"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 27 148
  • 768
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря Ви, за отговорите:)

Има ли мами , които се разхождат  в парка зад Сити Център?

# 166
Здравейте ,момичета !
Кити ,много се радвам ,че Дара вече е добре.
Деска,даже не ми се коментира темата за свекитата ,чееееее имам много да пиша!
Малко съм притеснена ,че Божидара си похърква -пръскам физиологичен разтвор и уж й чистя нослето ,но не знам -тя си киха принципно ,но днес и 2 се закашля,уффф моля се нищо да й няма Praynig
Снощи заспа в 20,30ч. и в 3 се събудих -тя си спеше ,а моите гърди щяха да се пръснат ,бях яла и диня и явно доста се наляха ииии събудих я -хапна си ,но не много ,заспа и в 6,30 яде пак ,но като се започна едно напъване до 7,30 и станах и с позата на Зверчето се изака ,яде и заспа !
Та притеснено ми е това похъркване и поспиване повече ....а моята лекарка е една крива ,като я търся и чак се дразни.......та даже не знам кога да я потърся и дали изобщо се налага. newsm78

# 167
Вова, на нея дадох 5 мл еднократно, а аз изпих 10. При мен за един час се оправи положението, без болка и някакъв дискомфорт, както си спомням, че преди години ми се е отразявало приемането на разхлабителни. Диляна след 2 часа някъде започна да ака доста обилно. Еднократно се приема, педиатърката каза само ако до 24 часа няма ефект тогава да повторим дозата. Но дано при вас Дуфалака помогне. А ти имаш ли такива проблеми или е само при нея?

# 168
Роси, пробвай с двойно С или с разни чертички или с интервали между буквите, като мен!  Laughing В случай че не искаш да си с ТО накрая!

Много болнички напоследък. На всички бързо оздравяване пожелавам.

# 169
Ани, мерси за съвета, сложих една точка накрая Simple Smile

# 170
Добро утро!
Кити, много, много, много се радвам  Hug Вие с Дара сте героини!!!
За неакането на бебоците - знаете, че е много често срещано при кърмачетата след шестата седмица. Причините не са много ясни, но факт е, че се случва. В цитираната вече много пъти статия на Хедра пише и какво се знае по случая, и какви са вариантите за решение.
Шунче, 400 гр за две седмици си е добро наддаване - може би ако не си давала залъгалка, е щяло да е повече, но и това не е никакъв повод за притеснение. Връща ли ти мляко сега Макс? Как се чувства при по-честото сукане? Ти почна ли да хапваш повече? Мислех си за шоколада - не е толкова страшно да го хапваш (то и аз от време на време съм като болна за шоколад), но ти ядеш много малко, и при една филия един-два шоколада са си доста... Акитата продължават ли да са зелени? Последно за колики даваш ли нещо? Иначе добре и на детето, и на теб би повлиял чай от копър, анасон, маточина (може и липа) - този чай успокоява, етеричните масла ще преминат чрез кърмата при бебето, а и на теб ще ти е от полза, че наистина страшно много ти се събра...
Даги,  нали вече не връща бебо? - както описваш изпражненията, вс им е наред. Хм, много лесно ви слагат диагнози АБКМ и АД  Rolling Eyes  - как го диагностицираха? А ако ги има, не предписват ли пълно спиране на продуктите от краве мляко?
Ани, браво на човечко, наддал е чудесно Simple Smile
Миси, радма се, че си се успокоила за кърменето. Ако решиш, винаги можеш да ми пишеш, за да споделиш проблем (не че ти пожелавам такъв де)Simple Smile
После ще дописвам, че се налага да стана от компа...
Хубав ден  Hug

# 171
Момичета, един въпрос? Мисля, че не съм срещала да се дискутира, ако е така, ме извинете  Peace

Питането ми е относно цитрусовите плодове докато кърмиме, кои можем да консумираме във вид на сокове или като плод? Сега си правих фреш от ябълки, но по принцип обичам да си слагам вътре и червено цвекло, но и за него не знам дали не е противопоказно. От друга страна при мен няма връзка какво ям аз при акането на Емо. Той си пълни задължително 3-4 памперса всеки ден, а аз напоследък съм леко запечена.  ooooh!

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 11:15 от Rosy.

