Изхвърляте ли храна?И ако не-как го постигате?

• 50 742
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 240
Аз винаги съм била като Отилия,но с детето ми се налага освен сурова храна да направя и нещо зърнено,риба,задушени зеленчуци,а за мъжа освен салатата,с която започва и нещо друго месно...
Но храна не хвърлям,хляба си го правя сама на всеки 2-3 дни по един малък,останали порции замразявам или давам в кутии за обяд на мъжа ми.

# 241
  • Бургас
Аз пък не разбирам защо гледате в чуждото канче и правите сметка на чужди пари?Това,че Тонка може да си позволи да хвърля храна си е нейна работа,парите си ги печели тя,със свой труд,съответно ги харчи както намери за добре,какво ви интересува вас?И значи ли,че щом хвърляш един хляб,купичка супа или една ябълка,задължително можеш да си позволиш екскурзия в чужбина Laughing?И аз не мога да ям едно нещо повече от 2 пъти,затова готвя в определени количества,но апетита е непредвидим,съответно ако нещо остане не ми е драма да го изхвърля.Няма как просто да прибера 1 маслина или 2 парченца салам в хладилника...Нито пък само,за да не хвърля 2 парченца салам ще се хвана да правя пица..Че то те златни ще ми излязат тези 2 парченца салам,в стремежа си да ги оползотворя..То е тесто,то са други продукти,то е време,то е и не особено здравословно и всичко това,за да не хвърля 2 парченца салам Crazy?Е,това няма начин да се случи при мен.Ако съм решила да правя пица,защото ми се яде и случайно имам 2 парченца останали салам,да,ще ги сложа и тях,няма да ги хвърля,но да правя специално пица заради 2-3 парченца... Laughing Като цяло ей такива дребни остатъци хвърлям,понякога не ми е приятно,но се налага. Wink

# 242
  • София
Аз пък не разбирам защо гледате в чуждото канче и правите сметка на чужди пари?Това,че Тонка може да си позволи да хвърля храна си е нейна работа,парите си ги печели тя,със свой труд,съответно ги харчи както намери за добре,какво ви интересува вас?И значи ли,че щом хвърляш един хляб,купичка супа или една ябълка,задължително можеш да си позволиш екскурзия в чужбина Laughing?

Значи, че не знаеш какво е да си гладен.

# 243
  • Варна
Вдъхнових се от темата и направих инспекция на хладилника. В коша заминаха парче изсъхнало сирене, няколко изкуфяли краставици, няколко ливански питки, кисело мляко. После ще поровя по-задълбочено.
Чета ви внимателно и недоумявам как може да се консумира многократно претопляна храна. А също и готвена и след това замразявана - това е "мъртва" храна. Нищо полезно не носи на организма.
У дома рядко ядем нещо 2 пъти. По-лесно ми е да го изхвърля, отколкото да замърся тялото си с нещо престояло.
Аз пък не разбирам защо гледате в чуждото канче и правите сметка на чужди пари?Това,че Тонка може да си позволи да хвърля храна си е нейна работа,парите си ги печели тя,със свой труд,съответно ги харчи както намери за добре,какво ви интересува вас?И значи ли,че щом хвърляш един хляб,купичка супа или една ябълка,задължително можеш да си позволиш екскурзия в чужбина Laughing?

Това някакъв нов вид обида ли е? /вече за втори път я използваш тази фраза/

# 244
  • София
Вдъхнових се от темата и направих инспекция на хладилника. В коша заминаха парче изсъхнало сирене, няколко изкуфяли краставици, няколко ливански питки, кисело мляко. После ще поровя по-задълбочено.
Чета ви внимателно и недоумявам как може да се консумира многократно претопляна храна. А също и готвена и след това замразявана - това е "мъртва" храна. Нищо полезно не носи на организма.
У дома рядко ядем нещо 2 пъти. По-лесно ми е да го изхвърля, отколкото да замърся тялото си с нещо престояло.

Това някакъв нов вид обида ли е? /вече за втори път я използваш тази фраза/

О, ти броиш колко пъти я използвам ли?
Не, не е обида. Констатация е.

# 245
Изразът, който аз употребих, се употребява точно за хора, които не ценят парите.  А и труда на хората. Има и един друг - никой не е по-толям от хляба.

# 246
  • София
Аз не одобрявам изхвърлянето на храна.
За съжаление аз също съм от тези, които притоплена храна не ям, нито дъщеря ми.
Затова имаахме спорове в семейството, мъжът ми не може да се организира с количествата и готвеше като за казарма.
А аз съм възпитана да целувам хляба, когато го изхвърлям.
И не обичам да изхвърлям храна.

# 247
  • София
Чета ви внимателно и недоумявам как може да се консумира многократно претопляна храна.

Предполагам, че не се претопля цялата тенджера (тава), а само порциите, които ще се изядат. За замразяването на вече сготвена храна мисля като теб. Освен това, не вярвам и да е вкусна.

# 248
Явно има доста Пепеляшки върху грахово зърно. За мен не е проблем, като е останала една порция, да я изям на другия ден.

# 249
  • София
Да, бе грахово зърно.
Въпрос на планиране на порциите, а не на пепелящина.
Едно е ежедневно да изхвърляш количество храна, с което спокойно може да се изхранва още едно семейство, съвсем друго е да остане едно осемдесет грама и да не е необходимо да се направиш на доброто прасе, което дояжда старата храна.

# 250
Тея баби като ги зажалвате:) То верно, че във всяко време има хора за ожалване, но моята 'селска' баба, лека й пръст, има под къщата си огромен зимник, в който освен всякакви зеленчуци, яйца, туршии, сладка, имаше и консервирано месо ( едно от най вкусните пилешки меса, които съм яла), суджуци, а за хляба с квас да не отварям дума.
Аз честно казано не мога да проумея толкова ли е сложно да се планира едно домакинство, та да се налага редовно да се хвърлят цели хлябове или чак толкова плодове. Аз почти не се сещам да съм хвърлила плод  Confused вие не ги ли държите в хладилник? Хлябове има всякакви разфасовки, има хлебопекарни домашни, има денонощни магазини на всяка крачка.

# 251
Аз пък не разбирам защо гледате в чуждото канче и правите сметка на чужди пари?Това,че Тонка може да си позволи да хвърля храна си е нейна работа,парите си ги печели тя,със свой труд,съответно ги харчи както намери за добре,какво ви интересува вас?

Хич не ме интересува кой как си харчи парите , но може да си спести пазаруването и приготвянето на храна , просто да си хвърли парите на боклука .
Така поне може да ги намери някой и да си купи нещо от което има нужда .

Това да изхвърляш храна  въпрос на престиж ли е за някои ? ooooh!
Толкова доволно се хвалят .

# 252
  • София
Това да изхвърляш храна  въпрос на престиж ли е за някои ? ooooh!
Толкова доволно се хвалят .
Това е лошо отношение към домакинството и собствените ти пари.
Наистина, ако на някой не му е направило впечатление, че се изхвърля доста храна от домакинството му, редното е да се опита да обърне внимание на организацията и планирането по-внимателно.
Всъщност, моите наблюдения показват, че заможните хора са по-склонни да ценят парите си.

# 253
  • Варна
Добре де, какво да правя с изсъхналите ливански питки? Не мога да купя по-малко, отколкото са в опаковката. От 2 седмици се въргалят в хладилника 5 броя.
Или пък краставиците? Домашни са. Понякога не стигат, но лятото постоянно се храним навън и те, естествено, или изкуфяват, или мухлясват. Аз развалена храна не ям. Както и двукратно готвена /от едно веднъж сготвено ядене да направиш второ/
Твърде много обичам своя и мъжа ми стомах.

# 254
  • София
Добре де, какво да правя с изсъхналите ливански питки? Не мога да купя по-малко, отколкото са в опаковката. От 2 седмици се въргалят в хладилника 5 броя.
Или пък краставиците? Домашни са. Понякога не стигат, но лятото постоянно се храним навън и те, естествено, или изкуфяват, или мухлясват.

Ами дай ги преди да мухлясат на някоя стара съседка, която няма пари да си купи. Вместо да ги хвърлиш в кофата.

Общи условия

Активация на акаунт