"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 26 884
  • 768
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,милички Simple Smile

Влизам да кажа,че още съм с всичкия си,не знам до кога обаче.Още един лекар потвърди АБКМ.Никола от днес ще прави 9ч пауза през нощта.Спряха пробиотицита,утежняват положението.Давам оризова каша за стомахчето,че това постоянно рядко ако ни направи дупето на нищо подобно.Вече сме цели 6130гр Simple Smile Чакам да ми донесат Лефакс,доцентката каза,че това трябва да облекчи коликите.С две думи-видяла съм се в чудо.Какви мускули имам на ръцете...  Hug

Кити  Hug всичко ще бъде наред,стискам палци.

На всички болни-много бързо възстановяване  Hug

Липсвате ми,ама време нямам да си измия зъбите дори...

# 151
Здравейте..

Кити, радвам се за добрите новини. Аз лично никак не съм доволна от Био Гайа, дано вие останете доволни.

Ние на море няма да ходим тази година, може би септември, но едва ли.

И при Никола номерата са много вече, чак не мога да ги запомня. Говори си, сърди се, когато го оставиш сам, иска да стои постоянно изправен, да му се говори и  така...
Гледам да стоим повече време навън, та и аз забравям вигантола..
Странни неща прави той, в 6 изяде само 80мл, а сега 160  Shocked

уффф, пак реве

# 152
Момичета, виждам, че при някои от вас има връзка между хранителния режим на майката и перисталтиката бебето, при други - няма. Диляна напоследък още повече разреди изхожданията, последно направи 3 денонощия пауза. Но доста се измъчи - по цяла нощ плачене, напъване, повръщане от напъните. Претрих и коремчето на кръг да разтривам, с часове свивах крачетата, но само газове имаше, така и не успя да се изходи. Накрая вече взех и термометъра, на три пъти се опитвахме да и помогнем и не стана. Вече се обадих на педиатърката и тя първо ме попита аз дали съм със запек. Като и казах "да" каза веднага и двете да пием Лактулоза. Дадох и на нея и на мен минимално количество сироп, но явно е достатъчно ефективен, защото аз след час се освободих, а тя цяло денонощие ака и съответно яде на час и половина - два да си навакса  Mr. Green Сега се надявам да не направи по-голяма пауза от ден-ден и половина.
Моя позната консултантка по кърмене също е забелязвала синхрон между нейния ритъм и този на бебето, но каза, че мненията за това били противоречиви. Анни2, ти какво мислиш по въпроса? Може и да съм те питала, или поне съм мислела да те питам, дано ен те карам да се повтаряш, ама не помня  Laughing
Аз да ви се похваля, че вече намерих начин да уча за изпитите септември. Отивам в някоя градинка, с една ръка друсам количката, с другата разлиствам лекции. Просто друга алтернатива няма. Свеки се мъчи да помага уж, но тази седмица 2 пъти изведе ДИляна за 2 часа на обяд за разходка, и единия път при 38 градуса температура (термометъра на терасата толкова показваше на слънце) я беше увила до ушите с пелена. В резултат като се прибраха Диляна беше гореща направо, изпадна в едночасова истерия, накрая се наложи да я потопя в коритото с хладка вода и се кротна. Уж иска да помага, пък не ме слуша и само се разправяме.
Бухте, появи се най-сетне Simple Smile
Бъни, така съжалявам, че са те скопосали по този начин. А майка ти присъства на раждането ли? Че нещо не разбрах.
Вещи, паузата как ще я направиш така от раз? Ще даваш вода през нощта лии? То рев от глад трудно се удържа цяла нощ ...
Аз да ви се похваля, че вече 51 дена от раждането и още тека  Grinning Вчера пак ходих на лекар, че и едно топче черна тъкан като жила излезе. Няма нищо ненормално, просто се чистя още. ДОк вика ако ми е паднала психологичната бариера да отитаме да правим секс вече, ама сигурно щяло да боли - да не се шашкам. Любопитно ми е ТинаТ как на 20-я ден се престраши, нямаше ли лохии още?
И за последно - днес мома Диляна ми провали шопинга. Реших и аз като бял човек да си купя някоя дреха, и с една приятелка се бутнахме в един магазин. Както си пробвам рокли чувам кански рев от глад, 40 минути по-рано от графика. Приятелката ми се опита да я поноси, бута биба, вода, но нашето си реве за манджа. Та аз гола, на крак, между две рокли, я накърмих в пробната. Добре, че се храни по 4 минутки само. Е, после оповръща приятелката ми, докато аз още пробвах, ама то не боли  Laughing

# 153
Здравейте момичета!

Нямах време да пиша, че и при мен доста неща стават. Прочетох как сте.
Бухта, да се оправят нещата при Вас Hug
Кити, радвам се, че Дара е вече добре Hug
Вещи, и Вие да се оправяте, и да помагат близките Hug
Извинявам се, че не се сещам за всичко.

Бъни, много си се измъчила, но дано занапред всичко да е наред.

Аз да кажа, че Теди е качила 540 гр за 1 месец и е порастнала с 3 см. Вече е 4960 и 58 см. Не знам добре ли е това като наддаване за кърмено бебе. Според докторката е ок.

Проблемът с акането пак се върна. Днес е 6 ден без да е акала. Дадох Дуфалак, но засега не помага.

Теди, по колко милилитра даваш от Лактулозата и колко пъти на ден на Дилянка?

Стефи е с висока температура от вчера. Върна се от Трявна, където са си изкарали много добре. Тя е доволна. Но на вторият ден на ДГ и с температура. Явно е някакъв вирус и се моля, да не се зарази бебка. Извиках мама да ми помага, за да стоят разделени и да се грижи за Стефи.
Това е от мен, защото едва гледам. Снощи почти не сме спали с мъжът ми.
Лека нощ на всички и се надявам вече да съм по-редовна  bouquet

# 154
Теди, голям смях!  Laughing

Вова, Стефи бързикчко да пребори вируса и най вече пазете бебка, че мен още ме е яд че допуснах да се разболее Нико.

# 155
  • Sofia
Чак сега се добрах до компютър. Бяхме при д-р Пендажанска на преглед. Според нея е алергия към кравешкия белтък и аз съм на диета. Не трябва да ям нищо млечно, яйца, телешко месо,ядки, шоколад, вафли с млечен крем, мъхести плодове, цитрусови и т.н. С две думи, на картофи и ориз. Според нея обрива трябва да изчезне до 10 - 14 дни. Ще ходим на контролен преглед в края на месеца. забрани ми и да я мажа с зехтин и тази вечер след баня си мазахме цялото тяло с Нахтхерцен на д-р Тайс. Каза да не сменям за сега нито козметиката нито прахът за пране. Надявам се да ни се скрие обрива по бързо. Днес се замислих че обрива май  започна заедно с мазането със зехтин, та може и да е алергия от него,ама знае ли човек. Сега ще караме на проба-грешка.

# 156
Кити, браво за добрите новини. И аз не бях доволна от БиоГаята, но пък ако на Дара сега са й се засилили коликите давай както са ти казали.
Рао, и Йоана има едни странни изяви, които из не мога да си ги обясня.
Чин, аз сутринта не помня вече дали писах за режима на Йоана, но тя се опитва да си увеличи паузата. Следобяд яде в 14, после в 18 хапна съвсем малко при което след обилна доза рев в 21 изяде 130мл, което за нея е постижение. Или е от жегата или просто си растат децата.
Аз например днес открих, че съм неподготвена за това, че Йо ще порастне, т.е. мислех си че докато не захраня ще яде през 3 часа, явно не е така.
Ани2, ако може да кажеш, че не можах да намеря примерен режим - горе долу на какъв интервал ядат бебоците през месеците.
Теди, и аз така се опитвам да уча, ама още не се получава. Моите изпити са ноември, та имам време. Иначе и ние правихме секс на 29ия ден май беше /бях писала преди/, нямах лохии и беше горе долу нормално.
Вещи  Hug
Макензен, аз отдавна не мажа с нищо след баня. Кожата й е мека и гладка и не смятам, че има нужда от допълнително мазане. Достатъчно се поти в тая жега, че и това да й слагам. Дори с крем за подсичане не мажа постоянно.
Вова, наддаването е супер.
Ние утре сме на консултация, та бива да легна по-рано, че да отидем на време докато не е станало жега.

# 157
  • София
добър вечер сладурки Hug
Кити, браво за добрите новини Hug Аз давам Био Гайа от самото начало, само това давам и до момента поне нямаме особени колики ( не знам дали е от нея и изобщо как действа, защото я давам от началото и не знам какво би било без нея, но за момента не ми се пробва, защото сега сме ок Rolling Eyes) Hug
Мерси за отговорите за зехтина, няма да давам... Wink
Ние днес бяхме на кръчма, ама ранна де, в 9 си тръгнахме, за момента е супер, защото сядаме навън и няма проблем, но се замислих на есен, край с кафетата и кръчмите, освен ако не са изцяло за непушачи....а бебчо много слуша като излизаме, днес дори почти не спа а си се забавляваше сам с играчките в количката, научи се вече да си държи главата нагоре (демек де гледа нагоре, а не настрани) и дори се удряше днес по една висяща играчка на количката Mr. Green
Ние утре ще се пробваме да отидем в Горна Баня на ортопед, ще видим как е с чакането и ще преценим дали да висим....
Макензен, много гадно че не се знае от какво е, дано бързо да оправите нещата... Praynig Hug
Ауу започна да гърми, даже и заваля Rolling Eyes
Някой спомена среща, аз съм за, когато кажете, нямам търпение, онзи ден бях до Южния парк, там е много приятно и през седмицата няма много хора, бяхме следобед, но по алеите има сенки и не се усети жегата, навити за Южния парк newsm78 Hug
лека от мен, че с тази горна баня, мъжо иска в 8:30 да сме там...аз обикновено ставам в 10... Confused

# 158
  • Sofia
Кити, много се радвам за добрите новини!  Hug

МамаАни, аз го казах като успокоение уж... Simple Smile Аз все сандвичи хапвам, тук-таме нещо друго + плодове, пък Макси един път ака след 3 дни и след сапунче, последните дни пък по 3-4 пъти... Не намирам никаква логика (а ми се иска!)  Crazy

Пао, и аз това малко се чудя... В книгата пишеше нещо от сорта - ако не е гладно/жадно бебето, не се успокоява от гушкане, пеене, играчки и т.н., тогава да се предложи биберон. Утре ще погледна все пак, да не бъркам нещо. Или Ана2 може би ще каже междувременно, аз напоследък не съм с всичкия си  Laughing

Макензен, а дали просто не се сгрява от зехтина и в тези горещини от това да са пъпчиците. Малко ми е странно да се говори за толкова алергии на тази възраст. Хайде АБКМ даже го приемам, защото реално е непоносимост и се израства, но за другото - не знам...  Thinking

# 159
Влизам да се отбележа.
Как сте милички? Аз съм с децата на Велинград, но нещо не мога да се разбера с интернета и нямам особен достъп.
За сега положението е добре, като изключим, че аз съм болна , а Вени през повечето време реве. Уплашила съм махалата, не знам докога ще ни изтърпят Simple Smile. Добре, че имам подкрепление майка ми и леля  ми, та е малко по поносимо. Ние  се редуваме да я успокояваме, а братовчедка ми се занимава с Йоана.
Връщам се да чета и пак ще се включа при първа възможност.
На нас морето ще ни се размине тази година но ще имаме няколко ходения на планина, което мен повече ме устройва.

# 160
Вова, бързо оздравяване на Стефи   bouquet

Деси, на мен педиатърката ми спомена за режим на 4 часа, но аз мисля, че сам трябва да си направи режима.
Като изключим някои дни, в които се успива, яде през 3 часа +/- 15-20мин., а понякога +30мин. Като часовник си е, общо взето знам кога ще огладнее и си има някакъв режим.
Явно след периода, в който искаше да яде постоянно и качи повече от кило и половина, сега трябва да се балансира и да не наддаде толкова.
Забелязвам, че се роди и доста по- дребничък от останалите-  48см, а днес го измерих 61см, за десетина дни е пораснал см и половина.

Села Ви, бързо оздравяване на теб...   bouquet

Макензен, аз също като Шунка смятам, че зехтина за това топло време не е добро решение по принцип, камо ли ако има проблем с кожата. Същото смятам и за бебешкото олио.
Въобще според мен, на този етап и в това време, колкото по-малко мазила, толкова по-добре.

Зверчето, понеже аз не готвя много често, ние през вечер сме на кръчма.
Зимата ако сме здрави- в някоя кръчма за непушачи и готово, друг вариант не виждам.

Теди, аз имам 11 изпита, не знам как ще ги взимам, въобще не ми се сяда да чета.  ooooh!

И така.. лека вечер от мен.
Аз чакам да стане 12:30 да си събудя Дзверо да яде и после да лягам и аз...
Пожелавам ви спокойна нощ.

# 161
Еее,момичета,привет и от мен!
Не ми оставаше много време напоследък,така че не съм ела почти тема и половина,но ви мисля. Simple Smile
За нас,набързо-малкият,голям човек е 5.540кг.и 61см.Биха му ваксината за 2рият месец(едната от 2те предвидени,изо....,забравих как точно се казваше)и беше просто ужас-зверски рев,нищо не го успокояваше. SadИ цял ден е така-неспокоен,плаче...Незнам как щеше да е ако му бяха били и 2те ваксини. Confused Кака му също е добре-хубавее и хитрее все повече. WinkПлануваме първа екскурзия с малкия,но май още не сме решили къде.Мислехме да прескоим за поч.дни до Кюстендил-мъжа ми да покара картинг,а ние да се помотаем,но май ще сменим дестинацията,защото имало някакво състезание.И да ви се похваля-имам си нова кола. CrazyЕ,не е нова де,но за мен е. SunglassesЗасега-толкова.Ще ви чета назад.

Теди,готина си много. Wink

# 162
Добър вечер и от мен!
Най-накрая и аз да се разпиша! Постоянно чета и точа лиги какво ще пиша, но постоянно са ми заети ръцете Mr. Green. Сега се отчиам на бързо и лягам, че нощната смяна в 3-4 часа ме зове. Спомняте ли си че се бях похвалила, че бебка е отказала едното хранене? Е, сбъъркала съм. ooooh! Беше само за няколко дни и напоследък си се будим редовно в 3-4 и после в 6-7.
Такаааа... какво беше сега...
Кити, мила!   bouquet Искрено, искрено се радвам за малкото съкровище!
Пао, и Селин ми върти същите номера. Яде по сто часа и като я махна, щото вече не се трае и виждам, че ме ползва за биберон е горе-долу ОК. А ако я оставя сама да пусне зърното- откарваме и час и после повръща. Въобще напоследък доста повръща туй дете. Преди изобщо не повръщаше.  newsm78 Като гледам и от коремче повече проплаква от преди. Дали наистина не я прехранвам? Ама пък не е качила кой знае колко. 750 гр за 20 дни беше последното мерене.  newsm78
Деска, първо да кажа, че аз лично искрено ти се възхищавам за това как успя през всичките тия 8 месеца да запазиш духа си и да износиш малкото съкровище. Майната и на тая твоя свекърва. Само да вметна, че и Селин като Лорчето се роди с ниско тегло- 2860, но пък 50 см и както каза педи- бебето си беше супер. И аз като Бюти чух коментари от сорта- Е, нищо. Лошото е че бяха от майка ми. Как ме дразнеше само като ни попита някой колко се е родила и тя започваше да се оправдава.... ooooh! А сега само ми повтаря, че трябва да наваксва, щото другите бебета по 3500 се раждали. Накрая и затворих устата и сега не смее нищо да каже.  Семейството на мъжа ми се оказаха далеч по-тактични или той ги е затапил, преди да са изкоментирали пред мен  Mr. Green В това отношение е голям пич. А по повод 7четата, около мен е пълно с тях. Сестрата на майка ми е 7че и е републикански шампион по лека атлетика. Най-близката и най-щурата ми приятелка също, разни приятели на мъжа ми. Та въпроса ми е и какво от това?
Мист, за морето- ние ще пътуваме до Истанбул в края на този месец.
За ротавирусната ваксина- докато бях бременна мислих, че е прекалено, но сега и двамата с мъжа ми много искаме да я сложим.
Чин, Деска, като гледам как си говорите за по-долеми паузи и направо ви завиждам благородно. Ние през деня доста често се храним на 2а часа и точно се облечем и излезем и то станало време за ядене.  #Crazy
За разхоодките в квартала... незнам някакси не ме привличат другите майки тука. Имаме си новородени бебета. Имаме си и градинка. И те там стоят. Ама ... всички са такива селянки. Не, че аз съм големият интелигент. Просто ги познавам от години и някакси... Абе, с други думи по бебешките въпроси, вие сте ми напълно достатъчни. ВИждам се и излизам с други хора- или с по-големи деца, или без деца. Така се разсейвам. Ако някоя  от вас обаче живее близо до Горна баня с удоволствие бих пила редовно кафе.
Между другото, някоя мама даде идеята за овесените ядки срещу запек. Да се обозначи коя беше, да я разцелувам. Когато закуся с тях и нямам проблем със стомаха.

Хайде, ако се се сетя нещо, пак ще пиша.
Лека вечер на всички мами!

# 163
Офф,не мога да стигна до форума..радвам се,че Кити са добре!Ани и вие да се оправяте,Села Ви - ти също,Вова - Стефи и тя.... и всички болни!  Praynig
При нас положението не е цветущо,от снощи каката е с температура и гной на гърлото,та сега чакам да нахраня малкото и с двете отивам на УНГ.Добре че ми е добра позната и добър специалист,че ми писна и с тоя заден секрет на Надето,дето й се стича.Ще пуснем да го изследваме.... Отделно утре правим юбилей от завършването на училище,а хич не ми е ясно на кой ще оставя децата.  Tired По закона на мърфи - трябва да ти е гадно...Тая нощ съм спала макс 1ч.Добре че бебка е послушна.От няколко дни прави едни хубави големи паузи - яде в 00:30 и после чак в 7:30... ама тя и толкова яде де,цока малко от цицата( а то там няма почти нищо вече) и после яде 60-70мл.За първи път виждам бебе,което да предпочита гърдата пред биберона  newsm78
Макензен,пробвай да спреш мазилата!Аз съм страшна патка и мъчих детето като го мажех с бебешко олио,цялото беше в пъпки... спрях и сега няма нищо!За няколко дена се оправи...
ставам,днес паузата ще е час по-къса...хубав ден!

# 164

Пожелавам ви един спокоен ден с вашите дечица, нека всички болести останат във "вчера"

Това съм аз Роси Дилова, наложи се да си променя ника, пък нямаше свбодни никове само за Роси, пууу много росита значи... ooooh!

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 08:08 от Rosyto

Общи условия

Активация на акаунт