"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 27 166
  • 768
  •   1
Отговори
# 225
Добър ден!

АНИ2, дано на Румен бързо и лесно му се размине Praynig Praynig Praynig

АНИ2, за напишканите памперси- по-малко са от преди, но са поне 5-6, а нааканите са поне 2-3 newsm78
АНИ2, ЗВЕРЧЕ- много рядко успявам да я накарам да суче в просъница, така стиска устни #Crazy, обикновено сменям памперс или нещо друго за разбуждане

ЗВЕРЧЕ, да минават бързо очичките на Крис!

ВОВА, и аз  мисля, че с това хранене на 2 часа увеличих коликите на Дара newsm78

ЧИН, преди да се разболее Дара я оставях тя да диктува правилата и правеше паузи от 3-4 часа дори и през деня, но се наяждаше, сега с това хранене под час мисля, че въобще не се засища, защото и не огладнява истински newsm78

Хубав ден от мен!

# 226
  • Sofia
Здравейте, в момента пробваме дали не е АБКМ. За това съм на диета. Според лекарката за 10-14 дни трябва да се изчисти ако е АБКМ. Ако ли не съм на контролен в края на месеца и тогава каза че ще мислим какво е. За това не ми разреши да сменям нито козметиката нито праха за пране. Аз почти съм убедена че е АБКМ, защото имаме и слуз в акито и май вече обривите по завяхват. За сега се надявам с чая на Хип за кърмачки да си стимулирам кърмата и да се храним от гърда колкото може повече, въпреки май се оказва че при такава диета кърмата намалява драстично. Ако ми намалее Ана 2 ще помага със съвети. А и да питам за наакването. Нормално ли е при момичетата специално да се случва по 1-2 пъти на ден и  то не винаги. Разбрах че за по запечени по природа. Гери понякога ака само по 1 път на ден, а понякога изпуска 1 ден, но следващия ака поне 2-3 пъти.

# 227
Добро утро мами  Grinning как са бебчовците  Hug Hug Hug надявам се всички да са добре и да ви слушкат  Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesНие се приготвяме за погачката  Grinning че ще има 20 момичета  Hug Hug Hug Лек ден на всички и целувки на бебоците

# 228
Тук съм и аз, но правя компотите от сливи, та нямам много време, а и се каня на обяд да ударя един сън с Йоанка.
Ани2, пробвах снощи в 0 часа да храня - пълен провал. Изяде само 40гр и в 2.40 пак беше гладна, но ще настоявам няколко дни подред да видим как ще се получи. Ако не успяе ще си лягам с нея в 21 и така.
Ставам, довечера ще съм на линия.

# 229
  • софия
Здравейте,
Чинче, Деска аз пък си мислех че идеално да знаеш колко изяждат бебоците, но като ви гледам и вие си имате терзания Hug
Анн2, по добре ли е детенце.
Деска супер си с компотите, при мен мама слага Wink
Ние заминаваме на вилата, ще мога да ви чета от телефона Hug

# 230
Здравейте.

Зверче и на Мартин очичките още секретират  Confused И ние слагахме същите капки,понамаля,но още има.Сега ще пробвам много често с масажа и кърмата..примерно на 2-3 часа и да видим дали ще има ефект.А масажа всъщност е лек натиск в началото на веждата нали така?

# 231
  • София
Здравейтееее Hug
Тук интернета се губи постоянно и едва успях на пресекулки да изчета всичко.
Ние сме добре, тук времето е много приятно - има слънце, подухва лек ветрец, прохладничко е като цяло и Лора спи чудесно навън!  Да не си помислите, че не плаче, де Laughing  Но поне като спи очевидно е блажено Laughing
кити, вилата е на Говедарци - чудесно място! Heart Eyes
Стискам палци да се уравновесят нещата с храненето и спането при Дара Praynig  Знам каква мъка е с поспаливо бебе, но с малко повече упоритост всичко ще се нареди Hug

симпли Hug

чин, аз предполагам, че това си е някакъв период при Нико и ще отмине...Дано е по-бързо, че да не се притесняваш толкова Hug

Аз съм много ентусиазираа за среща, но ще съм в София след 1 седмица, та се надявам да не се организирате твърде бързо Mr. Green

А да ви кажа, така се надявах тук на по-чистия и хладен въздух обривчето по лицето на Лора да изчезне, но не би... Confused  Докторката каза изобщо да не ги мисля тези пъпки, ама не мога да спра да ги виждам...

На всички болнички - бързо оздравяване!

Желая ви хубав неделен ден! Heart Eyes

# 232
Здрасти-здрасти на всички  Wink Peace

ПаО, за очичките ще ти кажа всичко, което знам, защото и ние сме с такъв проблем от самото раждане и преминахме през всички стадии май. Първо беше само едното, педито ни изписа (по телефона) капки Тобрекс, те наистина помогнаха, но само докато ги капахме. След два-три дни пок се започна. Тя също ми каза да правя масаж, с кутрето и леки, кръгови движения от основата на очето по посока към веждата издърпваш. На консултацията (първата) ни видя, че сме пак със секрет и ни викна на другата сутрин, без да съм чистила окото, да ни вземе очен секрет, да видим дали има някаква инфекция. На другата сутрин независимо, че не знаеше дали има инфекция ни изписа капки, които по-късно видях, че са с кортикостероиди и хич не исках да ги капя, но в крайна сметка вечерта ги започнах. След три дни се оказа, че нямаме никаква инфекция и явно става въпрос за запушен слъзен канал, но аз трябваше да довърша седемдневният цикъл с капките, защото такава е схемата.... #2gunfire Другото, което ми казаха е да мия редовно очите с чешмяна вода направо на мивката, това с преварената също е добре, но е по туткаво, ние свикнахме вече три пъти или четири смне на мивката да мием очите, а му действа и ободряващо.. Grinning
 Така че мий очите, прави масажи (тъкмо и мен ме подсети) за да престанат тези секретчета най-накрая, и на нас ни писнаха... Crazy
 Също така има в аптеките едни кърпички по единично опаковани, стерилни, специално за очи, много хубаво почистват, идеални са за път, а и не само... Peace

# 233
Rosy  Hug Много благодаря.И аз мия очите на чешмата,ама Мартинчо хич не обича  Mr. Green И при него беше първо само едното и същите капки капахме.Дано и при него да е само запушено каналче.Ще действам да видим...

Момичета аз чакам мама,току що кацна в Сф   newsm44 newsm44 Не съм я виждала от повече от година,така и не ме видя бременна.Замина за Лондон миналата година и сега година по-късно се прибира (само за месец Sad ) и предстои да се запознае с Марти.Много ми е развълнувано.Той сега спи,добре  се е ориентирал,че после мяй няма да може,че ще бъде нападнат  Mr. Green от целувки. Ухххх най-накрая и аз малко с мама......

Хубав ден на всички  Heart Eyes

# 234
Здравейте, момичета  Hug
ПаО, много се радвам за теб - при мама си е най-хубаво Представям си каква радост ще е за баба да види това прекрасно внуче - уникално е изживяването да поставиш детето си за първи път в ръцете на майка си Hug. Дано оченцата на Марти скоро се оправят  Praynig
Деска, кефи ме какъв си ентусиаст с компотите  Peace. Аз в тая жега даже и не готвя много, майка ми се грижи за това.
Бюти, и Алекс има обривче на вратлето, на бузите и по брадичката. Педиатърката да не ги пипам и мажа с нищо, но те не се махат. Чудя се дали не е нещо от козметиката - засега ще сменя млякото за след баня - взех на Нивеа, че ми го похвалиха, ще видим какъв ще е резултата. Ти въпреки съветите мажеш ли с нещо?
Клавдия, весело изкарване на погачата, да се похвалиш после как е минало  Hug
Ани2, как е Румен, оправи ли се милото детенце?
Зверче, какъв аспиратор ползваш за сополките? И на Алекс му е чипо нослето, доста му е запушен сутрин, но аз капя само физиологичен разтвор.
Чин, как е Нико днес? Канех се да те питам кога всъщност се купуват следващ размер биберони? Разликата е само в дупките отпред предполагам...
Снощи Алекс заспа към 21.30 и през нощта като се събудих и видях, че е 4 часа много се очудих. Той не пропуска ядене, винаги се събужда между 2 и 3 часа. Все пак му дадох да суче в просъница, че и гърдите ми щяха да се пръснат. Дали не иска вече да спи по цяла нощ?  newsm78 Ани2, ЛЛЛ, той е почти на 2 месеца, възможно ли е да спи вече по цяла нощ, имайки предвид, че го къпем сравнително рано - към 21.30 най-късно? И как всичко това се отразява на лактацията? Ако спи по цяла нощ млякото няма ли да намалее?
А, още нещо щях да питам  Blush, днес съм една голяма въпросителна  Laughing. Какви са симптомите за АБКМ? Поне при вашите бебета как разбирате.

# 235
Здравейте мами  Grinning Grinning погачката мина много добре  Hug Hug малко и нарушихме режима,но оправи после и заспа най-накрая.Събрахме ги гостите,че бях притеснена къде ще се съберат но всичко беше ок Hug Hug Hug Целувки

# 236
Здравейте, днес пак цял ден хайманосвам, че чак сега успях да седна.

Б/ти, най-безопасно е да и мажеш личицето със сребърна вода, ако толкова много те дразнят..няма да навреди.

Благодаря Ви, че ни мислите, Никола яде вече на 3 часа и половина, пак не изяжда всичко, но около 100тина мл. изпива. Сам реши да си прави такива паузи, просто не го мъча вече и е значително по-щастлив, а това е най-важното.

ПаО, много хубаво да си прекарате с мама, сигурно ще е много щастлива да види внука си.

Деси, от сини сливи ли правиш компоти?

За очичките-  знам и е ефикасно при мен - лозова вода, но не знам на бебе как влияе  Thinking

Днес нашият татко беше вдъхновен да снима, качвам ви малко снимки

# 237
# 238
Здравейте!
Румен си е сополив и прокашля, та ще си е вкъщи  от утре. Поне няма температура засега и не е по-зле.
Деска, ако искаш, пробвай пак, ако не стане, не стане... Аз винаги съм си мислела, че ние трудно можем да научим бебето да прави нещо, ако не е готово за това. Много е хубаво да се уцели момента, дано да е скоро, за да ти е по-удобно.
Макензен, насреща съм, знаеш, дано нямаш проблеми с количествата - стимулирай като кърмиш, ако искаш и изцеждай по малко, но внимавай за хиперлактация. Акането е нормално като брой.  Изпражненията какви са на цвят?
Бюти, хубаво прекарване!
Хеленче, изчакай, все още не се знае дали това не е било временно.  Иначе някои кърмачета и с малко кърмения се нахранват и наддават след първия месец и половина. Ще следиш теглото и така.  За млякото - то ще е според търсенето, ще намалее, ако малкият престане да се буди нощем, но ако търсенето нарасне - ще се увеличи отново. Гледай само да не се запушиш сега с тези паузи - изцеждай по малко, ако се препълват гърдите.
Клавдия, радвам се, че е минала добре погачката Simple Smile
Чин, прекрасни сте, казвам го, нищо, че си го знаеш  Simple Smile
Пао, представям си как се вълнуваш Simple Smile
Деска, Цвети,  Hug
Кити, щом пишка и ака, значи си хапва детето. Щом не иска в просъница, няма какво да направиш. Започна ли да наддава?  Ще се справите, сигурна съм  Hug
Оставям ви, че Явор плаче, ако не е гушнат, и писах с една ръка...Хубава вечер и лека нощ Simple Smile

# 239
Ние се прибрахме. Бяхме малко на вън и Йоана само спа. Сега ме очаква да яде и будува май.

Хелън, няма кой да ми прави. Майка ми трябва да купи всичко и така да прави - не ми се ще да я карам. Свеки е сама жена и гледа в градината малка неща, а и няма да ми е комфортно с детето. Тук като се наложи спирам и се занимавам с нея  Peace

Чин, от сини сливи правя. Сигурно и от круши ще спретна и като за първа година това ще е.

Ани2, нацелувай Румен. А пък аз видях, че трудно мога да я накарам да яде ако не иска, така че я оставям да води.

С една ръка съм до тук.

ПП. Чин, много сте хубави.

Общи условия

Активация на акаунт