"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 26 883
  • 768
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Благодаря ви за съветите за косичката  bouquet Значи е нормално да я сменя. Ще взема да го реша с четката, за да му пада по нея, а не по чаршафчето и оттам по дрехите.

Чин, ще споделиш ли проблема с изцеждането и спирането на кърмата (ако правилно съм разбрала)
? Мислех да започна да се цедя по малко след хранене и в края на деня да замразявам накуп и сега като прочетох това се притесних newsm78

veshtitzata, честито християнче Hug Нямам търпение да дойде и нашето кръщене Grinning

Insaid, дано всичко е наред Praynig

Момичета, преди време бяхте дали линк към снимки с бебешки акита  Embarassed, но сега не мога да ги намеря newsm78 Може ли пак да ми пратите линка?

# 601
Бразилка,Линк към акитата
При мен проблемът беше, че той не искаше да суче. Нито със силиконово зърно, без него пък въобще. Нямам хубаво оформено зърно, затова изцеждах и така давах, но без бебе при мен кърмата намаля, защото нямаше кой да стимулира производство.
Пих чая на Хип, ядох жито, пиех много вода, но малко по-малко стигнах да изцеждам цял ден за едно-две ядения.
След това катастрофирахме и до седмица кърмата ми тотално намаля и цедях капки.
Иначе докато имаше и по 5мл съм цедяла.

# 602
  • Cyprus, Пловдив
Честити месечинки на Крум на mu6moronko   , Оги на  heberlea ,Вихрен на kadrokosa 
simply_blue наистина е много жалко извинението "ами аз нямах кърма",скоро си говорих със сестрата на мъжа ми,като разбрах защо не е кърмила,идваше ми да  doh имала е разранени зърна и лекарите в болницата й казали,че не може да кърми и веднага трябва да спре  #2gunfire или една моя позната казва:"не искам да кърмя,защото не мога да откажа цигарите",такива майки ме възмущават,а не такива,които опитват и не се получава  Peace не съм много убедена,че кърменето е по-трудно-не се налага стерилизация,топлене и т.н,когато излизаме навън не приготвям нищо само взимам чантата  Grinning
Днес бяхме на хирург за юздичката,оказа се,че не е проблема къса юздичка,а долу под езика няма това,което свързва езичето,не знам дали на това се казва непце,но лекарката каза,че не е проблем,за всеки случай след месец пак да идем,да видим ще има ли някаква промяна.

# 603
Бразилка, за теб http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html
Иначе мен ако питаш, ако му стига на бебето кърмата не ти трябва да замразяваш. Кърми на поискване и няма да имаш проблем. Според мен при Чин имаше голяма намеса свекито, освен със съвети и с това, че й създаде голямо напрежение преди, по време на и след раждането. Помня само за изписването какви номера бяха. Това все пак си е напрежение и се отразява. Не смятам, че ти ако изцеждаш след хранене ще ти намалее кърмата, а може дори да се увеличи.

Симпли, разбирам и твоите доводи. Както и аз казах, наистина няма добре подготвени акушерки и педиатри по отношение на кърменето. Още помня когато родих. Мен ме изписаха на третия ден. Нямах все още кърма. Имах много малко коластра, което е нормално, но като занесох  в детска стая 15мл и една акушерка ме изгледа с насмешка - един вид с това количество какво смяташ да правиш. Да ама то детето ядеше по 2-3мл през 2 часа. Т.е. тези 15мл щяха да стигнат за 5 хранения поне. Та първите три дни на Йо й даваха Фризопре за недоносени. Като си тръгвах от болницата педиатърката ми каза - "нужна ми е всяка една капка кърма, която изцедиш". Ама ако не беше Ана2 да ми каже, да се цедя на 3 часа, да цедя и двете гърди всеки път, въобще нямаше да постигна това, което е в момента. Отделно и сестра ми малко помогна, като ме успокои и ми даде кураж. Прибрах се точно за една нощ у дома да си сменя багажа и пак да отида в Тутракан. Но на сутринта като тръгнахме с Марти имах събрана кърма за цял ден хранене на Йоанка. Ако не бях у дома сигурно нямаше да мога да се успокоя. Това, че Йо беше в кувьоз ми беше най-големия сбъднат кошмар. Тръгнах си от родилното с празни ръце, на вън една жена ме попита къде ми е бебето (имах все още гривничка на ръката). Марти ми беше купил китка, която се чудеше как да ми подари, щото хич не бях щастлива мама изписана от родилното.
Та това е черната срана на раждането на Йоанка, която не съм разказвала и споделяла с никого, защото сълзите и сега напират и се опитвам да забравя. Опитвам се да помня прекрасното й раждане, това че изплака и два часа седяхме с нея в една стая и тя си правеше балончета от склюнаката, че можах да я гушна поне за 1-2 мин. Следващото ми гушкане беше след 13 дни. Опитвам се да помня, че всеки ден тя получава кърма и да забравя, че никога не успях да я накарам да засуче от мен.
Съжалявам, че ви отегчавам с този разказ, но тези дискусии ме връщат там, в началото на нейния живот, който колкото и да с опитвам да пренапиша, няма да мога. Паметта ми е доста услужлива понякога, за мое съжаление.

# 604
Момичета, трябва ми помощ от мамите, давали лактулоза.
Накратко Сиана от две седмици не ака сама. Помагахме със сапунче, а от една седмица й давам Дуфалак. Чак днес се изака два пъти, като на втория имаше лигава жилка в акито - дали може да е от лактулозата?

Инсайд, дано всичко да е наред!  Praynig Може ли нещо да го е ухапало и да е реагирал алергично? Не че разбирам де...

ДескаHug

# 605
Деска,благодарим за разказа.Страхотно си го написала.
Причината поради,която аз нямам много кърма е може би трудното раждане и още по трудното възтановяване(страшни контракции 3 седмици след това).То аз едвам си обслужвах бебето.Добре ,че повиках консултанти и в МД и после и вкъщи,та да добия увереност,че мога да се справя въпреки пречките.Та така и до сега си продължава одисеята с кърменето-то не бяха кантари,грамажи,помпи100 вида.Но в крайна сметка аз да направя каквото трябва и както го чувствам ,пък да става каквото ще.
Инсайд,дано всичко бъде наред. Hug

# 606
Вещи, честито ти християнче! Да ти е жив и здрав Никола. Първото кръстено бебе в темата!  Peace

Инсайд,  Hug пиши какви са резултатите!

# 607
Деси... само това мога да напиша  Hug Hug Hug, очите ми се насълзиха....  Confused Много се радвам, че всичко вече е наред, но само ти си знаеш какво ти е било...  Hug

# 608
  • София
Чин, благодаря ти, че сподели   bouquet

deskatta, много тъжен разказ, но се радвам, че вече всичко е наред и Йо е нашето малко сладко талисманче Hug

За изцеждането - не искам всеки ден, ами само в дните, когато ще ми трябва изцедена кърма. За съжаление така и не успях да цедя големи количества с тази помпа и за това ще трябва да събирам цял ден за едно хранене например. Докато кърмя много ми тече от другата гърда и реших да си взема от онези накрайници на Авент, който събират кърма, та и оттам да докарам по някой милилитър. Определено не искам да си докарам хиперлактация.

Благодаря ви за линка за акитата  bouquet Точно този линк търсех, но се оказа, че я няма там снимката, която исках да видя. Явно съм се объркала, че съм я видяла там. Ако някой се сеща за друг подобен линк, който е споделян в темата… Ставаше въпрос за това, че ако в бебешкото ако има парченца е признак за някакъв проблем с кърменето newsm78

# 609
ИНСАЙД, дано всичко е наред, миличка, дано няма нищо притеснително Praynig, много те мисля!

ДЕСИ, ужасно е, това през което си минала! Hug

ЧИН, едва ли някой в този форум се съмнява в жертвоготовността ти спрямо Нико, мисля, че единственият виновен за случилото се при теб е свекървата ти с нейния изключителен непрофесионализъм, комбиниран от мания за доминация...

Знаете, че аз също имах изключително тежко раждане, знаете, че Дара беше толкова изтощена, че 2 дни след това не ядеше нищо, а аз тъпо и упорито изцеждах по няколко капки коластра в устата й. Кърмата ми слезе едва на 6-7 ден, може би в резултат на изтощението и болката. Много беше труден момента,  в който на втория ден ми казаха, че ако продължава да не яде, ще я включат на системи..........в този момент, вярвайте ми, ако не бяха силната ми воля и АНА 2,, нямаше да се справим, нямаше да се напаснем една към друга.......
Знаете, че докато бяхме с Дара в болницата, аз също се разболях, в комбинация с притеснението ми, кърмата ми намаля ужасяващо, Дара ядеше през 40 мин.- 1 ч. по няколко капки...бях отчаяна ..........и пак АНА2 се притече на помощ, както и нейната колежка Мариана, в резюме- кърмата е нещо, което в един момент го има и в следващият изведнъж изчезва, никой не е застрахован.........
А относно шишета- аз изпитвам ужас от тях, докато давах Колиф с шише, Дара всеки път се даваше......иска се истинско умение да нахраниш бебе с шише.......

МАМА АНИ, това не може ли да е слуз, ако е слуз, дори и да е много, но е еднократно, не се притеснявай!

# 610
Ставаше въпрос за това, че ако в бебешкото ако има парченца е признак за някакъв проблем с кърменето newsm78

Shocked Така ли? Днес в акитата на Никола има доста парченца. И постоянно сука и почти не спа през деня. Затова пък спи от  20.30ч Не е зле и аз да си лягам.
Утре ще видя как ще е!

# 611
  • София
Добър вечер и от мен Hug
Ние днес цял ден имахме гости съм много изморена, та само набързо да се оплача..днес Крис ака 3 пъти (което не се е случвало от седмици, ака или 1 път или прескача), но това не е проблема, в памперсите имаше малко (по 3-4) кафеникаво/червени жилки...не съм звъняла на педиатърката, ще изчакам утре да видя дали пак ще има, но съм притеснена...Идеи/съвети newsm78
Бюти, това с режима го постигам, като към 8 часа му давам да яде (каквото и да сме правили преди това, и когато и да е ял), така мирясва и към 9 и нещо започваме процедурите по къпане и т.н. 10 часа яде пак и заспива. Ако спи го будя в 8 и не му давам да спи пак до 10 и така, за момента действа Mr. Green
Ако не беше форума и лекциите на ЛЛ и аз не мисля, че щях да закърмя успешно...в болницата наистина никой нищо не казва, а бебетата в началото са много поспаливи и не знаят много какво правят...ако не бях чела не знам какво щях да правя....
Лягам, че много се изморих, пък и ми е притеснено..дано тези жилки изчезнат, че четох  и нета разбира се и хич не звучат добре нещата... Cry

# 612
ЗВЕРЧЕ, дано утре няма нищо притеснително! Praynig

# 613
# 614
Добро утро  Hug  Едно кафенце от мен с пожелание за прекрасен ден  Wink

Вещи честито ви християнче! Да ви е жив и здрав Никола!
Инсаид дано всичко е наред  Praynig И малкия  имаше зачервено пръсче, при нас не бяха изкарали нокътчета докрай, преди седмица ни израсна на едното краче.  Кожата на върха на пръста покриваше върха на нокъта и беше зачервено и болезннено. Ноже ли от това да е било зачервено пръсчето newsm78
Зверче дано и при вас всичко е наред Peace
Моето зверче се събуди, толкова за сега  Laughing

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 09:12 от C a r r y

Общи условия

Активация на акаунт