"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 27 167
  • 768
  •   1
Отговори
# 195
Кadrokosa Разчистих Лс   Wink

# 196
Здравейте, момичета!

Ужасно съм уморена, затова съм нередовна...

ВЕЩИ, голям юнак  Grinning, дръж се, мила Heart Eyes

ЧИН, ДЕСКА, изписаха ни Био Гая заради понижения имунитет и разрушената от антибиотиците стомашно-чревна флора, а за коликите, които се върнаха с пълна сила- откакто давам Колиеф и Антифлат се понасят по-леко!

ВОВА, бързо да оздравява Стефи!

СЕЛА ВИ, не се давай!

ДИДОЛИНКА, и вие бързо да оздравявате!

МАКЕНЗЕН, диетата ти звучи ужасно ooooh!

ЧИН, ЗВЕРЧЕ, благородно ви завиждам Hug

АВГУСТА, безаварийно каране Laughing

За ротавируса- само да е здрава Дара, до края на август мисля да я сложа Praynig

РОСИ, да не се криеш от агенти Laughing

ИЧКА, и аз вече се побърквам след всяко кихане и покашляне на Дара, но докторът обясни, че покашляния около 2-3 пъти на ден били нормални newsm78

ЦВЕТИ, от толкова изследвания на Дара- тя също е със стафилококи в носа, но всички лекари бяха на мнение, че това е нормално и обичайно и да не правя нищо newsm78

# 197
  • София
добър вечер и от мен, набързо да се отчета, че много ми се спи..
Та днес станахме рано и отидохме до Горна Баня на ортопед, влезнахме много бързо (след 10 мин чакане), но в 8:40 бяхме там, след нас бая хора дойдоха. Прегледаха малчо, ок е, дори и на ехограф го гледа (без да си доплащаме), беше явно включено с направлението...всичко му е ок, на 6 месеца пак. Между другото каза, че няма проблем да си стои в столчето за кола, било мит това, че не трябва да стоят дълго...
Цвети, и на Крис оченцата са така още от раждането, слагахме 2 пъти по 7 дена торбекс, правя масаж всеки ден, пръскам кърма...май понамаляха секретчетата, но си ги има...май скоро ще трябва да отидем на очен лекар, че не ми харесва тази работа... Cry
Деска, ама как не я срам тази твоята свекърва, износила внучето й, детето на сина й, а тя такива неща да говори...детето си е съвсем добре, какво значение има кога се е родило и колко кг е било...
Това с хумата ще взема и аз да го пробвам...аз обаче продължавам да си мажа бебо с олио + зехтин...ама ние сме в гората и тук вечер е хладно (дори и в най-големите жеги) и със сигурност не му е топло от това...за момента добре му се отразява, кожата му е мекичка и хубава Laughing
А кога наистина е нормално да намалят броя хранения, Крис вчера направи по-дълга нощна пауза и изпусна едно хранене, тоест станаха 8, а не 9...ще видим днес дали пак ще стане така...май добре би било, само дето гърдата, от която не беше сукал последно, беше доста твърда #Crazy
На мен изобщо не ми пука къде съм, кърмя си в кафета, кръчми, градинки, колата, е покривам се с една пелена или шал и така, ама детето като е гладно успокояване няма, посинява от рев, докато не получи манджа Mr. Green
Чин-че и аз си мисля, че нашия кош също няма да издържи до 6-ти месец....да не говорим, че вече като е буден иска да зяпа и коша не го устройва много много защото нищо не скива от него... Mr. Green
Кити радвам се, че Дара е по-добре и че ти звучиш по-бодро (въпреки умората) Hug
Лека нощ от мен Hug

# 198
Добро утро.
Една закуска от мен

Аз гукам от 5 часа. Вчерашното спане ми се връща днес. Вече няма да я оставям да спи толкова дълго, ама пък сърце не ми дава да я будя. А и сънено бебе = криво бебе. Сега я прехвърлих на Марти да си гукат двамата, а аз пия кафенце и чакам да отворят закуските до нас, че и аз да се уредя с нещо за хапване. Така и не свикнах да правя закуски, сигурно чак Йоана като порастне ще стане тази работа.
Днес се каним да ходим до пазара да купим сини сливи и евентуално круши за копмот. Давайте идея за още нещо.
Зверчето  Hug
Кити, на теб ти е простено. Влизай само от време на време да даваш отчет как сте с Дара, нищо повече. И аз после предположих за какво е БиоГаята, дано бързо се възстанови мънинката Дара.

# 199
Добро утро,мамчета!
Пао Heart Eyes вчера не можахме да се засечем!Вчера исках да те видя да ти дам чая за кърмачки,но се оказва ,че ще ми е нужен-от вчера имам проблем с кърменето. Cry
Хелънче,мерси за прекрасните думи!:))) А Алекс с тея бузи си е приказен зет Grinning
Ани2 мила помагай ,че вече не издържам и ако се предам ще се чувствам много виновна -при толкова кърма в един момент да се укаже ,че почти едната гърда вече не дава мляко.Откакто Дара направи  тази голяма нощна пауза и всичко се обърка .Едната ми гърда е огрооомна -изцеждам я по малко ,като гледам да не е веднага след хранене ,за разлика от нея другата е мека и последните хранения й я давам нея ,за да я стимулираме ,но тя нервничи и я плюе ,защото е мека явно ,а от другата суче с охота ,въпреки че вече й давам от нея колкото да я облекчи леко поне .Много ми е трудно и тъжно ,мъжът ми казва,че мрънкам ,а аз толкова много искам да я кърмя и това ,че нямам подкрепа още повече ме тормози -в смисъл ,че не разбира колко е важно .Четох доста тази нощ-знаме,че трябва да я слагам на гърда ,за да стимулирам лактацията,но тя се дърпа и не я иска ,а прочетох ,че това че гърдите са меки не означава ,че нямат мляко.Смятам ,че я поставям правилно на гърда ,но с другата огромната не знам какво да првая -не трябва да я цедя ,но пък как да я облекча? Чаят на хип с копър  според мен й помага за акането -може и да не е така ,но когато й давах 2 дни преварена вода чиста ,не я пиеше с желание и не акаше ,а с чая поне 2-3 пъти ака.

Направо не съм спала тази нощ-толкова ми е криво ,а искам да се справя .Ям диня ,пия течности ,но ...мисля ,че се преуморих тези дни с къщната работа ,излизане по 2 пъти на разходка ,не че ми се излиза ,но заради нея....

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 07:27 от ichkata83

# 200
ИЧКА, няма да се отказваш Naughty Като е гладна малката, ще суче и от меката! Може да е нещо временно, само спокойно- аз бях така почти цяла седмица след болестта. Е, и сега гърдите ми не са това, което бяха, но не губя надежда!

Момичета, Дара днес през яде в 21.30, после едвам я събудих в 3.00 и още по-трудно в 7.00- трябва да яде на 2 часа, защото яде много малко, не пие течности, а трябва да не се обезводнява, а сега все още спи.................

# 201
Добро утро!

Деска благодаря за закуската.И ние не сме спали цяла нощ почти,то голяма игра голямо чудо,но и аз вчера го оставих да спи доста и ето го резултата-мама зомби и главоболие.
Сега го нахранвам и изкарвам,че ако стоя още малко вътре и ще заспя и няма да има кой да се занимава с него.

Хубав ден.  Hug

# 202
  • софия
Добро утро,
Кити, как няма да си изморена и наплашена, милата ми Hug, а Дара ако хапва като преди може да разредиш храненията, да не я прехраниш, съня също помага да се превъзмогне неразположението, всеки организъм има стафилококи, на Дара са и били в норма, затова не са взели мерки .
Чин, Деска, като говорите за национална среща, аз съм била на такава с Дани, бебоците бяха прилчета 2006 и се срещнахме в Еленския балкан, беше страхотно, дано и ние се организираме някой ден. Simple Smile
Августа честита кола, радвам се че сте добре Hug
Докторката каза че предполага че на са стафилококи в оченцето на бебка след като от един ден капване вече почти няма секрет.
Тази нощ и ние сме ставали на 3 часа да ядем, никаква пауза, мен ме болят зърната и май бебка има нужда от повече мляко, сърди се и суче повече, а преди си пускаше сама.
Хубава Събота Heart Eyesизпълнена с разходки и хубави моменти.

# 203
И ние до третите рождени дни си организирахме такива национални срещи. Даже на втория рожден ден срещите бяха две - една в началото на лятото (на планина) и една в края на лятото (на море). Много весело се получаваше винаги. За четвъртите рождени дни пак организирахме, но нещо не успяхме да се съберем и тази година изобщо не сме организирали, но пак се виждаме по морето. Гледаме да си засичаме почивките. Тези срещи носят незабравими моменти и оставят страхотни приятелства.

# 204
Добро утро!
В понеделник бяхме на лекар. Дадоха първата ваксина. В Австрия това е ротавирус (устен прием) и витамин К. Та мерките на Макс са:
рожденно тегло 17.06: 3,550 кг
тегло при изписване 20.06: 3,300 кг
тегло първи преглед 29.06: 3,800 кг
тегло втори преглед 01.08: 4,600 кг
Според педиатърката Макс качва много добре. Правихме два видеозона на таза, всичко е ОК. На 31 август сме на втори прием ротавирус и първа 6-валентна ваксина (в крачето). Като чета как се мъчат душичките след приема на ваксините, ми се свива сърцето.

Лекарката ми изпили нервите с това: Кърмените деца нямат нужда от вода!!! Е да ама, как да не му дам на детето, пример: Возим се в колата навън е 35-36 градуса, задушно е, Макс е блед, фонтанелата ми се вижда по хлътнала, няма къде да спра за да го накърмя, а и тогава нямах помпа (за да изцедя и да му дам кърма)! Е как да не му дам малко чай?! Относно вдлъбнатата фонтанела, лекарите тук не отдават голямо значение, стига да не е наистина пропаднала много надолу, кърмено бебе неможело да се дехидратира.
Аз давам чай от копър, био, без захар и добавки. Внимавам да не го нацоцам с вода, тоест наведнъж 100 мл., да не е преди ядене и т.н. Макс си пийва когато иска, а като не иска плюе шишето и аз не го натискам повече.
Аз голяма глупост направих със стимулирането. Понеже все се чудя дали на Макс му стига (свекървата все коментира колко е слабичко детето!) взех да стимулирам след него по 15 мин на гърда. Вервайте ми вечерта и в двете гърди имах възли, сега като кърмя от едната от другата тече и то по много, даже преди малко си погледнах тениската пак тека  Shocked. Сестрата от детският център каза, че съм свръхстимулирала гърдите  newsm78 . Другото, което спомена е, че след като бебето хълца след ядене, значи е ял прекалено много.  newsm78 това не ми се връзва, мислех, че хълцането е свързано с нагълтването на въздух, нещо обратно на коликите.
Най-голямата ми болка (по-скоро неудобство), е че Макс яде по 1 час, ужассс! Не мога да изляза спокойно навън, въпреки че тук никой не те гледа на криво, има стаи за кърмене в институции, магазини. Ама този един час много ми се вижда, даже се сърди ако измъкна цицата по-рано, надава рев... сори ще дописвам после, време е за хранене

# 205
Здравейте пак Simple Smile
Бяхме на зъболекар, Румен имаше едно малко кариесче, голям цирк беше, докато го почистят и докато сложат пломбичка. Добре, че зъболекарката (много младичка) имаше нерви като корабни въжета... Правихме се и двете на маймуни, аз в същото време дундурках Явор Simple Smile
Ичката, съвсем правилно си започнала да изцеждаш по-пълната гърда само до облекчаване и да даваш първо по-празната. Пробвай с компресията да направиш по-силна струята, за да може да не й се мръщи малката. Можеш и да пробваш да даваш по-празната гърда в просъница, на нощните хранения, както и да я изцеждаш, за да я стимулираш допълнително. Много е неприятен този момент - и при мен се получи разлика в двете гърди...
Зизу, нашите доктори в повечето случаи пилят на главата, че трябва вода, вашите, че не трябва Simple Smile Май всички не сме доволни Simple Smile)) Аз не давам вода де и засега не сме имали проблеми, но ако паузите на Макс са големи, има опасност от дехидратация,  и не ти е удобно да кърмиш, както е когато шофираш, ти си си намерила начин. За дългото кърмене - не знам дали си видяла, още преди ти предложих да пробваш с компресия - обикновено помага за по-бързото нахранване. И на мен Румен ми се хранеше дълго...
Цвет, кърмата скоро ще се увеличи според търсенето, знаеш. Чудесно е, че Симонка се е повлияла толкова бързо.
Дес, мерси за закуската...
Пао, около дванайсетина пелени са си нужни поне, най-изгодно е да са универсален размер.
И аз съм много ЗА нац. среща Simple Smile
Една покана:
Софиянки следобед в 6 могат да отидат на Млечен излет в Борисовата градина, при Езерото с лилиите, за да отбележим Световната седмица на кърменето.

Дано не съм пропуснала нещо... Много хубав ден ви пожелавам.

# 206
Ичка, и аз го имах тоя момент, но издържах - слагах Алекс когато е много гледен вече и той ще не ще суче  Laughing, като не давам другата. И аз имах разлика в гърдите, но мисля, че нормализирах нещата, но май от време не време дясната се надува малко повече от кърмата, но в нормални граници. Според мен се опитай да си по-настоятелна с меката гърда - Дара като види, че няма друго ще засуче  Hug Само внимавай с температурата - ти знаеш де, но чувството е много гадно....

# 207
Днес е много пусто тук.
Аз успях да поспя докато майка ми гледаше Краси и сега вече се чувствам добре.Тъй като нашият татко отиде да играе контрола по-късно ще си ходим на село и сега май ще излезем на разходка нищо,че подухва.

# 208
Днес наистина е много пусто. Явно всички са по разходки.

Ани2, извинявай, че те притеснявам, но какво мислиш за моето кърмене. Ще се самоцитирам:
Ани2, снощи докато още не се беше изакала Теди, започнах да се чудя, да не би да не й стига яденето. Аз я храня само от едната гърда на всяко хранене. Пробвала съм да й предложа и другата, но започва и като потече млякото се дави и бута с език. Все едно й се повдига. Аз я изчаквам сама да спре да суче. Това е след около 8-10 минути. Повече от 10 мин. не суче. През деня яде на около 2 ч. и 30 мин. Преди обед прави една пауза от 4 часа, като сме на разходка, защото спи дълго в количката. А вечер като я накърмя към 19 и 30 - 20 часа, заспива и се буди към 1-2 часа, после към 4-5, и после към 7 и 30. Не съм ги броила храненията й, защото до вчера си мислех, че се храни много добре. Затова се изненадах, че е качила само 540 гр. Така като ги броя храненията й, май са само 8, понякога 9. Дали трябва да ги увелича и дали да се мъча да й давам и от двете гърди, като не иска. За струите не мога да преценя, но виждам като спира да суче, че има кърма в устата й. Често дори изтича от устата й, като се нахрани.

И да допълня, че допреди 2 дни, като започнеше да суче Теди, усещах нещо като бодеж и усещах как се пълнят гърдите ми. А сега не е така. Въпреки, че пак потичат капки от другата гърда. От вчера я мъча да яде и от двете гърди, но не иска винаги. Повечето пъти не иска. Мисля и друго, дали да не почна да доизцеждам с помпа след като се нахрани, за да стимулирам гърдите си. Въпреки, че прочетох какво се е получило при Зизуна.

Аз ще полегна, докато не се е събудила Теди. От няколко дни съм и доста уморена. Явно и това дава отражение на кърмата ми.
Лек ден и приятни разходки  bouquet

# 209
  • Sofia
Августа, честита кола! Със здраве и безаварийно да си я караш! Simple Smile

За фонтанелата да знаете какво открих - онази вечер го бях сложила по корем и така надигаше главата, че чак бърчеше челото. Като пипнах, фонтанелата толкова беше хлътнала, напипвах ръбовете чак отстрани, където трябва да се съединят... След минута само го сложих по гръб на леглото и като пипнах главата, си беше съвсем наред. Когато се напъва пък изобщо не се напипва мястото на фонтанелата. Така че спирам да се вторачвам в това, само като отидем на преглед, ще питам доктора...

Ана2, как се разбира дали е къса юздичката на езичето? Макси напоследък се плези и виждам как езикът му все едно се раздвоява - това ли е? Ако е така, сигурно затова не могат съвсем да ми заздравеят зърната.

Иначе и аз като Орикс се чудя, като са здрави, усеща ли се придърпване, докато бебето суче?
И дали ще спре някога да изтича от другата гърда?... В момента нося само 1 сутиен с твърди чашки, който не е за кърмене, тези, които са, са пък тънки и си личат подплънките, особено с по-тънка блузка отгоре всичко се вижда... Sad

Общи условия

Активация на акаунт