Изхвърляте ли храна?И ако не-как го постигате?

• 50 741
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 300
  • София
С амброзия.

# 301
# 302
Полента, мамалига и качамак са идентични. Разликата идва от това с какво се поднася в различните държави . И наистина се изисква майсторство за да се направи.

Andariel,
Направо ме срина със сандвичите. Винаги съм ги считала извън категорията готвене. Sad

# 303
  • Варна
А салатата брои ли се за готвене?

# 304
М... му, мразя качамак, но  щях да го преглътна. Ама амброзия...Връщам се към пържолите.

# 305
  • София
Е, ако ми го сервираш в два поредни дни, сигурно ще го намразя. Simple Smile
Трябва да спреш да дояждаш ти.
Ролята на добро прасе не ти отива.

А, аз да разпоредя на кралицата-майка да забърква качамака както тя си знае.

# 306
  • София
Полента, мамалига и качамак са идентични. Разликата идва от това с какво се поднася в различните държави . И наистина се изисква майсторство за да се направи.

Andariel,
Направо ме срина със сандвичите. Винаги съм ги считала извън категорията готвене. Sad

И аз така си мислех мого дълго време, ама като подходих по метода на икономическите закони и остойнотяване на труда в един продукт, и да видиш как се наместиха нещата, и то най-научно! Защо да си подценявам и направо неоценявам труда? В края на краищата, правя го за всички, а не само за себе си!

# 307
# 308
Богатите пестят,ама не в Бг.Особено тия ,дето забогатяха след демокрацията....повечето харчата като невидели "Вижте ме,колко мога!"
Пълна парвенющина....

А относно ресторантите....
Тази вечер, в поредното предаване на "Черешката на тортата" ,домакинята взе да бърка в горещата тава на котлона с ръце,да намества круши.....   Shocked
И майстор-готвача,който коментира предаването и участващите,каза ,че почти всички шеф-готвачи правели така...."То ,ако не бръкнем с ръце в тигана,все едно не сме сготвили!"...или нещо подобно каза. 
Понеже знам каква "хигиена " е в заведенията ,досега избягвах да поръчвам храна,която се сервира студена,т.е. сервитьора да има възможност да я пипа с ръце...Ама след тази вечер май направо ще спра да ям навън....   Close

# 309
Не мога да ви изчета 20стр............
Не изхвърлям храна, умея да си правя сметка при пазаруване.
В заведения се храним, само когато сме на почивка. Не сме фенове на ресторантите, точно заради невероятната хигиена.
Мъжът ми готви чудесно, аз съм по приготвянето на сладкориите.

# 310
От време на време се превземате повече от нормалното, поне според мен  Grinning Grinning Grinning.
Пипали храната с ръце. Ами естествено, че с ръце я пипат, да няма с ръкавици да работят. Нали затова работещите в този бизнес минават по стриктни медиц.прегледи, нали се поддържа хигиена, мият се и се дезинфекцират ръце, работни повърхности, сурови продукти.
Сандвичите били готвене, остойностяване на труда...да ме прощавате за сравнението, време му е след сутрешното ми кафе, ама ибрикчия имате ли си или си остойностявате и тоя труд  Mr. Green

# 311
Гордън Рамзи в ефир пипа храната по чиниите с ръка, Джейми Оливър и той.  Mr. Green

# 312
Абе аз отдавна съм забелязала, че съфорумкте от Готварския имат категорична позиция по всеки въпрос и са винаги носителки на най новите трендове в готварското изкуство. Ако случайно те не съвпадат със световните, значи на световните им е време да се променят:)

# 313
Их, и аз пописвам в готварския, ама съм носител само на личните си тенденции, не смея да се бутам между големите.  Laughing

А за остойностяването на труда, съвсем лаишки да кажа, че наистина ми е несравнимо по-гадно да изхвърля нещо, за което съм положила повечко усилия, отколкото скапана праскова. Мисля, че е съвсем нормално. Сандвичите и салатите не ги броя за готвене, само топлинната обработка ми е в тази категория, макар да е факт, че някои салати (с много продукти за рязане, кълцане, стъргане и т.н.) си отнемат толкова време, колкото и една манджичка.

# 314
Е, като се остойностява труда за салата за семейство от четирима, вкл. съфорумката Х, за три или за четири порции е редно да бъде направено изчислението  Wink Нейната порция на чия сметка се пише?

Общи условия

Активация на акаунт