"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 26 903
  • 768
  •   1
Отговори
# 585
Оф това с оставянето е голям проблем.
Майка ми, след първоначалното спречкване относно обличанто, някак се примири аз да водя парада. Вярно, като бяхме във Варна имаше неадекватно включване понякога и то с опитите да я успокоява и окопира, но пък сега като се размисля, това се дължи на факта, че сме далечко и я виждат в месеца един път. Е то сега така мисля, другия път като сме им на гости сигурно пак ще мрънкам.
Днес ходихме с нея в офиса. От вратата ми приватизираха количката. Аз пък имах време да се видя с колегите, а на Йо като й писна от внимание си ми я върнаха.  Mr. Green
А пък за свеки ме е яд, че като я вземе само седи и я люшка. Сякаш има копче "бебе в ръцете, люшкане включено". Нямам нищо напротив да се държи детето на ръце, но то разбира от говорене освен от люшкане.
Чин, описала си го мнго точно, аз не можах   bouquet

# 586
  • София

...Аз имах огромно желание да кърмя, и това, че при мен нещата не се получиха доста дълго време ме тормозеше, та дори депресираше...

Чин и аз се чувствах така,идеше ми да ревна,чувствах се меко казано ужасно и объркано и въобще...пак добре че все още имам някаква кърма  ooooh! а най-тежко за майката е именно:цедене + хранене  с АМ  Tired пише го в книгите...

# 587
Deska , това за копчето ме разби Simple Smile  А иначе и аз съм оставяла малката за по половин час на майка , но не ми е комфортно. А майка като я гледа все иска да я носи на ръце. Понеже няколко пъти и казах ,че не искам да я мачкоти непрекъснато , сега като идва само ме гледа умолително " Може ли да я взема" и аз капитулирам, защото много и се радва... Но поне не я люшка а и говори и малката много се кефи. Иначе уж сме се разбрали, че ако детето си стои само без да плаче да не го взима  на ръце.

Момичета , нека никой не се засяга на тема кърмене. Наистина е странно примерно 90 % от познатите ти майки да заяват, че са нямали кърма. То е ясно, че се случва понякога но толкова често.... Според мен ако няма физиологична причина за липсата на кърма, най-честия виновник е стреса. А понякога дори да не се е случило нищо фрапиращо, като катастрофа или заболяване, появата  на бебето е голяма промяна и причинява немалко стрес... не мислите ли?
 Освен това смятам, че много от майките не са осведомени добре по въпроса, и не получават нужната подкрепа. Аз например раждах в болница, където уж подкрепят кърменето, бебето беше непрекъснато при мен, и какво? Като ни изписаха бебка беше изцяло на шише - толкова им беше кадърна помощта при кърмене. Единствено ни повтаряха " слагайте бебето на гърда" ама как да го хванеш, как да го накараш да засуче , никой не показа. Ами колкото и да бях чела преди това, с реално бебе на ръце нещата са съвсем различни.
Аз бях с настройката , че искам да кърмя, но ако не се получат нещата , няма да изтерясвам на тема кърмене на всяка цена. Обаче след като видях , че мога да произвеждам достатъчно  мляко , за да отговоря на нуждите на детето  bombs , сега съм се амбицирала, че ще предолеем проблемите.Най-вече защото ме кефи физиономийката на детето , след като се е нахранило, такава блаженна муцка прави  Heart Eyes
 Иначе наистина кърменето поставя и ограничения - и ние не можем да излезем за повече от час-два, че става страшно... Та аз разбирам е двата вида майки, защото ако не беше форума и помощта на АНА2 и  ЛЛЛ щях и аз да джуркам шишета и щях да съм убедена , че съм нямала мляко.
 Hug на всички!

# 588
Магнет, първо добре дошла.
А храненето с шише наистина далеч не е най-лесното. Не знам защо тези мами, които кърмят си мислят, че е по-лесно с шишето. Там единственото е че знаеш колко ти яде детето. Да ама аз понякога имам чувството, че цял ден цедя, мия шишета, помпи, стерилизирам, храня и пак отначало. Кое да сложа в хладилника, кога ще излизаме, че да се изцедя, абе луда работа е. И аз може би не направих всичко по силите си Йоана да засуче, но така ни е било писано.
Преди да родя винаги си мислех, че ще кърмя. Не кърмих нито един ден. Йоана сукна точно един път от мен, втори път не успях да я накарам. Ани2 се опита да ми помогне, но аз не успях да се справя, но пък съм сигурна, че правя най-доброто за детето си.
Според мен първата грешка е че нямаме в болниците подготвени акушерки. В болницата където раждах всички акушерки даваха съвети, бяха много любезни, но съетите на всички бяха различни. Чак на скоро четейки една статия на Хедра разбрах къде са ми били грешките в началото и защо така и не успяхме с Йоана. Но пък не може да ме сложат на един ученически стол в празна стая, една акушерка да ми стиска гърдата и да се опитва да я навре в устата на детето ми, което беше повито с хиляда пелени. Много мога да пиша по тази тема, но не искам да си развалям спомените за прекрастното ми раждане, като се сещам и за няколкото неприятни момента.

