"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 26 878
  • 768
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Здравейте!
Забравих много от нещата, които сте писали.

Да пожелая успех на прегледа на Кити днес! Дано Дара е добре вече и болестите да ви избягват вече!

И при нас се получи като при Тина. Както акаше веднъж на 2-3 дни, от вчера почна по-редновно. Днес вече 4 пъти ака, затова пък зеленикаво...  Thinking Други промени не съм забелязала. Може би е по-тих, не усещам чак такова пукане в коремчето, но пък доста повече го разнасям и при всяко ревченце вече предлагам и гърда. За 2 седмици е качил 400 гр, мъничко се притесних, в Азбуката на кърменето четох, че при даване на биберон може да се пропуснат скоковете на растежа и така всеки месец по-малко да наддава от предния и да се прецака кърменето... Дано не се получава все пак.

Не ги разбирам свекърите ти, Ани2, дето са си направили оглушка да не вземат Румен на морето...
И нашите и свекърите винаги са взимали дъщеря ми и си изкарват чудесно. Сега пак ще ходи с нашите на морето и слава богу, иначе трябва да кисне с нас цяло лято в града.

Аз като ви разказвах Макс как се омаза в мола, та го увивах в женски шалове, не си взехте поука от моята глупост! Naughty Laughing Сега имате и вие историйки с наакани бебета. Ще има в бъдеще с какво да ги засрамвате децата пред гаджетата.  Twisted Evil (това свекървите да си го запишат в тефтерчетата!)

МамаАни,  аз готвенко не съм яла май откакто се прибрах от болницата, а пък има периоди на акане и неакане...  Едва ли и Сиана не ака заради сухоежбината.

# 136
  • Sofia

Здравейте мамчета,

Ана2, мерси за кафенцето Hug

На малкия мишок май всичко си му е супер. С това спинкане май си върнах предишното дете дето ми беше толкова послушно и не плачеше. Ех тези колики измъчиха ни дечицата. При нас май намаляха и се фокусираха сутрин рано и вечер по едно и също време 7-10. ПОстепенно ще намалям какпите пък да видим как ще се отрази.

Aна2, от две седмици съм спряла пробиотиците и като се замисля май от тогава са малко по лигави и течни. Цвета е нормален на горчица с бели топчици. Редки са почти колкото сос холандес  Laughing Млечни почти не ям, веднъж в седмицата кофичка кисело мляко и си хапвам сиренце и кашкавал по малко всеки ден.
А за свекърите, жалко наистина че не са го взели малкия.

Ани, браяво на юнака, много сладък.

Вигантола аз си го давам въпреки че и аз обмислям да го разреждам но за сега съм стриктна. Питах педиатърката тя каза че мнгоо му расте главичката а и на ръст, и за сега е по добре да се дава като има бърз темп на разтеж. Спомена че за август може да го спрем но ще видим на прегледа.

Ох Бъни милата много си се измъчила. Дано скоро се възтановиш и имаш послушно бебче и татко да помага.

Кити, дано всичко да е наред при вас. Praynig

Ех тези свекърви нямам думи просто. Тук е момента и аз най накрая да похваля моята едно че сме далеко но ми е кеф да им ходим на гости, Е сега пак ще патуваме към Бургас хем малко моренце хем разходка.

деска  Hug

makenzen, май не разбрах каква е диагнозата, алергия към белтъка ли? Аз вече писах че ние сме с атопичен дерматит. Към белтъка на кравето мляко имаме алергия но явно не е само това. На мен лично ми препоръчаха само кърма, не мисля че ще искат да спреш кърменето.

Честити месечинки на мамите, да са ни живи и здрави дечицата.
Ех утре и моя Дани чуква 2м, как лети това време. Hug

# 137
Днес бяхме на консултация. Наддал е 850гр и е пораснал с 2 см. Вече е 5850 и 59см.
Пак го преслуша , нищо не чува, на гърлото нищо му няма, но като се изкашля и каза че не случайно прокашляне. Изписа му капки синекод. Оф хич не ми се иска от сега да го почвам с лекарства.

# 138
Люлея Оги с краче и ви изчитам на бързо...

Ани - браво на младежа - добре наддава. Него имах предвид - очичките му са твоите да знаеш!  Simple Smile

Шунка -  така си е ... Embarassed

Бъни - миличката, как си се намъчила, а уж UK цивилизована държава. А и свекървати -  #2gunfire пак много си издържала...

Чин - не се шашкай - може повечко да е хапнало юначето...

Деска - не бой се скоро ще отминат и тези сравнения...пък в крайна сметка ти си знаеш, че направи всичко което зависеше от теб бебче да се роди здравичко! Я виж каква мома е станала!

Относно сравненията и съревнованията  между мамите - отивайки в Букурещ, където не знаех и дума румънски си ги спестих. Сега пак си ги спестявам - в Люлин градинки няма и с Оги си се разхождаме или докато напазарувам или ходим на бърза разходка в Борисовата градина. Второ дете ще отгледам без да побъбря на кафенце...еех, ще пропусна май тази сладост на майчиството. Ваче, я вземи да ни навестиш в Люлин да срещнем младите пък и да ми покажиш оназ градинка - индиянска ли беше?  Simple Smile

# 139
Мили мами влизам само да се опача от милата ми Владис,толкова спокойно бебе беше а сега само плаче  Cry Cry Cry Cry Няма вече спокойствие за нас  Cry Cry CryДано отмине този период по-бързо

# 140
Прочетох и забравих какво щях да пиша  newsm78
Днес сме добре пак си ака добре  Praynig  Благодаря Ана2 може би се нормализира наистина и малко съм го натоварила с нещо ядено.
Много ми е горещо и задушно днес,а той не иска да спи от 12:30 на обяд дано не завали да излезем малко,че да поспи малко,че довечера час-колика ще е хептен зле.

Късмет на всички на прегледи  Hug Връщайте се с хубави новини.

Чин и Краси е така като Нико.Докато не сменим два-три тоалета преди излизане не може.Всичко трябва да е мокро и в мляко-хора с характер  Laughing

# 141
Чин, то така е напреднала медицината, че и деца родени в 6-ти месец оцеляват и са добре. Мисълта ми не е чак толкова, кога се е родила Йоана, ами че ходи и разправя на ляво и дясно. Ами на хората не им влиза в работата. Ама кво се чудя, тя и за сина си така разправя неща, които хората определено не им е работа да ги знаят /та Шунка внимавай с нааканото пред кого ще го разнасяш след време, че току някоя крива снахичка като мен те изтипоса у форума бг-снаха  Hug/
На всички момичета днес дължа по едно гуш  Hug защото наистина много сте мили.
Кити дали е свършила с прегледа, дано всичко да им е добре, че ги мисля и тях.
Вигантола и аз го позабравям ама пък сме много време на вън и не смятам, че е нужен. Утре сме на консултация, ще кажат.
Това моето чудо ми изкара нервите за пръв път. От 13 до 15 голямо мрънкане и рев. Спа 40 мин и пак се почна. Къпах я, че се беше изпотила млъкна. Реших да я сложа в леглото й да си почине - рев. Преди малко се успокои и почна да си гука на мечето от кошарата, ама гукане каквото до сега не е имало и смях с глас. Сега спи. Е ако някой ми го обясни, аз не мога.

# 142
Здравейте мами, аз съм от майската тема, нищо че родих на 02.06:)

Искам да попитам смятате ли да водите бебоците на морето тази година, а ако някои вече се е отчел моля да сподели за пътуването и престоя, в смисъл как се е отразило на бебо..

Благодаря ВИ

# 143
Здравейте, на всички!
Така като чета май при всички се появяват едни и същи (почти) проблеми с акане, с ядене, с рев, та мисля, мисля и реших че са си неща нормални за възрастта.
И Дария ту пропуска ден, два без ако, ту ака по няколко пъти на ден. Има дни в които си хапва през 2-3 часа и си е спокойна има такива в които виси на цица по 2-3 часа и се нервира и като захапе и като пусне, абе въобще явно всички тези прояви са нормални "бебешки работи" (както казва моя мъж).

Кити миличка стискам всичко възможно да е наред всичко с малката Палечка и наистина това да е последното ти изпитание за дълги години напред.

Ани щом не чува и не вижда нищо притеснително док, може би всичко е наред, но какво да ти кажа наистина за такова малко бебче не знам дали и аз бих рискувала да не направя това което казва лекаря. По повод приликите и на мен и Ники и Ивко в очичките ми заприличаха на теб.

Бъни наистина е много гадничко това което си преживяла, но сега вече гледай само напред и се наслаждавай на прекрасните моменти, пък то миналото лошо се забравя.

deskatta ти си знаеш, ама и аз да кажа (като една свекърва  Wink), просто се опитай да не обръщаш внимание на приказки и така ще ти е по-спокойно.

Като чета разните "свекървенски" изпълнения направо ми идва да изкрещя аз колко добра свекърва имам (а дали не е, защото живеем надалеч и се виждаме 6-7 пъти годишно за по ден и половина-два), наистина много пъти и аз съм си казвала, че ще правя всичко възможно да не правя на децата си това, което мен сега ме дразни, но да видим ....., че аз и свекървище и тъща ще бъда  Wink  Laughing

Myst ние вече пътувахме, но не до морето, утре пак ще попътуваме, а от 01.09. сме планували и море. Личното ми мнение, че няма нищо притеснително и лошо в това да се променя местоположението на бебчовците.

Горе долу за сега толкова, че май ми се поизпариха някои от нещата, които щях да пиша.

# 144
Ние до морето няма да стигнем,но близо до нас има един язовир-Александър Стамболийски и мислим след 2 седмици да идем за уикенда с Краси на една вила там.Стига да има слънце защитна козметика и детето да не се излага пряко не мисля,че е проблем.

# 145
Деска, сигурно топличко й е станало, че пак взеха де се връщат тия жеги, уф!

Мист, ние още толкова надалеч не сме пътували, но обмисляме сега в края на месеца и ние да видим моренцето. Мисля, че с няколко почивки, ако тръгнем рано сутрин, че и двамата да спят, няма да има проблем. Обаче обмисляме да сложим Ротарикса първия прием преди да тръгнем. Ние миналата година бяхме на море с едно бебче на 1 месец - супер беше! Баткото беше по-проблемен. Виждам, че вие сте с трички, да са ви живи и здрави, още по-весело ще си изкарате  Laughing

Ееех, когато спи диването следобед тоооолкова неща могат да се свършат. Да ви кажа, направих страхотно плодово кремче - разбих 3 нектарини и 2 круши поотделно с пасатора и ги смесих с цедено кисело мляко - да видим дали няма да й повлияе на девойката   Mr. Green Шунче,  Hug дано не си права, че иначе вървим към гастрологичен проблем.

# 146
Здравейте, мили мои!

Безкрайни  Heart Eyes и  Hug за цялата позитивна енергия, която ми изпратихте- ДАРА е много по-добре, преборили сме бактериалната инфекция, а докторът смята, че с вируса и остава още малко да се справи. Правихме пак пълна ПКК. Препоръча обаче да давам при всяко ядене Колиеф поне 1 седмица без прекъсване, Био Гая по 5-10 капки и капки-симетикон, когато преценя, че болките са силни. Препоръча също така да сложим ротаваксината, но само когато е напълно здрава.

АНИ, радвам се за вас!

МАКЕНЗЕН, какво става?

# 147
Кити браво за добрите новини!

Бухта това с момичетата по-лесно се гледали веднага го оборвам при нас е обратното.Надя такива колики има и постоянно реве и иска на ръце и пак продължава.С Мони такива истерии не съм имала и си заспиваше само детето ,а навън си спеше и беше толкова спокоен в количката.

Роси ние живеем близо до парка Герена на 10мин. сме  от него.Може да си спретнем някоя среща само да ни поотминат тези истерични моменти.

Ана 2възможно ли е да ми има нещо на кърмата тя цока по съвсем малко и не мога да я накарам изобщо да захапе пак ,някой път и цедена кърма в шише не я иска.Изпъва се реве свива се,а АМ пие по 30-40мл.Когато успея да я нахраня поне малко от гърда  то е с помоща на сешоар и след 1ч. пак започва рев сякаш е гладна.Давам няма и минута или заспива или пак рев.Вече съм #Crazy

# 148
Мист, ние планувахме утре да потегляме към морето, но засега се отлага. Малко да се пооправят момчетата и може да отидем.

# 149
Много се радвам за Дара.Браво на малката кукла  Hug

Даги,радвам се,че твоето дете се е завърнало  Mr. Green  Hug

Деси,ми да си ги говори квито иска...нерви заради нея недей хаби!!  Hug

Ани браво на Нико,добре си е човека  Wink

Шунче,за залъгалката-хмм,според мен Мартин ако е гладен няма начин тя да замести цицата и той да не плаче.. обаче пък ме замисли да си кажа честно...ама... тва значи ли,че на всяко мрън цица да давам??Така не искам да е...

Аз забелязвам промяна в малкия-като яде ..яде яде 20-30-40мин докато е активно следя и го махам от гърдата..изплаква,но едно такова за кратко и като го сложа на рамо да оригва млъква.Аз естествено се зачудвам сега това "още съм гладен" ли означава и го връщам...да ама не яде активно,по скоро се плюнчи,ближе,заспива и чат пат глътне.Махам го пак и пак изплаква... Накрая днес реших да го оставя на цицата толкова,че да не изплаква иии.... ударихме час.Само че...пак същото като го махна  #Crazy Сложих го на рамото и естествено повърна доста,а той по принцип не връща,ама то си преяде ясно беше.Защо така не разбирам...  ooooh!
Другото му ново поведение е,че по трудно заспива през деня сам.Иска си цлеувка,гуш...спи му се,а не може просто да затвори очи,както досега и да си заспи.И третото (много открития днес : ))))) ) иска някой да си говори с него почти винаги като е буден и по този повод по цял ден разказвам това,което правя  Laughing "Айде мамо сега да включим компютъра,да влезнем във форума,да пуснем скайп" : )))))))))))))

Общи условия

Активация на акаунт