Деца отглеждани в чужбина-2

• 31 885
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Маги, хем говори, хем не.
Ясно произнася около 20 думи (мама, тати, баба, леля,, мерси, вода, няколко на френски и разни звуци на животни:))
Но бръщолеви много. Ние по-скоро я разбираме - къде по усет, къде с показване.
Може би има думи, които казва на френски. ама ние не се усещаме де.

Бяха ми на гости 2 приятелки този уикенд и според едната (която има по-голямо дете) Моника прави и изречения, ама ние не разбираме Simple Smile

# 571
Моника прави и изречения, ама ние не разбираме Simple Smile

Joy
Моника си е голямо момиченце вече  Heart Eyes.
--
За моето дете всички четирикраки животни са "му"  Crazy. Знам, че е нормално да рециклира думи, но ми е смешно, че дете от гъсто населено предградие си е избрало точно крава, дето само на картинка е виждало  hahaha
--
В плейгрупата на Лили има две братчета с 10 месеца разлика - февруари и декември 2010 (е, малкия е роден 6 седмици преди термин, тъй че да речем са били планирани с година разлика). Майка им е най-спокойния и ведър човек, когото познавам - един път не съм я видяла изнервена или уморена или неусмихната. Макар че знам ли, може и да е така от валиума  Wink  Laughing

# 572
Джут,
А за Леа всички животни са "бАу бАу", и пилета, и кучета и котката у дома Joy в яслата твърдят , че викала "но де ти уаааа", което ми превеждат "едно две три ура", което правим при спускане от пързалката (добре че още е топло и са в градината да играят)

# 573
  • T"A
Мерси за отговорите за плейгрупите!
Като минат празниците при нас, ще пусна едно питане във форума за естествено родителстване, дано си намерим компания. Между другото, миналата година получих мейл от едни американки за такава плейгрупа, но нещо не ми пасваше тогава (май мястото, на което се събираха), обаче сега разбирам от къде им е била идеята  Mr. Green

Моника е страхотна красавица  Heart Eyes И  малкото бибитче всъщност никак не изглежда малко  Grinning

Боби, и моето дете мина през такъв период (бау-бау на всички животни), още не е напълно излязъл от него, де...  Grinning

Сега съм направила своеобразен речник, даже разпратихме и на роднините, за да го разбират малкия  Simple Smile С днешна дата съдържа 20 подобия на думи  Blush На бебешки бърбори много, и все ми вика "не, не!", чудно откъде го е научил  Whistling

Джърни, аз съм взела детската паста на Веледа, днес пробвахме за първи път да сложим на четката, не се прие с викове "ура"... все си мислих, че трябва да изчакам да добие умение да плюе, което той явно не умее... Мерси за съвета   bouquet

# 574
Sega se podsetih da kaja,che Aleto moje da plue i to po komanda,no ne smeia da go mia s fluorna pasta oshte.

Oh ne me svurta veche i vikam da si kaja,che umiram ot strah za zdraveti ni! Dnes biah na lekar po povod silnite mi i postoianni bolki wstomaha,za koito mi e slojila i diagnoza-qzva (ama ne perforazia) no bez gastroskopia.prosto po simptomi.da se lekuvam moga samo ako ne kurmia.ami dnes biah pri neia s vuprosa ako chakam oshte riskuvam li rak i za moi ujas otgovorut po princip e da,no tia nemoje da mi kaje kak e pri men tochno.prosto takiva diagnozi poniakoga preminavat v rak.inache lechenieto predi tova e s hapcheta,no az kurmua.....a neznam kak se otbiva pristrasteno kurmache,koeto e na vuzrast da razbira,za da si go tursi,no nerazbira,ako mu go spresh.kakvo da pravia? Strah me e! Ot mnogo vreme su

# 575
Ot mnogo vreme sum zle i mnogo se vloshih....odeve shtiah da pripadna ot bolka.....zatova sum si legnala tolko rano.

# 576
Маритка брат ми от дете е с язва на двададесето пръсника. Пиеше следното : равни количества се смесват : ракия, яйце, мед и зехтин. Пие се всяка сутрин по 2 супени лъжица от сместа. Калцираха язвата ( доказана му е, та и заради нея не ходи в казармата).

# 577
Mersi titina! Az niamam opit s tezi bolesti i niamam ideia.utre shte probvam .a iaiceto kak da e-beltuk i jultuk razbiti zaedno li? I propolis sus spirt me posuvetvaha v temata na dulgokurmeshtite da pia,no neznam ot kude puk tova da go izkopam.ti chula li si za tova?a brat ti za kolko vreme iia kalcira?

# 578
Яйцето е само жълтък. Мисля, че пи към 6 месеца.

Иначе за прополис да кажат запознатите но това според мен е клеева тинктура ( има доста из нета)

# 579
  • T"A
Марита, на мен ми излекуваха язва на дванадесетопръстника преди години. Знам колко боли, но не е причина да се шашкаш  Hug Не е сериозно обаче да се поставя такава диагноза без гастроскопия, такова  е моето мнение поне... Най-елементарното е да ти пуснат тест за хеликобактер пилори, смятан за най-чест причинител на язвите (тестът се състои в пиене на портокалов сок и духване в тръбичка, няма да се плашиш).  Hug

А здравословното хранене прави чудеса при възстановяването. От опит ти го пиша.

# 580
Иве и ние сме приблизително там. Като не броя мама, тате са 20-30 думички. Понякога ги свързва, друг път (в повечето случаи) използва само една. Изяжда им по някоя буквичка или я заменя с по-лесна. Речника му на холандски е определено по-богат, с по-сложни думички, но съм доволна, че от престоя му в БГ  насам научи и много български и вмъква все повече. Прави ми впечатление, че не бърка езиците. (ще видим занапред) Но бих казала сме далеч от говоренето. Казват момчетата по принцип по-късно проговаряли.

Маритке недей все да мислиш най-лошото. Не е доказана, само по симптоми поставена диагноза не е сериозно и бих изискала изследвания. Чак тогава бих обмислила лечение със силни медикаменти. Не си внушавай. Трябва да си по-позитивна.  Hug Ще се оправят нещата.

# 581
менте,ядем от известно време здравословно,защото моя мъж се е шашнал на тази тема,но подобрение няма...дори се влошавам отбелязах.и аз цял живот си патв от този мой стомах,но определено напоследък взех много да с ешашкам,защото всяко ядене з амен е едно мъчение след това!ама много ме боли! лекарката ми е швейцарка и я наследих от мъжа ми (като дойдох тя беше негова и аз автоматично ходя при нея),но си признавам,че не съм очарована от методите и.вчера отидох точно с въпроса дали трябва да си отбивам детето за няма нищо или имам сериозни основания да се опасявам от нещо сериозно (болест).тя ми разви теориите си как протичат такива болести и на въпрос ами как можем д апознаем до къде съм стигнала аз и ако вече е рак,а ние с еопитваме да отбивам и да се лекувам с медикаменти тя отговори така: @ако е рак и без това вече е късно@,аз се засмях направо и тя се засмя след мен.после с еопита д аме убеди колко вече безсмислено е да кърмя и как кравето мляко било по-препоръчително за детето (ще обясня по-подробно в темата на дългокърмещите),после дойде и мъжа ми да ни вземе от там и тя и на него обясни как детето ще се развива по-добре от краве мляко....абе карай! мисля,че неиска д ами назначи гастроскопия,защото явно тук процедурите са да се лекува с медикаменти и ако след това няма подобрение с еправи.тя така ми обясни на първия ми преглед.явно така искат здравните ни каси-д ане ги ръбят излишно с пари,защото това изследване мога да си преставя колко ще струва.та сега си стоя и си трая с болките докато кърмя,а едва се трае! снощи наистина се уплаших да не ми се е перфорирало вече нещо,защото усетих по-различна болка.моя мъж ми каза @ами като много искаш да кърмиш.....@ и продължи да си играе табла с брат си.направо незнам какво да правя вече! иначе чакам обаждане от лекарката ми.иска да с еконсултира с гинеколог (забележете) дали мога д апия тези хапчета примерно само вечер (само дето тя май хабер си няма,че аз нощем най-много кърмя).абе съвсем изтрещях!

маги,зле съм скъпа:) абе дано успея да го изкърмя това дете до момент,когато може да се отбие без драми (сега не е този момент) и да не си навлека сериозна болест,а псоле ще се ремонтирам.това всъщност е една от големите ми причини да размишлявам какво противозачатъчно средство д аизбера и да неискам деца.аз не съм способна сега да раждам.от това май идва и кошмара ми от вчера.една нова бременност сега просто няма д амога да я износя нормално.пък и на дреджето ми е бая неразумно.

прочетох книгата на д-р гиниът-детето и ние. много е добра! сега чета практическото приложение и то е добро.прилагам методите ми на мъжа ми и на големия ми син:)

# 582
  • T"A
Може би трябва да те види гастроенетеролог. Напр. при нас общпрактикуващ лекар не може да назначи гастроскопия.  Peace Помня, че моята лекарка ми беше дала направление за теста за хеликобактерията, но за гастроскопии винаги съм ходила при гастро-специалист (просто това не е от компетенциите на семейните лекари). Възможно е и при теб да е някаква чисто бюрократична спънка  Thinking

Бюти, кажи какъв е редът в страната на шоколада  Hug посъветвай нещо, пък и отдавна не си писала...  Party

За храненето - избягвай домати... макар че реално от всичко боли, знам  Sad Триците много помагат при възстановяването (не лекуват, но помагат, иначе аз се лекувах с лекарства - антибиотици и омепразол, той намалява киселинната секреция в стомаха). Пшенични и овесени трици (Kleie), и хлябът, който ядеш, ако може да е пълнозърнест, и квасен Peace

Не си мисли за най-лошото, има толкова много други проблеми, които създават стомашни болки...  Crazy За кърменето - като се замисли човек, не е нормално в този период да ти се струпват толкова много проблеми и е много по-добре и по-логично да промениш нещо в лайфстайла, което е предпоставка за тези проблеми  Peace Въпреки че, ако доказано имаш язва, тя трябва да се лекува, според мен това си е спешен проблем, но първо трябва точна диагностика, не така на око. Ако си притисната да спираш да кърмиш, може би си заслужава да цедиш по-малко кърма и да събереш запаси?!

Съжалявам, че си подложена на такъв стрес   Confused

# 583
  • Rennes, France
Олеле, Маритка Sad искрено ти съчувствам, знам какво е Tired
Но, и аз като Мента ще кажа - без изследване, и по-точно /за мен/ гастроскопия, не става и не е много надеждно... Обаче стриктна диета няколко дни, няма да ти се отрази добре -  картофи варени, ориз, банани, супички - ама съвсем леки, без излишни запръжки и т.н. Пробвай...първоначално стомаха може да ти реагира, но ще се настрои. Пробвай с чай - малко мента, липа...лайка. Ей такива неща. И най-вече: дзен...пълно спокойствие. Хич да не обръщаш внимания на нищо и никой Peace Аз от нерви и проблеми с работата тези седмици и моята язва се обажда Rolling Eyes

Въпросче: освен кърма или  АМ, друго мляко може ли да се дава на бебетата newsm78 в смисъл, обикновено краве мляко например? Извинете ме ако въпроса ми и малко смешен Blush

# 584
менти,немога да цедя.ако трябва това да правя то по-добре да отбивам,защото цеденето ми беше крайно неприятно,когато бях пълна с кърма,а сега когато съм така пресъхнала няма да стане,а и наистина ще ме обявят за луда хората около мен.за всички май е безумство да кърмя до тази възраст.аз реших да търся някой от ЛЛЛ да влезе в моя защита за пред мъжа ми,защото той взе д аме натиска д аотбивам.
ами тази лекарка не става! тя отказа д ами даде рецепта за помпа (кърмаческа) на времето,та с еналожи да настоявам,та сега ли....ще търся друга лекарка май и ще видим какво ще каже.а бактерия пилори за съжаление нямам мисля.правила съм си изследвания преди около 6-7 години в българия,но кръвни мисля бяха и ми казаха,че нямам.
мерси за съчувствието!

кюти,аз пробвах диетка,но не много дълго,а само няколко дена,а и общо взето в последно време ядем по-леки неща,но нищо.иначе чай от мента май намалява кърмата съм чела някъде тук.
можеш да даваш и краве мляко,но по принцип то отключва алергични реакций.за деца с фамилна обремененост май дори до 3 години не с епрепоръчва краве мляко.Алето е ял във вид на каша (имах една безмлечна и забърках в един зор един-два пъти),но това е.незнам сереалите дето му давам последно време от какво са,че вече май не се впрягам толкова.мисля след като навърши две години д аму давам вече спокойно краве мляко.

Общи условия

Активация на акаунт