"Системата минус 60"- тема №27

• 35 306
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Много съм разочарована днес.
Единия гаден кантар, които ползвам най-редовно ме показа 76.4, а вчера беше 76.2  #Cussing out
Ако това може да ме успокой, но едва ли другия ме показва и двата дена 76, но той може да закръгля на 0.5 (знам ли). Накрая се претеглих на трети и дано поне още да съм 76.2, както показа последно.
Вчера:
о: месо със зеле, таратор
в: 1 и 1/2 ябълки, пак се прибрах чак в 18.00, но този път вече се подготвям и си нося плодовете с мен за да може към 17.00 да ги изям и повече не ям.
Днес:
з: крем карамел, 2 квадратчета шоколад в 6.00, а сега малко месце - сурово сушен бут и малко врат Тракия, също сурово сушен, това намерих при опражняването на "ефективен контрол"  Laughing, сега може би е мястото да кажа, че съм инспектор качество в голям цех за сурово сушени колбаси  Laughing
о: щяло да има кюфтета с доматен сос, но е твърде вероятно да са печени и май, ще има и печена наденичка със салата, ако сваря ще избера нея и дано да има таратор.
в: ако пак съм тук до 18.00, пак 2 ябълки;
Дано кантарния ви ден започне по-добре от моя.

# 421
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,

Аз започвам да се тегля само в понеделник.Това теглене всеки ден и да гледам как грамчетата играят надолу и нагоре,хич не ми влияе добре.На 1.09. правя един месец на Системата,и се надявам свалените кг да станат поне 4кг. Praynig
Менюто за днес е-
З.капучино и сандвич с кашкавал
О. Яйца и шопска салата
В.таратор  chef

# 422
  • Пловдив
И аз мисля, че заключенията трябва да се правят на седмично ниво. Дневните резултати с това "пишкане" са ми едни несигурни. Но пък някой беше писал, че като спреш ежедневния контрол му изтърваш края и от това ме е страх. последно решение: ще се тегля всеки ден, но ще анализирам разликата веднъж седмично.

# 423
  • Варна
Здравейте!!!
Shishimoncho, много ти благодаря за топлите думи и се радвам много, че съм ти направила впечатление  smile3525
Мисля от днес да започна полека да влизам в час... Вчера се настройвах
Лошото е, че се смених жилището и сега нямам кантар у нас... все забравям да си взема теглилката... Така че няма да знам точно колко килограма съм, но това няма голямо значение... важното е да вляза в системен ритъм...
Днес менюто ми мисля да е:
З: баничка (започвам много hard, ама...). Имам и резен диня на работа, така че до обяд може да хапна някоя хапка ако много изгладнея... Знам, че не е особено системно да ям между храненията, но...
О: сандвич със сирене и домат
В: ето го на проблема... не съм решила какво да е. Вчера свалих една рецепта за рататуй, която ми хареса, но трябва да купя продуктите и докато я наготвя сигурно ще стане поне 7-8 часа...
Вие сега, през лятото кога вечеряте? Аз правя опити да е до 18 ч., но съм си отпуснала "бонус" до 19ч ако ми е невъзможен по-ранния час...
Хубав ден ви желая, мили момичета!!!

# 424
  • София
"...има дни, в които не върви..."

Ей такъв ми беше вчера! Да си оставиш колата на паркинг и да я намериш със задно стъкло на сол  ooooh! !
А днес кантарът показа минус 0,500 кг от вчера, но въобще не съм доволна  Naughty . Ще чакам другата седмица. Менюто за днес:
З: соленки, 3в1
О: варени яйца и краставица, може и малко пъпеш, ама не съм решила още
В: ябълка, айрян

# 425
Здравейте мили системки, как сте днес?

anita29 не бях пила кафе днес защото лудницата бе пълна и сега като видях това апетитното мокачино и си направих и аз  Crazy

Отчета за днес: з: нещо като криспи, но от царевица и ориз и е соленичко, банан, слива и ябълка о: нудели с пиле и зеленчуци в: кис. мляко и плодове

Аз имам кантар, но е стар и мери само целите килограми и има и stones Ангилйските мерки и теглилки и се меря на 2 седмици само ориентировъчно, не бързам да сваля всичко, искам да го сваля ЗАВИНАГИ  Heart Eyes Hug

Приятен ден от мен и до скоро!

# 426
Здравейте, мили системки!

Понеже вчера не успях да се премеря днес искам да ви съобщя, че след месец несистемстване резултата е само 1,5 кг плюс. За това обичам системата, защото докато я пазиш се храниш нормално и здравословно, което е предпоставка за задържане на теглото.

cvetna77 - Препрочитай си честичко правилата за хранене. Аз лично съм си ги извадила на уърд файл на десктопа и дори след година и половина пак си ги препрочитам. Казвам ти го, защото планираната ти вечеря не е по системата. Или плодовете или зеленчуците. Можеш към едното от тях да добавиш извара или айрян.  Hug Успех, сигурна съм, че ще се справиш. Ето, аз преборих 30 и сега преследвам следващите. Трудничко, но се случват нещата.

Лебед Hug

Ева Б - Питай ме мен за кантара, аз бях луда, мерех се всеки ден, защото му изпусках края, носех кантара навсякъде с мен. Благодарение на почивката, която си ударих забравих постепенно и за кантара. Сега решението е седмична контрола, просто защото свикнах да усещам коя храна как ми действа и "подуващите" и "водещите до плюс" ги махам от менюто.

И отчет за днес:
з. плодове, топлата водичка с мед и капучино
о. огромна домашна салатка със сиренце ( дядо ми е донесъл цяла касетка с прекрасни розови доматки hahaha)
в. салатка и айрян планирам

Днес по еднообразно меню, но тези зеленчуци трябва да се хапват  Joy

Хайде това от мен, до по-късно!   bouquet Hug

# 427
Цитат
cvetna77 - Препрочитай си честичко правилата за хранене. Аз лично съм си ги извадила на уърд файл на десктопа и дори след година и половина пак си ги препрочитам. Казвам ти го, защото планираната ти вечеря не е по системата. Или плодовете или зеленчуците.
Вариант 2 не е ли плодове и зеленчуци  Rolling Eyes
За тегленето аз смятам да се тегля в четвъртък и понеделник, че иначе много се сдухвам с този кантар.Все вися на него  #Cussing out

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 13:40 от cvetna77

# 428
  • France
Здравейте и от мен!

Anita29, сутрешните кафенца са страхотни.

Добре дошли на новите момичета!

Няколко дена не бях влизала да пиша. Имаше 3 несистемни хранения миналата седмица, но като цяло се чувствам отслабнала. За съжаление кантapa не го отчита, заковал се е от 10 дена на 68,7 и това е.

Аз закусвам доста леко от известно време, овесени ядки с мляко и мед, плюс най много 1-2 сухарчета. Основният ми проблем е че на обяд и вечеря ям сезонни плодове (кайсии, праскови, грозде) които не са позволени по системата. Също вечерям след 18 ч, около 19 ч 30, защото жегата ми убива апетита и просто не ми се яде преди 18 ч. Иначе вечерям според правилата.

Ето го днешното меню:
з: овесени ядки с мляко и малко мед, 1 сухар, 1 малkо парче кашкавал
о: салата от домат, краставица, табуле (нещо като грис от твърда пшеница), кис. мляко, 1 нектарина.

Лек ден на всички.

# 429
cvetna77 - Ами моя грешка, аз поне никога не съм го правила този вариант и съответно не го и чета!  Embarassed  Сори! Ама какво да се прави и грешки се случват !:-)))))

# 430
Привет дами Simple Smile

Тъкмо щях да напиша, че сигурно Стелету Simple Smile не прави този вариант - поне аз го избягвам, защото след него съм с пълен стомах, но оставам незадоволена - липсва ми млякото и сиренето) Peace та... cvetna77 права си, това е вариант 2 за вечеря Simple Smile

Относно меренето всички сме вманиачени по един или друг начин, нормално е:
  • винаги сутрин преди още да съм пила вода
    винаги на един и същ кантар
    винаги след сутрешните процедури и със суха коса

Имам механичен кантар за това се качвам по няколко пъти - поне два - веднъж с ляв крак, веднъж с десен Crazy и взимам средната или по-високата стойност, зависи дали искам да се стимулирам или да задържа, през останалото време знам, че той няма да ми даде верни резултати (пия над 3 литра вода на ден... плодове, ядки, едно, две млека по 400гр, домати, краставици... всичко тежи)

# 431
Стелету, няма проблем.Точно и заради това си пиша менюто, защото има опасност да се объркам в началото  HugБлагодаря ти.И аз като лебед подозирам, че ще се подуя и ще си остана гладна, но искам да ги пробвам всичките варианти (женско любопитсво)

# 432
  • Испания и Стара Загора
trolche и аз ям сезонни плодове.То ако не сега,кога после да ги ям.И без това зимата има само ябълки и цитрусови ,а аз не ги обичам много.Но ще ги ям,нямам друг избор.Сега ям диня и праскови основно. Peace
За тегленето-аз се тегля сутрин,но след закуска.Закусвам рано,докато децата още спят,а кантара е в тяхната стая.Ще трябва да го извадя и да се тегля преди закуска. Wink
За вечеря най-добре ми действа плод+кисело мляко.По-рядко ям месо. Peace

# 433
  • Варна
Стелету Simple Smile, това с всекдневното теглене и аз съм го преживяла. Абсолютно психо е! Денят ми едва ли не зависи от кантара сутринта... и ако е в + започвам да се самонаказвам... изобщо Диагноза!
Да ти кажа честно не ми беше лесно да се "откопча" от този порочен кръг с кантара... Но след като започнах на седмица да се тегля открих, че наистина е по-лесно и го няма това "пренавиване"...
А сега за месец и половина съм се теглила 2 пъти и много щастливо си живея
anita29, най-добре е да се теглиш сутрин преди да си яла или пила каквото и да е и да е след WC...

# 434
Здравейте момичета.Като стана въпрос за кантара аз вече не се тегля,защото се ядосвам.Чувствам се добре .Ще се изтегля като намеря смелост.Да се отчета за днес
з-3в1 2бисквити белвита праскова
о-кебапче кюфте пилешки крилца-2бр домат
в-домат и кисело мляко
Това е от мен.Надявам се лошите дни за всички да са минали
Палавник къде се загуби пак?Антоника  и pipilota  съвсем се загубиха

Общи условия

Активация на акаунт