Деца отглеждани в чужбина-2

• 31 872
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
cutty, може да даваш кисело мляко, но не и вместо кърма/АМ. Прясното мляко е тежка храна и даже и да нямате фамилна обремененост е по-добре да се изчака с него.

# 586
Здравейте и от мен! Знам, че отдавна не съм влизала, но тук беше адско лято и не сме се спрели от днес идва есента та се подготвям за зимата!
Марче аз и преди съм ти казвала мила няма да му навредиш по никакъв начин ако тръгнеш да отбиваш! Знам че ти е по-лесно така, но и ти имаш нужда малко от личен живот и спокойствие! Никой няма да те обвинява ако сега спреш! Той разбира прекрасно вече какво става около него и драма да има ама колко да има здравето и спокойствието ти не са ли важни! Мята приятелка която кърми почти до 9 месеца отказа го от раз без а солютно никакви драми! Знам че сега ще излязат хиляда души що съм казвала да го отбиваш, но аз и преди съм го казвала и ти си жена и имаш нужда вече да ср почустваш като такава а не като дойка!
Кюти аз пак с едно на ум че ще съм от лошите майки, но Луи започна на краве пълномаслено мляко към 10-11 месец и не съм имала никакви проблеми!не мисля че е проблемно прясното мляко като гледам нищо не му е станало пък и на мен! Това че съм щяла да му овредя корема в бъдеще ами да ти кажа тук никой не ми го е казвал!

# 587
Калин е на 16 месеца, но до сега не е лизвал  прясно млшко. Имам си едно наум за хормоните при кравите и не давам ( то и ние не пием).

Да попитам нещо и аз, кога въведохте ядките? Намислила съм да правя един пастет с маслини и бадеми, но се чудя дали не му е още рано.

Днес рев , не искал на детска градина ( вчера едно от децата го е ухапало жестоко, чак му е посиняла ръката). Горкото ми дете, явно доста го е заболяло, показва ми и как плакал като го ухапали

# 588
жени ти направо ме разсмя с тази дойка хахаха.....аз,ако тръгна да го отбивам живота ми ще стане ад бе! той се буди много пъти нощем и ако не давах цицата тогава трябваше да ставам и да го разнасям ревящ и вероятно дори извиващ се от рев.не си го представям това с отбиването просто! иначе сигурно много свободна ще с епочувствам,ама.....май не му е дошло времето и не съм готова да с еподложа на това,а и от психологическа гледна точка ако го отбия така насилствено в такава възраст дето разбира може да стане пушач като порастне  Mr. Green а и още не съм готова да се разделя с това като го питам: @къде са на мама циците или млекццето@ той да тръгне засмукал джучки като все едно показва зайче и да търси в пазвата ми:)

# 589
  • T"A
Мари, ако си се изследвала в България и то преди няколко години, без да ти е правена гастроскопия, най-вероятно не си изследвана за хеликобактер  Peace

---
Ядки въведох доста преди годинка, орехи и бадеми, смелени наситно като брашно, отделно бадемово масло (от годинка и месец) и сусамов тахан (от бебе, може би 8 месечна възраст).

Прясно краве мляко не съм давала никога, и аз знам, че е тежка храна, а пък и пречи на усвояването на желязото. И другото са си мои съображения, заради които няма да предлагам в близко бъдеще...

Последна редакция: вт, 04 окт 2011, 23:18 от Mentha

# 590

Днес рев , не искал на детска градина ( вчера едно от децата го е ухапало жестоко, чак му е посиняла ръката). Горкото ми дете, явно доста го е заболяло, показва ми и как плакал като го ухапали

ужасно!

ментич,ще питам друг лекар! ще се свържа с ЛЛЛ и ще питам кво ще ме посъветват.дано само и те не ми се смеят,че ги търси такава ветеранка-кърмачка хахахаха

# 591
Тъмпър, ти много смело го раздаваш със съветите, ама не си ли чела тази статия, а  Mr. Green? Ей сега сме ти наскочили цял куп агресивни кърмачки, дето сме агресивни, щото сме кърмачки  Wink.

Ядки не съм давала още. Според педиатърката може вече да я пробвам с ядкови масла, особено бадемово, но ме е шубе още. Имах съквартирантка с ядкова алергия, няма такъв гърч  Rolling Eyes

# 592
Cutty според мен кърма/АМ е най-добре за основно мляко. Аз му приготвям закуските с прясно или кисело мляко, но количеството е малко. Аз предпочитам да пие основно мляко и вода поне до 3 г.  Peace Тук в УК се "препоръчва" след 1 г. да се смени АМ с краве мляко за основна напитка, ама те тук и 90% от бебетата и децата са с екземи и алергии, така че не съм сигурна дали е правилно.  Peace

Ядки давам, не цели разбира се, само с фастъците внимавам, въпреки, че едва го удържам като види фастъчено масло.  Laughing

# 593
  • Rennes, France
Всъщност правилото май беше 500мл кърма/АМ на ден за бебета около възрастта на Луи...поправете ме ако греша Blush
Но това включва ли и киселото мляко - той изяжда едно на ден newsm78
А другото мляко как го давате? Биберон Луи не признава...та на каша ли да го правя, попара...с бисквити. Приемам съвети. Иначе разбрах за млякото. Джени и твоите съвети ги приемам Hug всяко дете е индивидуално, така че е нормално да има различия. Аз тук не съм питала директно, но в четвъртък ще идва акушерката да мери Луи да ще я разпитам Whistling

П.С. днес му беше пъви ден с гледачката - спал сам, ял, веселил се и даже забравил за мама...и като за първи път откара там 6 часа Crazy а мамата се чудеше през това време, що не й звъни телефона Wink Mr. Green ама се радвам че е минало добре Peace

# 594
Ядки и прясно мляко не съм дала още. Макар че в палачинките слагам прясно мляко, директно за пиене не съм предлагала. Сусам дадох около годината, не знам дали към ядките се брои. newsm78

По въпроса на Маритка, моя личен опит и диета са малко по-различни от тук предложените. Имах язва на дванадесетопръстника, доказана с рентгенографско изследване и изследване за Хеликобактер пилори (гастро-ентероскопия не исках  Sick). Лекувах се медикаментозно с така наречената "тройна терапия" (3 медикамента взимани по определена схема за седмица или 10 дни, не помня точно) и комбинирано с диета. Диетата обаче беше почти изцяло без въглехидрати - без картофи, без ориз, паста и т.н. Идеята на лекаря беше, че въглехидратите се разграждат най-бързо в стомаха и най-бързо огладняваш, т. е. започва производството на стомашен сок, който дразни язвата. Ядях предимно месо, яйца, сирене, зеленчуци - избягвах плодове, въглехидрати всякакви, хляб и т.н. За около 1 месец всичко мина. Освен това искам да вметна, че трябва ясно да се диагностицира дали язвата е на стомаха или на дванадесетопръстника. Като преканцероза (пред раково състояние) може да бъде САМО тази на стомаха, но и тя е по-рядко срещаната. Според мен, Маритке не се плаши излишно докато не знаеш за какво става въпрос - стреса само повишава стомашната киселинност и дразни язвата. Така, че "спокойствие и силна храна" му е майката  Crazy

# 595
  Здравейте и от мен. Пак сме с кашлица  Whistling Ходихме на рожден ден днес, бая се измори дзверка и сега спи. Тази нощ стана в 4  Twisted Evil Кога ще почне да спииии, незнам...
  За млякото аз и преди съм казвала, не мисля да и давам изобщо прясно и кисело за напитка. Никъкъв смисъл не виждам и полза. Ще си пие АМ докато спре да пие мляко, ако ще и на 5 годинки да е. Кисело само един път и правих с бисквити и банана, не го иска, та няма да се навия скоро пак да и правя. Прясно мразя и като се сетя как трябва да го топля и как мерише ми става зле. Между другото до каква възраст се препоръчва децата да пият мляко  newsm78
  Маритке ти се вманиачаваш ми се струва...Лично аз не бих живяла в болки за да кърмя дете. До 6 месеца бих изтърпяла всичко, аз и доста преживях, но след това бих помислила и за себе си. Да вметна, че това си е мое мнение, просто го споделям, както и всички останали.
  Къти браво на момчето, все така да слуша  Simple Smile

# 596
  • FRANCE
Здравейте и от нас. Уф почна учебната година на Алекс и почнаха болестите. Първо беше тя а сега Еми е с 39 градуса и явно много я боли гърлото, гласът и почти го няма и всеки опит да говори я мъчи. Мислех да караме без лекар, но нещо въпреки лекарствата, температурата не спада, а горкото му се спи (цяла нощ обикаляме и се гушкаме) но не може да се отпусне и се опитва да кашля а я боли и реве. Cry

Мис Файн и вас само болести ви мъчат  Sad. Сладурката ношна птица го раздава.

Маритке, дано мериш скоро лекар да ти поставят диагноза и да те лекуват адекватно.

аиде после пак че мрънчо пак ревна

# 597
ох мерси на всички,че се занимавате с мен   bouquet

джърни,харесва ми твоята диета май:) обаче виж,че неможе да ми се установи къде ми е зявата,защото неискат да ми направят изследванията.сега ще направя една диета да видим няма ли да се подобри положението,за да избутам докато си идем в б ги там да се оправям,а и предполагам и се надявам около две години да го отбия,когато разбира от дума....незнам.това отбиване май ще ми се превърне в голям проблем на мен.

цвети,аз явно си имам моите психични дертове. може и да се вманиачавам,но те уверявам,че ако река да го отбивам ще настане ад!! в момент аима двама мъже у нас,които работят и трябва да спят,а апартамента ни май  е около 60 квадрата. хола н ие без врата и има диван в него,девер ми спи в детската е къде да разнасям по цели нощи ревящо дете и освен това сега точно като си го представих пак за сетен път установих,че неискам да го причиня това на детето,заради един изострен гастирт предполагам и се надявам! ние ядем итлаианска кухня,което предполага много люто,чесново и пържено (мама също дори супа без запръжка не готви).просто менюто ми е изтъкано от вредни храни и това цял живот,а напоследък хептен,та затова се е обострил.моя мъж и моята лекарка мисля,че искат да ме сплашат повечко,за да отбия,но незнам тех кво пък толкова ги брига това! а мен колкото повече някой за нещо ме притиска-аз толкова повече не го правя.нали ходех на психотерапия (имам викаш нужда  Joy) и се отписах от там,защото психотерапевтката постоянно само ми натякваше да съм отбивала и това било проблема ми.е па не е това! ето още кърмя пък не съм като преди.пооправи ми се значително психиката и настроенията. е няма и да отбия з анема нищо.да не пренебрегваме и парите,защото моето мляко е безплатно,а Алето пие по няколко пъти нощем.единия път е сереал,а те не са баш евтини.две кутийки тук струват 4 франка,което ще рече 3,50 евро някъде,а една кутийка е 200 мл.

хайде д аставам да забъркам рецептата на титина сега Mr. Green

# 598
В разход съм и докато вися пред кабинети да чакам ви чета диагонално малко и на кюти да кажа - виж и картона френския, минимум до 2 год е кърма/АМ спец деца (до 1 год е 2-eme age, след това 3-eme age АМ) по 500 мл минимум. Млечни - парче сирене, йогурти са отделно, трябва си калций. Не заместват (и правилно според мен) с млека за възрастни.

# 599
И аз мисля като Боби за млякото (промити от едно и също място мозъци). Моника пие сутрин и вечер АМ (3ка) около 500мл, отделно яде кис. мляко и сирене.

Марита, и аз  бих спряла да кърмя на твое място, но ти си знаеш. Ти да не мислиш, че Алето не се буди и защото си посуква и се гушка. То си е пълно изживяване, като пие само мляко може да няма толкова интерес Simple Smile Но, ти решаваш де, както се чувстваш наж-добре. И дано не е язва.  Praynig

Мадам, какво да ти кажа за болестите. Както писах и във френската тема, французите са ларж и хич не им дреме. Всички деца са сополиви и кашлят от октомври до април (забравих да спомена и въшките;)). Аз спрях да се тормозя, чистя с физиологичен разтвор носа и това е. Но при температура е гадно, признавам.

Ядки - от скоро давам орехи, дребно смлени. Сигурно в някоя бисквита и с други се е захранила Simple Smile От фъстъци я пазя засега (май беше до 3г)

Титина, може ли така да го тормозиш Калин Simple Smile Би ли разказала като имаш време за вашата ясла/градина. Мернах в една друга тема, че била по Монтесори?

Лек ден на всички.  Hug

Менти, Маги - поздрави на младежите Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт