"Системата минус 60"- тема №27

• 35 225
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Kally May , Честит рожден ден на детенцето ти . Желая му много здраве , щастливо и усмихнато детство ,което да носи много усмивки и в твоите очи.  newsm59  Поздравления за чудесния резултат, който си постигнала!

anita29 , поздравявам те и теб за стахотния резултат и това , че не е само килограмов , а и съществени разлики в мерките, което е по-важно (поне за мен).

rozali , добре си дошла . Аз също съм нова - днес ми е четвърти ден - и се надявам взаимно да се подкрепяме. Хубавото на тази диета е , че се прави дългосрочно и спомага за промяна на хранителните навици, което възпира йо-йо ефекта.

Shishimoncho , приятно изкарване на фестивала. Положителните емоции са по-важни и ще ти помогнат да не качиш килограми, дори и да не си системна.

_Ели_ , не се отчайвай. ПОгледни го и от другата страна - нали не качваш? Приеми го като хранителен режим, който не позволява да качваш килограми. Ти началото на миналата година не беше ли на 90-дневната или може и аз да греша. Мисля че там беше споменала за някакви хормонални проблеми. Тъй като аз съм с Хашимото и с операция на Щ.Ж. следя хората с такива проблеми как свалят от различните диети. Знам, че при нас нещата се получават доста трудно и трябва повече воля. И с най-добри чувсва - видях , че обяда ти е пиле с ориз , а доколкото разбрах трябва да е строго разделен обяда (само сутрин се позволява смесване).

И накрая моя дневен отчет, който по-добре да е вечерен отколкото сутрешен, защото вчера имаше 1-2 изменения на плана:
З -2 малки филийки с топено сирене и салам + 2 парчета домашен плодов сладкиш
О- бамя с дом сос + сварено свинско месо + диня
В - кисело мляко с ябълки и сини сливи

# 646
  Здравейте,
 Kally may , много здраве и щастие на малкото ви момиченце, много да ви радва! nbirthday

Понеже операцията с цитатите не ми се получава, го правя малко неграмотно, ноо... smihesorry
Цитат
Вагонче с мас...   Laughing
Това ми напомни на една песен от 70те и сега се чудя как точно се казваше. Беше малко стил реге, на английски и като деца чувахме припева като "вагонче с мас, вагонче с мас", че и му пригласяхме  Laughing
Лелее, как се сетихте за тази песен  Grinning Вярно и ние с братовчедка ми все така пригласяхме, върнахте ме години назад в сладки детски спомени  Hands Clap
  Роца , блогът ти " Мармоти и шоколад " е страхотен!
 Сиси , вчера пропуснах да те поздравя, затова: Много ми е приятно!  Simple Smile Радвам се, че отново пишеш в темата и особено много се радвам на сушито, което ни предлагаш   bouquet
 Аз правих Kappamaki и Futomaki , беше доста екзотично представяне пред едни приятели, който ни бяха на гости.
И днешното меню:
З: кафяв ориз, бадеми, 2 бисквитки
О: 2 запечени яйца, малко салата и 1 криспи
В: чушки бюрек

Пожелавам ви приятен ден!

# 647
  Пропуснах да пиша за срещата. Имам желание да дойда, но няма да съм в София( това го писах и в таблицата). Иска ми се да се видим и да прекъснем тази анонимност, но какво да се прави семейни планове. Вече втора среща ще пропусна  Rolling Eyes

# 648
Kally May мисля, че ogledalo и melimel с това, че ти честят р.д.-то на момиченце искат да ти намекнат, че трябва да се замислиш над дъщеричка - ще те радва наравно с Антон  Heart Eyes в кръга на шегата разбира се  Hug
Danewa - много благодаря, надявам се да си права - ще дам отчет в началото на др.седмица като се зарърна.
Аз пропуснах да се отчета днес, та ето де:
з- банан, орехи, шоколад и кафе  eat
o- печено филе от бяла риба със салата от домати
в- кис. мляко с ягоди
Днес май бая си угодих, но лошо няма - по правилата на Системата е и се чувствам много щастлива
Приятен ден на всички Вас/Нас  Hug

# 649
Благодаря, момичета!  bouquet
Да, нямам намерение да се отказвам и не правя голям проблем от липсата на резултат. Ще взема предвид и препоръките, въпреки че не виждам как плодовете ще ми помогнат - това е категория храни, които традиционно отсъстват от менюто ми. Ям, но пренебрежимо малко...
Иначе, Danewa , да, бях на 90-дневната, миналата година февруари. Издържах там около 40 дни, свалих 5кг. за това време и си ги върнах всичките после, независимо, че цялото минало лято спазвах Интервално хранене, а после три месеца режима на д-р Папе...и това е само в последно време ooooh!...
Но нямам проблеми с хормоните, слава Богу! Такова нещо споделяше друга мацка там тогава, мисля, че бяхме адашки и може затова да ме бъркаш...
Както и да е Peace, желая ти успех със Системата! Peace
Между-другото да споделя, че правилото за еднаквото насищане е много важно според мен - една, единствена вечер не го спазих (снощи) и ми се отрази ужасно...и това като се има предвид, че съм гладувала дълго и по различни начини - толкова зле като снощи не ми е било ooooh!.  През цялото време си повтарях, че днес поне ще имам хубав минус на кантара заради този глад, но и това не стана...така че, момичета - вечерното хранене трябва да си е адекватно като количество. Peace
По повод песничките - аз пък се сетих и за "смок на дървото" Joy Joy Joy...ама не е тематично Joy Laughing....
Роца, моля, приеми и моите адмирации за Кулинарния ти блог!  bouquet Твоя е един от тези, които ежедневно прелиствам Crazy...

Приятна вечер/я, Системки!  bouquet

# 650
  • София
Момичета изкарах един почти успешен системен ден:
з: сандвич с шука и кашкавал
о: 3 кюфтета с домати
в: леща , но с хляб 1 ф. След обяд и след вечеря ядох диня  Embarassed

Много ми е трудно да се върна към режима , направо незнам как съм го спазвала преди. Но и да ви кажа преди количествата ми бяха по големи , сега се стремя да се ограничавам нали не кърмя и направо си гладувам.........

# 651
Здравейте отново.Kally May извинявай за грешката ,но сигурно е знак за следващото-е шегичка и пожелание.Ели  успокоих се ,че не съм само аз .Но и аз съм мислила ,че нямам ефект ,защото непрекъснато съм била на някакви ограничения.Да се надяваме ,че и при нас нещата ще се размърдат.pipilota и Антоника пак се губят .Още нк не пише но не мога да се сетя кой?
Е  това е от мен .Лека нощ .

# 652
  • На планетата Земя
Tanija, вечер не може леща. А за филийката ти си знаеш.

Лека нощ, другарчета по хубавеене!  Hug

# 653
  • Емаесесаесесапипиа
Kally May, с едно или с три, всичко се върти около тях, така че разликата не е голяма Simple Smile. Честит ти рожденник на патерици и браво за постигнатия резултат. 10кг. са наистина голяма разлика, а за три месеца упорство - шапка ти свалям.
Сиси, благодаря за филма - непременно ще се гледа.
Днес трябваше да ходим да събираме миди (таткото го предложи), после обаче му се обадиха да играе в  един любителски турнир по плажен волейбол във Варна и уж за малко, за малко, та цял ден откара, а ние през това време с децата се мотахме - по море и по молове и така и не стигнахме до мидите. За това пък си имаме татко шампион (а както сам каза, победителите не ги съдят).
В тази връзка менюто ми хич не беше планирано: З: рамен, 1/2 морена, 3 праскови, кексче, О-В: малък ръжен вегетариански събуей.
За елдата: много я обичам, също и децата ме подяждат с удоволствие като я правя. Важното е обаче да е кафява, а не една зелена, която сега са пуснали по магазините. С нея нищо не става (или поне аз не успях) - супер безвкусна и гадна. Кафява имаше преди, също и в руските мазагини на Берьозка. Слагаш я с вода на котлона в отношение 1-4 и внимаваш, защото бързо се разварява и често съм я залепвала за тенджерата като се заплесна. Тя увеличава обема си доста, така че около ч.ч. сурова за едно ядене е пре достатъчна. При сервиране още топла й добавям или парче масло или 1 л. зехтин и натрошавам сирене като за попара. Това е соленият вариант, има и сладък, него съм го яла на украинските сбирки на свекървата и не мисля ,че е нещо сложно - може би като нашето жито - с пудра  захар и бисквити. но пак беше много вкусно.

# 654
Вчера не бях системна и днес съм с голям плюс  EmbarassedХем ми беше гадно заради нарушението хем ми беше гадно защото организма тъкмо поотвикна от големи натоварвания вечер.Научих си урока, но за съжаление по гадния начин.  Днес продължавам напред и щесъм вече много по внимателна  Naughty
 fapua, Tanija радвам се, че има идруги мами като мен с три деца.Искам за догодина като ми изтече майчинсвото и се върна на работа да съм във форма.
_Ели_, не се отказвай с теб сме  Hug
Менюто ще си го пиша утре, че да е на 100% достоверно.
Лек, системен и минусов ден на всички  newsm10

# 655
melimel, съжалявам, че за 3 месеца при теб не е тръгнал кантара надолу, чак не ми се вярва.. Виждам, че имаш +10 кг., но е важно от кога си ги носиш с теб, по каква причина са качени, на каква възраст си и не на последно място дали няма някакви здравословни причини (напр. хормонални, щитовидна жлеза).. За препоръчително съчетаване на Системата с някакви физически упражнения и намаляне на количеството си го знаеш.. Надникнах в публикациите ти и видях на 3-4 места задрасквания в менютата ти.. частно да ти кажа аз първите месеци не си позволявах абсолютно никакви прегрешения! Помисли върху всичко това добре! Може да ограничиш за известно в храненето и някои неща, които си забелязала, че не ти се отразяват добре.. наблюдавай се, опознай се! И пий много вода! Надявам се все пак на сантиметри да си смъкнала..

_Ели_, мисля, че и при теб ще започнат да се случват нещата! Виждам, че си отговаряш разумно на въпросите и си на прав път, само търпение..
Жаси, аз нещо се обърках и мислех, че е за тази неделя, за другата по скоро няма да успея, но ще видим..
Mileto, убедена съм, че ще ти се случи това щастие!!! Praynig Hug
Kally May, заповядай - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=578009.0
ogledalo, радвам се за сушито! Hug Аз много се специализирах вече и всички обичаме, а децата често си хрупкат нори кори натюр или троша от тях в салати..

fapua, кафявата елда е печена, бланширана - нея я използвам само за готвене (във всякакви ястия, в които се ползва ориз, смесвам я често и с други зърнени, правя и кюфтенца). Зелената елда е сурова - нея я ядем само покълнала, не я хабя с термична обработка, много е вкусна и в сладък варинат в закуски тип домашно мюсли с мед, сушени плодове, ядки и други полезности.. И още нещо - избягвай комбинацията на елда с млечни продукти, те неутрализират полезното й желязо в голяма степен (макар че и аз дълго хапвах и предлагах варианта със сиренце и/или кашкавал и масло). Поздравления за трите съкровища!!  bouquet Hug

# 656
Здравейте, дами! Благодаря за топлото посрещане Hug
Последните дни минавам набързо и ви прочитам. Не намирам време за писане.  
Режима върви добре, надявам се и при вас да е така.  Wink  Първите два дни непрекъснато надничах в таблиците, но сега вече се справям самостоятелно. С вечерното ранно хранене нямам особен проблем, защото и преди режима винаги сме се хранили раничко. А основна мотивация ми дава кантара всяка сутрин  Simple Smile

Валентина , като влезнеш в магазин има ли какво да си купиш?  newsm78
Шегувам се  Innocent  аз съм си наложила същите ограничения, а приятелите ми така се закачат с мен.

ogledalo, аз съм в чужбина и тук натуралните био-продукти са все повече и повече, както и специализираните магазини. И някак си по им имам вяра, отколкото на тези в България.  Simple Smile

Имам един въпрос: докато четях книгата попаднах на информация, че на обяд може да се смесват ориз и месо. Цитирам: "Съответно такива комбинации, като елда/ориз плюс ястие с месо или риба не са забранени", стр.89.  Аз обаче от информацията в  таблицата разбрах, че подобна комбинация варива-месо не е позволена....???  Коя според вас е правилната формула?

Лек ден на всички и да има много минусчета  Peace

# 657
Привет момичета,

чета ви докато се търкалям, т.е. чета ви на спиралки, а не по диагонал  Joy

Kally May честит празник на Тони! Да е много здрав, усмихнат и все така активен палавник достоен за повестите на Астрид Линдгрен  Mr. Green

✿Валентина✿ за обяд може ориз с месо (препоръчва се да не е бял) под "варива" се разбира - леща, боб, грах...

Shishimoncho попей ми на ушенце (за целта, трябва да го хванеш и стиснеш, тъй като ламята не спира да се мятка, сама ще се погрижа за издърпването му...!). То се усещаше, че се пробужда, но днес съвсем се разлютя!

Мислех да не си пиша закуската, защото ще трябва след това да се започне нова тема, толкова много имам да изпиша, но все пак в резюме и с малък шрифт, хората с лаком поглед да не четат! - 1/3 домашен овесен хляб с песто и ядки, сухари с 4 печени чушки в зехтин, домат с домашно сирене, купа бланширан ориз със зеленчуци и пиле, кофичка кисело мляко с 2 пълни чаши царевични хрупалки, един пълен боклук на Nestle с шоколад, цял натурален шоколад на Своге, сливии литър чай уж за да спаси положението, но!!! все още не усещам, че съм преяла... поне ламята леко се тръшна уморена в ъгъла...  #Crazy ...гррр...!

Измила съм една торба с плодове... ако пак ме хипнотизира, това да ѝ е пред очите...

Последна редакция: пт, 02 сеп 2011, 13:35 от Лебед

# 658
  • Испания и Стара Загора
 Добър ден и от мен,няма ли кой да сервира кафенцето Wink

Лебед,закуската ти ме уби.Аз това ще го ям 2 дена,а не на 1 ядене. Crazy

За днес менюто е-
З.бисквитена торта
О.яйца с бекон
В.таратор  chef

# 659
anita29 мхм... видях, че съм изпуснала част от "закуската" и добавих още една купа ядене!!! То и за мен не е нормално ама за съжаление е факт... септември е тук - мисли, размисли, нерви... и... хубавото е, че все пак не се връзвам (само ламята ще се пробвам да я залостя!), станалото станало - не мисля да се самонаказвам - то това си е достатъчно наказание за тялото ми.

Ще си понеса последствията + смяна на лентичката още утре  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт