Изхвърляте ли храна?И ако не-как го постигате?

• 50 521
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 105
И ние изхвърляме голяма част от храната.Сготвени неща,други като сирена кашкавали,салами и т.н също.Но аз съм човека които ги изолира от другия боклук в торбата като ги слагам в друга торбичка,защото често виждам клошари,които ровят в контеинерите и ядат каквото намерят за ядене там.Други пък си хранят животните.Та  така де,вкъщи винаги се е хвърляла храна,по вина на майка ми която все си мисли,че няма да стигне и все да има  да не остане някой гладен.Определено ми е съвестно като оставим куп пари в магазина,а после ги хвърляме на боклука.

# 106
Не изхвърлям храна Naughty Учудих се като прочетох темата,  колко много хора изхвърлят Rolling Eyes
Когато пазаря си правя сметка колко купувам, каква е годноста, рядко купувам нещо което застоява.

И аз не изхвърлям . Peace
Не обичам нищо да се съсипва , храна - също .
Уважавам труда , времето и средствата си .
И не на последно място , съвестно ми е , като знам , колко хора наистина гладуват .
Правя си винаги сметка какво ми е нужно , какво имам в момента и какво трябва да купя .

Интересно ми е защо някои , които споделят , че изхвърлят храна , не си преразгледат нуждите , за да не им се случва ?
Така излиза , че не цените парите си .

# 107

Жал ми е да изхвърлям храна... защото ценя най-вече собствените си пари и труд. Платила съм за нещо, носила съм го в къщи да ми тежи, и после да го изхвърля, ами гадно ми е.
да и вече седмица не мога да открия в нито един магазин за плодове нарязана диня  ( аз и  детето цяла трябва да я ядем седмица - време за което тя ще се развали) странно до преди седмица навсякъде из квартала режеха а сега  Sad

# 108
Касита, съгласна съм с написаното, но не си изцяло права.
Населението на планетата ще нарасне на почти 10 милиарда до 2050 г., а отделно глобалното затопляне прави много големи поражения върху добивите на храни в определение региони на света. Световният глад е огромен проблем, комплексен. Отделно решението се търси в нови ГМО култури, които да са устойчиви на новите климатични реалности. Това пък не се харесва на други и т.н. Извинявам се за спама, но все пак да си кажа мнението. Peace

# 109
Момичета, аз от много дояждане и нехвърляне едва не умрях преди 2 седмици. Така повръщах, че си мислех, че ще си умра за едното нищо.
Предната вечер сакън,  да не изхвърля, доядох всичко.

# 110
  • Бургас
Изхвърлям храна.Често при това.И не ми е кой знае колко съвестно.Не изхвърлям големи количества,по-скоро остатъци от нещо,понякога ги пазя за котките на вилата на баба ми.Сега обаче май ще изхвърлям почти цял пъпеш,никой не иска да го яде,ама той си е леко гадничък Laughing.Изхвърлям най-често мухлясъл хляб,остатъци от вечеря като 2-3 парченца салам или сирене,изхвърлям например и една лъжица останала салата,ей такива неща.Но то просто няма как,не винаги децата си изяждат всичко до последната хапка,както и ние,ядем толкова,колкото ни се яде,не се насилвам за 2 парчета салам,друг е въпросът,че понякога се тъпча де,но то по свое желание,не по задължение Laughing.Случвало ми се е да изхвърлям и домашно приготвена храна,но това е по-рядко.Сандвичи,баници,палачинки,кексове и подобни никога не стигат до коша Laughing

# 111
Касита, съгласна съм с написаното, но не си изцяло права.
Населението на планетата ще нарасне на почти 10 милиарда до 2050 г., а отделно глобалното затопляне прави много големи поражения върху добивите на храни в определение региони на света. Световният глад е огромен проблем, комплексен. Отделно решението се търси в нови ГМО култури, които да са устойчиви на новите климатични реалности. Това пък не се харесва на други и т.н. Извинявам се за спама, но все пак да си кажа мнението. Peace

Така е. Все от нещо трябва да се намалява това население на земята. В развитете страни от старост, ако ги чакаме да умрат, ще станем 12 милиарда.

# 112
  • Варна
Не изхвърлям, защото не остава  Mr. Green. Даже се замислям да се снабдя с по-големи тенджери. В дните когато сме в къщи всички, голямо готвене пада. Но като цяло не ми харесва варианта да се изхвърля храна.

# 113
Не изхвърлям, защото не остава  Mr. Green. Даже се замислям да се снабдя с по-големи тенджери. В дните когато сме в къщи всички, голямо готвене пада. Но като цяло не ми харесва варианта да се изхвърля храна.
И мие сме така,но ако остане-замразявам порции за дни ,в които готвя само на обяд и това е вечеря,или в кутии за обяд за работа на мъжа ми!

# 114
Храна не изхвърлям, или ако го правя , то това е много рядко.Обикновено я съхранявам във фризера с изключение ако е готвено неюто с картофи.

# 115
  • София
Колкото и да се старая да  не хвърлям храна, се случва и много ме е яд. понякога се усещам, че купувам повече храна,отколкото съм планирала или си наумя повече неща за готвене, а то не се изяде.

# 116
О, разбира се, че изхвърлям. Не се и замислям даже. За парчето месо, ми то животното и без това е умряло, все му е едно дали ще го изядат или изхвърлят.Какво да го мисля аз сега пък животното. Rolling Eyes
ooooh!

# 117
  • Варна
Изхвърлям, разбира се. Предпочитам с излишъка да се нахрани някое куче или коте, отколкото да  се залепи на благородния ми завършек на гръбначния стълб.

# 118
Купувам горе-долу еднакви количества храна за седмицата.
Изхвърлям най-често хляб, който е отвратителен - мухлясва и в хладилника  ooooh!. За него честно казано не ме е жал.
Манджа, застояла повече от 2 дни, независимо от количеството, също хвърлям - нещо, което не се изяде почти веднага, след това никой не го поглежда и рано или късно заминава на боклука.
Месо, мляко и млечни не хвърлям, защото се изяждат, плодове и зеленчуци също.
Като цяло, малко неща хвърлям.

По този повод винаги се сещам за стария виц: "Срещат се две приятелки след много години. Ендата много дебела, другата много слаба. - Как си отслабнала толкова много? - От икономии. ТОва да не хапна, другото да не хапна... А ти, как си напълняла така? - И аз от икономии. ТОва да не хвърля, онова да не хвърля ..."  Wink

# 119
Не всеки хляб е годен за замразяване.

Общи условия

Активация на акаунт