 почивни дни от 28.04 до 03.06.
Т.е. веднъж 9 дни-майска ваканция/28.04-06.05/,4 дни Hemelvaart/17.05-20.05/,9 дни Pinkstervakantie/26.05-03.06/ + 2 дни от нашето си училище/24,25.05/(11 дни).
За май имат общо 11 учебни дни  Party
Миналата майска и при нас беше 18 дни,но май съвпаднаха с други празници и по някой ден от училище....но тази не е така,за съжаление.

За фор и насхолопванх са си договори,проблем с места и за кратък период,едва ли ще се съгласят.
Баби е най-удачния вариант,според мен.

ПП Връщам се от изпита по плуване -имаме диплома А.
Самият изпит е голяма емоция.Аз да си призная се притеснявах....хаха....малко.

Последна редакция: сб, 01 окт 2011, 16:19 от kate.t

# 273
Маги, не знам как гледам. Ще ми се да е дълга, но излиза като при Кейт. Мисля майската е еднаква за всички.
Кейт, честита диплома на Анди.  Хе хе, представям си какво вълнение е било.  Laughing
На СОфи и дадоха час за плуване от 16.00 до 17.00 и аз се отказах. ТОва още преди ваканцията. Тя ще заспи в басейна по това време. И без това, откакто ходи ба BSO, едвам успява да вечеря -толкова е уморена.  Продължаваме да чакаме. Май като станат на 5, задължително трябва да започнат и отпада чакането или бъркам?
Днес сме решили да закрием летния сезон с едно бабрбекю заедно със съседите. Аз ще правя салати, понеже само това мога добре.  Laughing И от понеделник на диета-отново.  Laughing

# 274
Като погледнах националния календар според мен нашето училище си е вмъкнало някакви техни дни по между другите. (но не е упоменато)

Извинете, доста пъти обсъждате, че чакате за плуване...за какво плуване точно говорите?
Ние не сме чакали. (не говоря за свободно плацикане) Дори наскоро покрай каката, която бе приета за състезател в отбора по плуване, ми хрумна да запиша и малкия. Казаха ми в кои дни е неговата възрастова група, да отида като реша и тогава ще попълня формуляра, започва веднага.

Мопси, със сигурност сте си изкарали много добре. И времето гледай чисто лятно, на ваша страна.

Много ми е странно, че вече е октомври, а ходим боси и по къси ръкави...дано остане хубав, сух и слънчев месец.

kate честита ви диплома! Нека и занапред все така да има успехи.

# 275
Добро утро Hug
Нашата майска започва на 28април(събота) до 13 май(неделя).СПоред мен някои училища доста се разминават с ваканциите(опит от миналу години)  Peace
Кате, честита диплома на Анди   bouquet.Колко време ходи на плуване до изпита? До колкото ми казаха е оринтировачно е около 4 мес... Зависи и от детето де
Мопси, мисля,че ти питаше за юфката.Вчера погледнах в нашия турски,има и си пише точно юфка  PeaceЗа басейна ,не е задължително ходенето.Ако имаш впредвид и от училище,мисля че след група 5-6  чак ги почват  newsm78
Маги ,за плуване след 4- год възраст става въпрос.Без придружител в басейна  Wink Иначе до тогава става бързо да

# 276
Eй, нашата ваканция пак най-късата. Дано да измислят някой друг ден, та да я удължат. При нас другата седмица четвъртък и петък са почивни, после е окомврийската ваканция, която само нашия град е решил да е с една седмица напред и не се връзва с моята. После ноември имат пак 2 почивни дни. Та те почнаха почти средата на септемви и сега толкова почивни дни. Crossing Arms  Да ги преместят като е топло или като се поуморят.
ЩЕ проверя в турските  за юкфа за ядене.  Laughing
Кейт, да ти кажа тая млечна баница я сънувам и забравям да питам за рецептата. Моите девойки имат типично български вкус и само такива неща им дай да хапват. Не е заради това, че аз им готвя бг кухня, ние се редуваме с мъжа ми да готвим, а и на мен ми е по лесно нещо холандско понякога. Явно гена си е ген. Laughing
Дали ви казах, че домъкнах 20 кг домашна лютеница. 5-6 души я правихме. Голям смях. Накрая добре, че леля ми живее в къща, та я забърка на жив  Laughing  огън в двора. Последното го пропуснах, но догодина смятам да се включа активно. Иначе на котлончето нямаше да се получи така вкусна. Вече половината замина. Чудя се ако пална в двора един огън дали ще дойде пожарна. Аз си пека чушки на барбекюто и съседите са свикнали да им се носи балкански мирис, но дали чак огън биха преглътнали.  Mr. Green
Отиваме на зоологическа да се поуморят девойките, че довечера смятам да ги метна рано в леглото, да връча бейбифона на съседските деца и да отпрашим на концерт групата от снощи.

# 277
Е, Меги, аз нямам само бебета. Wink Затова вмъкнах и каката в картинката, но явно не съм се изразила правило.  Peace Под въпроса за какво плуване говорите имах предвид дали това е за учене да плуват под формата на игра, диплома, за релаксация, свободно...

