"Системата минус 60"- тема №27

• 34 958
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
  • Емаесесаесесапипиа
Менюта:
03.09 - З:рамен, вафла, праскова, О: праскова, сурови ядки микс, В: кисело мляко (този ден цял ден пътувах и това е най-доброто, което можах да измисля)
04.09 - З: сандвич със скариди на Мак донълдс, малко пъжени картофки, малък шейк, О: микс от сурови ядки, В: микс от сурови ядки (пак цял ден пътувахме)
05.09 - З: малко рамен, кроасан, вафла, О - В: салата с домати и сирене, пастърва на скара, малко (парченце) свинско месо, хапка пърленка, едно картофче и една дива ягодка от сладко (за тези последните знам, но бяха специалитет на заведението и за това нямаше как да не опитам поне банска кухня).

# 721
  • На планетата Земя
Kally May, много ти благодаря за безценната забележка. Аз (освен, че съм сравнително нова) не умея явно да чета - къде видях това месо със зеленчуци. Утре ще си разпечатам трите таблици и ще ми стоят като настолно четиво в чантата.   bouquet

Лека нощ на всички!

# 722
Здравейте системки,

Честит празник!

Отдавна не съм писала в темата, но ви чета най-редовно. За новите момичета да се представя - започнах Системата в края на януари, като имах да свалям около 5 кг. В края на март постигнах желания резултат, но в последствие се наложи да променя режима и си върнах около 1.5 кг. Сега отново мога да се похваля - тази сутрин кантарът показа 49.6 кг и съм много щастлива.
Така, че мили дами не се отчайвайте, ако в определен период от време имате + или задържате - спазвайте си правилата и нещата ще се оправят сами.
Поздрави на всички, които са избрали този невероятен хранителен режим! Ще се убедите сами, че сте направили правилен избор!!!
На всички системки -"ветеранки" - привет! Както обещах, ще се обаждам периодично, за да правя отчет за случващото се. Старая се да следвам правилата, но понякога се налага да правя малки компромиси - най-вече се старая вечер да ям до 19,00 часа и по възможност да е разделно. Хляб и сладки неща след 12,00 часа вече не ми се ядат, така че не страдам особено за тях. Наблягам на плодовете и зеленчуците.
Хайде, спирам до тук, че доста дълъг стана поста.
Приятен ден!  Hug Heart Eyes  

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 08:12 от Gerkata_D

# 723
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!!!!

Снощи малко прегреших с 2-3 лъжици бисквитена торта. Rolling Eyes
За днес менюто-
З.сандвич с ка'кавал и салам,бискв.торта
О.Картофена супа
В.кис.мляко с плод  chef

# 724
Честит Ден на независимостта и от мен.Тази сутрин кантара ме зарадва с минус 300 гр.  smile3521
менюто ми за вчера:
З- 2 филийки тонус, малко картофи на фурна (мерака ми от вечерята  Mr. Green), 4,5 смокини, 1ред нт. шоколад
О- огромна доматена салата, сини сливи
В- 5 сварени яйца  Embarassed малко множко, но трябваше да вечерям по рано, защото ходих на колопоход  за около 3 часа и вечерта скраб с кафе
fapua, браво за голямата воля.Със децата ли сте на тези преходи ?
Elileni , честита ти бременност.Пожелавам ти леко бременеене, леко раждане,здраво бебече а на мама бързо възстановяване и не много качени килца.
За ориза аз май свикнах с вкуса на кафявия.На коя марка ползвате бланширания ориз?Да взема и него да го пробвам.
Gerkata_D, хубаво е че  пишете от време на време и старите системки Peace
Лек, системен и минусов ден на всички

# 725
  • На планетата Земя
Добър ден и честит празник и от мен!

Как сте днес?

Gerkata_D, поздравявам те за постигнатите резултати.  Peace

Elileni, да расте здраво бебчето в тумбака и да минат леко деветте месеца. Много ми е интересно как би действала системата по време на бременност. Има ли някакви особености, неща, с които жената трябва да се съобразява? Ще се радвам да споделяш.

За днес съм с меню:
з: макарони със сирене, мляко с кафе
о: мисля го още (защото на моите ще правя пица  Rolling Eyes) може би салата с някакви плодове, това поне го има в изобилие
в: кисело мляко с плод

Хубав ден ви желая!   bouquet

# 726
Честит празник и от мен.
Вчера беше първият ми ден в системата,и мисля че се справих добре.Надявам се в края на седмицата да имам малак минус.
Имам въпрос за мумеото мисля че така се казваше.От къде мога да си го купя.
Лек ден на всички

# 727
  • ВАРНА
Здравейте момичета!
Честит празник!  bg

Преборих и тринадесетия килограм  newsm44. Кантара ме зарадва тази сутрин с още минус 200 гр., въпреки снощното прегрешение  Embarassed

Изполозвам последните почивни и топли дни за плаж. Вчера морето беше чудесно. След малко отлитам пак   grinning039, вероятно за последно тази година ...  Sad

Хубав ден   bouquet

# 728
  Здравейте,
Честит празник! (flag:bg)
fapua , благодаря за поздрава! Simple Smile
Завиждам ти благородно, толкова обичам планините. Енергията, с която зареждат, пречистват не само тялото а и душата. много хубава дестинация сте си избрали.
Ние сме в Стара Загора, много е хубаво, ама си е град, изобщо не е за почивка!
Elileni , пожелавам ти лека и щастлива бременност!  preggo  По време на бременноста ми бях на строга диета по необходимост. Преди да забременея бях 58 кг., като родих и след изчистването бях 63 кг. Чудесно, би казал някой, но не толкова! Оказа се, че липсата на мазнини и въглахидрати доведе до куп здравословни проблеми( за мен). Натоварвам поста с тази информация, защото мисля, че ако нямаш проблем с храните е добре да се храниш регулярно през деня. За килограмите,който ще качиш, не се притеснявай, като се появи малкото човече ще ги свалиш, нали имаме Системата  Simple Smile
Mileto , относно зеленчуците към месото вечер - сигурно като мен си прочела някъде, че може, а всъщност става въпрос само за зелената салата, тя едва ли не спада към подправките и то не в голямо количество, но не си спомням откъде имам тази информация. Същото се отнася и за яйцата, има ги само в един вариант, а всъщност се допуска употребата им като спойваща съставка при приготвянето на някои рецепти.
 И ето какво хапвам днес:
З: к. мляко с трици, 2 бисквити, 1 блокче шоколад
О: пюре от картофи, салата, сирене, 1 -2 криспита
В: кисело мляко с плод

Пожелавам ви приятен ден!  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 13:04 от ogledalo

# 729
Здравейте момичета и ЧЕСТИТ ПРАЗНИК  bg Mr. Green!

Първо искам да ви благодаря искрено за пожеланията  Hug!

ogledalo за мен най-важното нещо е да не оставам гладна и да се храня балансирано. В моето състояние мазнините и белтъците са най-необходими, като не изключвам и въглехидратите. Когато не имам ясни граници на храненето си, умело залитам в неправилна посока, като съм в състояние да се препитавам само с бързи въглехидрати с най-висок ГИ. Затова прецених за себе си и за малкия човек, че Системата е просто перфектния начин да бъда спокойна и наядена. Разгледах и 3 Олекотена на Дюкан, не е лоша, но там ще бъда склонна да се улея подобаващо заради свободния прием на храна.. та така..

Mileto ще ви държа в течение, как протича моето Системно бременеене. За особености, не знам да има кой знае какво. Гледам да не оставам гладна, да си набавям достатъчно П, М и В, да си следя пулса в залата и да не прекалявам с тежестите. Почивам си достатъчно и като има с кой се разхождам навън. Имам картбланш от лекаря. А няма да ви разправям как ме насоли АГ-то, като за един месец качих от 60 на 63, ама какво да направя като ми дойде апетита, а една седмица преди прегледа бях на гости на наще и се бях вкарала в серия... Аз като не бях поичи пак добре  Mr. Green!

Тази сутрин ставам и си викам: "Еееееех колко ми е леко!" и с усмивка възяздих кантара и "О ГОСПОДИ!" ---- 64 кила.... От къде дойде тоз килограм отгоре не знам... Вече ще се тегля в понеделник. Каквото е такова, не мисля да се втилясвам!

Благодаря за отговорите за ориза  Hug!

Днес менюто е:

З: Омлет от 3 яйца с масло
О: Зеленчуци на фурна (тиквички, броколи, бамя и домати), 2 ф. "Вита" 6 зърна
---зала---
В: 6 бр. пилешки бутчета

Хубав ден на всички   Nature Sunny !

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 17:53 от Elileni

# 730
Честит празник на всички! Simple Smile
Току-що си дойдохме от разходка от Кремиковския манастир (разкошен) и след него обяд на Панчарево и сега реанимирам с кафе на компа.  Laughing

За килограмите,който ще качиш, не се притеснявай, като се появи малкото човече ще ги свалиш, нали имаме Системата  Simple Smile

Да, стига да са в нормата (до 12 кг. качени).  Peace
Но иначе, трябва много да се внимава, защото има и хора като мен, дето качват по 30 кг. на бременност и започват да се търкалят. А как се свалят после 30 кила, не е за разправяне.  ooooh!
Да не говорим колко е вредно за кожата (стрии, целулит, отпускане), а и за бебето - колкото повече кила качва бременната жена, толкова повече мастни клетки образува бебето, а това е голяма предпоставка за наднормено тегло на самото дете в последствие.

А ето и една рецепта от Мириманова, преди малко я видях във Фейсбук в нейния профил:
http://www.jv.ru/lunchbox/26587

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 23:10 от Анонимен

# 731
Да, стига да са в нормата (до 12 кг. качени).  Peace
Но иначе, трябва много да се внимава, защото има и хора като мен, дето качват по 30 кг. на бременност и започват да се търкалят. А как се свалят после 30 кила, не е за разправяне.  ooooh!
Да не говорим колко е вредно за кожата (стрии, целулит, отпускане), а и за бебето - колкото повече кила качва бременната жена, толкова повече мастни клетки образува бебето, а това е голяма предпоставка за наднормено тегло в последствие.

С това съм напълно съгласна  Peace. Даже АГ ми даде оптимум 13 килограма. Не искам да съдя мамите, които са качили повече (защото понякога не зависи от самите тях), но направо не знам как се издържат над 15 качени кг., като се има предвид, че бебе+екстри е не повече от 7-8 кг.. При това съм чувала, че и 9-10 много тежали последните два месеца, ако са само на корем.

В началото ми се гадеше и имах непоносимост към някои храни, нямах и енергия. Загубих тренинг да се храня правилно и да спортувам и това ми изигра лоша шега и след това. Сега да чукам на дърво се чувствам чудесно и ми е гузно да тъпча боклуци и да не си мърдам за***ка, при положение, че така вредя не само на себе си, ами и на бебе. Та сега поне ще знам, че съм се постарала поне малко.. пък колкото толкова.

# 732
Здравейте и от мен и честит празник на всички сънародници  bg
Фестивала беше уникален, естествено хранта беше мн далеч от системна, сега се връщам в релсите на Системата (ще се меря др седмица), но пък за сметка на това приятните емоции бяха много  Crazyщ
Kally May и Лебед отново успяха да сложат усмивка на измореното ми лице със сладките си заспали и похъркващи  Laughing ламички
Elileni много се радвам, че си отново сред нашите редички. Лека бременност и от мен, много се радвам за малкия мъж, да расте здравичък в коремчето и след това най-вече
Да отговоря и на poohito, която пита дали всички тук са мами - аз лично не съм все още. На 26 съм. Една колежка ме запали по форума и темите за номинации за муньо и муня, на които съм се смяла от сърце в не оснобенно заетите работни дни миналата година по празниците. Една моя приятелка от Молдова ми каза за Системата след като забелязах колко много е свалила за отрицателно време и ми даде книгата на руски, но аз хабер си нямам от този език и тъкмо да се откажа да се мъча да я чета с гугъл транслейт и ви открих Вас в тази тема, в която има както самата книга, така и тази с рецептите и безценни съвети и приветливи системки  Hug Heart Eyes и аз Ви благодаря, че Ви има  Hug Това е единствената тема, която проверявам всеки ден, или ако нямам време през ден и в която пиша редовно. Не свалям бързо, но моя стомах е със собствено мнение по принцип ( и 3-4 заболявания де ), спорта почти липсва, но съм изключително доволна, чувствам се значително по-добре и имам енергия - започвам да се радвам на храната, а не да се тъпча, както преди.
Май се улях с дълъг пост, извинявам се за което. Оставям Ви засега, лека и системна вечер и до скоро

# 733
  • София
Айде аз по нощите на отчет. Ама да не си мислите, че съм яла нещо след 18:00 - мнеееее  Naughty !
Дори излизах с една приятелка към 19:00ч. - карах на зелен чай и минерална вода  bowuu .
Иначе менюто:
З: принцеса с яйце и сирене, 3в1
О: микс-месо пилешко и малко телешко на скара, краставица
В: 2 сурови чушки, сирене

Нещо окъснях със задълженията си днес и гладих досега  ooooh!, та сега тепърва влизам да се къпя  Crazy .
Лека нощ, сладурки  Hug ! Утре ще ви чета.

# 734
  • Пловдив
Вчера съвсем ме нямаше. Сега ще обясня какво се случи.
Онзи ден 05.09. о: пиле със зелен фасул (щях да проверявам, за този фасул, но забравих), зеленчукова супа с фиде (и за нея не знам дали е системна?). в: салата от домати, краставици, чушка и сирене, 20-30 гр. кашкавал.
Сега за 06.09. да разкажа. Много тежък ден. Станах в 10 часа и като се започна едно закусване: първо 2 парчета кекс, прясно мляко, 1 целувка. После правихме бутер банички и хапнах и от тях 2-3 и 20-30 гр. кашкавал + резен салам и така хапване да към 11.20  Embarassed и после легнахме и заспахме и цял ден сме спали, нямаше обяд. Станах в 15.50 - домакинствах малко. Вечерята беше в 17.30 салата от зеле + 20 гр. кашкавал. После отидохме към паметника на съединението, седнахме на кафе и към 19 часа пих лимонада от газирана вода, лимонов сок и сироп от киви, а към 21.30 бях много жадна и пих една газирана вода на Devin - Fresh, които са ароматизирани и леко подсладени. Като се прибрах заспах. Правих гимнастика чак в 12.30, но поне не я пропуснах, "легнах си" в 3 часа.
Днес пак има някакво мърдане на кантара, но линийката ще коригирам в неделя, защото са някакви 200-400 гр., което при мен може и да е случайност. Дано да не са заради вчерашния безобразен ден.
Днес з: 2 парчета кекс + сок ябълка 100% + 1 целувка и 1 бисквитка и сега малко сурово-пушено филе, което поне е само с до 5% мазнини. Да повторя, че съм в гладен период.

Общи условия

Активация на акаунт