Орикс,  Hug

# 589
Чинче, не се впрягай за кърменето!
Ние всички знаем ти колко искаше да кърмиш и ти беше тежко. А аз лично съм виждала Магнет как подскачаше от щастие когато й дойде кърмата и колко се тормозеше когато Жорко не засукваше.  Hug А Деската е направо героиня   bouquet

Наистина има проблем с даването на информация и помощта в болниците, видях го това. 5 различни човека да питаш за едно нещо - 5 различни отговора можеш да получиш. Лошото е, че има много майки, които дори не търсят помощ - е това, според мен е другата част на проблема. Но пък всички мами, които пишат тук, или поне четат, търсят помощ и подкрепа, който факт говори, че правят всичко възможно да дадат най-доброто на децата си!   bouquet

А това твойто бабище наистина ти обърка много нещата. И аз имам чувството, че нарочно, за да можеш да й го оставяш! Просто следващия път тотален игнор и ще знаеш ти самата какво да направиш за детето си - вече имаш опит   bouquet

Мойто дете, след като вчера рева и яде през час, днес само спи! Аз, като се замислих, отдавам това на скок в растежа!  Thinking Дано не е рано, но да я похваля, че май й се оправи стомахчето и вече ака поне по 1 път на ден.  Party

Мамаи, аз пропуснах, вие уговаряте ли вече среща?  newsm78

# 590
Здравейте, мамчета
Чин  Hug, теб те имам за герой - наистина беше от първите родили и от форума освен Ана2 нямаше кой да ти помогне. Плюс това, че твоята свекърва попречи, доколкото помня, в началото на кърменето, все едно искаше Нико да е на АМ  Naughty. А относно майките, които хранят с шишета - на мнение съм, че им е много, ама много по-тежко - особено посред нощ - ми то бебето плаче, тракат шишета, топла вода, ама да не е гореща, но и студена да не е....  ooooh! Хамалогия си е, но това е начина на много майки, които по една или друга причина не могат да кърмят, или не искат. Право на всяка майка е да гледа детето си както иска. Но от друга страна има и такива, които не искат да кърмят - било заради бюста или по други причини - тогава използват оправданието, че нямат кърма. И аз раждах в болница, подкрепяща изключителното кърмене. Да, ама като родих - нормално раждане, добре, че детето ми бързо се ориентира и засука, но постоя първия ден гладен. Никоя детска сестра не се трогна, нито пък лекар - никой не дойде да ми покаже как се държи бебето, а аз щях да се разрева от притеснение, че ще го изпусна и с момичето по стая си помагахме да ги държим, да засучат... Питаш нещо и ти се тросват - слагай го на гърда, само това знаеха. И аз като Чин бях изчела света за кърменето, на теория нямах грешка, но когато се сблъсках с реалността - идеше ми да ходя да моля за АМ, толкова се притеснявах. В крайна сметка с целодневно висене на гърда детето си хапна явно, но искам да подчертая, че никой не ми помогна от отделението, а ние питахме постоянно. Всичките отговаряха различно, ще ви дам пример за най-просто нещо - идва едната детска сестра, да сменя памперса на бебето, ако ние не можем. Сменя го и съветва да мия дупето всеки път с чиста водичка. Добре, но мен ме е страх да държа бебето на чешмата и отивам да помоля другата на смяна да ми помогне с миенето - а тя ми се скара - били сме в 21 век, имало мокри кърпички, да не се правя на луда, ми да го чистя   Shocked.
В крайна сметка стана така, както аз намерих за добре, защото никоя не дойде с адекватна информация  Peace Така че лично аз подкрепям с две ръце и се възхищавам на майките, които по една или друга причина не могат да кърмят  Hug, все пак на децата по нищо не им личи, че не са на кърма  Peace, те са като всички останали.
Аз също не съм кърмена като малка.....

# 591
Относно кърменето - ами колкото и да е странно съм съгласна с всички мнения до момента... кърменето макар да е едно от най-естествените неща за жените, всъщност си има своите правила, който в нашето съвременно общество ни се налага да си припомняме... Ако преди време не бях попаднала на правилната информация относно кърменето, то със сигурност щях и аз да съм сред некърмещите майки, защото никой в болницата (преди 4 години) не помагаше на майките с какъвто и да било реален съвет, дори собствената ми майка не можеше да ми помогне кой знае колко макар да съм кърмена. Слава богу сега има консултанти по кърмене благодарение на които много от нас успяват да преодолеят проблемите и да кърмят. Поклон момичета! Знам, че крадете от времето си за нас!  Hug

Много ми се иска да спомена и една от акушерките в Тина Киркова която винаги с готовност отговаряше и помагаше на мамите, включително как да поставят детенце на гърда - Вихра! Дано все повече са тези като нея  Hug
За мен лично най-тежко би било да се цедя и да храня с шише. Иначе предимството на шишето е че може друг да те замести и много по бързо можеш да се върнеш на работа например или да заминеш за ден два...
Най-важно за детенце е да го гушкаш и да общуваш с него...

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 17:55 от heberlea

# 592
Може да ме помислите за луда, но ще си кажа!  Joy    Никола от известно време,  когато си издава разни звуци често казва "мам".  Laughing   Тук се майтапим че ми казва мама! Но толкова ми става приятно като започне да мамка. Обикновено го казва като е нервен, когато чака да го нахраня. И много добре му се връзва.
Преди малко си стоя на компа, а той до мен си приказва нещо и чувам: мя...ма, чак се стреснах!  Mr. Green Досега само мам употребяваше.  Rolling Eyes

А тук верно че по нашия край на бабата се казва маминка, но на мен не ми харесва така.

# 593
Здравейте,мами Simple Smile

Нашето кръщене мина!Беше много хубаво!Никола се държа страхотно.Е,в началото плака малко,защото го бяхме оставили гладен,за да не повърне върху дядо поп,но след малко чай се успокои и до края беше много кротък.Мислех си,че като го потопят в купела ще стане страшно и ще плаче много,но той ни изненада много приятно и не издаде и звук.Сле това спа през цялото време в ресторанта,за наше щастие.Е,през нощта ни го върна,де... Simple Smile Но всичко беше супер.

# 594
Здравейте отново!
Чин, мила изобщо не си ме разбрала правилно! Не съм искала да кажа коя майка е добра и коя не. Писах, че някои не кърмят поради липса на информация. Какъвто беше случая с теб доколкото си спомням. Просто ми се струва не нормално от 8 една да има само кърма. Явно те по собствен избор не искат да кърмят. А под предлагат ми шише, имах предвид следното- "ходи до аптеката, купи си АМ и давай!Какво се втелясваш толкова?" Това е цитат. Против това негодувам. Ами няма как да имат кърма. Но реално и това е от липса на инфо. И не си ли съгласна, че е жалко че има искащи мами, които не кърмят поради липса на инфо? Както и Деската е писала, в болниците масово никой не обяснява като хората, да не говоря че и някои педита бързат да набутат шишето в устата. Пресен пример на едно момиче, което храни с АМ. От Тина Киркова са и казали да си кърми, ама за всеки случай да дава АМ, защото не се знаело бебето колко изяжда. И сега тя почти няма кърма вече и се чуди какво да прави. 20 дена след раждането на бебчо. Ето това е жалко. А момичето не е виновно за нищо и в никакъв случай не бих я нарекла лоша майка.

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 18:13 от simply_blue

# 595
Чинче ,ето и Симпли ти е обяснила.Въобще не съм искала да звуча моралистично,още повече ,че моето дете никога не е било изключително кърмено.От самото начало съм с малко кърма,цедя се на всяко хранене и отделно додавам АМ.Това както и другите момичета са казали е най-сложната схема,но аз се радвам и на това.Все пак Матейка си взима нещо и от мен.Но този прогрес(защото за мен си е такъв)наистина дължа не на акушерките,а на форума и опита на всяка вдна от вас, която е споделила проблемите с кърменето.Така ,че наистина информираността е много важно нещо за майки като мен с наистина недостатъчно кърма. Peace

# 596
Чин не се впрягай.Аз пиша рядко,но често чета съветите ви много ми помагат.Аз също имах голямо желание да кърмя,но нещата не се получиха от голям стрес майка ми получи тежък инфаркт и още в самото начало ми спря кърмата.Правих какво ли не,но не успях.Беше ме срам,защото имах огромен бюст но без кърма.Много се депресирах.Не разбирам тези,които се късат от хвалене,че кърмят и те нямат гаранция,че няма да им спре кърмата.И гледат тези,които дават АМ като някакви инвалиди.И в крайна сметка имаш пари и си храниш детето и то пълноценно а не хвърляш боб дали пи достатъчно мляко или не.Твърдо против съм да се гледат майките,които не кърмят като някакви инвалиди. Naughty А относно Симпли тя наистина е обяснила какво е имала предвид  bouquet

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 19:27 от zara82

# 597
Здравейте и от нас!
По темата за кърменето -аз съм изключително за кърменето и че когато можеш и имаш кърма е добре да опиташ.Абсолютно съм съгласна с това ,че много неща като неиформираност,стрес имат влияние върху възможността да кърмиш,но съм против това млади майки още от изписването ,без да са опитали дори да кърмят да се отказват и да дават АМ.Всъщност никоя от нас не знае ,дори да има кърма до кога това ще е така.Наистина Анна 2 е безценна за нас и помогна на всички ни да правим това -да кърмим или да изцеждаме и даваме от шише .В крайна сметка на кърма или АМ -на никоя от нас не й е лесно и не й стига съня .
Поименно не мога да изредя всички ,че нищо не запомних Grinning
Но основното е да честитя месечинките на бебоците и РД на Теди.
Чин - е не си единствена и аз имам усещането ,че иска свеки да си ми я вземе ,а това не е така ,но някакво много странно усещане веднага се включва  като я гушне.
Да се отчетем от днешната консултация -качили сме 1 100кг. и сме с 5 см. по -високи .Биха ни ваксините и се държахме мъжки -поплакахме и заспахме .Дадох панадол и сега чакам да видя как ще е .
Хелънче и Пао ,вие си знаете -едно голямо  Hug гуш от нас с Дара.
Липсва ми Гачони -тя спря тотално да пише ,дано реши да сподели как е тя и Теди и бебо.

# 598
Привет маминки Hug
dagi, Георги не връща по много...дори не след всяко хранене...е понякога дори и да съм го оригнала връща, но...
Момичета, искам да споделя колко напрегнат беше днешния ден за мен...
Сутрин като всяка друга, прекрасно време и ние с Жорко на разходка...Сядаме на кафе, чакаме една приятелка и...Жоро се наака...мама забравила памперсите Mr. GreenДо тук нищо лошо...тати донесе и детенце доволно и сухо си лежи в количката...Докато сменях памперса реших да му сложа чорапки /сакън да не замръзне/...След малко бебо се размрънка и аз реших, че е огладнял...веднага си тръгнахме, но още на втората крачка ревна неукротимо...Прибрахме се до вкъщи на ръце, бутайки празната количка и наддавайки неистови писъци...Нахраних го, между ревовете и 2 часа го държах на ръце и го люлеех...Детето не спря да плаче...Свеки го поиска няколко пъти, но аз категорично й отказах - исках си го до мен...По едно време тя го пипна по крачето и детето така изпищя-веднага махнах чорапа - ужас...кутрето на едното краче огнено червено...дали е от ужилено или просто мама е запретнала кутрето върху другото пръстче, не се разбра, но детенце веднага се успокои...Отдъхнах си и реших да сменя памперса...А там нова изненада - кръв и слуз в големи количества в акото...Веднага бегом при личната, от там при специалист...от утре отново ни започват с изследвания, а аз се побърквам...
Дано не съм ви оттегчила, но имах нужда да споделя...
Чин, сигурна съм,че ти е било тежко, когато е секнала кърмата Hug То и при нас май нещата на там отиват SadЗа 12 дни Жоро е наддал 200 гр, което според мен е мн малко...
Наоплаквах се...
Хубава вечер Hug

# 599
Не ми се спори, всяка от вас си има доводите, според мен никой не трябва да бъде съден за каквото и да е било.. не само за кърменето, а по принцип.  
Иначе и аз не разбирам жени, чийто деца сучат, те имат кърма и въпреки това ги отбиват.. за това сте прави.  Peace
Когато мен ме вълнуваше кърмене, в темата още се говореше за контракции, т.е преливигировани сте, защото това, през което аз преминавам, вие го минавате по-късно и тези, които са родили по-рано могат да ви помогнат със съвети. Общо взето нямаше кой да ме успокои и да ми каже, че е нормално детето ми да плаче на гърда, да се дърпа, да истерясва. Бях сама във всичко това и сгреших, че не повиках консултант у дома..
Тотално ми спря кърмата след като катастрофирахме.
За неинформираността. Бях доста информирана, но е едно да четеш, друго е да ти дадат едно бебе, без инструкции за употреба и да се чудиш как да се справяш.
Мама Ани е права, живот и здраве с второто ще знам... няма да разреша нито с шише да му дават, нито да ми се месят и дами обясняват как бебето ми е гладно и щом не става по-добре шише

Инсайд, дано всичко е наред с Жожи... ужас  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт