Изхвърляте ли храна?И ако не-как го постигате?

• 50 555
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 150
Роси-боси,
1/ аз открито в хладилника не оставям - повдига ми се от подобна гледка и навици;
2/ ако изостават подобни парченца, за каквито говориш, веднага ги превърщам в пица - тя ми е решението и за не-хвърлянето на хляб /намерих страхотни рецепти за пица със стар хляб/
3/ салата не правя като за прасетата в казана, а в купа, колкото да хапнем колкото сме хора; ако не стигне, донарязвам, а ако остане на дъното на купата, то е ясно, че ще се хвърли.
Изобщо в темата не беше ли реч за поголовното хвърляне на храна, като половин тенджера сготвено ядене? Айде сега, тровим се с нахапана маслина, оставена преди месец Wink

# 151
Порциите изчислявам, апетита не мога  Rolling Eyes
Мъжът ми може да яде много, може и малко. Побърква ме като почне да чопли из манджата и накрая да остави половината от стандартна обикновена порция. А понякога си сипва  два пъти. От една и съща манджа, да не помислите, че е от готвенето ми  Mr. Green
Или пък друг път - оставила съм му точно една порция за обед, той си мазал сандвичи и не я ял, остава ми за вечерта, ма нали друго съм предвидила и ей на - пак остана.
Детето е пък ептен  ooooh! Може да изяде 4 кюфтета и филия хляб + малко картофи, може и да отхапе мъничко от кюфтето и малко от хляба и готово.

Нана77, вероятно не сме добре финансово, щото много храна хвърляме  Crazy
Алоу, говоря за парче мусака, не килограм черен хайвер  Rolling Eyes

Уилма Флинстоун, точно това исках да се разграничи - каква е границата - ако са останали няколко парченца салам или 2 сбръчкани ябълки, или си изхвърлил цяла тава ядене, щото не си преценил количествата.

# 152

Ми то и аз така Вилико, ама примерно - 4 парчета мусака в най - малката тава. Първия ден сипвам 2 порции /малкия млизга от моята чиния/ и всичко се изяжда, на следващия ден мъжът ми яде едната порция наобед и остава една порция. Добре, значи трябва да готвя - сготвям нещо си и вече мъжът ми не ще да яде порцията мусака, аз също, ядем новото и мусаката след още ден най - много се изхвърля.

E, извинявай, ама това за мен е глезотия.
Няма как да хвърляш ядене, а в същото време в друга тема прочетох, че не сте много добре финансово.

И за мен е глезотия .
У нас няма не искам . Не сме чревоугодници , храним се , за да живеем , а не обратното . Peace

С Уилма пишем едновременно . Hug
Салатата не се овкусява общо , всеки си слага в чинията . Ако остане , не се оводнява , защото е само нарязана . И задължително всичко в хладилника е затворено - в кутия , купа с капак или найлонова торбичка .

# 153
  • София

Нана77, вероятно не сме добре финансово, щото много храна хвърляме  Crazy
Алоу, говоря за парче мусака, не килограм черен хайвер  Rolling Eyes

Не съм казала това. Казах, че при положение, че не сте добре финансово е глезотия да се хвърля храна. Това е лично мнение, моля да не го приемаш като заяждане. Просто не виждам как човек, който няма достатъчно пари може да си позволи да хвърля.

# 154
Да бе, точно ще правя пица от остатъци из хладилника  Sick
Разбира се, хвърляла съм неща - но минимални количества, нещо за бравено евентуално или кофти продукт.

Е, Роска - не е така, дори да му се яде още на мъжа ти - един десерт или една салатка, или дори сандвич - все ще го засити, защо пък трябва да се презастраховаш и после да хвърляш... Wink

# 155
viliko, винаги бързаш да пишеш Wink
Нямах предвид мухлясали и почернели. Имах предвид, че не допускам да станат такива, като веднага ги правя на пица. Ти кило шунка ли си вземаш специално за пицата? Wink За нас тя е нещо, което се прави набързо - буквално с  каквото има в хладилника.

# 156
Нямах предвид мухлясали и почернели. Имах предвид, че не допускам да станат такива, като веднага ги правя на пица. Ти кило шунка ли си вземаш специално за пицата? Wink За нас тя е нещо, което се прави набързо - буквално с  каквото има в хладилника.

Това имах предвид и аз .
Следя си нещата и всичко се оползотворява своевременно . Peace

# 157

Защо да взимам кило шунка  newsm78
Аз правя пица по-особено, защото мъжете ми са особени на вкус, но да - купувам специално за нея - домати и кремвирши или салам. Няма как да направя три пици с остатъци, те трябва да са си бая количество тогава - няма да са остатъци  Wink

# 158
А планирате ли какво ще готвите за седмица напред, например?

# 159
  • София

Принципно чак една седмица не, защото у дома една манджа се яде, докато не се изяде. Но горе долу си правя сметка какво ще готвя, за да купя продукти. Гледам да редувам картофи, ориз, боб. Т.е каквото се яде в семейството.

# 160

hahaha Че аз тая вечер не знам какво ще ядем...

# 161

Аз правя пица по-особено, защото мъжете ми са особени на вкус, но да - купувам специално за нея - домати и кремвирши или салам. Няма как да направя три пици с остатъци, те трябва да са си бая количество тогава - няма да са остатъци  Wink

Ох , Вили , кой ти казва да готвиш само с остатъци .
Но ако има нещо дребно , може да го добавиш .
Много ясно , че основните продукти ще са пресни .

# 162
От време на време ме прихваща и правя седмично меню, за да си организирам по-лесно пазаруването. То за нас е лесно: мръвка+картофи, мръвка +ориз, от кумова срама една баница, че е без мръвка и така.

# 163
О, няма как да планирам какво ще готвя цяла седмица. )
Нито знам с готвеното от предният ден кога ще се изяде, нито пък какво ще ми се прияде след 2дни.
В къщи обаче се купуват стандартно едни продукти, от които винаги има. Ако ще се прави нещо по-специални се купува за момента.
Но нещата, които често ядем си ги имаме в хладилника и като трайни продукти.

Ето сега примерно имам проблем и наистина хвърлям. Краставици от село, които баба ми праща в огромни количества. Но просто няма как да изядем 5-6кг краставици за седмица.

# 164

Ох , Вили , кой ти казва да готвиш само с остатъци .
Но ако има нещо дребно , може да го добавиш .
Много ясно , че основните продукти ще са пресни .

Е, значи слагате остатъци, така ли?
Не схващам...
Няма ядене, което да готвя със стари продукти или изостанали! Който иска - нека си готви и с прокиснали, все ми е тая.

Общи условия

Активация на акаунт