# 172
  • Sofia
Ана2, връща си пак мляко, не всеки път, но често. На това изобщо не му обръщам внимание. Simple Smile Иначе пак от време на време се дърпа, друг път се успокоява, като суче, аз като цяло се опитвам да не се връзвам и нервирам, като реве - и сякаш почна по-малко да плаче.  Crazy Само вечер ми идва малко в повече, 24 часа с бебе откачам, мъж ми не се включва много с извинението, че не може да го успокои...  Crazy Но снощи му го зарязах, докато направя банички, само че вече треперех от ниска захар.
Още ака зеленикаво, само снощи имаше жълти памперси, против колики само мажа с Бейбинос. Чай от копър му давах малко, но почти не го пие, ще взема аз да си направя. А и липа имам, добра идея, мерси!!  Hug

# 173
Здравейте мами    bouquet

Аз отдавна не съм писала, но с това зверче... Все още иска постоянно да е на гърда. Бях се притеснила, миналата седмица беше качил само 130гр за седмица, което ми се видя много малко, и това по-често повръщане,но сега е +400 за една седмица Laughing Наваксал си е. Аз обаче съм на път да превъртя с това искане все да цока. Дори навън не можем да излезем, започне ли рева само кърмене ни успокоява, а аз не винаги мога да му дам веднага. Не иска залъгалка, въобще. Мисля да почна да предлагам водичка, когато започне да се сърди, днес на консултацията ми предложиха и Ам да дам докато сме навън. Незнам какво да правя вече newsm78 Това постоянно ядене, никъде не можем да мръднем #Cussing out

Хубав ден на всички и бързо оздравяване на болничките  #Crazy

# 174
Привет момичета, много време не съм писала , но съм на линия Simple Smile
Най-напред да се "отчета" и да благодаря на Ана2 и Евридиказа съветите , благодарение на които на консултацията за първия месец на Ива ни измериха с почти 1300 г повече и 5 см. порастнали. Мисля, че кърмата ми вече се урегулира и общо взето се справяме добре. Само да ви питам при вас кога спряха да ви болят зърната и какво точно чуствате по време на кърмене? Знам, че кърменето не трябва да боли, но ако усещам примерно подръпване , това нормално ли е или пак означава , че не сме в добра поза?
 Питам , защото тъкмо ми  бяха поотминали болките в зърната и се възвърнаха. .
Pao, Шунка , понеже и вие това коментирате, аз до преди няколко дни  почти не бях давала залъгалка, за да не обърква Ива зърното и да не засуква след това правилно. Общо взето наистина при почти всеки рев давах гърда, ако обичайните гушкане и смяна на памперс не помагат.(При нас ръцете са вечно в устата, което нали е знак за глад) Обаче забелязах дребосъка , че  като реши, че не иска повече да и тече кърма изплюва малко гърдата и си сучка лекичко, точно ме ползва за залъгалка. И май точно от това отново ме заболяха зърната. И хитрушата го прави основно на нощните хранения, когато съм почти заспала и  не я следя много-много дали суче активно. Сега почнах да давам залъгалка и май е  по-добре. Но пак не давам често - само ако сме навън и почне да мрънка, а залъгвам докато се приберем набързо.
Rosy, аз понеже нямам никакъв апетит ежедневно пия много сокове , включителнои от цитруси , поне вит. С да си набавям:) Засега не съм отбелязала негативен ефект от тях.

Didolinkata, Бързичко да оздравявате ви пожелавам.
Кити, Много се радвам ,че сте добре вече и ти пожелавам всичко лошо вече да се е свършило и детенцето да е здравичко.
Deska, ти си знаеш , но и аз да кажа. Ти си майка герой. Мъжа ти и роднините му трябва да те гледат като писано яйце. Йоанка е перфектно бебе, здраво и жизнено  и  не ми побира ума ,една жена , която е и майка, как може само да ходи да търси кусури и без да я питат да  дава отчет в кой месец се е родила.
simply_blue,  и ти беше изчезнала напоследък Simple Smile И ние като вас , тъкмо се облечем , излезем , и то санало време за ядене. Аз съм далеч от всякакви градинки и паркове, а още  не смея да карам колата с бебка вътре, и засега се разхождаме сами. Нещо не ми се виси  с местните майки, не са ми симпатични  Mr. Green К'ви сме важни само а??? Simple Smile
Аз така се бях олисала покрай бебката, че  дори за рождения си ден не ви почерпих, а имах юбилей, станах на 30 вече  Confused
 И накрая да ви кажа нещо смешно. Обажда се на моя мъж едната му баба , да каже, че иска да я вземе от тях и да я доведе да види Ива, и ме пита  бебето на кого прилича. Аз и казах , че прилича повече на мен Simple Smile И тя " Амииии нищо де, то и ти си хубава "  Mr. Green Mr. Green

# 175
Върнахме се от консултация. Йоана е 5020гр и 58см. Висока и стройна мадама  Joy
Симпли, Орикс  Hug
Чин, за пореден път се убеждавам, че по развитие Йо е плътно зад Нико. Тя обаче нали не познава часовника яде в 21 после в 2 и след това в 5. Искаше ми се да яде в 0-1 и след това в 5-6, но уви. Казах на Марти събота и неделя да учат часовника  Mr. Green
Ани2, това което казваш за залъгалката ме накара да се замисля, че Йоана доста я смуче. Но пък тя ако не е гладна избутва с език шишето с млякото, а в същото време поема залъгалката. Според мен просто ги познава и затова, а не че е гладна и затова да засуква залъгалка. Дано не греша де. Тя първия месец качи 1300, втория 800, а сега 600гр, което според мен и педито е нормално, кажи си и твоето мнение моля те  Hug

# 176
" Амииии нищо де, то и ти си хубава "  Mr. Green Mr. Green

hahaha Joy Joy Joy

# 177
  • софия
Здравейте,
Китенце, радвам се много на поста ти че сте по добре. Hug
Вова дано се оправи кака и да не зарази бебе Praynig
Ще слагам капки Тобрекс на бебка, много и секретира оченцето, жълт секрет не и минава, страх ме е да не я удари в нослето, дано не са стафилококи, но вече толкова време е станало бактериално предполагам Sad
Хубав ден от мен

# 178
Прибрахме се и ще се опитам да си довърша писането...току-що приспах Явор, да видим докога Simple Smile
Цитат
Аз забелязвам промяна в малкия-като яде ..яде яде 20-30-40мин докато е активно следя и го махам от гърдата..изплаква,но едно такова за кратко и като го сложа на рамо да оригва млъква.Аз естествено се зачудвам сега това "още съм гладен" ли означава и го връщам...да ама не яде активно,по скоро се плюнчи,ближе,заспива и чат пат глътне.Махам го пак и пак изплаква... Накрая днес реших да го оставя на цицата толкова,че да не изплаква иии.... ударихме час.Само че...пак същото като го махна  #Crazy Сложих го на рамото и естествено повърна доста,а той по принцип не връща,ама то си преяде ясно беше.Защо така не разбирам...  ooooh!
Пао, аз бих пробвала да го оставям, след като след оригването млъква - може би той изплаква, защото не му е добре на коремчето преди оригването и инстинктивно търси гърдата за успокоение. След оригването му олеква и вс е наред. Няма смисъл отново да го връщаш на гърда, след като след това повече те дъвче, а и връща - Явор е същият - пробвам да го оригвам и по време на хранене заради това връщане, когато след оригването се успокои, въобще не го връщам да суче, щото върна ли го...след това количеството повърнато е достатъчно, за да се преобличаме и двамата. Ако забележиш, че това се отразява на наддаването, можеш да си увеличиш времето за хранене или да храниш по-често, но на повечето деца 20-30 минути сукане са им повече от достатъчни (някога Румен сучеше много бавно - откарвахме и по час, но сега Явор обикновено се справя за 15-ина минути).
Цитат
Другото му ново поведение е,че по трудно заспива през деня сам.Иска си цлеувка,гуш...спи му се,а не може просто да затвори очи,както досега и да си заспи.И третото (много открития днес : ))))) ) иска някой да си говори с него почти винаги като е буден и по този повод по цял ден разказвам това,което правя  Laughing "Айде мамо сега да включим компютъра,да влезнем във форума,да пуснем скайп" : )))))))))))))
И Явор е така, та виках да се прекръстя на Шехеразада  Mr. Green
Вещичке, и с новото мляко ли не се подобриха нещата? Дано скоро се поуспокоят нещата при вас  Hug
Чинче, Биогаята или Линекс бейби са си нужни според нашата консултантка фармацевт и според д-р Р. Панчева след антибиотик, за да се възстанови чревната флора.
Теди, и една моя приятелка казваше, че за нейния запек предписали Лактулоза и от това и малката започнала да ака често-често... При някои майки действа те да хапват разхлабващи неща, от което и бебето се повлиява. Така че пробвай с овесените ядки и плодовете...Термометърът не ми се вижда добър вариант обаче. Ще мине и този период...виждате, че повечето кърмачета преминават през него Sad Аз не съм кърмила в пробна още Simple Smile - но ти си лесна с тези четири минути, да му мислят тези с 40 Simple Smile
Вова, наддаването ви си е нормално, но е по-скоро в долната граница на нормата. Какво мислиш за това да вмъкнеш още едно-две хапвания в просъница? Иначе ти мляко имаш, не се съмнявам в това, но колко често се храните и по колко време? А струята ти как е? Дано на Стефи бързичко й мине  Hug
Макензен, ако бебо е с АБКМ, хубаво е да знаеш, че организмът се чисти от кравия белтък бавно, трябват поне две седмици. А някакви изследвания правени ли са? На каква база е диагнозата?
Шунче, точно тогава може да се предложи залъгалка, да - когато не е гладно и жадно, не се успокоява нито от сменен памперс, нито от приказване... А за чая...аз за теб предложих, пък то ще се облажи и бебето. И хич не го жали мъжът ти...или да готви, или да гледа бебчо...
Селави, оправяй се бързо и хубаво да си прекарате!
Деси, не бих казала, че има всеобщо правило за паузата между кърменията - някои бебета си сучат често до захранването, че и после, други почват да правят големи паузи...когато цяло се намалява времето на сукане (което теб не те устройва).
Августа, честита ви кола Simple Smile
Симпли, нормално си качва Селин, просто някои бебета си са с рефлукс - при едни по-лек, при други по-тежък...Ти си си намерила начин - щом вече не суче активно, си я махаш от гърдата.
Дидолинката, много бебета предпочитат гърдата пред биберона - просто в началото биберона е по-лесен, но закърмят ли се, много бебета дори отказват биберон въобще. Радвам се, че продължавате да се кърмите, щом му е кеф на детето.
Ичката, а като спи Божидара, с отворена устичка ли е? Моята педиатърка ме кара да му затварям устата на хлапето, като спи, за да няма задна хрема...А иначе и Явор понякога киха и прокашля  newsm78
Роси, пробвай си червеното цвекло, всичко в нормални количества си е полезно. Няма еднозначен отговор кое е алерген и вреди - при някои бебета цитрусите, изядени от майката, особено ако са много, може да са проблем, но в общия случай няма проблеми да се приемат. Иначе си има деца, които са алергични и към ябълки - алергии всякакви, дай Боже нашите деца да нямат такива...
Кари, щом се притесняваш навън да кърмиш, защо не си носиш изцедена кърма в шишенце и в термос - защо да даваш АМ?
Ориксче, мислех ви и вас - браво!!! Ти сама си знаеш от какво зърната не са минали съвсем - когато бебка не суче активно, а просто смуче зърното, нормално е да го травмира. Важното е, че наддавате добре.
А бабата... hahaha Това си е признание Simple Smile
Деската - нормално си е качила Йо. Ти си следиш да пишка нормално, ако те притеснява нещо - опитай се да предложиш  и малко по-често мляко. Какво количество за 24 часа изпива сега?
МамаАнелия, предлагането на кърма с какао като имуностимулант ми се вижда страхотна идея Simple Smile
Цвети, правиш ли масажче на оченцето?
Ние ходим обикновено  на едно приятно кафенце близо до нас с една колежка с детенце на годинка. Та тук вече свикнах да кърмя, без да се притеснявам, обикновено съм с гръб към народа...
Хихи, започнах, докато малкият спеше, завърших след храненето и обилното пълнене на памперса Mr. Green
След 5 ще водя Румен на зъболекар, трески ме тресат за което...

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 14:35 от Ана2

# 179
Ани2, благодаря ти.  Hug Йоана изпива може би към 700-750мл. Ще взема от утре да ги засека точно. Като пропусне едно ядене после пък яде двойно количество, така че смятам, че само увеличава паузите а количеството е почти същото, дори на моменти малко повечко. Памперсите винаги са обилно напишани и от известно време ака всеки ден. Пробвала съм дори и сънена, ако тя не реши не мога да я нахраня. Овнето си е инато човече. Дори понякога се случва предлагам не иска, след две мин вече когато тя си е решила яде.

ПП. Ани2, при нас времето за сукане може и да се е увеличило, че наколо има много интересни неща за заглеждане и е много хубаво да се гука на шишето докато се хапва  Grinning
А иначе на мен не ми пречи да си хапва на 3 часа, само че тя иска на по-дълъг период, ама пък избира грешни часове  Joy

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 14:40 от deskatta

Общи условия

Активация на акаунт