"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 26 914
  • 768
  •   1
Отговори
# 555
ПаО, на мен педито ми каза, че няма нужда да слагам пишлето нагоре, а и леля ми също - тя е лекар  Peace. Но нека и другите майки на момченца да споделят Simple Smile

# 556
Шунче, погледнато сега, и аз не бих дохранвала, нали храниш на поискване, Макс яде толкова, колкото му е необходимо.

ПаО, не бих слагала пишлето нагоре, а гравитацията в този случай каква роля играе, а замисляла ли си се как ще се опикава? Природата си знае работата.
Успех утре, дано на Марти му понесат добре ваксините.

Въобще им нямам доверие, това е лошото. Знам, че напук ще прави. Няма да спази режима, който той сам си е изградил, ще го тъпче по всяко време я с чай, я с мляко...
Днес ми каза: е, ако има нещо, ще се разнасяме цял ден на ръце, пък вие ще му мислите после  Twisted Evil
Не знам, сърцето ми се е свило от сега... де мама да беше тука.
Проблема е и в мен. Когато сме там, тя го взима и почва да се крие от нас, в тези моменти имам чувството, че иска да ми го вземе.
Тъкмо си го гушна и тя пак : дай ми го детенцето ми!  Shocked
Започвам не просто да ревнувам, а да имам усещането, че иска да ми го отнеме.. може да не е така, но сигурно не съм първата, която се чувства така.  Thinking

Лека вечер от мен. Simple Smile

# 557
Чин, не си първата! И аз се чувствам по същия начин спрямо свекърва ми, без тя да е говорила такива неща като твоята. Просто някакво такова чувство понякога се е пораждало в мен. Това е понеже са малко по властни като характери навярно, а и не са ни майки...  Laughing

За пишлето -  на Ивко го слагах нагоре, защото така бях прочела че трябва. Сега чета че не трябва и на Никола не го слагам. Но Иван като порасна не искаше да му го слагам на горе, значи не им е много удобно така.

# 558
Чин,  до болка ми е познато как се чувстваш Hug
Аз понякога слагам пишлето нагоре, но после... ooooh!Георги е напикан почти до вратлето JoyИ аз искам да попитам мъжките мами - правите ли нещо специално за пишлето - забелване newsm78
При нас днес гаденето се завърна CryНе е от Вигантола явно...
Шунче, не бързай с дохранването...След като се храни на поискване нормално е да яде понякога през час, понякога през 5 и малко повече - поне при нас е така...
Лека вечер на всички Hug

Последна редакция: пн, 15 авг 2011, 23:45 от Insaid

# 559
  • София
Добър вечер  Hug
Ние днес яко скиторене, излезнахме в 10, правихме тигели в Борисовата с приятелки, оттам ни взе таткото и айде в The Mall, Крис много слушкаше, разхождахме се по магазините, голям кеф Laughing не че не си купих нещо де, но все пак беше приятно Laughing
Чин-че, просто твоята свекърва е бабище и за това така реагираш. Моята майка също вика, дай ми детенцето ми и т.н., обаче защото е моята майка и не ми пречи Grinning А защо наистина не го оставиш на брат ти, ако ще си по-спокойна...Аз съм оставяла Крис вече няколко пъти на майка ми и на баща му за по 1-2 часа, ама май на свекърва ми за момента не бих го оставила...
За пишката, изобщо май не съм се замисляла накъде да му я слагам newsm78
За сухите памперси и Крис ако примерно яде, след това го преобуя и заспи веднага, след това може да е сух, но аз вечер му сменям памперса в 10, и сутринта чак към 8-9, като се събудим и памперса тежи достаа (ама това след 3 яденета междувременно).
ами това е от мен, пускаме филмче, лека и спокойна Hug

# 560
Здравейте милички,

все не мога да ви настигна. Отварям да чета и така си остава - отворено и непрочетено  Embarassed

Много се надявам всички да сте добре. Аз съм доста заета с баткото напоследък, щото ходим на зъболекар. Голям цирк настава, щото хич не иска да седи, ама аз му забраних всичко сладко докато не си оправи зъбите и той кандиса  Twisted Evil
Освен това съм се захванала да слагам по буркани и да замразявам неща за Сиана и нещо все не ми стига времето.

Сиана е добре, расте, вече започва да посяга съвсем целенасочено към играчките, смее се с глас, обаче много яко си свива юмруците, чак се чудих дали е нормално. Ето малко да се посмеете:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=205271012860903&set=a … ype=1&theater

Магнет, добре дошла, много се радвам да те видя тук!  Wink С другите момичета да споделя, че ние споделяхме една стая в Т.Киркова цели 4 дни  Hug

Обещавам да наваксам скоро. Много целувки и прегръдки на всички!

# 561
  • Sofia
И аз нищо не й правя на пишката. Нито я насочвам нанякъде, самонасочваща се е.  Joy
Днес пробвах да го оставя да спи гол, но не ми се получи, първия път потрая 10 минути и ревна, втория си остана буден, риткаше си и се хилеше нещо.

Чин, с дъщеря ми бях абсолютно убедена, че искат да ми я вземат. Сега ми звучи доста параноично и откачено, но тогава бях сигурна в това. Виждах се като инкубатор, който след раждането не им е нужен и по-добре да се разкара.  Tired

Мама Ани, много сладка Сиана!

# 562
Добро утро.

Чин, напълно те разбирам и аз. Няма проблем някой да я вземе, ама не и да се затваря на саме с нея далеч от очите ми. А и те децата почват вече да различават и си търсят осъзнато мама  Peace

И аз нищо не й правя на пишката. Нито я насочвам нанякъде, самонасочваща се е.  Joy

hahaha

Аз си пия кафето и се каня днес да ходя до офиса за малко, дано успеем де. Имам една камара пране от вчера за оправяне и още една за гладене, но явно и днес не им е ден на тия дрехи  newsm78
Хайде лек ден на всички мами от мен.

# 563
  • софия
Добро утро,Чин повярвай ми и аз Дани не го давах дори на майка ми като орлица бях над него, но няма смисъл, сигурна съм че въпреки всички недостатъци свеки го обича много и от една вечер няма да му се наруши режима, нека го гледа както иска стига детето да е спокойно, ще видиш че с течение на времето ще започнеш да и го оставяш е като стане поне на 3 години, ще имате нужда със Слав на вашите си моменти, поне за малко. Въпреки че Дани съм го оставяла 2 пъти за по 1 нощ на мама.
Деска мерси за кафето Hug
Пишлето никога не съм го вдигала нагоре/как звучи Joy/
На Симона окото не се оправи от Тобрекса, Sad ще се опитам сама да и взема секрет за изследване тъй като доки е в отпуск, някой да има опит в това newsm78
Отивам при баткото да се позанимаваме докато бебка дремва по това време.
Хубав ден Heart Eyes

# 564
Добро утро   bouquet

Деска мерси за кафенцето, я кажи, ти запознаваш ли вече Доли с Йо? Защото моята Мишел минавайки покрай шезлонга на Емо, му удря два езика на босите крачета  hahaha

За пишлето, и аз не насочвам, макар, че се опитаха да ме "насочат" да го правя. Joy
Но последният път педито така ни го забели, че аз за първи път видях главичката. Каза ми да го правя всеки ден и да мажа с риванол, после отгоре самата кожа да мажа с олио. Тя го забели, а той и се хилеше милия  Heart Eyes

Със сигурност е дразнещо някой да опитва да изземва функциите ни на майка. Но все пак майката е само една, а бабите са бол. я Кажете вашите баби имат ли претенции как ще им викат внуците? Някои искат да им викат "маминка" и подобни щуротии. Според мен бабата си е баба...
Цветич, аз имам опит с очите. Нямате ли заместничка на педито? Ако нямате, отивай направо в лабораторията, там ще му вземат на детето. Не се притеснявай, важното е да не си мила очичките сутринта и да отидеш така със секрета. Стават за два-три дни.

# 565
Добро утро!

Ура! Днес свеки ще дойде да ги гледа за час-два , за да отскоча до фитнеса.

Роси, моите и двете са баби. Не съм ги питала, а и те не са искали друго.

Инсайд, пишлето го отварям само лекичко вечер за да измивам.

Шунка, имаш страхотно чувство за хумор.  Laughing В почти всеки твой пост намирам на какво да се изхиля.  Peace

# 566
Момичета привет, скоро не съм писала, носега почвам фермана,докато малката кротува...
 Първо на патерица ЧРД на ТЕДИ, да си жива и здрава  дълги години, и да се радваш на внуци и правнуци!
Теди, и аз като теб още съм с лохии... 45 дни вече, съвсем лекички са вече ама не е като да съм се изчустила.
Magnet добре дошла, радвам се , че реши да пишеш тук!

Ана2, Шунка, не мо говорете за кореми моля  ,да не се снимам и да се изтипосам тук. Embarassed Просто не знам кога ще се махме това нещо. А уж килограмите ми падат.

Кой питаше за косичката? Ива се роди с тъмно кестенява косичка, но сега е доста оредяла и отдолу изсветлява, на места ми се струва че има направо празни места без коса...
Бухта, купиха ли ти вана  Mr. Green Ако не, можеш да си изпросиш поне един спа уикенд, като кажеш че доктор ти е препоръчал масажи и киснене в Жакузи
Цвети, много хубаво , че ти се е увеличила кърмата, не забравяй че може да не е само от храната, много е важно спокойствието  Peace
Нилата и аз забелязах, че понякога по време на нощната пауза памперса ни е сух, май често се случва.

Шунка , вие какво решихте за юздичката? Няма ли да я клипвате сега? Питам защото и аз взех да се съмнявам за това при нас, но  тия дни ще се видим с една консултантка по кърмене и ако има подозрения ще ходим на лекар.Всъщност нали заради този проблем детето може да се изморява и да не се храни достатъчно , а не заради недостиг на кърма?

Ана2, за съжаление нямам подобрение в състоянието на зърната, но откакто почнах да давам само една гърда на хранене, детето е много по-спокойно, не се свива от коремче и спи през деня!!!
 Успях да се свържа с Else,  и ще се видим тия дни, та тя ме попита за езичето. Аз още преди време имах съмнения ,но много бързо ги отхвърлих, не знам защо. Може би защото снимките в нета показваха много изразени форми на къса юздичка, а това което виждам при Ива е по-различно. Съвсем леко раздвояване на езичето от пред , но само в определени моменти се вижда, когато езичето е вдигнато нагоре, и другото е , че никога не съм успявала да я накарам да изплези езиче извън долната устна. Може и да се въобразявам вече незнам Embarassed от старание да намерим причината за проблемите в засукването. Това ,което май не съм ти казвала, е че дори когато отвън Ива изглежда като правилно засукала с отворена устичка и т.н. аз пак усещам болка като че ме дъвче...След като се видим с консултанта пак ще пиша Peace

Хубав ден от мен!

# 567
  • София
Добро утро!
Я да пиша набързо, докато Лора си доспива в нашето легло Laughing  Малко ме е срам да си призная, но вече май всяка нощ я оставям при нас, защото така ми е по-лесно с кърменето (взимам я на яденето в 1-2 или там когато се падне и я връщам в кошчето на ранното сутрешно) Embarassed
Мисля, че нощните памперси са винаги мокри при нея Rolling Eyes

За даването на бабите - аз се боря със себе и давам и на майка ми, и на свекърва ми, знам, че после ще имам нужда да я оставям при тях.  Обаче за свой ужас осъзнах, че ми е неприятно чужди хора да я гушкат и пипат (приятели разни имам предвид, с много малки изключения).  Не че толкова съм я давала, но когато някой се надвеси или посегне да я пипа или да я взима направо всичко ми се обръща Shocked   Embarassed

зверче, все се каня да те питам, как го постигаш това с режима и да се къпете винаги в едно и също време? Rolling Eyes  При нас всеки ден часовете на хранене малко или много се разминават newsm78

августа
, пак от много време се каня да ти кажа колко много съм се смяла с историята с кърменето пред блока hahaha  И сега като се сетя ме напушва смях  Joy

# 568
Здравейте мами!
От няколко дни все не успявам да пиша. Чета ви, макар и понякога диагоално, но нямах време да се включа. Ние ще пътуваме другият понеделник за около месец и гледам да свърша всичко, което трябва сега и да ми е мирна главата.
Точно мислих да ви кажа, че и мен ме обзема онова чувство на невероятна обич към бебка, за което говореха преди Ваче и другите майки и гледам вие сте го обсъдили. Гледам си змея и така ми се иска да си го гушкам, че носенете на ръце, плаченето и другите екстри, които ме качваха на черешата преди, сега ми се струват толкова сладки и ги правя с такава любов.  Heart Eyes  
И да се оплача момичета. Тук в квартала съм близка с 8 майки на дечица различни по възраст и от 8 само една е кърмила продължително време (1 година). От другите рекордьорката е 20 дни.  Thinking И какво си мисля. Всяка казва, че нямала кърма. Ами не може чак пък толкова да ние дефектно обществото.  Замислих се, че това или е грешка поради липса на информация, което е жалко, или е лично желание на майката за удобство, което е още по-жалко. Пиша това, защото нито една от тях не може да разбере, защо не вися по цял ден с тях по градинките. Като им обяснявам, че храненето е на много често, а аз не мога да кърмя навън, те веднага ми дават за съвет да взема шишето.  ooooh! В тази връзка, толкова се радвам, че ви има и ми давате сили и мотивация да продължавам, колкото и да ми е неконфортно.  Hug
Имам и едно въпросче към Деската. Деска, ти като излизаш взимаш ли шише с кърма и как я съхраняваш по тези жеги? Каква трябва да е температурата на затоплената кърма и как я затопляш? Питам, защото искам да започна да изцеждам и аз след хранене, за да замразявам и да имам за всеки случай.
Чин, вчера бяхме на ортопед и той каза, че кенгуру с твърд гръб може от 2 месеца и половина. Така че действай! Аз току що изпрах нашето.
Момичета, имам още да дочитам и след като дочета пак ще пиша.

# 569
Привет:)
Набързо да ви почерпя по случай втората месечинка на Супер Крум Simple Smile

Честити месечинки на Раличка, Оги, Вихрен и Дилянка.
Симпли, много е лесно да посегнеш към шишето. Аз също срещнах немалко трудности в това и сега продължавам да кърмя благодарение на подкрепата на момичетата тук и безценните съвети на Ана2.   bouquet
Кърмя по всички паркове и градинки наоколо, в офиса като се наложи да отида, в колата, миналия ден в кьошето на един ресторант в мола. Не се чувствам много удобно, но детето ми е по-важно Peace
Прегръдки и целувки на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт