"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 26 876
  • 768
  •   1
Отговори
# 120
Чин, не мога да разбера каква й е логиката да дава чай точно преди хранене. А майка ти какво й е казала. То като малките деца - тя не ми дава да си играя с бебето  Mr. Green

Хелън, говори му на мъжа ти, не му се сърди. Марти в началото си мислеше, че Йоана като мрънка си говори нещо. За него недоволно бебе беше равно на плачещо-пищящо бебе. Такова мрънкане значеше гукане, а тя нямаше сили да плаче. И си стои бебето в кошарата, той на дивана и гледа тв. Аз пък си викам е как може да е такъв, да не му трепне сърцето докато детето се оплаква нещо, докато не поговорихме и разбрах защо така прави. Сега вече нямаме проблеми.

Бъни, много неприятно изживяване си имала покрай раждането. Дано вече си се възстановила напълно.  Hug

Кити, дано утре да има добри новини.

Аз нямам сили за повече, ще лягам май.

# 121
Момичета и ние имаме изпълнения с наакване докато сме навън,но след първото,когато беше почти до вратлето си нося 3 памперса,мокри кърпи/90бр. в пакет/ и подлоганче за количката,че има навика докато му сменям "обляния" памперс да ме полее с пиш  Joy

Това със свекитата е много гадно,но аз не съм пример.Моите проблеми са с мама не с втората мама.Вчера цял ден стоя при мен и гледа малкия докато правех компоти и готвех.Толкова беше щастлива,че искам да ми помогне с малкия,че ме питаше постоянно да му даде ли вода или да го поноси ли малко,че мрънка като е легнал.
Мога само да ви пожелая да станат и вашите поне наполовина на моята свекърва.

Лека и спокойна нощ ви пожелавам,а за бебетата-без колики и температури  Hug

# 122
  • София
добър вечер сладурки Hug
аз вчера не можах да пиша, че ми се прецакат зарядното на лаптопа, добре че го оправихме днес Rolling Eyes
И аз не мога да се оплача от моята свекърва, направо е супер, днес беше у нас цял ден и успях да се лакирам, да си кача снимки във фейсбук, голям кеф, и дори не й хрумва да му дава каквото и да е или да ми дава какъвто и да е съвет Heart Eyes даже сготви за всички (като си донесе сама продукти) и беше направила и сладкиш. Каза ми как от сега е купила разни детски книжки и че ще купува тя такива неща, аз да не ги мисля Heart Eyes Гушка го и му говори и така, обичам когато идва Mr. Green Както Тина ви е пожелала, дано и вашите станат поне малко като нашите Praynig
И Крис днес така се оака, че чак изцапа 2 слоя дрешки Mr. Green ама не беше акал от снощи, сега спи блажено Mr. Green
Кити, стискам палци за прегледа утре Hug
Пао, ние днес направихме отливки на краче и ръчичка, сега съхнат и утре ще ги сложа в рамката, много са сладки  Heart Eyes
Абе вчера тука срещнах един познат по улицата, който има момиченце на 2 годинки, каза че те са борили коликите, като са давали по една лъжичка кърма вътре с една капка зехтин (extra virgin), чували ли сте нещо такова и бихте ли дали така зехтин (било то и една капка)  newsm78
това е от мен за днес, да не прекалявам, целувки и до утре Hug

# 123
  • София
Хайде да се включа по никое време и аз Laughing
Лорчето днес е много неспокойна и плачка доста Confused  Акото и е доста редичко от 2 дни...Педиатърката каза да опитам да ям картофи и ориз ден-два, малко подобрение има като че ли Rolling Eyes  Само дето аз тази вечер ядох пържено, после тиквени семки и накрая сладолед Blush  Милото ми детенце, какво ли ще му е тази нощ Confused

Бъни, какво раждане само!  Измъчила си се, няма спор...Сигурна съм обаче, че скоро ще забравиш всичко и ще си готова за второ бебе Hug

зверче, аз май не бих давала зехтин Rolling Eyes

деска, коментарите на свекърва ти са ужасни!  Те и на мен много хора като им кажа, че Лора се е родила 2700 ми казват "е, нищо.." и ме гледат съжалително Laughing  Пък тя си беше съвсем добре развита във всяко отношение, просто тежеше по-малко.  Знам, че тежи някой да третира детенцето ти така, но се опитай да игнорираш.  Ние всички виждаме колко е прекрасна Йо и как добре се развива Hug

Е, май ще се отправям да храня малкото и да спя най-накрая...Да ви кажа, не си почивам особено на тази вила  Тук постоянно има някакви хора (някои от тях из  общо не ми допадат дори), та не успявам да се отпусна особено...

# 124
Добрутро мами,

аз вчера цял ден се опитвах да ви наваксвам, успях чак след 12 и тъкмо успях да стъкмя една почерпка за нашата втора месечинка и що годе някакъв адекватен отговор на вашите постове и мъжо дойде от кухнята да си легне, аз преместя лаптопа, да му направя място и излезе кабела, а той махнал батерията  #Cussing out

Та сега да са ни живи и здрави дечицата, поздрави на патеричка и на Емо на Роси и Теди на Вова   bouquet

За свекървите оставам с впечатлението, че те всички правят едни и същи работи (освен тази на Бъни  Mr. Green ) ама ние различно им се дразним или не. Аз съм от тия дето предпочитат да помогнат като сготвят или изчистят, вместо да идва да ми гледа детето докато аз го правя. А може би нямаше да се дразня и щеше да ми е по-мило ако наистина само идваше, а не е тук непрекъснато (щото живеем заедно). "Сега да отида ли при нея? Сега да я гушна ли?

На всички, които дават коментари и съвети за дечицата ни - пълен игнор, освен кагато са хубави де  Mr. Green

Аз за зехтин се съм чувала, но съм чувала за капка мента.  Peace

И ние вече сме в групата с проблемното акане - а тъкмо я похвалих  Confused Три дни не беше акала, вчера четвърти - помогнахме и със сапунчето и препълни два памперса. Последните два дни много се нервеше на гърдата, това, което описват много от вас - може и при вас това да е проблема.

Сега ще се опитам да погладя малко, че вчера изобщо не спа диването. Хубав ден от мен!   bouquet

# 125
Здравейте! МамаАни, честита месечинка на твоята кукла и на всички други, които имат празник Simple Smile
Пускам кафенце:

Тина, ако консистенцията и цвета на акитата са ОК, според мен е чудесно, че сте пълнили памперсите честичко. Възможно е да е повлияло твоето ядене Simple Smile 
И Явор не беше акал от вторник вечерта и тази сутрин свърши работата Simple Smile
Орикс много отдавна не се е включвала  newsm78
Хубав ден ви пожелавам:)

# 126
Добрютро  Grinning Grinning

Аз пък вчера чух за коликите нещо много странно, свекито ми го каза, на нея го казала една жена с близначки. Те били нна море, направили го и оставили коликите там, всъщност са го направили два пъти. Значи, взимаш една треска от чам (това е важно да е чам), палиш я и обгаряш една лъжица отдолу с пушека. После слагаш малко кърма в къжицата, топиш биберона и даваш на бебето. Не е нещо кофти, ние дори го направихме снощи, сега ще видя дали ще има колики  Laughing Той свекъра е дърводелец и си има работилница в къщата, та нямахме проблем с треската от чам, но вие да не вземете сега да кършите от мебелите  Naughty Joy hahaha майтапя се  Party

Аз да ви кажа почнах да додавам вечер мляко на малкия, защото детето си реве от глад, не му стига млякото ми. Сега е един спокоен милия, спи си..

Мисля си, че е време да организираме една бебешка среща вече, в някой парк, когато не е много горещо, кажете и вие де, как ви се струва да се организираме. Да оздравеят всички и да пускаме една анкетка  Party smile3521 Искам да погушкам момиченца  smile3521

Ана2, мерси за кафенцето   bouquet

# 127
здравейте Simple Smile

Честити месечинки Simple Smile

ани2, благодаря за кафето.

за зехтин- не бих дала, въпреки, че маслините по принцип и чистия зехтин наистина помагат много при язви и проблеми със стомаха. Прави една обвивка на стомаха, която предпазва стомаха.

Реве ми детето  Twisted Evil после ще пиша.

# 128
Ха добър ден от поспаливите.
Зверчето, завиждам ти за свекито.
Роси, това за треската от чам го четох някъде, че имало ефект, но ние вече се бяхме преборили с коликите.
Бюти, думите ти ме разчувстваха направо. Благодаря ти  Hug Аз съм чувствителна на тази тема, че детето е недоносено, не заради друго, ами защото ако хората не знаят няма и да разберат, а тя се грижи на всички да казва. Успях само да я накарам да спре да разправя, че е седмаче, защото Йо е осмаче. Не че има нещо лошо в това, кога е родена, ами просто мразя съжалителна физиономия отправена към детето ми, след като то си е напълно здраво, жизнено и всичко му е наред.
Та като говорим за Йо, ами все още не може да познава това детет часовника. Вчера пропусна яденето в 17-18, после нямаше наяждане това дете. Сега към 10-11 трябваше да яде - тя спи. Докато уцелим правилния час май ще мине доста време. Да не говорим че сутринта тъкмо я нагласих - нов памперс, преболечена да е хубавка и се наака и всичко отначало почнах. Луда работа.

ПП. Честити месичинка. Ани, благодаря за кафето и на МамаАни за почерпката.

# 129
  • Sofia
Здравейте и от мен. Аз не съм от много редовните, но когато мога гледам да ви чета и евентуално да пиша. Да ви се оплача. Моят педиатър се съмнява се че Гери има алергия към белтък и ми даде направление за гастроенетролог. Днес в 14.20 имаме час в дет.център Мед.здраве. Надявам се да не е това.Поне днес с се разбера от какво са тези пъпки и какво да правя за да се махнат. Направо ми е жал за горкото. Цялата и кожа и е една груба и даже си мисля че може да я сърби и за това да плаче понякога. Ако има майки сред нас с такава диагноза, мола да ми помогнете с повече разяснения. Надявам се да не ми спрат кърмата, а просто да ме сложат на някаква диета.

# 130
  • София
Ха добър ден! Grinning
Днес е доста пусто май, аз пък съм тук Mr. Green Само засега, де...

деска Hug

И Лора много обича да се наака или да повърне точно като съм я преоблякла и нагласила за излизане Laughing

Честити месечинки на всички!  bouquet

макензен, за съжаление нямам опит или някакви познания по въпроса.  Дано все пак се окаже нещо дребно Praynig

Желая хубав ден на всички!  Тук времето днес е чудесно и слънчево, отивам да нахраня детенце и да я изкарам на слънчице Heart Eyes

# 131
Здравейте! Преди малко ме записаха по телефона от радио Благоевград за международната мрежа Евранет Simple Smile
Роси, обгорената борина е много чест лек за колики в нашия край - според педиатърката ни действа както медицинския въглен и затова има ефект в някои случаи.
Деси, отвратително е това отношение, но то се запазва и по-нататък това сравняване, кой кога проходил, кой кога се обърнал, кой какво ял...голямо състезание правят и майки, и баби  Rolling Eyes Преди време ви показвах един мой текст по този повод, че много се бях газирала покрай Румен - той нали проходи на година и четири месеца, що съжаление събрах...пък аз бях за завиждане реално - кротко дете, внимателно, като проходи, почти не е падал, ама...
Бюти, и онзиден тъкмо го бях облякла Румен преди кърмаческата среща и се оповръща, та по БНТ си го дадоха по едно бяло боди  hahaha Добре, че си е хубав всякак  Mr. Green
Макензен, съмняват се АБКМ - така ли? При кой гастро ще ходите в Детско здраве? Вие на кърма ли сте си още? Какви са акитата на цвят? Пробвала ли си да изключиш млечните от менюто си?

# 132
МАКЕНЗЕН,  Hug

Стискайте палци, мамчета, следобед сме на доктор!

МАМА АНИ, честита месечинка!

БЮТИ, къде е таз вила?

АНИ2, кога успяваш?

# 133
Здравейте...

Днес Никола толкова много повърна сутринта, та веднага се сетих как успокоявах Даги, а сега аз съм се панирала.
За моето дете е типично да повърне точно, когато съм го преоблякла, вече дори не ми прави впечатление, че сменям по няколко пъти дрехи. Дано само не стана като моя позната, която си го оставяше мръсно.  Mr. Green

Мама Ани, как сте ?

Макензен, дано е по-малкото зло.  Praynig

Деси, аз съм 7-маче, ама съм си здрава, права и въобще не ми пука.
Опитай се да се абстрашираш от такива неща, за да не влияят някой ден на Йо.  
Ти си мама героиня за нас, нали знаеш...  Hug

Ей, как се дразня на такива сравнения  и хвалби, лелеее... направо се изключвам. На коя бебето колко се родило, как слушало, какво му купили, какво имали, колко им било хубаво детето, какво можело вече да прави.. ще кажеш другите деца кучетата ги яли.
Затова избягвам градинките..за сега

Против колики ми казаха и стърготинка индийско орехче, но не съм пробвала още, чакам ги вече с нетърпение да си ходят...

Бюти, излизайте, докато е хубаво времето, ние се прибрахме, че взе да става топличко доста...

Кити, стискаме и на краката.

Последна редакция: чт, 04 авг 2011, 14:14 от chin

# 134
За моето дете е типично да повърне точно, когато съм го преоблякла, вече дори не ми прави впечатление, че сменям по няколко пъти дрехи.
hahaha това е редовен номер!

Чинче, добре сме, миличка! Сега незнам, като помогнахме на Сиана да се изака със сапунчето, това дали ще реши пролема по принцип  newsm78 Явно трябва и аз да си променя диетата, напоследък много сухоежбина ям, това ще да е  Thinking

А това за сравняването и съревнованието между майките, то си е направо неизбежно по градинките. Аз затова си избирам сенчеста пейка и сядам с книжката да си чета докато баткото си играе.  Wink А пък сега съм си поставила за цел да отслабвам и обикаляхме квартала преди малко 2 часа. Баткото ни беше умрял от глад после, ама няма умора това дете, бре!  ooooh!

Деска, а на тебе само могат да ти завиждат другите, а бабите да се гордеят с това как я износи и как се развива Йоана   bouquet Кажи и го това, че да вземе да млъкне!

Макензен, аз не разбирам от тези алергии, но се моля да нямате проблеми и да се оправите по най-безболезнения начин.  Praynig

Китенце, чакаме хубави новини  Hug

Общи условия

Активация на акаунт