"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 27 151
  • 768
  •   1
Отговори
# 180
Виждам че доста от вас имат проблеми с изхождането на бебоците и реших да споделя моя опит.При нас ситуациата беше следната, след като се прибрахме от родилното само 2 - 3 пъти бебето се изходи само, доста бях притеснена, успях да издържа само 4 дена без дефекация и в останалите случаи съм помагала с термометър или клизма с глицерин по препоръка на лекарите.Последно ни изписаха Инфантс Дофилус - пробиотици и от това се изхожда всеки ден,в листовката пише че се дава и за колики,Био Гая нямаше такъв ефект.Ще се радвам ако с нещо съм Ви била в помощ

# 181
Здравейте, момичета  Hug
чета това за залъгалката и все повече се замислям  newsm78 - Алекс изобщо не иска да я смуче, повдига му се в повечето случаи, а биберони имам 3 най-различни - малки, големи, каучукови, силиконови. Не ще и не ще. В същото време при храненето суче активно има няма 10 мин. и после захапва само зърното лекичко и от време на време цока - направо съм си биба  Laughing. Все още иска често да яде - на 2 - 2 часа и половина, от няколко дена издържа по 3 часа, дано увеличи паузите. Аз понякога се изцеждам когато искам повече време да съм навън - пие си от шишето без никакъв проблем. Един път нямах достатъчно кърма в шишето и приятелка ми даде 30 мл АМ, за да не плаче - изяде и него без да се замисли. Доста е едричък за възрастта си, може би е над 5 кг и половина вече, а няма 2 месеца  newsm78, възможно ли е редовно да преяжда? Почти не повръща, ака по 3-4 пъти на ден, пишка си обилно, няма никакви колики... Иначе си е много спокойно бебе, само се нерви когато е гладен. Може би когато се размрънка не трябва да предлагам гърда веднага...
ПаО, аз не го уригвам ако не е пуснал сам гърдата, но може и да ми е грешно мнението. Иначе като се наяде всеки път се уригва много хубаво, но после не го връщам на гърдата Simple Smile Как е Марти, порасна ли човеченцето малко  Hug Heart Eyes
Ичка  Hug май ще взимаме Божидара за булка  Joy, много е готина Simple Smile Иначе и аз като теб се препълвам нощем, но не будя Алекс, изцеждам малко, колкото да ми олекне. Забелязала съм, че ако го събудя за ядене после трудно заспива и само се върти и ръмжи.
Ани2, гледах снимки на Явор - много е сладък, такъв русичък  Heart Eyes. Аз имам слабост към руси бебета и сега с радост забелязвам, че на Алекс косата му изсветля доста Simple Smile
Села вискорошно оздравяване, Вова, дано Стефи се почувства по-добре много скоро Hug
Кари, и ние бяхме така - постоянно висене на цицката, но аз първо почнах да се изцеждам, после постепенно започнах навън да кърмя - ще е лудост да си стоя вкъщи в това хубаво време. Избирам си паркче, където има предимно майки и малки деца, на някоя по-закътана пейка и... това е. Е, винаги има някой полуидиот, който гледа така  Shocked, обикновено някоя баба, но аз не обръщам внимание  Peace. Ей, не свикнахме тук с нашия овчи манталитет, че не съм излязла да си показвам гърдите, а просто храня детето си  #Cussing out
Симпли, чудесни мерки има Селинчето - истинска госпожица  Hug
Августа, браво за колата, леко и безаварийно каране
Деси, браво на Йо, манекенка ще я правим с тези пропорции  Mr. Green
 Hug за всички мами, които пропускам Simple Smile

# 182
  • Sofia
Термометър и подобни все пак е добре да не се ползват често, защото се привиква.

Орикс, браво, колко хубаво сте пораснали!! Simple Smile

Деска, Йоана също расте супер! Тези дни разглеждах картона на дъщеря ми - ами тя на 3 м. е била с Йоанините размери, а се роди доносена. Давай тотален игнор на приказките на бабата!

Вчера много се смях на "бабището" на Чин.  Laughing

# 183
Здравейте!  Hug
Нека няма повече болести и всички болнави да се оправят.
Ние вече не мажем с бебешко олио,но ако не беше то не знам Краси как щеше да е,защото беше много сух,а сега си е добре.Вече го мажа с мляко на Нивеа и съм много доволна.
От Био Гайата май няма много голямо подобрение и днес взех Колийф ще видим как ще е.Напоследък стана кошмар вечерта между 18 и 21ч  #Crazy
Колкото до кърменето вече не ме бърка нищо храня го където дойде само намятам една пелена и се успокояваме Wink  Дори вчера си хапна на едно кафене и от съседната маса две супер надути и коконести лелки голямо гледане,голямо чудо,но на мен не ми пука,защото детето си е нахранено и доволно  Heart Eyes
Теди на 24 ден правихме секс,но тогава лохиите бяха спрели,че беше странно беше,но постепенно със следващите пъти си става нормално.
Отивам да се глася,че понапече и пак мисля да си излезем на разходка.До по-късно  Hug

# 184
  • гр.В.Търново при моя любим
Здравейте  Hug

Гледам обсъждате залъгалките.Моя син много си харесва залъгалката,но не мисля ,че това се отразява на храненето му,защото когато е гладен ,така реве ,че оглася целия блок.Храним се на 3 часа,3 часа и половина.През ноща хапва към 22,30 и после чак в 3,30ч или 4 часа и после  в 7 сутринта,което мен ме устройва идеално.Ако през ноща се препълнят гърдите ми ,примерно към 2,30 ч изцеждам малко за да ми олекне и да не се стигне до запушване.Обикновенно малкия стои на всяка гърда по около 20 минути,после го оригвам и той е доволен и най често или се хили или заспива.Пие много вода между храненията от шише и суче от силиконово зърно(по някога ,когато реши суче и без него)Но прави разлика между залъгалка и биберон или силиконовото зърно.Иначе си ака по 3-4 пъти на ден,за което много се радвам.Не всеки ден има колики,а когато много го боли му давам инфакол.
Абе немога да се оплача от детето,имам време за всичко,даже и за учене......ама като не ми се учи ooooh!

Села ви,Вова,бързо да се подобряват дечицата ви Hug

Кити,радвам се че Дара и ти сте добре Hug

Деска ,не се ядосвай на изказванията на свекърва ти.Жорко се роди в 38 гес.сед само 2130 гр и върна до 2010гр.Сега е около 3500гр.....наполовина на вашите бебчовци....ама аз не се впрягам на тъпи изказвания.Всеки ми казва ,колко е малък бебчо,как съм го държала ,не ме ли е страх и т.н.Не ми пука ,,,Аз съм най-щастливата майка на света  Heart Eyes

Чин Hug за теб и Нико

Ани 2 отново благодаря за полезната информация   bouquet

Ани ,малкия много прилича на теб .Много сте красиви на снимката  bouquet

Офффф ами прегръдки на другите мами и бебчовци.Трябва да ставам ,че бебчо реве Hug Hug

П.П Ние ползваме душ и шампоан 2в 1 на Мустела и съм много доволна,а при пране използвам Тео бебе лайка.

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 16:25 от issi_82

# 185
Благодаря Ви момичета за пожеланията за бързо оздравяване на Стефи! Тя е по-добре, вече няма висока температура, но гърлото й е много червено. Пие си лекарствата и стои в къщи, но е видимо по-добре.
А Теди след 6 дни най-после се изака. Два пъти давах Дуфалак. Явно при нас събитието на всяка седмица ще е акането Laughing.
Теди, благодаря за отговора Hug
Дидолинка, да оздравява бързо каката Hug
Макензен, Нахткерцен балсама на д-р Тайс на Стефи доста й помогна като беше бебе. Аз бях писала, че имаше много кожни проблеми и ходехме по лекари. Този крем се оказа най-добрия от всички. Сега пак съм купила за Теди, но засега гледам да не я мажа с нищо. Само ако се наложи.
Села Ви, Велинград ми е любимото място за почивка. Оправяй се бързо, а за планината - благородно Ви завиждам.
Августа, Деска, Орикс, браво за добрите мерки на Георги, Йоанка и Ива Hug

Ани2, снощи докато още не се беше изакала Теди, започнах да се чудя, да не би да не й стига яденето. Аз я храня само от едната гърда на всяко хранене. Пробвала съм да й предложа и другата, но започва и като потече млякото се дави и бута с език. Все едно й се повдига. Аз я изчаквам сама да спре да суче. Това е след около 8-10 минути. Повече от 10 мин. не суче. През деня яде на около 2 ч. и 30 мин. Преди обед прави една пауза от 4 часа, като сме на разходка, защото спи дълго в количката. А вечер като я накърмя към 19 и 30 - 20 часа, заспива и се буди към 1-2 часа, после към 4-5, и после към 7 и 30. Не съм ги броила храненията й, защото до вчера си мислех, че се храни много добре. Затова се изненадах, че е качила само 540 гр. Така като ги броя храненията й, май са само 8, понякога 9. Дали трябва да ги увелича и дали да се мъча да й давам и от двете гърди, като не иска. За струите не мога да преценя, но виждам като спира да суче, че има кърма в устата й. Често дори изтича от устата й, като се нахрани.
Отивам да я кърмя, че плаче.
Лек ден  bouquet

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 17:27 от vova

# 186
Здравейте..

Ани2, въобще не съобразих, че Био Гайа е изписана за друго.. аз пак отидох на коликите...   bouquet

Деси, те Йо и Нико отдавна са си така, ръка за ръка, само дето не се познават, но дано някой ден ги запознаем и направим една национална среща.

Иси, радвам се, че сте добре и бебчо е спокоен. Важното е че и двамата/тримата се чувствате добре. Колко голям, няма значение, да ви е жив и здрав, пък ще навакса Simple Smile

ТинаТ, браво бе, на 24 ден, ако бях раждала нормално сигурно щях да чукна година пауза Simple Smile

Шунче, смееш се ти, но работата си е сериозна.  Mr. Green
Когато спомена на приятелка, че ще се виждаме с бабището, след това задължително ми се обаждат да им разказвам неволи, че им е много забавно.
Вече книга мога да напиша за нея, че и поредица мога да направя Simple Smile

..в този ред на мисли, онзи ден разказваше как едно свекървище мислила, че внучето й не е на сина й и искала тест за бащинство, а нашето бабище дало мъдър съвет: ако обичаш сина си, обичай и внучето си...
(има и по-зли от нея)  Sunglasses

Августа, радвам се, че ни навестяваш и честита нова кола. Със здраве да си я караш.. и безаварийно.

Кити, как е днес Дара?

Губят ми се мами, надявам се да се разпишат..
от мен прекрасен и усмихнат ден.

# 187
EEйй днес е ден на дългите постове,супер : ))),че тези дни беше пусто.

Ани2 опа Шехерезада  Mr. Green да си кажа-винаги,когато нещо се психясам ти веднага ме връщаш на земята и пак се успокоявам. ooooh!  Simple Smile Това,че повечето бебета са им достатъчни 20-30мин ме успокои,защото аз точно за толкова следя Марти да суче,а ако иска и до 40..после обикновено го махам.Нямам база за сравнение,освен Дара на Ичката като се замисля,но мисля,че моя син е от бавно сучещите или поне,че рядко е много много активен.Дара като я гледам доста добре се справя,ама и майка й добре се справя с количествата  Simple Smile  Hug  Като прочетох,че Дилянка на Теди яде по 4мин ...за млако да се депресирам. Mr. Green  Мен ще ме изгонят от магазина ако се наложи да ползвам пробната. Laughing  Сега чакам да дойде консултацията и се надявам наддаването да е ок,но би трябвало да е така,защото и първия месец ядеше по 30мин,но тогава той беше още по-бавен ,а и правеше по-големи паузи,беше доста поспалив.Ако случайно се окаже,че имаме да наваксваме мисля да вкарам още 1 хранене през нощта,макар и него да го имаме сега понякога.А иначе Мартин дърпа видимо на височина,гънките по краката все още са малко,но като го сложа в количката се вижда,че вече няма място за още едно бебе като е началото  Mr. Green
Helen  Hug Щом Алекс е спокоен няма какво да променяш.То като си иска какво можеш да направиш ?? Евентуално ако се притесняваш,че качва много бързо може би е вариянт да му даваш да яде примерно 5 мин по-малко,но това са мои разсъждения,не знам дали е правилно,нека Ани пак да каже.Поздрави от горещ Пловдив  Heart Eyes Heart Eyes
За тая биба сега и аз ще пробвам да я давам по-малко ... или пък ще изчакам консултацията..ще видим тая работа  Thinking
Аз също вече кърмя абсоолютно навсякъде,гледам горе долу да се съобразавям и да подбирам удобни дрехи и ми е супер...обичам да съм навън..много често излизаме сутрин и се прибираме следобед.
Ани2 последен въпрос или два  Mr. Green сега се сещам.Искам вече да почна йогата обаче тя е 2 часа и  все се пада малчо да яде.. Confused ако цедя и му оставям да пие от шише два пъти в седмицата едно ядене,колкото да мога да се раздвижа,че вече откачам рискувам ли нещо да объркам кърменето?И другото-и аз ще ползвам многократните пелени,но не знам колко да си поръчам.Ти колко купи?
За морето-мен не ме страх от слънцдето,а от морските вируси.Много искам,ама не знам дали ще се престрашя.Но ние и двамата с Александър много обичаме планината,така че ще имаме задължително ходене някъде там..нещо даже със  спа и басейнчета сме го замислили.Иначе ходихме на басейнче с бебо..супер беше,на язовир и в гората...готов си е той за пътешествия щом цицата  е с него  Mr. Green
Ани колко хума слагаш във водата?1 шепа?А после мажеш ли с някакво мляко?има ли нужда?
Ето и аз се разписах доволнооо..ако сте ме дочели дано не съм ву отегчила : ))  Hug чао за днес и целувки на всички малчовци

# 188
Ей, забравих..

Цвети, а кърма ако капеш?  newsm78

Деси, браво на Йо. Супер си е детето.

ПаО, на височина поне вкъщи можеш и сама да си го измериш.
Аз мисля, че на Никола с това темпо, коша му няма да издържи до 6-тия месец. Той сега почти го заема целия..  newsm78

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 16:48 от chin

# 189
Привет ,майчета и от мен .... Чета си почти редовно , но още не съм усъвършенствала писането с една ръка... май ще се наложи Wink
Кити ,радвам се ,че проблемите остават назад! Hug
simply_blue,  отдавна карам на овесени ядки сутрин и се чувствам много добре. Иначе давах ден- два отвара от овесени ядки на бебка за да подпомогнем изхождането ,но после разбрах ,че не е препоръчително да се дава заради глутена.
Ани2, стискам палци за безпроблемно посещение при зъболекаря- могада си предтавя какъв стрес е за Румен! То иза нас е стрес , аза малчовците  е ужас вероятно....
Села ви, бързо оздравявайте...
Аз залъгалка започнах да избягвам да давам, че се попритесних тези дни. Венцислава не искаше да суче а все дъвчеше все едно съм залъгалка и се изнервяше на гърдата. След кратка но ползотворна консултация с нашата добра Ана2,нещата се нормализираха HugАпропо- и при нас кърменето трае 3-4 до 5 мин ,като в началото чувам колко активно преглъща малката , но после става по -нарядко. Давам добавка - преди по 60 мл ,сега по 70мли тоосновно привечер. Дори се замислих че до храненето в 10 караме само на кърма. Дали пък наиситна нямам повече мляко , откоркото си мисля newsm78Ана2 , в понеделник сме на консултация ,така че щестане ясно колко наддава Венцислава и може да сложа край на  страховете си.... Дано!!!!!
*Oryx*,баба ти е направила страхотна забележка Laughing
Шунче, напоседък пия много чай от копър.. действа ми добре , а и на бебка - забелязвам ,че е доста спокойна.. не че иначе не е , но сега е просто ангелче- реве единставено вечер,след баня, когато много й се спи...
опа  излъгах..... реве Laughing

# 190
Аз не се притеснявам да кърмя почти навсякъде, но онзи ден например, точно се качихме в автобуса и малкия като нададе вои... до нас 20мин не спря, пък в автобуса ме е страх да го взема, да не стане някой инцидент. Вчера в един магазин ревна, реших да застана на стълбите за 10мин да го нахраня, (стълбите  никои не ги ползва има си ескалатор) и като застанах та 1 час  #Crazy Ако бях тръгнала до мола, където има стая за кърмене или до парка, щеше да ореве квартала  Sad И след 30мин пак рев и на мен лошо ми става. На кафе седнахме с баща му и само поръчахме и той заочна да търси гърда, а там където седяхме, пълно с народ и се увивах на един стол дръпнат настрани, но и аз съм човек и взех да се изморявам вече  ooooh! И след 30 мин пак иска и то по-добре да си седя вкъщи, ако само ще стоя в стаята за кърмене или ще търся място, където да кърмя #Cussing out Та ще опитам с изцедена кърма, хем и таткото може да го нахрани, хем и аз да мога да стоя 1 час спокойно. Просто много ми се събра и вече психясвам. Дано направи някава пауза малкия скоро  baby_neutral

# 191
Мами живи и здрави в неделя ще е погачката на Владис  Grinning ще сме 20 човека  Grinning дано не я подлудим

# 192
Хей разхлади се малко тук и поспахме с Йо следобяд 2-3 часа. Направо супер ми се отрази.

Чин, страхотна идея за национална среща, дано я осъществим някой ден   bouquet
Ани2, дано мине безболезнено при зъболекаря.
Хелън, Иси  Hug
Шунка, успокои ме с мерките на дъщеря ти. Аз все се каня да питам сестра ми племеника с какви размери е вървял, ама все забравям. Като се чуем с нея толкова други неща говорим и изключвам.

# 193
  • Добрич
Кари, искам да ти изпратя лс, но си изчерпала лимита си.  Wink
Момичета, сори, после ще пиша.  Hug

# 194
Пао, хума слагам около една малка шепичка. Насипвам я направо от кутийката, но горе долу е толкова.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт