"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 26 906
  • 768
  •   1
Отговори
# 570
Добрутро мами!

Честита месечинка на всички бебоци в днешния така плодороден ден! Mr. Green   bouquet

Симпли, разбирам те и много се ядосвам на мами, които не са положили всички усилия да направят най-доброто за детето си, а има много такива. Има случаи, в които не става, но когато това е избор заради удобството на майката, направо се вбесавам. Не се отказвай! Да кърмиш навън е труден само първият път. После се пречупваш и се чувстваш много горда дори! Освен това децата вече правят все по-големи интервали и се наяждат все по-бързо. Не изпускайте хубавото време!  Hug

Аз Сиана съм я оставяла на майка ми 3 пъти запо час, но на свеки - не. Някакси нямам усещането, че ще се справи с нея поради ред причини. Поради същите причини, а и заради това, че живеем заедно и беше решила отначало, че като бабата вкъщи, тя трябва да гледа малката, ме дразни и като я гушка. Никой друг не ме дразни така, като й говори или я пипа, или гушка. Само от нея ревнувам!  Embarassed

# 571
Симпли,много хубаво си го казала.И при нас в градинките са все с шишетата.На една детето имало алергия към кърмата,друга нямала кърма и т.н.Само едно момиче кърми,но то е защото наистина има кърма(по 200мл.от гърда на ядене),въпреки 9 часовите паузи през ноща(детето и си лягало в 9 и ставало в 6,а е само на 3 месеца).Има и такива късметлийки.И при мен е трудно с кърменето и наистина ако не беше тази тема ,в която се записах случайно още преди 11 месеца и компетентноста и отзивчивоста на Ана2,нямаше и дотук да добутам.Познавам и много майки,които са имали желание ,но заради неинформираност са пропуснали реалната възможност поне малко да покърмят.
Честити месечинки на всички сладки бебоковци. Hug

# 572
  • Sofia
Честита месечинка на Крум! И на Раличка, Оги и останалите бебоци! Бяха адски много на 16ти, но не си спомням всички...  Blush

Орикс, може заради юздичката да не може да си изплези езичето. Аз откакто го видях, повече не успях да го накарам така да се изплези, може би още 1-2 пъти за милисекунди  Laughing
Не сме я клипнали още, защото докторът е в отпуска, другата седмица ще е тук, трябва пак да звънна за час... Гледам с такава надежда, че всичко ще се оправи, като се клипне!
Определено юздичката може да е проблем за недобро хранене, не липсата на кърма.

Ани,  Hug

Нашите баби не са имали претенции да им викат различно. Доколкото знам в шуменския край бабата по майчина линия е маминка, така мъж ми е наричал неговата, но ето, че при Ани не е така.

# 573
Мили сладки мами,

много ми липсвахте тези дни, но никакво време не ми оставаше за форума, даже да чета...
Днес обаче малкия ми огнен мъж навършва 2 месеца, което си е повод да влезна до почерпя Hug

Честито и на малките бебоци Супер Крум, Раличка, Вихрен и Дилянка - всичките с красиви български имена   bouquet

Вече се вижда края на писанията ни и това ме обнадеждава, че така нужната ми глътчица почивка наближава. Малкият както беше доста спокоен доскоро, така от съботата е ужасно кисел и мрънкаш. Може и да е заради кака му която както ненадейно вдигна температура в петъка, така и я свали в неделя все едно нищо не е било...
Обещавам да изчета поне 5-6 странички назад, но засега само последните 2 минах...
та ще се включа за пишлето - питах в болницата и ми казаха, че не е нужно да се вдига нагоре и не го вдигам... А за фонтанчетата  Wink използвам съвета на една бг-мама: на секундата хвърлям отгоре пеленка или мокра кърпичка и така не опишкваме всичко наоколо  Simple Smile
И аз кърмя почти навсякъде...иначе всички разбират, че сме гладни, а на режим не мога да разчитам, че още си нямаме...само пред познати избягвам, ако се наложи слагам пеленка или шал...

# 574
Здравейте, момичета!
Моята Дара има нужда от все повече внимание и спи все по-малко, резултатът е недоспала мама о несвършена работа, но Дара преди всичко.

ПАО, леко да мине ваксината, а по- хубаво- са ви я отложат!

ШУНЧЕ, ама и на теб хич не ти е леко, мисля, че освен чувство за хумор, имаш завидната способност да се иронизираш ситуациите Hug

ЧИН, напук на нея, остави Нико при вуйчо му!

БЮТИ, и Дара почти всяка нощ спи при нас, и без друго съм убедена, че в тази форма, не съм никак привлекателна за ММ, забравила съм какво значи да си желана... пък и аз като ШУНКА, почти непрекъснато се разхождам гола из къщи с това кърмене и цедена, да си кажем право- картинката е в състояние да откаже всеки мъж Confused

МУШМОРОНКО, честита месечинка на СУПЕРКРУМ Hug

ЧЕСТИТО и на РАЛИ, ОГИ, ДИЛЯНКА и ВИХРЕН!

СИМПЛИ, и аз не мога да се пречупя да кърма навън newsm78

П.С абе писането нещо не се получава........дано вие го четете

# 575
Роси, тя Доли от много отдавна възприе Йоана като чат от нас Търси си я и пази количката. Да сега веднъж я близна по крачто, някак си има респект от нея, което ме радва. Честно дори не се притеснявам да оставя Йо сама на нашето легло, Доли в стаята, а аз в кухнята  Peace

Симпли, винаги вземам прясно изцедна кърма и в термобокса. Рядко обаче яде на вън, просто се разсейва и отказва ядене. Листата на дърветата са много хубави  Laughing Иначе като топля такава от хладилника я правя с телесна температура. Капни си от гърдата на вътрешната страна на китката и ще разбереш. Аз пък съм от другата страна - храня с шише и честно се дразня като срещтна укорителен поглед в парка, защото реално никой не знае какво има в шишето - АМ или кърма. Вярно, много момичета заради липса на инфо, желание и т.н. се отказват, но всеки сам решава. Ако на една жена не й доставя удоволствие да кърми, по-добре да не го прави. Все пак за детето е по-добре да има спокойна майка смятам аз. Йоана дори и да сучеше на вън сигурно пак щях да бъда с шише, защото съм с огромен бюст и нямам въобще идея как бих могла да кърмя без да се изложа цялата на показ (августа  Hug).

Бюти, и ние често сме трима в леглото. И на мен ми е по-лесно така, а Марти пък държи да спим тримата. Каза, че му е много хубаво така.

Честити месечинки на всички бебоци. Вярно, че на 16-ти беше бейби бум.

# 576
  • София
Магнет,аз съм с цикъл вече.Сега чакам пак да дойде.Ти кърмиш ли?

Ами цедя се и вече намалява/нормално за това положение/ и дохранвам с Аптамил или направо цяло ядене с аптамил...пия лактогонен чай,но няма особен ефект,както и да е.
Аз пишката не я мърдам нагоре,остава си надолу и вечер почиствам колкото мога,а  миналата
седмица педито я забели малко,рев голям беше и малко кръв имаше...после слагах риванол....и тя ми каза всяка вечер да подръпвам сантиметър,но някак не ми се получава, засега....
Оф,а днес пак ни отложи ваксините, продължавам с капките за нос,ако не мине ще взима секрет и чааааааак когато вече няма хъркане ще започнеме с ваксините ooooh!,а понеже милия ми повръща малко след всяко хранене,сега и пред нея го направи ни прати на преглед-ехограф и има малчо малко рефлукс и сменям Ам със специално такова и сега му дадох от новото и за първи път от много време душицата не повърна след ядене...човека прегледа и бъбреци и черен дроб, ок е Simple Smile
...ние също се храниме с шише и не съм забелязала някоя да ме гледа укорително,а и да ме гледа голям праз!

# 577
магнет - как сантиметър!!? Не я слушай тая твоя педиатърка...прочети в нета, консултирай се...
виж и това http://www.pedsurg.net/za_pacienta_fimoza.htm

# 578
  • Добрич
Привет и от мен!  Laughing
Честити 2 месеца на Крум, Оги, Раличка, Дилянка и нашето гардже Вихрен! Да са ни живи и здрави децата!  Hug
Бюти, и аз спя с Вихрен, а мъжа ми и Борис се изнесоха в другата стая, защото малкото ни гладниче се буди по 4-5 пъти да хапва и през нощта, и е невъзможно човек да спи спокойно. Е, не ми е добре така разделени, ама докато не си направи Вихрен някакъв по-човешки режим ще е така.
За пишлето - не го пипам още. Педиатърката нищо не ми е казала, а аз не помня кога точно започнах да го забелвам на Борис, така че си трая за сега. Иначе - и на Боби и сега на Вихчето гледам винаги да сочи надолу като слагам пампата.  Peace
За кърменето и АМ - казвала съм ви, че предишния път успях да кърмя едва 22 дни и то с добавката, затова сега бях и съм, много амбицирана да успя. Чувствам се виновна спрямо Борис, че само заради мен и моята емоционалност не успях да му дам майчино мляко, та сега драпам с нокти и зъби да не се проваля отново.  Simple Smile Е, и на АМ растат децата и не е болка за умиране, но мен все още ме гложди съвестта. Разбирам ги момичетата, които наистина поради някаква причина им спира кърмата, но не мога да разбера тези, които имат и нарочно не кърмят заради удобство и т.н.
За бабите - нашите и двете си им вика Борис: "бабо". И аз бях голяма орлица предишния път и сега да ви кажа си се чудя на акъла защо не съм го оставяла на мама /а тя искаше/ и не сме излизали само с мъжа ми. Сега не мога, че Вихчо яде на всеки час, час и половина, но като поразреди /ако, де/ храненията бих се възползвала и бих си дала малко почивка.  Wink
Цикъл - и на мен ми дойде вече цикъла, ако ще е както преди тази седмица в края чакам второ включване, е ако са се нормализирали хормоните, де.  Laughing И аз си викам сега ще мина номер след като кърмя малко ще се забави, ама не би, дойде си ми мин. месец.   Laughing
Магнет, добре дошла!   bouquet
Утре сме на мерки и теглилки и ако всичко е ОК ще ни бият и 5валентната ваксина и полиото.
Хубав ден на всички!   bouquet

# 579
  • София
Zdrawejte  Hug
Честити месечинки на Крум, Оги, Дилянка, Вихрен Hug Hug
Малка Ралка сякаш като гъбка расте. Сигурна съм, че и другите момчета и момичета са така.
Ние се връщаме другата седмица и ще мога да чета и пиша повече.
Добре сме, почиваме си. Ралка нещо напоследък е все със запушен нос. Не вадя кой знае какъв секрет, но носа й е по-запушен отколкто в София  Rolling Eyes Сетих се, че нося спей Аркол и почнах да й пръскам днес. Да видим дали ще се отпуши носа. Такова чудо Сашата не е имала  Rolling Eyes

Нямам време да ви прочета, съвсем отгоре я карам. Гледам имаме нови попълнения  Wink
Магнетче, добре дошла  Hug Hug Hug

# 580
Пао и на мен свеки ми каза да слагам пишлето нагоре. Един път реших да я послушах и вечерта  като станах да го кърмя беше опикан буквално до шия  и след това вече не го слагам така.

# 581
Добър ден,момичета.
Честити месечинки на всички малки близнаци днес,да са живи и здрави  Hug
Да се включа и аз по днешните теми:
За забелването - нищо не пипам още,а и педи не е казала..Моля само като питате вашите да споделите тук какво са казали,че нашата доки днес я нямаше,само сестрата беше,а и аз забравих да питам де  Embarassed
Къдрокоса-милата  Hug Дано Вихрен си създаде друг режим.И браво мамче,усилията са много големи,но ти се справяш,аз бих изчаткала със сигурност.  bouquet
Симпли,няма да им се връзваш.Неискани съвети бол.Ти си знаеш кое е най-добро според твоето усещане и очевидно си направила избора си.Стана ясно от всички,които писаха досега,че за всеки е важно различно нещо.Аз бих постъпила като теб,въпреки умора,неспокойствие и търчене до вкъщи.А дружинките от майка понякога са по дразнещи и от свекъвите  Mr. Green Mr. Green Аз за щастие попаднах на хубави мами  Simple Smile  Hug
За оставянето на бибите(в нашия случай това е само свеки,мама не е в Бг)-оставяли сме два пъти за по 2 часа.Е главата ми е там с тях постоянно,малко се обезмсиля оставянето с цел почивка или разнообразие,защото ми е супер напрегнато,но се сдържам все пак и пак бих оставила,даже по-скоро за техния кеф,а аз ще свикна предполагам с времето,а и наситина си имам нужда от време с таткото само.Иначе доста пъти съм го оставяла на баща му и ми е супер спокойно,знам че той е наясно с режима,с плача-,кой за какво е:)
За кърменето казвала съм и преди-навсякъде.Някой каза,че само първият път е страшно,ще добавя и втория  Mr. Green Истината обаче е че,аз съм с малък бюст и нищо не се вижда когато малчо яде,дори и да не покривам.Но все пак пред познати(мъже по скоро) се покривам,обръщам се с гръб и разни такива схеми.

А днес минаха тегликите-Мартин е + 950гр отново и + 4см(един по малко от предния месец).Много съм доволна,че повторихме наддаването от мин месец.Ваксините ни ги биха...аз май повечко поплаках от Марто,но се уплаших,че не може да си вземе въздух от рев..а даже не гледах,баща му го държа,аз само слушах как плаче.После бързо се успокои,гушнахме се и той заспа.За сега си е ок,хили ми се,спи си,но не е успан,хапва и пу пу дано всичко е наред до довечера,мерих темп и беше ок 4 часа по-късно.

Чао за сега,хубав ден

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 15:01 от PaO

# 582
Моите спят блажено и двамата Laughing

Честита месечинка на Крум, Оги, Дилянка, Вихрен, Ралица  Hug

Пишлето го забелвам след всяко къпане, колкото да почистя смегмата, не го вдигам още нагоре, но от баткото знам, че залепва за скротума и малко му е неприятно и може би това  е причината поради, която казват да се повдига.

Кенгуруто ми е Чиполино Лате, слагах го няколко пъти, но като почне да си държи главата стабилно, според мен ще е много по- удобно, вместо да се притеснявам да не се килне на някъде.

Добре дошла Magnet   bouquet

Аз нямам притеснения да оставям децата на бабите им, и на тях ако не мога да ги поверя, трябва никъде да не ходя. Пък и те си обичат внучетата и искат да си ги гушкат на воля. Чин не се впрягай толкова, нищо няма да му стане на Нико. Обикновено на родителите ни е по лесно да гледат децата в техния си дом, просто са си в свои води  Peace

# 583
  • Sofia
Здравейте мамчета,
Деска мерси за кафенцето.

Пао, за пишлето четох статия че вече се смята да се оставя да си виси а преди се е смятало обратното. И мен се опитаха да ми казват да го вдигам но бързо мина.
А за забелването аз само почиствам сутрин, не забелвам за сега.

Макензен, много го хвалят Мустаков мамите по форумите, но ти сигурно си видяла.

Инсайд, за гаденето беше питала. И при нас има гадене но много отдавна, още на първия ден питах в родилното. Казаха че е заради рефлукса, Жорето връща ли много?

За сухите памперси, ами ние нямаме такива. Сутрин в 7 часа като го сменям е даже яко пълен. Аз от няколко седмици не го сменям през ноща защото той и спря да ака и пишка малко и спи доста добре, та спрях да го будя за смяна, само за хранене.

Честити месечинки на всчки сладури.

нещо не мога да се фокусирам че Дани не иска да спи , вчера и днес почти не е спал дори и на вън, добре че през ноща си спи. А колко работа ме чака не е истина.

Хубав и слънчев ден от мен.

# 584
Здравейте...

Чин, с дъщеря ми бях абсолютно убедена, че искат да ми я вземат. Сега ми звучи доста параноично и откачено, но тогава бях сигурна в това. Виждах се като инкубатор, който след раждането не им е нужен и по-добре да се разкара.  Tired

-точно си го казала   bouquet Така се чувствам.

Симпли, Силвия, въобще не съм съгласна с вас.. в повечето случай.
Аз имах огромно желание да кърмя, и това, че при мен нещата не се получиха доста дълго време ме тормозеше, та дори депресираше.
Е, не смятам, че съм по-малко грижовна майка от вас.. или пък че не съм се опитала да направя най-доброто за детето си.  Naughty
Факт е, че накрая нямах кърма и както каза Магнет, когато изцеждаш, това е очаквания развой на събитията.
Въпреки това, ако имах щях да изцеждам и да давам, нищо че ако на вас ви отнема време да кърмите на поискване, то на мен ми отнемаше време и за цедене, т.е ако не хранех- изцеждах!
Та нека не си говорим колко ни е сбъркано обществото, приемете, че когато някоя майка каже, че няма кърма, то наистина е нямала.
Много е лесно да се говори ей така, само майка, която е имала желание, а не е успяла може да разбере наистина.
Може би сгреших, че не го оставих няколко пъти гладен- сигурно щеше да засуче след това, но когато нещо не е приятно за детето, а следователно от това и за майката, то по-добре да не тормозя нито детето, нито себе си.
Истината е, че се уплаших. Бях от първите родили, имах много книги, много прочетени статии, но на практика никак ме нямаше. Като добавим и дуднеща свекърва, караща ме да давам шише и консултант по кърмене, който се оказа, че не е изкарал курса (Тамара)- резултата е 2месеца кърма и след това АМ.
Не ми се дават по 25лв на седмица за мляко, нито ми се става посред нощ да джуркам мляко, нито пък ме кефи да тикна шишето... нямам избор обаче. Peace

Честити месечинки на Оги,Крум, Раличка, Делянка и Вихрен.. ..   bouquet
(Много бе )

Хеберлеа, липсваше ни ..

Ваче, хайде, чакаме ви за среща.
Пробвай да впръскваш редовно физ. разтвор, на Никола също му се запушва носа много..

Цвети, успех, дано на Симона нищо и няма. Нямаше ли ефект от кърмата?

Хубав ден.

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 15:41 от chin

Общи условия

Активация на акаунт