В кой хипермаркет пазарувате най-често?

• 25 114
  • 225
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Ама имате предвид, че една и съща стока от една и съща марка е по-скъпа в Пикадили?

White_tulip , да не би тези бисквити да са били на промоция в Карфур? Нали големите вериги задължават всеки дистрибутор да прави промоции от време на време? Щото, ако едно е на промоция в Карфур, то нещо друго ще е в Фантастико и си е на късмет кой магазин ще обявиш за по-евтин.

# 31
  • София
Не, не бяха. В Карфур даже бяха под препоръчителната цена от 70 стотинки.

Ама имате предвид, че една и съща стока от една и съща марка е по-скъпа в Пикадили?

Аз точно това имам предвид. Не говоря за промоциите  Peace

# 32
Може ли за примери кои стоки са по-скъпи в Пикадили? ...

Почти всичко е по-скъпо в Пикадили, отколкото в останалите вериги. А малките квартални магазинчета рядко предлагат по-ниски цени от веригите.

Иначе в нашия квартал нямаме много големи магазини - Фантастико, отскоро Билла, Пикадили експрес и Лидл. От изброените пазарувам само в Лидл, а повечето зеленчуци и плодове - от две квартални магазинчета. Някои продукти от другаде, напр. ориз от арабските магазинчета на Женския пазар.
Във Варна пазаруваме в Пикадили, което там обаче не се приема за нещо извънредно престижно, както е в София.

# 33
Карфур - има всичко НО С УГОВОРКАТА ЧЕ МЕСО ОТ ТАМ НЕ ВЗИМАМ - месото го взимам от Фантастико - харесва ми повече и е по - прясно - продавачката ми е вече приятелка...
иначе в карфур си има всичко почти - доволна съм че мога да чета етикетите и има достатъчно място за всички....това което не ми харесва е че се намира в мола....не харесвам молове и тълпите от зяпачи в тях...

# 34
Е стана тя, каквато стана, направихме безплатно маркетингово проучване на позиционирането на веригите в България, дааа, и аз се вързах и гласувах честно!!!

# 35
Е стана тя, каквато стана, направихме безплатно маркетингово проучване на позиционирането на веригите в България, дааа, и аз се вързах и гласувах честно!!!
Е,и?
Да си проучват.....какво от това?
Дори за мен така е за предпочитане,отколкото да звънят по телефона ,за анкета ,или с официална такава, по интернет,която ти отнема 10 пъти повече време за отговори...

# 36
  • София
А, много е хубава темата. Аз все още чакам доказателство в цифри какво точно е по-скъпо в Пикадили.
До тук всеки само има усещане, че е по-скъпо.

# 37
Не виждам причина някой в темата да се обяснява като третокласник защо смята магазин от типа квартален за по-скъп от другия квартален.
А и Пикадили има други по-големи недостатъци от разликата в цените.

# 38
  • София
Никакво официално проучване не правя  Peace

Мисля, че в условия на криза е нормално хората да търсят по-изгодни алтернативи. И аз го правя, да. Форума нали е за взаимопомощ?

И не знам кой би се позовал на резултати от анкета, в която са гласували толкова малко хора, които дори не са представителна извадка от обществото.

# 39
  • София
Не виждам причина някой в темата да се обяснява като третокласник защо смята магазин от типа квартален за по-скъп от другия квартален.
А и Пикадили има други по-големи недостатъци от разликата в цените.

Сподели, моля те недостатъците.
Аз забелязах някои, които ги виждам и на други места през летния сезон, когато няма много клиенти.

# 40
Често съм намирала храни с изтекъл срок на годност. Не че за другите вериги е непознато явление, но в Пикадили прави впечатление, защото си върви с високото реноме от първите му собственици. Сега като се замисля, нещата им тръгнаха надолу когато се смени собствеността. Сърбите промениха ценовата политика, стоките започнаха да застояват повече - за пакетирани вафли не е голям проблем, но за рибата и морските дарове е.
Да се надяваме, че новият белгийски собственик ще промени нещата.

# 41
  • София
А, много е хубава темата. Аз все още чакам доказателство в цифри какво точно е по-скъпо в Пикадили.
До тук всеки само има усещане, че е по-скъпо.
за мен лично е достатъчно, че при пазаруване, на едни и същи продукти от Пикадили и да речем фантастико в пикадили сметката ми излиза по-голяма...
Да обикалям с листче и химикалка да си записвам  кое колко точно и защо, за да ти съобща  конкретно в цифри, със сигурност няма да направя.
Освен това, не намирам и някакви кой знае колко по-хубави стоки, че да си заслужава там да се ходи... и освен всичко ми е крайно неприятно всеки път да ми гледат в чантата, при все че имат устройства на касите...

# 42
Най - често в Билла и Кауфланд, защото са ми най - близо.

# 43
Защо го няма любимия ми Рода в анкетата?

# 44
За съжаление пазарувам от Билла на подлеза на СУ и отскоро забелязвам стоки с изтекъл срок на годност. Скоро се наложи да купувам готварска сметана и най-отпред бяха стоки два дена след изтичане на срока им.
Обичам да пазарувам в Карфур когато имам време да обикалям. Обичам да имам избор  Peace зехтин, грах и т.н. В Карфур ми харесва и щанда за сирена (отделен е и се плаща отделно от касата им) - прекрасни сирена всеки път си купувам различни за да мога да опитам всичко  Peace
И от Пикадили се налага да пазарувам. Що се отнася до разликата в цените определено съм забелязала, че в Пикадили някои стоки са по-скъпи, забелязах, че има разлика между цените в Пикадали и Пикадили експрес. Ще дам няколко примера. Случайно в една седмица се наложи да купувам сирене филаделфия от три различни места Била: 3.29 или 3.39, в Карфур 2.99 в Пикадили 3.69. Сирене маскарпоне в Карфур 6.99, Билла 7 и нещо в Пикадили 8 и нещо. Домат в Билла 1.29 в Пикадили 1.69. Знам, че примерите които давам не са представителна извадка на масовите продукти които се пазаруват, но това са стоки които съм запомнила  Peace От друга страна в Пикадили съм купувала много хубава стока па макар и на висока цена. Пример от скоро череши - много вкусни за около 4 лева като навсякъде бяха по 1-1.5 лв.

Общи условия

Активация на акаунт