Може би ще послужи като идея да проверите как стои въпроса с вашите училища и дали те не са членове на спортни клубове (плуване, футбол, езда, волейбол, хокей и т.н.) по този начин децата автоматично се ползват с предимство. Нашето училище има такава практика.

# 278
Мопси,аз съм написала преди една страница как си правя юфка за млечната баница.После загрявам мляко/1 л./,слагам 6 суп.л.  с връх захар,/ако не я обичате много сладка,слагаш по-малко,бъркам докато се разтвори захарта и се охлади млякото,прибавям 8 яйца,/разбити предварително/ към млякото със захарта и заливам юфката.Това за един пакет тънки кори/500гр./,трябва ти големичка тава,понеже сместта ще увеличи обема си. Peace Пека на 170-180,около 50 мин.,решетката повдигната на първото ниво.
Проверяваш дали е готова като я понатиснеш,че обикновено изглежда готова но във вътрешността не е ,ако избие млечната смес,слагаш фолио отгоре за да не прегори и продължаваш,докато при натиск стои пухкава,но не излиза нищо.
Дано да съм го обяснила добре. Embarassed

Меган,във вашия турски,юфката,начупена,препечена ли беше?Щото аз писах ,че съм виждала в нашия ,но си е като другите кори,вакумиран пакет,но,да,пише "юфка" Peace
За плуването,много е относително,зависи от детето,системата на дадения басейн,но според официалното инфо от сайтовете на басейните-45 урока,което разположено във времето/няма плуване през ваканциите/ е около година,даже и половина  Tired
На мен лично толкова ми отне,но в първия басейн,където започнахме мноооого туткава история,във втория,пак се опитаха,ама аз  "гърмян заек" и не се дадох  Blush
За първия басейн съм чакала 3 месеца,във втория стана директно.

Leprechaun`s mommy,става въпрос за zwem - ABC, към националната система NRZ.
Има лист за чакащи,понеже наплива е голям за възрастта 4-5 годинки-тогава се започва.
Към училищата също има курсове,но аз лично съм в много малко училище,единствен басейн в голям район,,нает и стопанисван от голяма спортна компания....та,ясно е,че няма.

Маги,ако имате 23 дни ваканция,ехеееее,то това значи цял месец без училище....уаау.Ама на работещи родители,как ще се отрази.....не ми се мисли....

Благодаря за поздравленията за дипломата,да ви се връща скоро.

Последна редакция: нд, 02 окт 2011, 12:13 от kate.t

# 279
Маги, за диплома става навъпрос Peace
Ние чакахме толкова много и заради морто желание да е в сряда от 14.30.Иначе можеше и по бързо да стане ,след учебно време към 4-5 часа,което на насабсолютно не ни е удобно....вечеряме рано,децата лягат рано  Wink
Кате,юфката е на цели кори,вакумирана  PeaceЩе пробвам рецептата  Laughing

# 280
Ние днес ходихме с колелета до селския гьол. Що народ имаше не е истина.
Летният сезон е закрит, дребните потопиха дори дупета във водата, ние лежахме на пясъка като тюлени, много гот...

kate.t, честита ви диплома Simple Smile

Някой попита колко дни са ми изпитите. Имам 2 изпита с разстояние 10 дни. Това са двата държавни. До мин година бяха през 2 дни, ама след като всички се размъркаха, че са много на гъсто, от тази година са през 10...

Свекърва няма, майка ми може, ама няма толкова отпуска за цялото време. Освен да си предаваме децата някъде по пътищата. Утре ще говоря с училището, ако може да го пуснат 1 седмица и 1 баба му да го гледа и да го води на училище идеално ще ми се получи.

А снощи се прибрахме с 2 спящи деца от един детски РД и докато ги намятам по леглата, от вън се чу някакъв зверски гръм, направо се разклати къщата. Изкарах си акъла, цяла нощ сън не ме хвана. Като капак сутринта открихме, че са разбили на мъжа ми служебната кола, за да откраднат радиото. Прозорецтът на сол... А тъпото радио дори не работело, гаси народа начиииииииии

Последна редакция: нд, 02 окт 2011, 20:56 от Никси

# 281
  • Eemnes, NL
Да почерпя виртуално за рождения ден на Ванко. Вече сме на 9!

След десет дена и Ели е наред - колко бързо минава времето. Heart Eyes

# 282
Диде, честит ти рожденик! Много да ви радва!  Hug

Мопси, всеки ден ли е на Бсо?

# 283
Честит Рожден ден на Ванко!Най-хубави пожелания,да расте здрав,щастлив и все така обичлив! Hug

Дидке,ти си ми много позитивен пример. Hug

Весел празник!  bouquet

# 284
Честит рожден ден на Ванко ! nbirthday
Да е жив и здрав и много спортни успехи !

При нас свърши хубавото време  newsm45

Общи условия

Активация на акаунт