"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 27 177
  • 768
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ваче, я вземи да ни навестиш в Люлин да срещнем младите пък и да ми покажиш оназ градинка - индиянска ли беше?  Simple Smile

О, непременно като се върна в София ще ти се обадя да се видим  Hug Hug Hug

Китенце, много се радвам за Дара!!! Милото дете, намъчи се... Cry Надявам се сега да е по-спокойничка.

Добре де, пишете за акитата.. че на Ралица акото е винаги много рядко от самото начало  Rolling Eyes Ето например вече почти няма колики, а акото е като водица с ядки вътре. Да се притеснявам ли? За алергия към белтъка не може да става дума, защото аз не пия прясно мляко. Ака по 3-4-5 пъти на ден. Има газове, ама като цяло си е спокойно детето. На 25-ти ще видим колко е наддала, ама първият месец пак така си беше, а беше качила 1300 гр.

Ралка вече "говори" много на мен и на Саша. Много е сладка... посяха с юмруче към нас, все още неосъзнато, ама си личи, че влага вече идея в това движение. Сложих й в количката един слон дето като го удариш и пее. Тя успява да го уцели понякога.

Аугуста, честита кола!

Чинче.. ама то твоето бабище си е за разправяне. И на мен ми е интересно  Grinning Чудесни снимки е направил Слав!  Hug Аз също възнамерявам да направя тия дни на децата хубави снимки. Нося си всичката много техника  Crazy
А за Никола не пречи да го види д-р Слънчева. Тя е чудесен лекар. Стискам палци да няма никакви инфекции... защо пък пикочна?!  newsm78

Мама АНелия, ще пратя поздрави на Руми и Гого, чух ги вчера.  Hug

# 256
Здравейте..
Благодаря ви много..
съжалявам, но ще се оплача.. Никола след 4 часа пауза изяде 60мл, вече реших да звъня на педиатъра му. Каза да му пусна урина  ( не знам как ще я събирам само... утре трябва да купя пликче) , това неядене и големи паузи, евентуално повръщане може да се дължи на пикочна инфекция..  Rolling Eyes Забравих да му кажа обаче, че преди 10-тина дни му сложиха ваксините, и 2-3 дни след това започна това наше "неядене"
Обадих се да кажа на бабището, че ще занесем урина, а тя ме кара да водя Никола на преглед утре при доц. Слънчева - завеждаща неонатологията в МД. Реших много да не противореча, един видеозон няма да му навреди.
Дано ми е добре детето, че вече много се притеснявам.
Иначе си спи с вдигнати ръце, като едно спокойно и здраво бебе... няма температура, но тези паузи и малки количества...

Стиснете едни палци за нас утре...

Инсайд, Никола държи много главата, когато е по-корем, но той е и по-голям. Не се притеснявай, ще му заякне врътлето.

Деси, супер, а от малини прави ли ?

Страхотни сте Hug, сигурна съм че всичко ще е наред със съкровището ти, но уви майчиното безпокойство е голямо ще видиш

# 257
Момичета, искам да ви почерпя за двата месеца на Дара, но не мога Sad

МАМА АНИ, ЧИН, стискам палци и за Сиси и за Нико!

Да докладвам, че Дара е качила само 200 гр. тази седмица Sad

# 258
Дабър ден.

Днес много ме мързи  Mr. Green
Селин, още съм с такава попма  Peace
Ваче, и на Йоана е рядко акото откакто ака всеки ден.
Кити, 200 гр е супер за седмица  Peace
Чин, да кажеш какво става.

# 259
Добро утро на всички   bouquet

Чин Дано притесненията за Никола са напразни  Peace
Кити  Честита месечинка   bouquet Да е жива и здрава Дара и от тук нататък само хубави неща да ви се случват   Flutter А за теглото , мисля си че не е зле, Алекзандър миналата седмица беше качил само 150гр, а беше здравичък, ще си навакса бебка Hug

Сега да се похваля, че с бебчо си купихме билети и след 2 седмици се прибираме да ни видят бабите и дядовците  newsm44 Много съм щастлива. А колкото до храненето от шише, ще ни е трудно май, много смешно гледа биберона малкия, предпочита си гърдата  Laughing Ще изчакам до Бг и там ще видим какво ще правя, дано направи някакъв режим до тогава  Tired
И аз знам че бебето когато спи с вдигнати ръчички значи се чувства добре и е щастливо  Peace

Хубав ден на всички   bouquet

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 12:31 от C a r r y

# 260
  • гр.В.Търново при моя любим
ЗДРАВЕЙТЕ,момичета  bouquet

Пао,радвам се ,че майка ти най-накрая ще види Марти и ще се порадва и на теб Hug

Чин,много сте хубави на снимките с Нико.Дано всичко в поведението на Нико да е свързано с горещините Hug

Хелен и ние сме на месец и половина,но малкия се храни на 3 часа и половина и нощем прави 1 пауза от 11,30 часа до 3,30-4 часа.В денонощие се храни около 7 пъти.В петък съм на доктор и ще видим как качва и дали има смисъл да се притеснявам с тези паузи.Аз мисля че си наддаша,има по 3-4 нанакани памперса на ден и 4-5 напишани.Ами мисля,че важното е бебчо да е спокоен Hug

Клавдия,радвам се че питката е минала добре Hug

Зверче,дано се преборите бързо със секретчетата Hug

ВяраВики,браво за наддаването и за сантиметрите Party

За Кити и Дара .Честита месечинка на Дара:hug:

Ваче,много са сладки ,като се опитват бебчовците да```говорят``

Кари,много се радвам че с бебка се прибирате при бабите и дядовците Hug

Hug за всички мамчета и бебчета.После ще се включа пак,че ревем Mr. Green

# 261
Здравейте, влизам само да кажа, че не ходихме до МД днес. Побеснях сутринта, реших че и за бабището и за мен е по-добре да не се срещаме днес.
Никола снощи и тази сутрин си изяде всичко, в 9 обаче пак 40-50мл, сега в 12:30- пак всичко.
Ще го боря с колектора за урина  ooooh!

Ваче, при пик. инфекция са на лице липса на апетит, по-малко уриниране, температура и т.н, при него е на лице само липсата на апетит, иначе е спокоен, но за всеки случай е хубаво да пуснем все пак една урина, нищо не коства.
После ще чета и пиша   bouquet

# 262
Здравейте мами,
искам да попитам вечер след като изкъпете бебчетата как ги обличате,защото бабите ме карат да го обличам с тънко боди но с дълаг ръкав,защото бил изкъпан и спим на отворен прозорец но не на цяло ами съвсем леко е открехнат.
И да добавя че коремчето и ръчичките са в пъпки сигурно му е топло.

П.П. И да почерпя за годишнината ни   party023

# 263
Здравейте пак... прочетох и сега ще се включа по-подробно, ако ми е тук акъла де...

Зверченце, според книгата на д-р Спок, здравите бебета спят с вдигнати ръце, а тези, които имат проблем свиват крачета в ембрионална поза. Виж ако слагаш Крис настрани, трудно ще си вдигне ръцете. Позата е "предавам се"

Ваче, много хубаво да си изкарате в Копривщица.
Забравих да кажа, че при момченцата по-често се случват пик. инфекции, хубаво е да го отхвърлим.

Кити, не се вторачвай много в кантара, 200 за седмица си е супер, до месец ще стане 800-900гр.

Мама Ани, да докладваш какво е станало на консултацията.  Praynig

Кари, лек път и много хубаво да си прекарате в БГ

Деси, как е Йо и нейните странни паузи?

И така...
Вчера имах глупостта да кажа на Слав да пита майка си за лаб. в МД. Вечерта ми звънна в 1 да пита колко е ял Никола, а аз тъкмо бях заспала. Сутринта ми звъни  и ми вика, че еди кой си доктор казал, че на Нико му било омръзнало млякото... после пак звънна да каже, че според някакъв друг доктор, не може да е инфекция.. и така 3-ма доктори, с 3 различни мнения. КАзах й, че Никола си има лекар и искам да слушам само него, други мнения не ме интересуват.
Понеже много държеше да отидем да го прегледат ( Слав не иска, защото детето се нервива, усеща, неспокоен е след това), първо излъга, че всички бебета родени в МД, трябвало да отидат на контрола, видя, че това няма да мине, каза, че инфекцията щяла да се види на УЗ  Shocked, и това не мина, та реши да каже, че задължително на 2 месеца трябва да му видят фонтанелата на УЗ.  Twisted Evil
Можеше просто да каже, че ни няма доверие и иска да го видят там, нямаше да и откажа.

Имам два въпроса:
1. какво кенгуру да купя? Гледах някакво на Чико, но още се колебая?

2. Имаме комшийче на 11 години, което постоянно носи играчки на Нико, много го харесва и искам да й купя нещо, но не знам какви са интересите на 11 год. момиченце и на какво се радват децата сега?

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 13:30 от chin

# 264
Здравейте мамчета. Wink
Добрах се до вас най-сетне.Нямахме комп. тези дни.Но съм изчела как сте що сте.
Китка,честита втора месечинка на малката Дара.Добре си е качило детето,но те разбирам ,че покрай тези неприятности се притесняваш. Hug
Чин,не се ядосвай.Важното е Нико да е добре. Praynig
Тина,все се каня да те питам майка ти пооправи ли се?
Аничка2 Hug
Ние сме горе-долу добре.Не сме били на консултации и ваксини.Предстоят тази седмица в най-големите жеги.
Момичета май говорихте за белега от ваксината,но не се сещам точно какво.Сега  на Матея изби на ляво рамо пъпката,но лошото е ,че има гной и потича от време на време.Трябва ли да се притеснявам или е нормална реакция?
Ние сме с гадни колики по цяла нощ и ден.Няма спане и съм леко изнервена и неадекватна.Да минават вече ,че ми измъчиха чавето.Освен това малката змейка постояно рита сръце и краци.И при вас ли е така?Няма спиране.Отде тази енергия при положение ,че не спи незнам.
Ваче,точно се чудех ,че не си писала.Браво за хубавата почивка. Simple Smile
Ще се включвам пак,че май имаше още много неща да пиша,ама акъла ми го нема #Crazy

# 265
Ех, ВАЧЕ, супер, целувки и на четирима ви Heart Eyes

ЧИН, не й обръщай внимание, важен е само Нико. За кенгуруто- аз купих на Чико това, което е до 12 кг- 162 лв. За 11г.дете- не мога да бъда полезна, но мога да те успокоя за урината- дори и да я вземат с катетър, няма страшно- Дара го прие мъжки, значи и Нико ще се справи Hug

СИЛВИЯ, и Дара непрекъснато я боли коремчето след толкова лекарства, но ми донесоха Антифлат
- много съм доволна!

СИЛВЕНЦЕ, честита годишнина- бъдете много щастливи! и ние спим на полуотворен прозорец- Дара е с боди с къс ръкав, чорапки и много тънка пелена.

ДЕСИ, от къде тази енергия #Crazy

Момичета, наддаването на Дара ме притеснява защото обикновено наддава 400-500 на седмица.

КАРИ, това май ще са дълги 2 седмици Wink

# 266
Кити, обратното е ненормално. 500гр на седмица=2кг на месец.
Имай предвид, че ще почнат и по по-малко да качват.
Аз мисля да взема на Чико до 9кг, едва ли ще мога да го нося след това..

Силве, и Нико много рита и маха с ръчички, нищо, гимнастика сами си правят.

# 267
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Привет!!

Дано ме помните де  Mr. Green Че отдавна не съм се вясвала.
Четох всичко, обаче запомних само последните две страници. Предварително се извинявам, ама акъла ми изтича два пъти по-бързо от обичайното  Joy Започвам да пиша, пък колкото помня.
Кити, много се радвам, че Дара е по-добре. 200 грама за седмица е перфектно наддаване. 400-500 е доста, нормално е да се регулира!
Чин, много хубави снимки! Винаги съм искала да имам фотограф около себе си, ама ММ е скаран с фотографията, та се налага аз да се оправям, а не винаги мога да хвана дребосите точно когато трябва.
Дано нищо му няма на Нико, може би неяденето е от жегите, или просто е в такъв период. На свекърва ти не се връзвай, единствено своите нерви трошиш (от опит ти казвам). Аз откакто си слошиж перманентни тапи в ушите преди няколко години се родих направо!
А за момиченцето...едно време (преди година де) беше актуална Хана Монтана....сега може би пак е така?
silvia77 , ако говориш за БЦЖ ваксината, нормалное да стане гнойна раничка. Внимавайте да не се замърси. Ще мине.
Зверче, дано по-бързо преборите секретчетата. И Давид имаше на двете очички, с масаж и капане на кърма се оправи.
Ваче, супер е в Копривщица, благородно завиждам   bouquet
Шунка, дано по-бързо решите проблема на бебчо!

Ей това е, забравих всичко останало  Tired Прегръдки на всички останали мамчета и бебчета   bouquet

За нас - Родителите ми дойдоха, ама много бързо мина времето и си заминаха  Tired Беше супер докато бяха тук, а на мен толкова ми стана криво като си тръгваха, че си купихме билети за самолета и на 16-ти отлитаме за БГ. Ще останем там поне за месец и половина. Хем ще се видя със всички, хем ще оправим ЕГН-тата и паспортите на малките. В тази връзка се наложи да пътуваме до Осло за временни паспорти на близнаците, такова кошмарно пътуване не съм преживяла досега. ММ се запъна да ходим с колата, а това са 500 км само планина. Ама близнаците му го върнаха де. На всеки час и половина трябваше да спира за разходка и ядене  Mr. Green В края на пътуването все едно беше ял кило лимони  Mr. Green

Иначе с бебоците започнахме да се спогаждаме повечко, вече не се изнервяме толкова много един на друг. Но и те станаха по-лесни за гледане откакто започнаха да се позаглеждат насам - натам. Да живеят шезлонгите и активните гимнастики  Mr. Green
Започнаха да се усмихват, да погукват (или поне опити да правят), а Давид тази сутрин се смя с глас. За главата - Давид я държи доста добре като е по корем, на София ѝ е трудно още, но има време. Но пък и Давид е доста по-силен от нея.

Хм....и още исках да пиша, ама забравих какво.  ooooh!
Пък и чувам едно "ау" откъм шезлонга на Давид, май ще се яде и ме викат  Simple Smile

# 268
Оф изкипя ми тенджерата под налягане та до сега чистих. Сега готвя наново, а вече щеше да е готово и да си почивам или пък да изгладя на Йо дрехите, но уви. Днес не ми е ден.
Чин, ами ако на кърмачетата им омръзне кърмата според свекито, какво трябва да правим. Тя да не е имала  в предвид вече да захранваш.  Ще те побърка някой ден.
На Йоана паузите са си все така странни. На вън не яде. Ние имаме поне едно ядене, което се пада на вън и тя не иска, или хапва ама малко. Снощи в 0 часа не успях да я нахраня, дори не пое биберона и се отказах. Оставям я вече тя да ръководи, но за сега предлагам тъпо и упорито на 3 часа ядене, ще взема да чакам да си поиска май.
Дано това да е било временно при Нико и да почне пак да си хапва добре. Hug
Отивам да довърша чистенето.

Момичета, имам патладжан. Как ще мога да го предлгам на Йо, че смятам да го замразя - аз и Марти не го тачим?
И още нещо кях да питам ама.... newsm78

# 269
ЕЛИНА, толкова ми стана приятно Hug

ШУНЧЕ, вярно, как сте?

ДЕСКА, нали каза, че те мързи. лягай при детето!

Общи условия

Активация на акаунт