"Системата минус 60"- тема №27

• 35 261
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • Burgas
Здравейте,
четох ви и сега пак започвам с придържането по системата, че имах рожден ден в понеделник и до вчера празнувах. Празненствата се изразяваха предимно в хранене с много и не съвсем системни нещица.
Днес:
з-сладки бисквитки и 3в1
о-суши и айрян
в-диня или праскови.
Прасковите може и да не са много системни но какво да направя като баща ми преди години е засял прасковени дървета Embarassed

Усмихнат ден  bouquet

# 481
  • София
Здравейте  Hug !

Гледам, че пак се е отворила дума за сезонните плодове. Досега съм се ограничила с пъпеш и диня, но не защото спазвам системните препоръки, а защото това ми се е яло. Иначе обичам и праскови и грозде, и си мисля да се възползвам от тях. В края на краищата веднъж в годината ги има, а както някой преди мен много точно беше казал - ябълки и цитруси ще ядем цяла зима. Дори кантарът да не ме радва толкова, колкото ми се иска сега, заради сезонните плодове, ще си ги позволявам, пък есенно-зимния период ще влезна в релси. И без това съм ограничила сладкото съвсем - само в кафето сутрин, плодовете да са ми прегрешенията  Laughing .
Иначе днес отчитам с още 0,300кг надолу, но не бързам да се радвам. Понеделник ми е официалният ден за мерене, та ако съм задържала резултата, тогава ще го сметна за вярно.
Лебед, за мен и сега си красива пеперуда, ламята определено си я преборила вече. Пожелавам ти да достигнеш този резултат, който най-много те удовлетворява, а досега си доказала, че се справяш с такива предизвикателства.
За днес:
З: сухари, свежо сирене, малко салам, 3в1
О: риба тон от консерва, краставица, малко пъпеш
В: айрян, ябълка

Хубав ден на всички  Hug !

# 482
  • На планетата Земя
Здравейте, хубавици!

Правя втори дебют в тази тема. Страхотна система, отрази ми се много добре, но болест ме повали и всичко отиде по дяволите. После усилена работа, стрес, тичане, казваш си: от утре, скоро.... и така все отлагах...

На системата съм от този понеделник. Надявам се да се задържа на нея дълго време, до постигане на килограмите, та и след това.

Разчитам много на подкрепата ви, още от сега ми действате стимулиращо, прочетох последните две странички.   bouquet

Сега остава да се запиша при лебедовата Пипируда Heart Eyes с мерки и теглилки.  Embarassed

И едно въпросче: защо на места, където пишете какво хапвате, думата е зачертана?

# 483
  • Испания и Стара Загора

И едно въпросче: защо на места, където пишете какво хапвате, думата е зачертана?
Това означава,че сме яли нещо,което не е по Системата. Peace

# 484
 Здравейте,
вчерашният ми експеримент не доведе до добър резултат, - 1 кг. за 1 ден, не очаквах чак такъв -. Сами се сещата какво означава това. Е, не съжалявам, че опитах, защото си го бях навила на пръста, но не бива. Така че, от днес по старият системен начин, даже днес се поотпуснах в закуската и обяда, мисля да е така 1 - 2 дена, за да си върна руменината на бузите.
 Ето какво хапвам днес:
З: к. мляко + трици, 6 бисквити със сладко и вафличка
О: салата от домат, чушка, морков и извара, 1 филия ръжен хляб
В: сиренки " Наши " и айрян
Много ми се иска да изпия една чаша кефир със сиренките, като Жасмин . Ако някой има кефирена гъба много ще съм благодарна, ако сподели няколко бебета от нея с мен!
Наистина, ако знаете от къде мога да се снабдя, моля ви, информирайте ме!  newsm17

Пожелавам ви приятен и успешеш ден!

# 485
  • София
Огледало, в един пост - две неизвестни за мен...
Какви са тези сиренки "Наши"?
И какво е това кефир/кефирена гъба ?
 newsm78 Извинявам се ако звуча блондински, но ми стана интересно  Embarassed Rolling Eyes .

Mileto, добре си дошла  Hug !

# 486
  • Испания и Стара Загора
 newsm78 Извинявам се ако звуча блондински, но ми стана интересно  Embarassed Rolling Eyes .

Mileto, добре си дошла  Hug !
И аз се чудих,но ги намерих в темата с рецептите. Peace

# 487
  • На планетата Земя
Ето линкче от мамата за кефирената (тибетска) гъба.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=191239.0

Беше модерно едно време да се заквасва мляко с нея, явно сега отново е настанала вълна.
Аз (поради липса не време) разчитам на нашето кисело мляко, което мисля не отстъпва по качества и полезност.

А като пишете на вечеря "таратор", слагате ли вътре лъжичка олио? Предполагам, че не...  newsm78

# 488
  • Варна
Здравейте и от мен днес!!!
Вчера бях горда със себе си, че след като вечерях навреме ми се обадиха едни приятели да излезем да хапнем... излязох, но пих само минерална вода Simple Smile Е, вечерята ми не беше много системна - картофи + диня... но поне беше навреме
Иначе обяда ми беше сандвич със сирене, а закуската беше рогче.
За днес:
З: баничка без пълнеж
О: сандвич със сирене + домат
В: мисля да е месо...

Лека-полека ще вляза в час... Simple Smile
Поздрави на всички и до скоро...

# 489
Здравейте, системни момичета!  bouquet
Страхотни сте!!! Peace

Аз ви чета от цялата минала тема, както и тази...спазвам Системата от 28.07. и сега реших, че е време да се присъединя официално към отбора!
За този месец, не съм свалила почти нищо (започнах от 80.1кг. при ръст 163 ooooh!, актуалните ми кг. са на линийката и то в деня, в който ме навести МЦ ooooh!), НО - аз съм от тези, които са спазвали какви ли не диети и режими в последните 4 години и даже не очаквах нещата да се раздвижат толкова скоро ooooh!...
Имах дълги залитания по различни варианти на гладуване и все още смятам, че са подходящи за мнозина, но явно моят организъм се запасява от всяка хапка и по време на гладните фази не свалям нищо. Това е затворена страница за мен! Peace
Както си казваме често в другата тема, в която пиша - за да се отслабва, трябва да се яде!!! Да не говорим, че вече така ми е омръзнало да съм все гладна и дебела, че просто няма на къде повече...
И така - с вас съм, плътно!
Не очаквах, че ранната вечеря ще е нещо, което толкова лесно ще успея да спазвам, защото в къщи винаги се е вечеряло около 19:00 - 19:30ч. и това е храненето, на което се е обръщало най-голямо внимание. Години наред вечерята ми е била единственото и основно хранене за деня...
Сега не е така - за да мога да спазвам Системата правилно, си промених целия дневен режим и вместо да си лягам след 1 посреднощ и да ставам след 10 сутринта, сега си лягам доста по-рано и към 08:30ч. съм кукуряк. Чувствам се идеално Crazy Grinning...
Искам да споделя с вас, че според мен, освен вида на храната, за да има успех човек със Системата, трябва да се опита да спазва и режим на храненето - опитвам се да ям в точни часове и мисля, че това също е много важно! Даже смятам, че минусите, доколкото ги имам се дължат именно на това - опасенията ми бяха огромни, сега, когато се храня като нормален човек, дали няма да качвам от всяка хапка, но не - напротив, задържам и лека-полека започвам да свалям.

Простете, че стана дълго, но исках да ви се представя и да вдъхна надежда на всички, които нямат светкавичен резултат, че такъв все пак ще има, само търпение трябва и режим!
Успех на всички...ще ви навестявам от време на време и ще се отчитам Peace
Ето за днес:
З: две препечени филийки хляб със 100гр. пушена сьомга, две хапки бутер-рулца с канела, кафе без захар (това последното присъства винаги, занапред няма и да го споменавам даже)
О: две големшки кюфтета на скара (домашни) с малко бамя с доматен сос.
В: салата зеле с 200гр. Котидж
Знам правилата (че е по-добре хляба да се замени с пълнозърнест, или дори с ръжени сухари и т.н.), но за себе си съм решила да ям това, което по принцип ям, съобразено със Системата. Приемам, че така може да имам по-бавни резултати, но това не ме притеснява...по-скоро не искам да се "тормозя" с храни, които не обичам и обикновено не употребявам, защото така желанието ми за спазвам режим бързо ще изчезне. Wink Така, че в моите менюта ще виждате препечени филийки, доста пушена риба и други, но това, пак казвам е мое, съзнателно взето решение. Peace
Отново, пожелавам успех и приятна вечер/вечерЯ на всички! Hug 

# 490
Привет от мен и добре дошли на новите момичета.Пожелавам Ви търпение и много минуси .Аз от вчера нещо не мога да спазвам и то все вечерта .За днес
з-3в1 жито сорехи и мед
о-пилешко бутче с домат диня
в-пържени попчета
Това е една от любимите ми риби и не устоях ,но сега нещо ми е лошо ,е не знам дали няма да ми се случи случка с това пържено .Това е от мен .Лебед мисля ,че трансформацията ти е в правилна посока .За мен ти си един от фаворитите  на системата поне откакто съм при вас .Хубава вечер.

# 491
Цитат
... не звучиш блондински, аз също за първи път прочетох тук във форума за кефир, но в предните теми за Системата и много се впечатлих, после поразпитах мои познати и се оказа, че преди години напитката е била хит.
Кефир е ферментирала млечна напитка, произхождаща от населяващите Централна Азия тюркски, монголски и тибетски народи. Особено популярна е в Русия и бившите съветски републики. Получава се след коагулация на краве, козе или овче мляко с помощта на кефирни зърна или т.н. кефирна гъба, Тибетска гъба.
Има разлика м/у нашето кисело мляко и кефира. Най- малкото, че за ферментацията на едното, ако са нужни 2 - 3 часа, то за другото са 2 - 3 дни, което води до съществена разлика в микробиологичният състав.
 Сиренки " Наши " е рецепта от темата с рецептите за Системата, мисля споменах в предишен пост, че взимам рецепти от там. Има разнообразие и е удобно, поглеждам и решавам какво ще готвя, без да мисля дали нещо не е системно. Ето в сиренките, който са от извара и ябълка има яйце, но Лебед ми  беше пояснила, че може да се използва като споиващ елемент...
 Извинете ме, сигурно правя грешка като пиша имената на рецептите, но си мислех, че ще е по - удобно за намиране, ако някой реши да хапва същото !
 До утре, лека вечер и сладки сънища  smile3524

# 492
  • Емаесесаесесапипиа
Мириманова напълняла ли е ?От поста на fapua ми изникна този въпрос.Извинявам се, че досаждам с много въпроси, но съм нова и искам да съм в час  Mr. Green

Cventa77, виж този линк http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=600882.60 там обсъждахме последната фотосесия на Мириманова, която е даден в страницата във фейсбука й.
Днес помъдрях с цяла година и явно по-мъдра съм станала наистина, защото устоях на изкушенията, дори парчето торта за утре за закуска си пазя. То не беше трудно да не устоя. Някак съвсем естествено не ми се ядеше след обяда, дори вечерята пропуснах от много разходки. Голямата ми дъщеря вдигна температура и нещо семейния празник не се получи много по ноти, но пак едно кино и разходка в Мола и Балчик привечер отразихме:
З: бургър в Бургър кинг, малко картофи, кола, мааалко сладолед.
о: карначета на скара, салата
В: чаша вино преди лягане

# 493
 Аз имам принципно от кефирената гъба, но тъй като за няколко дена я бях занемарила малко/ не смених млякото, но и в хладилник не сложих/ Embarassed, тя леко потъмня. Сега се опитвам да я съживя. Ако успея и се разрастне преди да си намерите, с удоволствие ще пратя. Ще отнеме най-малко 2 -3 седмици предполагам. Дано пък и преди това да попаднете на някой да ви даде.
Днес:
з- малко пъпеш като станах, 5 петифурии към 11:30, в последния момент Simple Smile;
о - шопска салата, диня;
в- миш-маш въобще несистемен и късно 19:30, но чистих и не исках да спирам, та чак тогава успях да поприключа и да ям.
 Тъй като от няколко дни все по нещо оплесквам ...не се тегля, да не се раочаровам още повече, но тези дни ми свършва MЦ и се хващам в ръце.

# 494
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,

Менюто за днес е-
З.сандвич с шунка и кашкавал и 2 парченца шоколад
О.скумрия и салата
В.диня и кисело мляко  chef

Общи условия

Активация на акаунт