"Системата минус 60"- тема №27

• 35 275
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Не знам дали не си огаждам твърде много, но не съм чела цялата книга, а само резюмето в началото на темата и вашите публикации тук:
Според резюмето сутрин може да се яде всичко, ето защо аз избрах това да е единственото време през деня когато си позволявам сладките неща. Обаче във вашите коментари все повече виждам, че тези които се хвалят с успех са много стриктни, закуските им се състоят от трици, сухарчета, малко плодове,мляко,  диетични сладки 1-2 и т.н.
За днес:
з: последните 4-5 лъжици крем карамел, последната 1 лъжица филаделфия-милка, 2 квадратчета шоколад;
о: миш-маш 1/2 порция, 3 чушки с доматен сос, таратор безпокоя се дали на тези обеди не получавам твърде много мазнини, как мога да знам дали в моята порция има 1 лъжичка, за това и взех само 3 малки чушки, които дори не доизядох, а миш-маша беше на фурна.
в: грозде (няма го в разрешените плодове) + праскова (също я няма)+ кисело мляко
Не ям дини и сливи, а сега има плодовете, които харесвам.
Може би ще излезе, че аз не спазвам никаква система. Направо нищо не правя. Не мога обаче повече.
ако сутрин хапна трици с мляко и другата сутрин знам, че пак ще  ям трици няма да издържа дълго и накрая точно, когато не трябва ще сгъна някое кексче или шоколадче, а сега си казвам "това може само рано сутрин преди работа", обикновено тогава обаче доста ми се спи и да искам не мога да се натъпча както, ако беше през деня, после през деня си казвам "чакай до утре", а на другата сутрин пак просто не успявам да изям всичко, което ми се е искало целия преден ден...
Все пак се питам: толкова много ли греша с тази захар сутрин, или другаде, обяда, които нямам възможност да приготвя сама или ябълките и гроздето?

# 466
poohito не си мисли, че грешиш с това, което правиш за закуска, защото не е така. Препоръчвам ти да прочетеш книгата, мисля, че е полезно за теб, за да се успокоиш и мотивираш ( имам я на файл, ако искаш ще ти я пратя ). Все още си в началото и ти се яде толкова сладко, ще видиш, че след месец два постепенно ще намалиш сладкото до почти минимум, тъй като вече ще ти е прекалено сладко. Системките които не хапват вече сладкиши за закуска, а само по бисквитка-две, ако им се е прияло сладко са с привикнали организми. Не се укорявай и не се отчайвай. Не е казано, че трябва да ядеш трици за закуска всеки ден, но все пак ако всеки ден ядеш торти и сладкиши вероятността да отслабнеш с повече е по-малка. Огаждай си в началото, правилно само сутрин и постепенно ще намалиш - правилно правиш да го оставяш за утре, и както виждаш сутринта не язяждаш всичко, което би "омела" ако беше вечерта. Мириниманова е казала, ако обикновенно ядеш по кутия шоколадови бонбони вечер, опитай да ядеш половин за обяд, след това за закуска, след това намали количеството - нещата трябва да се случват постепенно и съобразени с нуждите на организма. Ако ще ядеш шоколад пробвай с черен, вместо млечен, вместо бяла захар - използвай кафява или фруктова. Нещата ще се случат от самосебе си, просто продължавай да вярваш и бъди постоянна. Покрепяме се взаимно  Hug

# 467
  • Пловдив
Намерих книгата от първата публикация в темата. Тези седмици няма да имам възможност да я прочета, защото искам да се явя на един изпит (не, че и за него много чета, но ако се зачета в книга ще ми е гузно).
Продължавам за сега с гимнастиката и системата (дори и да има грешки). В сравнение с предишния ми режим, определено ям по-контролирано, като режим и по-малко, а се натоварвам с гимнастиката повече (никога до сега не съм се занимавала със спортуване), поне тези 2 неща заедно трябва да дадат едно положително начало.
Дано не ви досаждам, аз съм си малко на приливи и отливи и сама си мисля  #Cussing out нищо няма да стане, а после   Stop още малко, още малко, защото, ако пък се откажа съвсем сигурно ще стане по-зле. Всички тези неща обаче ги и пиша, дано не е твърде досадно.

# 468
Здравейте системки!
Много ми е драго да вляза на любимото си местенце в нета, в което за съжаление нямам много време да влизам напоследък, но това не означава,че несистемствам! Бавно и славно вървя към целта,а тя е далече далече! Четох пак за закуската е имало приеснения и от опитще кажа, че закуската не се пипа и там яжте каквото ви се яде, така системата няма да ви омръзне и да спрете след пет месеца. Аз още седмица и стават шест месеца и 19 килограма! Можеше  и по-добре да е, ако бях по-стритна, но и  на това съм долволна, като се имаше в предвид как невярвах, че ще стигна и до тук! Другото, което забелязах за това време е , че колкото повече се взирам в кантара и се тюхкам толкова по-малък е ефекта, когато се успокоя и резултата не закъснява, така, че съвета ми спокойно да действаме според правилата и системата ще действа!!!
Ще влизам вече по-редовно, за да се нахъсвам и подкрепяме Hug

ето и меню за днес:

З.филии с топено сирене и малко сладолед
О.телешко с броколи, но имаше в соса сметана, така,че я задрасквам
В. любимата ми диня и сирене

и два часа йога практика!

# 469
Здравейте отново.Честито на минусите.Да се отчета ,но да си кажа ,че днес не бях системна .Започнах добре ,но цял ден  не можах да се прибера и направих късен обяд ,но несистемен
з-3в1 престижки 1праскова
о и в-3кебапчета домат и диня към 18 часа
Това е от мен .До утре с кафенцето на anita29

# 470
  • Емаесесаесесапипиа
Трън в очите, права си - храненията съвсем ги занемарявам. Децата не са при мен, а и по цял ден пишем дипломната на мъжа ми, нямам ни време, ни желание за готвене, спасявам се с дини и пъпеши, най-много салата да направя за обяд. За това така се получава. Днес излязох и ядох ориз с пиле и честно ми просветна. Ще гледам да съм по-отговорна в това отношение. Утре малко рисков ден, защото предвиждам да правя семеен празник ......
Лебед - има разлика в обиколките, вече цял номер надолу дрехи нося - 48 да бъдем по-точни. Тъкмо днес свекървата ми подари (предварително) една рокля при това доста минимилистична и се оказа, че ми става и стои не лошо.
Днес: З - рамен, пъпеш, О: пиле с ориз (но беше към 3 следобяда), шопска салата, В: диня

# 471
  • Емаесесаесесапипиа
de3demonka, Shishimoncho и мими_то, много голям стимул сте! Издържали сте толкова време със сравнително бавни темпове на сваляне, но очевидно има резултат. Аз си мислех, че като слабеенето се забави в един момент съвсем ще спре, но явно и два-три килограма за месец, важното е да са надолу, но постоянно са супер в дългосрочен план.

Понеже коментирахме преди време последната фотосесия на Мириманова, не знам дали сте се ровили в блога й, но на последния й постинг за почивката в Крит има снимки http://www.mirimanova.ru/blogs/mirimanova_blog_show/26463 - на тях много добре си изгледжа. Не мисля, че е качила значително, вярно че са малко от далеч де, но като цяло- много свеж вид има (това на мен ми е болна тема сега).
Много странно ми стана като обясняваше колко е евтино в Крит (или Испания не помня) - как една порция основно рядко превишавала 25 евро и за сравнение в Москва на някои места кафето струвало 12 евро  Shocked Явно ги подценявам руснаците и стандарта им....

# 472
 Нещо тези дни не ми  е много системно...малко изгубих ентусиазъм ,след като се върнах в началото. Както винаги четейки редовете тук , обаче, отново се надъхах Simple Smile Благодаря ви, че ви има Hug На тези с минусите честито, на тези със задържанията кураж и постоянство. Определено е трудно като няма бързи резултати, но ...като гледам във времето 5 месеца 19 кг например си е чудесен резултат. Дори и по-малко да са в минус, са си минус и то дълготраен Simple Smile
Определено мога да кажа, че свикнах с ранната вечеря и организмът някак сам си търди яденето към 17 и нещо. Може би ще трябва и аз да заменя закуската  с нещо по-полезно, а вкусотийките да си ги хавам от време на време. Ще пробвам, да видим дали ще има резултат.
 менюто за днес:
з - мляко с трици и захар, грозде, кафе;към 11 сладолед
о- мусака , ама много ми се беше дояла, диня;
в- диня сирене.

# 473
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,

Имам нужда от едно огромно кафе.Имаме нови съседи и са толкова шумни,че скоро ще се разправям с тях.Снощи до 3ч са си приказвали,викаха,детето им пищя и рева.И естествено събудиха мойте деца. #Cussing out

И така за днес менюто-
З.кекс с капучино
О.Леща и салата
В. диня и кисело мляко  chef

# 474
Добро утро системки.Тази сутрин кантара ме зарадва с още - 0,500 гр.Нещо взех пак да се вманиачавам и ще трябва да спра.Следващото ми теглене ще е в понеделник за табличката.Смятам да се тегля вчетвъртък и понеделник.Като се сетя по едно време се тегли по 4,5 пъти на ден.Голям тормоз беше  ooooh! Не искам пак да го изживявам.Менюто ми за днес е:
З- сандвич и малко мюсли за десерт
О- наденица на скара и салата
В- чушки с доматен сос без мазнина и малко домашно сирене
Анита с тези твои кафенца деня ми започва много приятно  Peace
И мен ме вълнува въпроса със сезонните плодове.Може и да сте го коментирали преди ако е така дайте линк към темата  Praynig За гроздето знам, че е много калорично, но какво мислите за другите наши плодове като круши, праскови, пъпеш, капини...дали са системни?Питам, защото си ги бера директно от градината ни и съм сигурна в качеството им.
Лек, системен и минусов ден навсички   love001

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 08:05 от cvetna77

# 475
Мириманова напълняла ли е ?От поста на fapua ми изникна този въпрос.Извинявам се, че досаждам с много въпроси, но съм нова и искам да съм в час  Mr. Green

# 476
  • Пловдив
Днес е последния работен ден от седмицата за мен, което само по себе си е чудесно. Планувам си почивните дни и смятам да отидем на аква ленди, но още не съм решила. Рекламата ми се стори изкушаваща.
Онези вчерашни 76.6-76.8 са изчезнали, доказателство, че ежедневното теглене води до отклонения, като в понеделник съм си.
Закусих леща, редче черен шоколад, а преди минути чайна лъжица мед. По метода на взаимните услуги редовно получавам по буркан мед от един колега, които с останалите колеги (аз и още 1-2) изяждаме в чай и така за 2-3 месеца. Макар и сладък и пълен със захар мисля, че меда си е полезен и не е, като да налапаш лъжица бяла рафинирана захар.
Гроздето си е плод с високо водно съдържание в диетите и режимите, го пропускат, защото съдържа глюкоза (гроздова захар) в не малко количество, а не фруктоза (плодова захар), като другите плодове. Може би наистина не трябва да се вечеря с грозде, но аз си го обичам и сега, когато тъкмо се появи масово на пазара не мога да го откажа, хапвам през ден, но без да се тъпча. За някои неща може би трябва всеки да разбере от собствен опит, а аз още нямам такъв.
Обяда и вечерята са все още неизвестни.

# 477
днес - храна:
з: 4 ръжени сухара със сирене , червена чушка, мед и орехи, 7-8 курабии от вчера, кисело мляко на айрян
о: доматена салата + сирене, зелен боб с чесън и кисело мляко
в: вероятно плодове с кисело мляко

днес - спорт:
сутрин - първите 25 минути от програма за стягане на дупе "Your best butt fast!"
вечер - разтягане и 4 х 10 -> коремни, гръбни, странични, задни повдигания на крака, лицеви опори на колене

В момента килограмите са на заден план, защото знам, че ще почна да ги качвам (най-малкото ще имам застои), но вярвам, че ще се стегна - кодово име "Трансформация на Ламя в пепеРуда" (бях гъЗеница, в момента приличам на  hahaha какаВида - за мен кака, за някои баба - важната прилика е в пихтиестата маса под повърхността Wink и се надявам след 5-6 месеца да се превърна в красива цветна пепеРуда (щом е цветна руда - все ще стана ценна придобивка Mr. Green)

# 478
И аз с отчет за вчера:
З: Бисквитки с кисело мляко
О: Миш-маш със сирене
В: Салатка

За днес ще го мислим какво ще е за О и В.

За тегленето - и аз така, по веднъж на ден, след ставане.Някой път се изкушавам да се претегля и вечер Simple Smile

# 479
  • Благоевград
Привет момичета!
Вчера имах нарушение с две малки триъгълничета пици.
Имах и един сладолед  в 11ч.
Това е, признах си  Laughing
Менюто ми за днес е :
з - сандвич с кашкавал и сирене, кафе.
о - тиквена мусака, салата домат, айран.
в- праскова, синя слива, айран.
Хайде чао.
  bouquet 

Общи условия

Активация на акаунт