"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 27 200
  • 768
  •   1
Отговори
# 450
ЧИН, а братче и сестриче  Wink пожелавам ти от все сърце каквото ти е на сърце Heart Eyes
На Дара също много дрехи вече са й малки, но реших да ги събирам и да не ги раздавам... всичко, което купувахме, беше с идеята да се ползва и втори път, ако е рекъл Господ Praynig

ВОВА, браво на вас?

ЦВЕТИ,  Hug

# 451
Чин, наистина са Йо и Алекс Simple Smile Обаче много си приличат, това открихме с Деси  Laughing

# 452
  • София
Здравейте момичета Grinning

През тази седмица ни бяха чистата молитва и погачата на Никола, та искам да почерпя Hug

Да се похваля и че благодарение на безценните съвети на Ана 2, моето кльощавелче качва скорострелно грамчета и днес вече е 4300 голичък, без памперс Crazy Оказа се, че суче много плитко и ме докара до вазоспазми, които превръщат кърменето в приключение Mr. Green, но се надявам скоро да го науча да суче правилно Laughing

Чин, Никола е страшно сладко бебче. Искам да го намачкам по сладките бузки. Поздравявам те, че си решила да даваш дрешките му. Аз също бих ги дала, но моето все още няма нищо малко Joy Съжалявам за котенцето, какви "хора" има само... ooooh!

kadrokosa, мисля, че ако ти можеш да издържиш и имаш желание, няма проблем с кърменето, защото даже е препоръчително ограничаването на млечните храни в този период. Ако ти е трудно, знаеш, че ти е разрешено да не постиш. Този пост е лесен, защото е кратък, но ще видя как ще се справя с коледния.  P.S. Виждам, че вече и Ана2 ти е отговорила.

darka_, виждам, че си питала за кръщенетата. Никола ще го кръщаваме през октомври. Вчера си запазихме часа в църквата, тази седмица ще търся и подходящ ресторант. Получи се много хубаво съвпадение с датата, защото се пада на 5 –та годишнина от сватбата ни.

Кити, честита месечинка   bouquet

Исках да ви питам, дали на вашите бебчета им пада косата, защото забелязах, че на Никола много му пада  newsm78

Сега ще му кача няколко снимки в албумчето, че е крайно време да ви го покажа Joy

# 453
  • София
Здравейте  Simple Smile
Изпуснах ви малко аз, на диагонал чета и основните неща малко ми изхвърчаха от главата  ooooh!
Надявам се всички бебчовци да са добре, мамите също  Heart Eyes

Ще гледам да съм по-редовна.
Иначе при нас май няма нещо ново, освен че все повече се усмихва Виктор (има трапчинки  Simple Smile), казва Агу (с ударение на а-то) и всякакви от рода на ау, ей  Laughing  И ми натежава повече, но не знам колко е в момента.
Разходки май не пропускаме, дори и като беше доста студено (онзи ден май) - също. Викам си - ако сега му се плаша на времето, на зима какво ще правим - и хайде навън.
И много забравям да го слагам на коремче, чак ме е яд на мен.

Ама от няколко дни много си яде ръцете и то без да  е гладен... Има ли и други бебчовци така? На два пъти сам се приспа със смучене на ръцете и палеца. Хич не искам така да свиква, ама сам не си държи биберона  Crossing Arms Трябва някой да му го държи, което при приспиване не си е работа, едновременно с люлеене.

Василиске, прочетох за това дълго сукане. Не е лесно, но може би бебката е по-чувствителна и има нужда повече да те усеща. Дано да отмине скоро.

Магнет, добре дошла  Hug

Деска, честити 4 месеца на Йо   bouquet

# 454
  • Варна
Аз да доложа. Ходих до хомеопатката за една гадна кашлица на Ния. Погледна ме и потвърди мастит. Освен описаните от mimsat и Ана2 мерки, ми даде Бриония 30. Дано помогне. Т е спаднала леко - 37.8, иначе подобрение няма, даже гърдата пак става доста чувствителна. Преди да изляза пробвах онази поза. Навън ми посветна - не знам дали има общо с това или просто от "разходката". Сега като стане малчо пак ще опитаме така все пак. Благодаря ви, че помагате, Ани2, mimsat  Hug A, а това със зърното трудно ще успея да го снимам, защото е съвсем моментно. Изглежда сякаш отвътре се подава някаква жълтеникава топка и започва да прозира в центъра. само да го пипна и изчезва. Както и да е,  едва ли е толкова важно. Аз си помислих да не би да има нещо и да го избутвам съвсем до повърхността.

# 455
Хайде и аз да се отчета за днес,от сутринта се каня. Simple Smile

Даги,страхотна новина!Радвам се много за вас! Hug

Да ни е жива и здрава каката,Деска! Laughing Heart Eyes

Бухтичке,дано бързо се подобрят нещата при теб. PraynigАз пих Лецитин без да се консултирам с д-р.Моят мамолог(и гинеколог),при който родих за подобна ситуация ми каза да правя и компреси с риванол.Редувах ги с зелевите.А червенината не изчезва толкова бързо. Hug
Орикс, Hug
Василиске,и на теб не ти е лесно. ConfusedДобре,че сестричката ти е там и ти помага,с каквото може.Пиши,когато можеш.  bouquet

Чин,много сладък човек си имаш! Heart Eyes

Магнет,важното е,че лошото е останало в миналото и сега имаш малък,сладък бебчо! HugДобре дошла!  bouquet

Пламито,защо не пишеш?Как сте?

Ани2, Hug.

Ани,а дали ще го дочакаш? WinkПоне мъжа ти пристига и ще си изкарате добре. Simple Smile

Бюти,може би не и се яде на Лорка.Мойто момче също не се храни мн.дълго,но си наддава добре.Ще чакаме да я премериш в неделя като се приберете.  bouquet

Ваче,добре си си ти и не пишеш... Sunglasses

Шунче,губиш се.Как е Макс?

И аз си мисля за Елдра от миналата седмица.Дано всичко е наред при нея. Praynig

Къде се губят много от мамите-Хиберлеа,мама Нанка,Зузи,Пеперуда,Нилата и много други?

Последна редакция: пт, 12 авг 2011, 23:55 от avgusta21

# 456
  • Sofia
Тук съм, само си чета, не мога да се добера да пиша.
Днес даже майка ми се отчая от бебешкия рев - не била виждала такова чудо и питаше как издържам... Скъса ни Макси нервите през деня, но сега вечерта беше по-добре, за разлика от снощи. Мъж ми вчера предлагаше да сме му дадяли АМ да пробваме дали ще замлъкне.  Confused
Днес след едно хранене размразих малко кърма да додам, но не я щя, значи все пак не стои гладен... Разбира се, ММ каза, че сигурно не била хубава  Laughing Обаче като го мерих, излезе, че за последните 9 дни е свалил 100 гр.  newsm78 Предполагам, че просто има някаква грешка в този кантар.
Тази вечер се пробвах с помпата да цедя и изкарах ок. 50 мл, можеше и повече, но с помпа ме боли.

Някой питаше за щерката - и тя е тук при мен. Понякога много ми помага, понякога ми пили и тя нервичките. Снощи покрай бебешкия рев само влизаше в стаята да намила как я будело бебето и й пречело да спи и т.н. Crazy Размина й се морето тази година, но майка ми ще я води на планина другата седмица.

Даги, браво за добрите резултати!

Чин, много готини снимки  отново!

Спирам да пиша, че текстът подскача, а компютърът ми нещо бави...

# 457
Ние бяхме на гости та малко късно ама да се включа.
Благодаря за пожеланията.
Чин, наистина са те. Хелън вчера ми показа друга снимка с която заблудих Марти и сестра ми. Марти само се зачуди с какви дрехи е малката.
Аз си лягам, че стана сутрин.

# 458
Кико, аз много искам да направя на бебето платена фотосесия. Ако можеш да ми препоръчаш фотограф за Шумен, ще ти бъда много благодарна!

Магнет, твоята история ме трогна. Радвам се че тази бременност е успешна и се радваш на малкото си слънце.

Шунче, много болно ми става като те чета! Дано Макс да се успокои и да е едно кротко бебче.

Бразилка, питката е разкошна. И на Ники му пада косичката. Нормално е. Аз видимо не виждам да е опадала, но на чаршафчето му все има косъмчета.

Вчера вечерта ни не мина без инциденти, въпреки че си изкарахме страхотно. Още като пристигна мъжа ми и му вдигнаха колата за няма и 10 мин. Докато разтовари багажа, излезе на терасата  и гледа, че колата я няма. Та вместо да се радва на децата, хукна да се разправя с власти. По късно ходихме на едно любимо наше заведение - навярно е любимо и на някои от вас - Талян между Равда и Несебър. Който не е ходил го препоръчвам -  правят страхотна прясна риба и миди. Но след като се прибрахме , установих , че съм си забравила фотоапарата. Мъжа ми отново беше принуден да ходи да спасява семейните ценности.

# 459
Здравейте...
Много набързо ще пиша, че и ние сме в истерия..

Шунче, дано поведението на Макс е временно, поне при Никола е на приливи и отливи, дано  Praynig

Хелън, Деси, наистина много си приличат Simple Smile

Авуста, а как е София?

Бразилка, благодаря за почерпката. Дано адаша скоро се научи да суче правилно.

А н и, големи премеждия  Confused

Аз купих на Нико кенгуру, мисля да го пробваме днес, въпреки че няма 3 месеца. На вас какво ви е мнението за слагане в кенгуру преди  3 месец?
Хубав и спокоен ден ви желая, толкова съм недоспала..  Rolling Eyes

# 460
  • София
Шунче, Чин и останалите мами с ревящи бебоци - мен ме успокояват, че трудните бебета после ставали сладки и лесни за гледане малки дечица  Simple Smile

# 461
  • Пазарджик
Аз да доложа. Ходих до хомеопатката за една гадна кашлица на Ния. Погледна ме и потвърди мастит. Освен описаните от mimsat и Ана2 мерки, ми даде Бриония 30. Дано помогне. Т е спаднала леко - 37.8, иначе подобрение няма, даже гърдата пак става доста чувствителна. Преди да изляза пробвах онази поза. Навън ми посветна - не знам дали има общо с това или просто от "разходката". Сега като стане малчо пак ще опитаме така все пак. Благодаря ви, че помагате, Ани2, mimsat  Hug A, а това със зърното трудно ще успея да го снимам, защото е съвсем моментно. Изглежда сякаш отвътре се подава някаква жълтеникава топка и започва да прозира в центъра. само да го пипна и изчезва. Както и да е,  едва ли е толкова важно. Аз си помислих да не би да има нещо и да го избутвам съвсем до повърхността.

Бyxта,

как си тази сутрин?

Понякога отнема малко повече време, за да се разкара застоялото мляко и съответно да се почувства подобрение. Важно е да гърдата постоянно да се изпразва възможно най-много - колкото по-често, толкова по-добре, за да може да се дренира добре мястото.

Това, което описваш за зърното, дали може да е нещо като блистер, покрит с по-дебел слой кожа? Ето линк към снимка на блистер.

# 462
  • Варна
Мейдънли, чул те Господ!!!! Трябва да има равновесие. Пък и моята спокойна до 6-тия месец дъщеря стана бяс, дано сега стане обратното с брат й Simple Smile

Чин, Калоян е в кенгуру от навършен 1 месец. Ходя така при педиатърката - нищо не е казала. Ходих на лекция с един ортопед - той ме даде за пример, че така трябвало да се носят, с отведени навън крачета, за да се избегне луксация. Стига да е хубаво кенгуруто, не мисля, че е проблем.

mimsat, не е това, цялото зърно побелява, както при натиск, без по края не повече от 1 мм. обръч. Аз съм добре, благодаря. Т.е.  по-добре Simple Smile Нямам Т, грипните болки отминаха. През нощта пак ме тресе, ставах вир-вода. Тази сутрин много успешно нацелих ъгъла с брадичката, съдя по по-силната болка и това, че после почти не напипвах буцата. Още е червено и боли, пак се образува буца между кърменията, но вярвам, че ще отшуми.
Наистина е чудесна идея това, което правите - към всяка отчетна да има консултанти от ЛЛЛ. Ние имаме късмет с Анна2, но други може би нямат, а бърза и адекватна помощ е безценна. Аз толкова съм чувала за мастит, как ставал за часове буквално и пак като ми се случи се шашнах вчера и добре, че бяхте вие. Благодаря ви, момичета   bouquet

# 463
  • Cyprus, Пловдив
Здравейте,мами!
Благодаря ви за честитките по случай втората ни месечинка и за отговорите на въпросите,които бях задала преди  Hug
Ние вчера бихме първите ни ваксини-2 броя,поисках да отложим поне с един месец,но педиатърката не одобри,в момента на бодването почти не плака,но после милия  Cry никога така не е плакал,идеше ми и на мен да плача с него,хубавото,е че нямаше Т,днес,мисля е по-спокоен  Praynig Педиатърката ме изненада,че имал къса юздичка,ако е така,няма ли да е като при Шунка,да ме разранява,или просто е в различна степен  Rolling Eyes във вторник ще ходим на хирург да го видят и ако се наложи да го клъцнат.Иначе сме 6150г  Grinning
Чин и аз знам,че не трябва преди 3-ия месец в кенгуру,но аз съм го слагала,когато съм в някой магазин да пазарувам,просто няма друг начин къде да го сложа,може би 5-6 пъти съм го слагала за по 20-30 мин
Бухта напълно те разбирам и аз си изпатих 2 пъти с мастит,дано отшумява и утре вече си ок  Hug

# 464
  • Sofia
Maidenly, дано! Макар че ми казваха пък на мен, че вторите деца били по-спокойни, а то...  Laughing

Да се включа и по темите, доколкото помня..
Макси плаче със сълзи от много малък - то при такива ревове сякаш няма начин да минат без сълзи. Изглежда много тъжен и отчаян така, сякаш сме някакви садисти.  Laughing

Ние няма да го кръщаваме. И дъщеря ми не е кръстена, както и аз. Ако решат, като пораснат, нека се кръщават, но трябва сами да си почувстват нуждата. Аз не съм.

Бухта, дано бързо ти размине, звучи кофти!

Магнет, добре дошла и от мен!

Общи условия

Активация на акаунт