"Системата минус 60"- тема №27

• 35 254
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Добро утро.Вчера излизах и се наложи да вечерям към16,30 (другия вариант беше без вечеря) и вечерта си легнах дооооста гладна.Днес ми е 5 ден от системата и да си призная това си е рекорд за мен колкото и смешно да ви звучи.Обикновено след третия ден съм се предала.Вие сте ми стимула а и с тези хубави кафенца от  anita29, деня ми започва прекрасно.
fapua, благодаря ти за линка  Hug Разгледах снимките.Менюто ми за днес е :
З- палачинка с трици (единствено така мога да ги консумирам а стомаха ми има нужда от тях)айрян, круша и задесерт една лъжица сгушчонка(кондензирано мляко от Украйна)
О- лятна манджа евентуално с едно сухарче
В- скумрия на скара
Цитат
Знам правилата (че е по-добре хляба да се замени с пълнозърнест, или дори с ръжени сухари и т.н.), но за себе си съм решила да ям това, което по принцип ям, съобразено със Системата. Приемам, че така може да имам по-бавни резултати, но това не ме притеснява...по-скоро не искам да се "тормозя" с храни, които не обичам и обикновено не употребявам, защото така желанието ми за спазвам режим бързо ще изчезне.  Така, че в моите менюта ще виждате препечени филийки, доста пушена риба и други, но това, пак казвам е мое, съзнателно взето решение.

Ели, точно за това харесвам системата, защото всеки може да си изгради разумен хранителен режим на база собствени предпочитания.Добре дошла при нас  Hug
Системен и минусов ден на всички

# 496
Добро утро !anita29благодаря за кафенцето.да си дам отчета за вчера:
з:мюсли с прясно мляко и 1 л.мед праскова
о;шопска салата ,печени картофи с кашкавал
в:кисело мляко(беше ми много разбъркано в стомаха и изобщо не ми се ядеше-май летния вирус ще ме навести)
за днес:няколко парченца диня,;овесени ядки ,слънчоглед,бадеми,стафиди,ленено семе,сусам ,прясно мляко и 1л. мед
О:фреш грейпфрут, салата с риба тон
в;мисля да е таратор
УСПЕШЕН ДЕН

# 497
  • На планетата Земя
Добро утро, компания!   bouquet

Спахте ли добре?

anita29, бонбонките ти не могат да ме съблазнят днес. Вчера правих сладко от сини сливи, късно вечерта беше готово и мъжът ми омете половин бурканче уж за проба. Аз си хапнах от него на закуска, та съм се подсладила.

Fapua, честит рожден ден на патерици! И да няма болни у дома.

Огледало, благодаря ти за информацията за гъбите, явно има разлика между кефира и кис. мляко. Хубаво е, но аз наистина нямам време да вардя тази гъба.  Laughing

Пети ден ми е, но чувства корема си една идея по-лек и неподут, независимо, че съм закусвала. Дали си въобразявам, или?

За днес:
З: черен хляб с кашкавал, домашното сладко от сини сливи, мляко с нес
О: салата домати, краствици, чушка и сирене, плодове - може би праскови
В: кисело мляко с плод (още не знам какъв)

И аз ще бъда несистемна със сезонните плодове, не мога да ги пропусна, това си истинско богатство, дето го имаме по нашите родни земи.

# 498
  • Пловдив
За вчера:
о: пълнени чушки, таратор;
в: 2 ябълки и кисело мляко;
Днес:
з: леща; 2 редички черен шоколад;
о: пълнени чушки и домати, но този път са по моя начин   chef у дома винаги се пълнят чушки и домати, никога само чушки, предполагам, че това е някакво арменско-турско възприятие на нещата, така ги е правила лелята на баба ми (един вид прабаба), баба, майка, а сега аз, слага се мляно месо: телешко, телешко + пилешко, а сега е смес говеждо, свинско 60/40 (всъщност днес ги приготвям заради милото, че ми завидя за вчерашния обяд), ориз, вътрешността на доматите, лук, червен пипер, магданоз, сол и с това се пълнят чушките и доматите, плънката е сурова, не се запържва, не се задушава. после ги слагам в тенджерата под налягане, а на дъното и също има от вътрешността на доматите, слагам водичка и ги затварям и варя към30 мин. от завирането, така се сварява всичко. У дома не е прието нещата да се запържват или на храна с месо, особено мляно да се слага допълнително мазнина. Просто реших да разкажа малко по-подробно, а то май стана, като рецепта.
в: салата от домати и сирене навярно;
Има хора дето се ровят повече из форумите включително на руски. Има ли начин да се получи коментар от Мириманова за тези плодове (праскови, грозде, малини, ягоди), защото наистина в Русия може би нещата са по-различни, но като бях на Дюкан знам каква мъка е да изкараш цяло лято без тези чудесни и полезни плодове.
Кефира за мен е доста неприятен на вкус. Не знам какво се получава с тази гъба и дали всъщност е кефир. Като дете съм опитвала кефир от Москва и не ми харесва. Като ветеринарен лекар и почти технолог мога да кажа, че се съмнявам, че промишлено кефира се прави с гъбата, защото в учебниците пише: кефира е кисело млечна напитка със закваска от дрожди. дрождите не са гъба а са микроорганизми по-едри от бактерии, ферментират лактозата не само до млечна киселина, както е в нашето мляко, но и до други органични киселини и малки количества алкохоли, придават на продукта лек щипещ, пиперижещ вкус. За българското кисело мляко дрождите са недопустими, макар преди да се срещаха и бяха индикатор за лоша производствена хигиена (това не са същите от кефира, селекционирани закваски), такова кисело мляко е леко шупнало и щипе на езика, ако са само дрожди не е вредно (сигурно на всеки се е случвало да хапне бабино такова мляко), но шупналото мляко може да съдържа и вредни неща. Повтарям се кефира е със селекционирана закваска и няма вредно неща, просто за мен има вкус на развалено кисело мляко. с гъбата се получава ферментация на млякото, може би с подобни киселини и алкохоли, но аз не бих го нарекла точно кефир. Имаше преди и едни гъби, които живеят в чай. Охххх не си падам по гъбите май.
Извинете за лекцията, но хранителните продукти от животински произход са ми любима тема.

# 499
 Здравейте,
timide , дано успееш да съживиш гъбата, толкова е ценна!
Цитат
дрождите не са гъба а са микроорганизми по-едри от бактерии, ферментират лактозата не само до млечна киселина, както е в нашето мляко, но и до други органични киселини и малки количества алкохоли, придават на продукта лек щипещ
poohito , и аз разбрах, че кефира не е приятен на вкус. Но се оказа, че може много да ми помогне, този лек щипец била фолиевата киселина. Аз имам огромна нужда от нея и не само от нея, но...  Rolling Eyes  Рецептата за пълнени чушки ми хареса, защото пък ние с нашите еврейски традиции ги правим с картофи  smile3517
fapuasmihesorry , bdbaloni , как така съм пропуснала!
Лебед , докато четях коментарите за напълняването на Мириманова, разбрах, че сме в един професионален бранш Simple Smile Успех на новата ти работа  redecoration !
И днешното ми меню:
З: к. мляко с овесени трици и малко кафява захар
О: задушени моркови, сирене и 1 филия ръжен хляб
В: сиренки и айрян ( от вчерашните, защото от тази доза излизат много)
 Приятен и минусов ден!

# 500
ogledalo е, страхотно - ще се радвам да се запознаем! Благодаря за пожеланието, но все още ме шубе и няма нова работа /защото все отлагам нещата за понеделник... мда... трябва да стана системна във всеки аспект от живота си/ Crazy

poohito благодаря за лекцията и рецептата, никога не съм пълнила домати с месо и ориз Laughing може да я направя като захладнее Simple Smile
Относно, Мириманова и плодовете... тя е описала на нея какво и как и действа. Вероятно няма претенции на диетолог за да даде конкретен отговор по въпроса. Според нея трябва да се внимава с плодовете (за това си е сложила ограничение от 1 кг на ден дори на тези, които и действат добре).
Аз правя така - ако ми се дояде вечер, какъвто и да е сезонен плод, ям малко от него с мляко, но ако реша да се нахраня с плодове... го оставям за закуската  Peace

melimel, Kally May много мило! Благодаря   bouquet

Kally May За съжаление, ламята дреме (в момента все по-често я усещам да се раздвижва...) не мога да си представя да я преборя наистина, но поне бих искала да я опитомя Crazy

Mileto пожелавам ти с този дебют повече номинации Wink
По-рано питаш за таратора и олиото вечер - вярвам, че никой не слага. Например аз като пиша нещо като таратор - това е кисело мляко с краставица на ситно, със сирене и/или извара, много копър и чесън - вечер не си позволявам изобщо мазнина, на обяд обаче слагам повече от лъжичка  Peace

cvetna77, anita29 чак сега погледнах, да, от първата страница не може да се изтегли, но ето един друг линк - събрани от Жасмин - менютата ми от първите три месеца

Редовно поглеждам в историята и споделените менюта на много от системките!
Търсачката не работи много коректно, за това правя така:
1) Кликвам върху името/ника - за да се отвори съответния профил
2) Натискам линк: "Покажи последните публикации на този потребител."
3) Отивам най-накрая за да виждам първите мнения на човека
4) Търся "Системата минус 60" с търсачката на браузъра и включвам опцията "да светне" търсеното словосъчетание /Highlight all/
5) повтарям (4) за всяка разгърната страница или натискам F3 или само /Highlight all/ - зависи от изплолзваното приложение  Peace

днес - храна:
з: моркови, чушки, сирене, мед с четвърт чаша суров слънчоглед заедно с две хрупкави сухарчета Simple Smile
о: мммного вкусна червена леща с жълти тиквички и сирене (две купи и искам ощеее  Mr. Green)
в: (след 19:30) мешана скара (колебая се само, защото може да има хляб в кюфтетата...) или свински вратни пържоли със селска салата, ще добавя и чаша вино

днес - спорт:
цялата програма на Your best butt fast! - около 40 минути

# 501
  • София
Бърз отчет за днес:
З: тост с лютеница, 3в1
О: постни сърмички, кисело мляко, краставица
В: айрян, ябълка

# 502
  • Емаесесаесесапипиа
Днес свършвам първия месец от системстването. Това и за мен е голямо постижение - самия факт че съм толкова дълго на режим. По случая реших да се претегля вечерта. Голяма грешка. Оказах се близо половин кило над линийката. Ще се направя, че не съм го видяла и утре сутрин ще отчета оконачелни резултати за един месец.
З: торта Гараш (от вчера), рамен, пъпеш
О: карначета на скара, домат, 2 праскови
В: диня и праскови (днес не спазих препоръката за системните плодове, може и това да е повлияло на кантара)
Близо час колоездене надвечер до близкото село и обратно, час разходка сутринта.
Ogledalo и Mileto, благодаря за поздравленията! Ogledalo, тези четири килограма само за половин месец ли ги свали? Невероятно.... Лебед - може ли да дадеш линк към фитнес програмата, която правиш. Извинявай ако си го дала преди и съм го пропуснала

# 503
Лебед, благодаря ти за линка.Тази вечер съм много гладна.Ще си лягам скоро, че дане оплескам нещата  Twisted Evil

# 504
fapua заповядай Simple Smile Фитнес у дома : Идеален ханш

Упражненията са подготвени много балансирано и не са трудни за изпълнение, а повторенията са толкова, че дори и като начинаещ да не се откажеш - за мен са проблемни тези, които са взаимствани от йога... голямо дърво съм.., но съм гледала как подобни упражнения хора, които никога не са се занимавали със спорт ги правят без проблем.

# 505
  • Враца
добро утро, мацки! Grinning

никой не ми каза как да кача уърдовски файл, този със заглавията на рецептите от книгата, за да го ползвате всички...
никой ли не знае?

# 506
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,

маюто за днес-
з.  Кекс
О.яйца и салата
В.таратор

Лебед,благодаря за линка Hug

# 507
  • Емаесесаесесапипиа
Лебед и аз благодаря за линка   :bouquet

Днес съм много доволна. Отчетох края на първия месец с общо 4,2 кг. свалени за месеца. Разликата от вчера вечерта, до днес сутринта беше 0,9 кг. надолу  Shocked, да не повярваш.
Всъшност тази седмица въпреки тортичкате, хамбургера и солидния обяд съм свалила повече от предишната, когато ми прималяваше от глад. Така че ще дерзая нататък, няма да е трудно, това изобщо не прилича на диета, а на нормално хранене.

# 508
  • Plovdiv, Bulgaria
Запис.

# 509
  • Враца

много смешно ми стана Joy hahaha

добре дошла  bouquet

тук не правим така, чакаме да напишеш нещо за теб.... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт