"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 27 187
  • 768
  •   1
Отговори
# 270
Кити, за друг път ще знам, мързи ли ме, нищо няма да пипна, че само поразии правя. Както и да е, за днес слагам край на домашната работа. Изкъпх се и чакам Йо да се наспи и после на вън.

Така, изчетох ви.
И Йо има топченце на мястото на БЦЖ-то. Педито още в началото каза да не се пипа и да не се прави компрес с риванол и каквото и да било.
Елина, било е дълго кошмарно пътуване май.
Кити, аз съм си такава. Обичам да лягам късно вечер, но пък мога да спя до обяд. После винаги имам план за целия ден какво да правя, щото ако нямам задачи ми става скучно и до вечерта може и да съм нервна. Друг е въпроса, че не винаги си свършвам задачите де, но пъне се ангажирам с нещо. Най-приятно ми е да си почивам, като съм свършила всичките си задачи  Peace

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 14:49 от deskatta

# 271
 HugМомичета ,привет...Ето ме и мен ,не се разписвам всеки път , но пък редвоно с и чета ,докато се кърмим... Как се справяте с писането с една ръка- не знам newsm78
Аз имам повод да се похваля- днес ни мина консултацията и разбрах ,че Венцислава е наддала точно килограм и е пораснала с цели 6см. Много се зарадвах за наддаването ,защото добавката я намалихме фрапиращо този месец , дори последните дни до към 10-11ч. пред обяд не пие добавка , а е само на кърма. Е ,значи си с е храни детето и най- важното, явно съм се справила със стимулирането на лактацията!! Пак да благодаря на Ана 2!!! Hug HugМного  си ни ценна с  твоите съвети и такова спокойствие ми даваш!!! Hug
Отложихме ваксината за началото на септември.
Иначе се готвим за пътуването след два-три дни- в интерес на истината колкото по- наближава , толкова повече се притеснявам ,но дано пътуването мине гладко и там да не се криви малката ,чеее отиде ни почивката. Не съм си ходила към найшия край точно от една година!!! Така чеее...мила Кари- представям си колко се вълнуваш и колко си щастлива ,че ще си си у дома скоро!!! Хубаво да си изкарате!
Чин, прекрасни снимки!Не се тревожи за детето - аз сямтам ,че Нико си хапва толкова , колкото му е нужно и когато иска. Не вярвам да е от инфекция - но да, направи  изследването за твое спокойствие. Моята бебка и тя има такива дни- не яде  с голям апетит , пък после си наваксва. Вероятно е то жегите и в комбинация със скорошната ваксина- стават такива неща.
кити ,честита ви месечинка- дано лошото вече е зад вас....
Вачее ,завиждам ти за Копривщицааа. Вярвам ,че си изкарвата естрахотно. Обичам го това градче , дори сега обмисляме да се отбием на път за морето,защото мислим да пътуваме не по магистралата ,а по подбалканския път. Прави снимки!!!!! WinkИ между другото , ако ще си правите среща с Хеберлея някъде из Люлин , може ли и аз да се присъединя????  Praynig Като се върнем от морето ,де....
Елина,  ето че всичко си идва на мястото- бебчетата са добре и вече не се изнервяте взаимно. А и ви предстои приятно гостуване в Бг.....  Simple Smile
деска, напълно те подкрепям- и аз се оставих Венцислава да води режима- кога ще яде и по колко.
Отива да полегна и аз , докато малката спи..... Разходките- довечера- навън е ад.

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 15:03 от raya07

# 272
След баня обличам бебето с боди с къс ръкав, чорапки и завивам с пелена.

# 273
Здравейте мами,

мойто диване тъкмо заспа дълбоко и реших да използвам да се изкъпя, преместих я от леглото ми на нейното креватче и се размрънка. Сега виси на цицата с цел пак да заспи, ама май ще ми го върне сега задето я събудих.  Twisted Evil

Ние се върнахме от консултация. Сиана е порастнала с 3 см и е качила 910 гр. Сложихме петвалентната ваксина, а пневмококите ги оставихме за септември (това била проблемната ваксина, от кояо вдигали Т*). Дадохме и първата доза Ротарикс.
Преди две-три седмици бях забелязала една малка (около 1 см) синина на дясната бузка на Сиана, почти до ухото, с топченце отдолу. Днес ходихме на кожен доктор и той каза, че било хемангиом, който се срещал при някои бебета. Растял до 6-тия месец, а после изчезвал напълно, в най-лошия случай до деветата година. Ще го следим да не се разраства повече от това, иначе ще се наложи да й го махат оперативно.  Cry

Кити, Честита месечинка!  Tada Да е жива и много здрава Дара! От тук нататък никакви болежки повече. Те и другите са ти казали - 200 гр за седмица е перфектно наддаване, 500 гр е много.

Деска, според мен ще е добре да го отцедиш от горчилката, както обикновено, и после да го бланшираш на кубчета и замразиш.  Hug

Елина, браво на вас, че вече сте по-спокойни. Предполагам и по-лесно ще става, като почнат да си се занимават двамата.   bouquet

Силве, това за БЦЖ-то е нормална реакция и продължава доста дълго. На моя син му я правиха миналата година (дотогава нямаше ваксина). Аз не съм я третирала с нищо, но не знам дали другите няма да дадат по-добър съвет. А може и педиатърката да питаш - вие май засега сте първите от темата - ние сме още на фаза топченце.  Grinning При сина ми тя постепенно си хвана коричка и сега остана белег. Къпеше си се нормално.

Чинче, бабището пак се е проявило... не се ядосвай! То отстрани смешно, ама и аз се сопнах на моята, която ни посрещна с "Прибра ли се момиченцето?" и отиде да наднича в кошницата. Казах "Да, прибра се... и ние с нея"  #2gunfire  Laughing
Стискаме палци Нико да е съвсем здравичък и само да си наглася храненето. По този повод съм се замисляла - нали кърмените деца не изсукват еднакво на всяко хранене - те си знаят колко. Що трябва хранените със шише да изяждат еднакво тогава?
Аз кенгуру още не знам дали да взимаме - ще го ползваме най-много един път в седмицата. Май не си заслужава.
За 11-годишно момиченце, май сега по-модерно от Хана Монтана е Джъстин Бийбър  Wink

Ваче, тя Сиана с умисъл си цели засега само устата, иначе и тя размахва юмруци към нас и играчките  Joy

Шунче, какво става с вас? Докладвай!
Ани2, как е Румен?

Силвенце, честита годишнина! Още много да има! И Сиана в по-топлите нощи спи с боди с къс ръкав и чорапки, а в по-студените - с дълъг и чорапки. Ние спим също на отворен прозорец.

# 274
Привет!  Hug
Днес до към 12:30ч бяхме по улиците и след това полегнах с Краси,та реших след това да подредя малко дрешките му и се оказа,че една чанта с дрехи са му малки и сега трябва да им търся място.
Връщам се назад да чета какво се е случило тези дни  Hug

# 275
Здравейте!
Силвенцето, честита годишнина! Много да се обичате винаги    bouquet
Кити, честита месечинка на Дара Hug Да расте здрава и много щастлива!
Чин, предполагам, че всичко е наред с Никола. Но за да се успокоите, пуснете изследвания на урината. Лошото е, че малко трудно се събира.
Силвия, на Теди също стана гнойна пъпка на рамото й, но се е пукнала сама през нощта. Сега е заздравяла без да съм я пипала.
Деска, наистина като не ти върви днес, лягай да си починеш. Много ти се радвам на ентусиазма да правиш компоти и пюрета за Йо Hug Аз си признавам, че много ме мързи, а и няма да намеря време.
МамаАни, дано изчезне само и не се налага да се маха оперативно Praynig
Елина, радвам се, че вече сте се нагодили с бебчетата. А в България, да си изкарате прекрасно Hug
Ваче, а теб как не те е срам да разказваш за скара и бира на двора Hug Благородно Ви завиждам. Да показваш после и снимки Simple Smile
Кари, и на Вас приятно изкарване в България.

Аз оставам с чувството, че много ми намаля кърмата и смятам да извадя помпата, и да започна да доизцеждам. Поне няколко дни ще пробвам. И тази седмица, като отидем за ваксините, ще я изтеглим Теди, да видим за 1 седмица колко е качила. То е ясно, че не е винаги еднакво, но да видя дали наддава и да се успокоя.
По този повод - 200 гр. на седмица ми се струва много добре, Кити.
Лек ден  bouquet Аз чакам гости и после ще ходим в парка Simple Smile

# 276
  • София
Здравейте!
Интернетът пак ми провали плановете и не можах да се включа досега, а вие точно сега сте толкова активни Whistling  Обаче си отварям нов прозорец, та да пиша, докато чета, и да не забравя някой Crazy

хелън, аз с нищо не мажа обривчето, само измивам с преварена вода, но не забелязвам да има особено подобрение...И нашата педиатърка каза, че сами ще минат гадните пъпки, може би просто трябва да изчакам Rolling Eyes  чин, благодаря за съвета, ако не минат скоро може и да опитам Hug

чин, страхотни са снимките, мнооого нежност има в тях Heart Eyes  Вашият татко по-често трява да се вдъхновява така!
По въпроса за кенгурото - всички познати, които са имали на Чико, казват, че не са били доволни newsm78  Аз си взех на Бейби Бьорн, слагах го 1-2 пъти за кратко досега и го усещах удобно, но не знам за по-дълго време как ще е...
Успех с изследванията! Hug

Ваче, все така да се "наказвате" в Копривщица Laughing

кити, честита втора месечинка на порасналото момиче!  bouquet  200 гр. за седмица и за мен са си супер! Peace

силвия
, и Лора постоянно маха с ръце, крака, с всичко каквото си има Mr. Green
А за БЦЖ-то - при Лорчето е като голяма червена пъпка отскоро...И аз не знам дали е нормално, изчаквах времето за консултация да попитам Rolling Eyes

МамаАни
, дано да мине сам този хемангиом Praynig

А ние  сега сме във фазата със сърдене, плач и мятане на всички страни, докато суче Confused  Помня, че и други се оплакваха от подобно поведение, премина ли с времето или да търся някакъв проблем в гърдите, кърмата, количеството, коликите...? newsm78

# 277
Бюти, аз съм забелязала, че това поведение е когато я мъчи коремчето - пръцка или се оригва и веднага се оправя, даже вече и не връща колкото преди.

# 278
Здравейте мили момичета! Hug Hug Hug Hug Hug

Вчера се прибрахме, от Доспат беше чудесно и днес пак в жегите. При мама си е най добре.
Нашата принцеса много порасна и научи сумати маймунджулъци.
Сега ще почета да видя  какво сте се занимавали докато ни няма.

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 18:23 от GARLEY

# 279
  • софия
Здравейте
Ваче и аз обожавам Копривщица
Кити много е 500 гр на месец
Чин страхотни сте на снимките мисля че се тревожите напразно стискам палци
Ние сме на вилата добре сме по цялденна вън къпем Симона със слънчева вода ходим с ДАни на язовир
Целувам ви

# 280
Здравейте! Да кажа и аз като телевизионен спортен коментатор: Какъв ден, уважаеми зрители!  
Днес съм с двете деца и...няма такъв екшън Mr. Green
Румен стана към 7 и съответно оттогава сме будни всички. Към 9 вече беше неудържим - след като успя да овършее из къщи, взе да иска филмчета,  песни на компа, и реших да излезем. Уговорихме се с една приятелка и отиваме на боулинга - заведение съвсем в центъра. Седнахме ние, поръчахме, на Явор му се прияде. Почнах да го кърмя, на румен му се допика - добре, че приятелката ми отиде да го изпишка, че заведението е голямо и тоалетната е далече. Уж отиде да играе на пързалката (има такава към заведението), но нещо все го теглеше към количките (а те не се виждат от мястото, на което бяхме седнали). Пуснах го да ходи и след малко отивам да погледна там ли е. Да, ама го няма  Shocked И не само там, ами никъде не го виждам. Тичам аз с бебето на ръце, тича и дъщерята на пирятелката ми (тя е по-голяма), никъде го няма това дете. Вече съвсем отчаяна, поглеждам навътре към заведението. А той, човекът, седнал си на столчето на един от тези апарати за игри (като компютърни игри, дори не ги знам точно как се казват) - те точно до тоалетните и понеже там игрите са с коли, той ми казвал, че при тези колички ще ходи, аз го разбрах, че отива на бебешките...
Разгеле, мина това, дойде още една позната на другата майка и носеше кофички. Взеха всички по една кофичка, тръгнаха към фонтана (съвсем наблизо е централния фонтан), за да ги пълнят и да правят гьолче. Реших да не го цепя от колектива, и той отиде с другите. И по едно време се появява с пълна кофичка, ухилен, вир вода и ми разказва, че паднал във фонтана  Shocked Беше мокър навсякъде, по гърба, по задника, отпред...вода течеше от него, всички ни гледат, а аз не се сдържах и се разсмях до сълзи от нерви. Както се сещате, носех пет чифта дрехи за бебето, но нито едни резервни на баткото. затова веднага вадя портмонето да плащам, обръщам се, Румен го няма! Тичам да го намеря, той пак с пълна кофичка се задава от фонтана  #Crazy казах му, че си тръгваме, като се разсърди това дете...намерил си игра, а пък аз...едва го накарах да тръгнем. Съблякох му тениската, да е мокър само надолу поне и тръгнахме към къщи, добре, че сме на 15-20 минути и че беше топло.
Прибрахме се, четохме Бърборино, приспах го някак, макар че не може да спи спокойно заради кашлицата, дадох му хапченце ангинхил и се замотах покрай Явор. По едно време Румен носи кутийката с хапченцата и ми казва: "Мамо, аз си взимам хапченца, за да ми мине гърлото, не се притеснявай!"  Rolling Eyes Хорааа, той не е пипал нищо, без да пита, откакто може да говори въобще, кой да вярва, че на почти пет години ей-така ще си пийва хапченца като бонбони... побелях днес! Заобяснявах, взех да го оглеждам, слава Богу, нищо му няма засега, добре, че хомеопатични хапченца са това. Ваче, не сте сами със Сашата!
Сега баща му го взе, за да си почина малко и да сготвя и излязоха на пазар. Чудя се дали историите свършиха за днес  ooooh!
Оплаках се.

Чинче, не е лошо да му пуснеш урина на Никола,  сигурно нищо му няма, но ще си по-спокойна.
МамаАни, с вас съм утре! Ту, сега пък хемангиом, дано мине бързо!
Симпли, не ти се кърми навън, затова ли се притесняваш? А малката не прави ли по-големи паузи, като е навън. Румен навън спеше редовно, докато се приберем, и пропускаше хранения.
Вачеее, много си жална, шЪ знайш  Mr. Green  Hug А акото на кърмачетата си е рядко.
ВяраВики, браво!
Кити, не ми казвай, че си се притеснила от наддаването! Та Явор по толкова качва тия две седмици, пък не е преминавал през такива премеждия! Както казва Силвето, всички ще го бият на канадска  Mr. Green
Кари, Елина, приятно пътуване!
Силвенцето, майките са ти отговорили за обличането - Явор често е и гол вкъщи, при нас е топло.
Силве, чудех се къде сте - дали не сте мръднали някъде извън Сф.
Рая, браво!  Hug
Бюти, дано бързо мине периодът на сърдене на цицата! Пръцка ли, докато суче? Наистина, пробвай да оригваш по-често.
Цвети, Гарли, браво за хубавото прекарване  Hug

Деската, патладжанът не е ли малко тежък и не се ли въвежда по-късно след захранването?

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 20:50 от Ана2

# 281
Ана2, страшен ден си имала! Да са ти живи и здрави децата, такива дни ще има сигурно още доста. Важно е всичко да свършва добре!  Wink  Heart Eyes

# 282
Здравейте, благодаря много за стиснатите палци, утре в 6 ще сложа и до 9 дано съберем нещо.

Ани2,  Shocked сигурно много си се шашнала, важното е че всичко завършва добре..

На Нико сега пък му излезе нещо като миниатюрна пъпчица на очето, под горните мигли, отвътре.. дано мине, едва се забелязва, като пъпчица с водичка е, ноо мнооого мъничка.

Мама Ани, права си, кърмените бебета не знаеш колко изяждат, но защо така се панирах не знам.. направо сърцето ми е свито тези дни, бузките му се смалиха, вторачена съм нон стоп в него и търся разни признаци.
По-добре да пусна, че да ми е спокойно, пък дано да е временно това чудо и си се върне предишния Нико, че този ме притеснява..

Бюти, по-скоро коликите според мен, въпреки че Никола не суче, поведението му беше същото + ръмжене.

Лека вечер  и съжалявам за неадекватното включване.   bouquet

# 283
  • Sofia
Здравейте! Днес отворих уж да ви чета сутринта, а чак сега успях!
Мама дойде и ми прави компания цял ден, после се мъчих с картофени кюфтета, хвърлих един тиган пюре с олио, докато прочета, че се овалват първо в яйце, за да не се разпадат.  Laughing

Кити, честита месечинка на Дара! Много, много здраве ви пожелавам!

Ана2, денят ти определено е бил наситен с емоции!  Crazy Дано утре ти е спокойно, да се уравновесят малко нещата...

Чин, дано нищо му няма на Никола, аз поне така си мисля, дано и докторът е на моето мнение!  Mr. Green Мноооого са ви хубави снимките!

Деска, защо трябва да даваш патладжан на Йоанка, щом вие с Марти не ядете? Аз досега никога не съм готвила патладжан... купих веднъж и изгни.  Mr. Green

Нашата къса юздичка се потвърди, обаче познатият УНГ каза да изчакаме още месец,  не му пречела на детето (на мен, че ми перчи, не се брои явно), а познатият ни дентален хирург не се наема, явно няма опит с малки бебета и техните юздички, но Ана2 ми даде координати на други доктори и скоро ще посетим един от тях!  Simple Smile

Съжалявам, че не коментирам всички, прочела съм ви и ви се радвам на добрите новини или се притеснявам с вас...  Hug

# 284
Офф,сега пък и ние ту искаме ,ту не искаме да ядем.Дърпа се от шишето и от цицата.После пак търси цица.Яде си ръцете като обезумяла.Преди беше от глад ,сега вече се съмнявям от какво е .И аз си искам предишното детенце. Praynig
Дали не растат зъбки?Или е рано?
Извинете за объркания ми пост.Чин разбирам те какво ти е и на теб.
Пазете се мами ,че има някакъв летен грип пак с разтройство и повръщане.

Общи условия

Активация на акаунт