"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 27 162
  • 768
  •   1
Отговори
# 210
И ние днес направихме една много дълга разходка. Времето е само за на вън. След мъничко дори пак ще поизлезем.

# 211
Здравейте, днес цял ден сме по разходки, водихме го и в мола, та чак сега се прибираме и мисля да спретна една крем супа от тиквички.

Деси, мерси за закуската.. следобедна Wink

Шунче, същото го забелязах и аз, но забравих да пиша.  Embarassed Покрай твоите притеснения, започнах и аз да се вглеждам доста във фонтанелата, другото, което забелязах е че, когато плаче по-истерично, след това отново хлътва...  Thinking

Теди Варна, купих биберон 2-ка днес, изпи всичко, не се задави, но не знам дали просто беше дошъл моментът на голямото ядене или заради бибата изпи всичко.
Мерси за съвета.

Стигам до извода, че наистина има скокове на растеж. Мин. месец дръпна доста, 1600гр за един месец, т.е по 400грама на седмица, а сега почти две седмици след прегледа е качил 350гр= 6кг
Ще видим до месец колко ще ги докара, но това отказване на храна, бутане на шишето и истерията му почнаха наистина да ме притесняват.
Предпочитам си лакомото бебе..

p.s В Zara има до -70% намаление, но за по-големи дечица. Фанелки по 7лв, панталонки по 7лв..
За бебетата само " Нова колекция" обаче, без намаления.

# 212
Пиша с една ръка и затова ще съм кратка.
Шунка, виждат ми се и на мен подплънките ама вече не ми пука. Иначе не знам кога спира потичането, но аз вчера държах Йо докато бях гола и Марти едам свари да подложи кърпи. Така че няма да е скоро май.
Като мине вечерната истерия и заспи ще пиша  Peace

# 213
  • Cyprus, Пловдив
Ана2 не се сдържах да напиша,че Явор е страхоооотен сладур  Heart Eyes
Ние дебелеем прогресивно  Laughing почти 6 кг сме,другата седмица се предполага да ни е първата ваксина,но ще помоля да се отложи,не знам как процедират тук  newsm78
Ана като написа,че сте си правили национални срещи от миналата отчетна се сетих,че със сестра ми сте били в една отчетна   bouquet
Мами,вие кога мислите да кръщавате бебчовците?

# 214
И още сме си!  Heart Eyes
Аз ще правя кръщене на Никулден.
Иван го кръстих на първия му Ивановден и с Никола така ще направя!

# 215
Ще се гръмна вече с това дете.
Може би грешката е в мен, защото, когато е буден, всяко проплакване мисля за глад, изчаквам най-много 3 часа и предлагам мляко, а той може би иска да си прави по-голяма пауза.
В 7 изяде около 80-90мл, сега е 10, той още не се е събудил да яде.  Необичайно е за него.
Мисля да му предлагам на 3 часа и половина от тук нататък, явно бъркам сигналите...  Rolling Eyes
Така ще си намали храненията на 6, а някои от вас още се хранят по 8  Rolling Eyes де да можеше да ми го каже.  ooooh!
Сега забелязвам, че масово децата правят това, което Никола правеше преди около 2-3 седмици- искат постоянно да ядат. Значи да очаквам след 2-3 седмици и от вашите бебчовци такова поведение, но до тогава колко вода ще изтече, пък аз ще се побъркам вече с него.

Моят Никола ще го кръстя най-вероятно на рождения му ден, поне така съм замислила за сега. Мястото е известно още от преди да се роди- Св. Мина.
Зимата кръщене- не ми се иска.

# 216
Здравейте. Нещо ми е най-трудно да се организирам в почивните дни. А за капак Румен има сополи и се опитва да кашля, та почнах с чайове, инхалации, мед и пр., да видим какво има да става...
Вов, извинявай, че съм те  пропуснала  ooooh!, знам си аз, че трябва да си отварям втори прозорец, за да следя нещата, а да не карам по памет - и на мен като кърмачка мозъкът ми изтича през има-няма два-три часа. От това, което пишеш, си мисля две неща - като при всяка жена, кърмила вече успешно едно дете, млякото ти е в повече и сигурно имаш силен рефлекс на потичане, поради което Теди се нахранва бързо и понякога се дави от струята. Не суче ли по-дълго и по-лесно в легнала или полегнала поза? По принцип режимът си ви е ОК, но предвид качването, бих се опитала да вмъкна едно хранене между 19.30 и 1-2, без да настоявам, ако бебка не иска. Но обикновено в просъница (в леката фаза на съня, когато под клепачите се движат очичките) бебетата сучат удивително добре. Освен това би могло, като й дадеш да суче и тя пусне, да я оригнеш и да я върнеш пак на същата гърда - явно силната струя от втората я дразни. Имай предвид и това, че бебетата наистина растат скокообразно, но можеш да пробваш тези неща, за да си сигурна, че всичко си е наред.
Шунче, ако Макс има къса юздичка, това ще обясни много неща в поведението му - и честото сукане (юздичката прави езикът по-трудно подвижен и бебето се налага да полага повече усилия, за да суче, затова по-бързо се уморява), и твоите разранявания. По принцип педиатрите забелязват само най-изявените юздички от първи тип, когато ципата под езика е свързана директно с началото на езика и тогава препоръчват клипване. Има обаче и други типове, които не са толкова силно изявени, но могат да са проблемни и за сукането, и в последствие могат да доведат до проблеми при изговарянето на някои звукове. Някога, чувала съм, акушерките са държали малкият си пръст с маникюр, за да могат при раждане да клипват юздичките, но сега тази практика е отречена заради риска от инфекции. А и поради това, че скритите типове не са проблем за оцеляването на бебето, рядко лицевите хирурзи и зъболекарите в България поне се съгласяват да ги клипват. Ако бебето не може да си изплези езичето извън долната устна при отворена широко уста, ако усещаш как като че езичето се дели на две при изплезване, много е възможно да става въпрос точно за юздичка. Обикновено и зърната на майката излизат приплеснати от двете страни след кърмене. Хубавото е, че кърменето е много добра гимнастика при тези проблеми и помага за по-доброто раздвижване на езика.
При здрави зърна не би трябвало да усещаш придърпване (не че знам какво е усещането, моите и двете деца са с юздички, макар и от най-безобидните типове - Румен от четвърти, а Явор от трети тип, доколкото мога аз да си ги диагностицирам).
Това дали ще тече от другата гърда, е относително - моите гърди текат само ако съм гола, ако съм си със сутиен, не прави петна и аз не излизам вече с подплънки, но вкъщи често кърмя гола до кръста и си имам близо до мен кърпа.
Чинче, защо се притесняваш - и 350 за две седмици е чудесно наддаване - другите две седмици може да е повече, а и да не е, 700 на месец е супер, особено след такова бойно наддаване досега.
Дарка, благодаря! Яни не е по-назад. Simple Smile Въобще са ни страхотни бебоците!

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 22:35 от Ана2

# 217
Ани2, не ме притеснява толкова наддаването, колкото поведението му. Спокоен е, но когато започне да яде се изнервя много. Не знам дали е провокирано от това, че аз тъпо и упорито го храня на 3 часа или има някакъв друг проблем. Сега мисля да го оставя да огладнее, сам да се събуди и да си покаже.
Иначе спи спокойно, с високо вдигнати ръчички, ще го видя тия дни как ще е..
може би аз съм просто малко объркана..

Бързо оздравяване на Румен, а Явор е голям сладур, като му видиш усмивката, ще кажеш, че е най-кроткото бебе на света Simple Smile

# 218
Чин, ако това ще те успокои, Йоана също иска да яде 6 пъти. Пропуска храненето в 0 часа и 18. Аз обаче в 18 часа упорито й предлагам, колкото хапне толкова не за друго, ами защото ми се струва, че хапва малко като количество за 24 часа. Днес се опитах да засека - ами до тук около 600гр, като не очаквам да се събуди преди 1 часа посред нощ - за мен е малко и затова ще я мъча да хапва повече. Аз предлагам мляко доста често докато е будна или полузаспала. До сега не съм я будила обаче да яде, но се замислям да започва да давам в 0 часа и така голямата пауза да се пад точно посреднощ, а не от 21 до 2-3 някъде.

Ани2, да оздравява Румен, че в тия жеги хич не е приятно и да си болен /не че някога е приятно де/. Оф това за юздичките и акушерките ми се вижда доста гадничко, което писа.

# 219
Ани2, благодаря ти за мнението Hug Аз започнах по-начесто да я храня, но май само увеличих коликите й. Ще видя как ще е тези дни. Иначе от вчера й давам да суче и към 22-23 часа още един път.
Да се оправя бързо Румен, че наистина е много гадно през лятото да кашлят децата. Стефи поне й се размина кашлицата, но пак е на лекарства до вторник.

Аз да се похваля, че малко си починах след като спах 1 час преди вечеря Simple Smile

Лека нощ момичета Hug

# 220
Цвети и на Георги оченцето имаше секрет изписаха ни капки Тобрекс слагах известно време,но нямаше видим ефект от тях. После майка ми ми каза да капя кърма даже слагах на памуче кърма и почиствах с него след това капех по една капка. Няколко дена след това вечерта след  баня само избърсах оченцето и на другия ден вече нямаше нищо.

# 221

Момичета, Дара днес през яде в 21.30, после едвам я събудих в 3.00 и още по-трудно в 7.00- трябва да яде на 2 часа, защото яде много малко, не пие течности, а трябва да не се обезводнява, а сега все още спи.................
А днес как са нещата? Надявам се напишаните пампи да са ОК, ти си следиш тези неща, зная  Hug Пробвай да я храниш в просъница, дали няма да стане - контактът кожа до кожа си предизвиква рефлекса и в леката фаза на съня си сучат сладурите обикновено. Много ви гушкам и двете...
Вова, ти ще видиш кое действа  Hug
Момичета, благодаря за пожеланията, дано наистина овладеем нещата и не се задълбочават симптомите при Румен, а и да успеем да опазим малечко.
Силвенцето, и при нас кърмата свърши работа за   оченцето.
Дес, пробвай да промениш  паузата, по-удобно ще ти е Peace
Лека нощ от мене  Hug

# 222
  • София
добър вечер и от мен Hug
Ние днес направихме една дългааа 6 часова разходка в Южния парк, с таткото и с едни приятели, много приятно Laughing
Аз пък изобщо нямам представа колко яде Крис, не гледам и време, като реве (и ако са минали 2 часа от последното ядене) предлагам гърда, пък колкото яде толкова, понякога спира на 5-тата минута, понякога стои 30 мин...ама като така или иначе нямам представа колкото изяжда не го мисля особено...до сега поне наддава много добре, даже предобре, така че явно си знаят колко да си ядат. Аз никога не го будя за манджа, ама той пък и до сега не е правил пауза повече от 4 часа...ще видим до кога... Rolling Eyes
охх, аз май наистина ще го водя Крис на лекар за оченцата, при другите явно са минали от капките или кърмата, при нас от нищо не минават...
А пък сутринта му чистих нослето с аспираторчето, какъв сопол извадих не е истина Shocked понеже му е много чип носа и май доста секретчета се запъват горе... Sad
Кити, а Дара не иска ли да суче в просъница?
Една позната ми каза, че нейния педиатър й е казал, че е нормално фонтанелата да изпъква и да се вдлъбва при различните неща, които бебето прави. Аз онзи ден я видях да се движи, докато Крис се смееше Party
Лека нощ от мен Hug

# 223
  • Sofia
Ани2, дано пресечеш разболяването на Румен!
Мерси много, като прочетох статията за юздичката, май е точно това! Макар и не чак такава като на снимката, все пак успява леко да се изплези, но е раздвоен езикът. Утре като взимаме дъщеря ми от свекърите, те имат един съсед УНГ, ако е там, ще го помолим да потвърди. Ако се решава целият проблем с едно просто цепване, ще бъде супер и ще черпяяяя! Simple Smile

# 224
Добро утро!

Пожелавам ви един прекрасен неделен ден.

Общи условия

Активация на акаунт