Кой какви сериали гледа? - Тема 4

• 51 398
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Person of Interest - Preview/Promo/Trailer

# 76
Момичета, за интригуващи нови сериали сте споделили, благодаря ви  bouquet

# 77
Да ви препоръчам един сериал на BBC от 2010 - "Upstairs Downstairs"
Нещо като "Downton Abbey".
Мисля, че няма превод.

И си копирам мой стар пост от друга тема:

За всички любители на тв.сериали на BBC силно препоръчвам "Lark Rise to Candleford".
Ето в IMDb.
Много завладяващ филм за Англия в края на 19 век.Има четири сезона и общо 40 епизода.
За съжаление не открих субтитри на български.
Който ползва руски го има преведен тук.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2011, 00:09 от муцка

# 78
Някакво ново сериалче е излезнало и първата серия ми се стори много интересна - The Secret Circle.
Иначе за сега любимият ми сериал остава бягство от затвора.
Иначе преди гледах One tree hill и просто беше невероятен, обаче когато махнаха Пейтън и Лукас, сериала загуби стойността си. Много ми харесваха мислите на Лукас, все бяха от някакви автори, който направо ти вдъхват сили.

# 79
  • в морето до колене
Предполагам повечето от вас вече знаят кой и за какво спечели ЕМИ снощи / по-точно тази сутрин  Simple Smile. Все пак ми се иска да споделя впечатления – и от наградите, и от церемонията.

Джейн Линч беше много приятен водещ, според мен – имаше закачки и хапливи реплики (напр. Welcome to the Modern Family Awards ... след като сериала обра първите ченири награди последователно; или самоироничното I'd like to amend what I said earlier about there being no winners or losers. There are losers and I am one.), но те определено не бяха с остротата на стила на Рики Жервез и все пак бяха забавни. Началният номер също ми хареса – на моменти особено много (как Джон Хам я изгони  Grinning; срещата със Сю Силвестър  Mr. Green).
Началото на церемонията беше дори малко досадно, защото беше мнооого предвидимо – една след друга статуетките отиваха при Modern Family... В категорията за реалити и шоу-програми също нямаше нищо ново – и двете наградени програми години наред са на върха и явно още години наред ще останат. Едната ми е любима, така че не протестирам  Wink
Така че залата лееекинко скучаеше, докато не стигнаха до „водеща женска роля в комедия” и Amy Poehler изскочи на сцената веднага щом чу името си в номинациите и запристъпя решително (едва ли не запрятайки ръкави) в очакване на битка с конкуренцията. Една по една излязоха всички номинирани и разиграха сценка като на конкурс за красота – държаха се за ръце в очакване да обявят победителката; наобиколиха в кръг Melissa McCarthy, която беше наистина развълнувана и изненадана от наградата, сложиха и тиара и и връчиха голям букет рози, който тя се чудеше как да държи, докто признасяше благодарствената си реч. Залата ръкопляскаше на крака и се смееше (тази сутрин от писанията из нета разбрах, че идеята е била на Ейми и М.Плимптън). По-късно Ейми и Мелиса също много забавно представиха наградата за водеща мъжка роля в драма. Вярно е, че на мъжете в ТВ-сериалите напоследък им дават и смислени роли, и от тях не се иска само „да красят”   hahaha  hahaha Joy
А да – аз очаквах и „прощална награда” за Стив Карел, но сбърках, Джим Парсън взе втора поредна статуетка.

Втората част на церемонията обаче стана по-интересна, защото бяха връчени няколко награди, които бяха до известна степен приятна изненада и нарушиха очакваното твърдо статукво.

На първо място – двете награди за Friday Night Lights. Не съм гледала сериала, но и в предни години съм чела мнения на коментатори, че е бил подценяван. Е, сега беше оценен сценарият на финалния епизод и се сбъднаха много стаени желания за награда на Kyle Chandler. Дори вече има и такива, които изказват съжаление, че награда не са дали и на партньорката му Connie Britton – все пак Джулиана Маргулис има още сезони пред себе си... Аз също мисля, че не трябваше да вземе Джулиана, но в полза на Мирел Енос... Джон Хам също се смята за много ощетяван, но този сезон Академията явно е решила така – Mad Men все пак непоколебимо останаха на върха пета поредна година... а Джон Хам ще почака още малко.
Втората приятна изненада беше наградата за Peter Dinklage. Почитателките на сериала тук се мръщят, че наградата е само една (всъщност са две – на церемонията в останалите категории преди седмица им дадоха награда за начални надписи и заставка). Обаче наградата е наистина безпрецедентна, защото Академията няма никаква традиция в номинирането (да не говорим за награждаването) на „фантазни” сериали. Донякъде True Blood реабилитира през годините „вампирските”, но такива с дракони, рицари, магьосници и пр. досега не са имали почти никакви шансове. Тъй че това е първата лястовица. Може да стискате палци вторият сезон да е достатъчно добър и да продължи да троши ледовете.

В категорията за филми и мини-сериали мисля нямаше големи изненади  поне за мен – доминираше Downton Abbey  (за който и досега се чудя, защо е в тази категория...) и актьорският състав на Mildred Pierce . Друг е въпросът, че с тази категория наградите стават толкова много, че церемонията е прекалено дълга... и натежава.

Но в общи линии церемонията ми хареса и от наградите не съм особено драстично разочарована.

# 80
mia4ik, благодаря, беше ми много интересно да те прочета   bouquet

# 81
  • София
На мен също, благодаря Simple Smile
Дано ги качат на торент, ще си го дръпна.

Този Modern Family толкова много го награждават, някой гледа ли го? Наистина ли си заслужава?

# 82
  • в морето до колене
В пиратите са я качили почти веднага - http://thepiratebay.org/search/63rd%20primetime%20emmy%20awards/0/99/0

Колкото до Modern Family - аз му се каня вече от година...
Но в интерес на истината няма много качествени нови комедийни сериали, а мастодонтите от типа на The Office и 30 Rock, макар че поддържат ниво, вече поовехтяха. The Big Bang Theory явно е прекалено geeky за вкуса на акедимиците  Grinning
Пък и модерното семейство е наистина модерно - има за всекиго по нещо  Mr. Green - традиционно семейство; възрастен съпруг и млада красавица; гей двойка... може би това е причината. Пък и вероятно е добър - все пак две поредни години обира по няколко награди.

# 83
  • София
Мисля, че мернах качена церемонията в замунда.

Миачик, винаги ми е приятно да те прочета.
За мен нямаше големи изненади.
Friday Night Lights съм му гледала няколко епизода. Не можа да ме спечели за зрител, но не бях в настроение за подобен сериал тогава. Въпреки това ми хареса и ако имам време бих го изгледала от - до. Не се учудвам на наградите му. Чудно ми е защо го подценяват (наистина смятам, че го правят, вкл. и зрителите), но си го обяснявам с наличието на One tree hill, с който доста си приличат тематично.

# 84
Да ви препоръчам един сериал на BBC от 2010 - "Upstairs Downstairs"
Нещо като "Downton Abbey".
Мисля, че няма превод.

И си копирам мой стар пост от друга тема:

За всички любители на тв.сериали на BBC силно препоръчвам "Lark Rise to Candleford".
Ето в IMDb.
Много завладяващ филм за Англия в края на 19 век.Има четири сезона и общо 40 епизода.
За съжаление не открих субтитри на български.
Който ползва руски го има преведен тук.
Мерси за предложенията  Party (добре, че си се самоцитирала, че съм изтървала 1-вото ти предложение  ooooh! )   bouquet
Ще ти цитирам поста в темата за Джейн Остин  Blush  (там се обсъжда Абито и и др. костюмирани драми )
Peace

# 85
Днес започнах Haven.
Изглежда обещаващ, но ще видим ...

# 86
Peregrin ,   bouquet  и аз се позачудих къде да ги предложа. Филмите си заслужават.

Липсва ми отделна тема за такъв тип филми.В тази за Дж. Остин се обхваща по-тесен период от време, май?   

Последна редакция: вт, 20 сеп 2011, 21:15 от муцка

# 87
  • Сoфия
Днес започнах Haven.
Изглежда обещаващ, но ще видим ...
аз съм му фен!!! Готино е филмчето.
В момента се чудя какво да гледам...
следя The vampire diaries,The lying game,Haven,Brothers & sisters,90210,
сега почнах новите -The ringer i The secret circle....

Някой ако може да препоръча нещо от този тип или от рода на
The unit,The event,Jericho,The killing... ?  newsm78

# 88
Peregrin ,   bouquet  и аз се позачудих къде да ги предложа. Филмите си заслужават.

Липсва ми отделна тема за такъв тип филми.В тази за Дж. Остин се обхваща по-тесен период от време, май?   
Отдавна го разширихме времевия период Laughing (затова и има предложения за промяна заглавието на темата с по-обхватно такова ... ала "Остин и други костюм. драми" или нещо подобно, но трябва да изпишем текущата тема и тогаз  Rolling Eyes )

Накакви впечатления  newsm78 Готини ли са Thinking

# 89
  • Сoфия

Отдавна го разширихме времевия период Laughing (затова и има предложения за промяна заглавието на темата с по-обхватно такова ... ала "Остин и други костюм. драми" или нещо подобно, но трябва да изпишем текущата тема и тогаз  Rolling Eyes )

Накакви впечатления  newsm78 Готини ли са Thinking

Aми The ringer,като,че ли ме грабна повече...
The secret circle -история е пак с вещици,не е лошо,но поне от първата серия не ми хареса кой знае колко  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт