Половината от чакането мина,дръж се ОКТОМВРИйска дружина!

• 27 456
  • 721
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен! Hug
Аз вчера излязох с приятелки към 2ч. и се прибрах като пребита в 8 и 30 CrazyХодихме на кафенце,разходчица и по магазините...Сдобих се с 1 дебела пеленка за бебето,2 комплекта чаршафки,2 хавлийки и 2 по-малки кърпи. GrinningПратиха ми и СМС от Спиди,че поръчката ми е дошла и ходих да си взема нещата,които бях поръчала-козметиката,праха и омекотителя,кремчето за зърна,термометър за ваничката и кремче на Бюбхен против вятър и лошо време...Доволна съм от нещата Wink

Снощи се въртях до 3 часа в леглото,имах болки ниско в корема,бяха слаби...търпях,търпях и накрая пих но-шпа,та ми мина и заспах...Така и не разбрах от какво точно бяха тия болки,дали контракции,дали не...не знам вече и аз...

Деси,браво за гостите. Simple SmileИ мен това ме чака утре...Братовчедка ми ще си идват от Сандански с дечицата и първо ще минат през нас,да се видим,а и вечерта сигурно ще се съберем.А в събота ще се събираме с кумувете ни,които си идват от чужбина и те с дечицата,та ще бъде супер просто CrazyНо нямам търпение да ги видя. Wink

И да се похваля,докато не съм забравила...нали бяхме кумуве на една сватба през юни...Е,сутринта мацката ми се обади и каза,че е бременна с термин за април PartyМного се радвам за тях.

Относно Но-шпа-аз го пия по принцип като имам болки при МЦ,а иначе сега през бременността съм пила мисля 2 пъти и то заради такива болки ниско долу в корема,които са много гадни и са си точно като при МЦ. Confused

Нури,радвам се,че така добре сте си изкарали на моренцето.

Варненки-приятно да си изкарате на срещата и да не забравите да се снимате да ви видим после. Wink Hug

За хемороидите,аз също имах.Мазах се с Антифлегмин,купих си го от ветеринарната аптека,по принцип се използва за крави Mr. Green,но много помага за хемороидите.Даже човека от аптеката ми каза,че това и още една паста са най-купувани за използване от хора при такива проблеми. PeaceНаистина помага доста. Wink

Иветка,за съжаление утре съм ангажирана...Както писах и по-горе,ще пристигнат братовчедка ми с дечицата и мъжа й.Не знам по кое време ти ще си тук и те кога ще ме освободят...По принцип трябва да дойдат до 11-12 часа,ама докато обядваме,докато се видим,побъбрим и не знам кое време ще стане....

За памперсите-аз съм решила да ползвам и този път Памперс Актив Бейби.Пуфис са много дебели и не ми харесват,имае едни на пампелс,които нямаха ластичета на крачетата и не бяха хубави,ама забравих точно кои бяха....Хъджис не са лоши,но ми пропускаха често....Та така...

Аз раждах секцио Боян,бях със спинална упойка...Никой не ме е питал каква упойка искам,просто такава ми сложиха... Peace

Дезъртче,честити ви покупки!А количката е много готина. Wink

# 106
  • Варна
Инка, къде я продават тази козметика Топфер? Не е ли по-удобно да се поръча онлайн?

За раждането във Варна: В АГ секциото и възможно и със спинална и с пълна упойка - зависи от уговорките с доктора.
За окръжна зная, че практикуват основно пълна.

За съжаление епидурална не слагат никъде. По думите на моя доктор, в това отношение  сме 2 години след София. Какъв парадокс: колко  малка страна сме, Варна е с претенции за един от големите и у строени градове, а има такава разлика в медицинското обслужване!

# 107
За секциото - и тук се прави със спинална или епидурална. В много редки случаи с пълна - ако има някакви здравословни предпоставки.
emanuella89, аз си поръчах едно портбебе от Продавалника. Още не е пристигнало, но има интересни неща на доста ниски цени. Според мен си струва от там да се купи нещо, което не е ползвано дълго време и по принцип няма да се ползва дълго и не е от най-наложителните покупки. Така ще се спести все някой лев.
Hariela, какво се е случило на твоето секцио и къде ти го правиха?
За стоките на DM и аз гледам, че има интересни неща, а специално козметиката е с доста по-добри съставки от масовата по магазините, а дори и от медицинската. Аз си изкарах бременността с един крем п/в стрии на Babylove за 5-6 лв и нямам нито една стрия, при това съставките са наистина чудесни.

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 14:30 от A_H_I_L_E_A

# 108
Desert`Rose и ние си взехме същата количка и съм много доволна, защото бях си я харесала от 2-3 месеца, а почти навсякъде се бяха изчерпали. И въпреки, че ми е малко рано за покупки (аз съм 2-ра седмица в 7-ми месец), я взехме и това ни е първата покупка. За сега 2-те неудобства са, че багажника е много малък и ри летния кош няма напълно леганло положение. НО, всяка количка има недостатъци. Една моя приятелка е много доволна от нея. А аз да ви разкажа, колко съм руса: реших аз да измеря багажника за количката и нали съм мн умна, взех мерките само в основата, а той нагоре се скосява, но това кой да го отрази и доволни отиваме в магазина с рулетката. Мерим - всичко е наред и я взехме. Пооооооооооооосле обаче-голям зор да я вкараме, имаме пежо 206 и сега се затваря с малък натиск:). За никъде съ без ММ. А си мислех, че багажника ни е голям - оказа се мноооооооого малък даже.

Ивета - Долопрокт ми го предписа д-р Георгиев АГ Варна, не трябва да се маже, ако сме до 3-ти месец, но аз бях вече в 4-ти.  Много са неприятни тези хемороиди. Щом имаме сега, след раждането ще са много по-болезнени:(Sad Съдба:( Моите неразпололожения при бременността са: повръщане до 3-ти - 4-ти месец, хемороиди и кървене на венци. За кървенето мога да препоръчам паста Парадонтакс + вода за уста Парадонтакс, че и ми бяха подути на моменти малко. Сега съм ОК.

Някакви предложения за мъжко име с буквата "Л"? Мн сложно се оказа. Ако не харесаме, ще бъде най-вероятно Кристиян, а така да ми харесва Микаел:)

Ние с ММ правим 1 година от сватбата на 28-ми август. Ако имате идеи за изненада, ще се радвам да споделите. Аз за сега съм решила разходка с корабче за 2 часа, но не могат да ми гарантират, че ще се осъществи на тази дата. Другото, което ми се искаше е нощувка, в хотела, в който беше сватбата, НО е мн скъпо, а и ММ е на работа до късно на 27-ми (нали снима сватби) и после на 29-ти, така, че и това май отпада. Толкова мн изненади сме си правили, че съм се изчерпала:(

# 109
  • Варна
nnnnn, в Сладури- http://sladurite.com/categories.php?CategoryID=100. Така няма да давам пари и за доставка, а като сме на разходка така или иначе може за минем от там.
Дезърт, честити покупки и от мен   bouquet. Със здраве да си ги ползвате.
Нормалните Памперс не ги искам, много са ми миризливи, та се чудя за белите, либеро много ги харесвам иначе и са ми фаворит. Сигурно ще взема и от двата да пробвам все пак  Whistling.
Ох, нещо и мен ме обзе предродилната треска  Crazy.

# 110
silvi-85: Лъчезар...първо това ми дойде на ум Simple Smile Любомир, Simple Smile)) Hug
A_H_I_L_E_A  : и на мен ми харесаха някой неща, но сега ще кача първо някой работи да видя дали върви да ги продам ( както казах предишния пост имам магазин за втора употреба) и се зачудих защо пък да не пусна някой неща Simple Smile  Hug

# 111
Desert Rose, честито возило! дано от др. седмица и аз да се похваля с количка Praynig днес купих на беборана ританки, камизолка с двойно закопчаване и цяло гащеризонче с дълги ръкави и крачолки. поръчах от нета един сладък дънков гащеризон с презрамки, та бавно напредвам Peace

памперси аз купих 10 бр. на Молфикс,засега, понеже ми харесаха че са тънички. ДВА съвета от мен за пампите:
1. не купувайте в огромни количества, защото може да се окаже, че не пасват на вашето бебе или то вземе, че се обрине от тях
2. за болницата си вземете евтини пампери, особено, ако бебето ще го преобличат сестрите или ще е отделно от вас-ние бяхме фалирали на памперси в суматохата покрай моите усложнения след раждането. татито купуваше най-хубавите пампита и мокри кърпи за нашето съкровище, а те свършваха загадъчно бързо. накрая се оказа, че с нашите луксозни неща са обличали всички циганета в отделението, докато майките им гледат телевизия "Планета" и набиват доматки със сирене или пушат по прозорците Crazy да са живи и здрави, ама ние фалирахме. накрая се усетих аз и една от сестрите ми даде акъл да си държа пампите при мен в стаята и всеки ден срещу подпис да предоставям на персонала 5-6 памперса Crazy

# 112
  • Sofia
Дезърт, честити покупки! Със здраве да си ги ползвате! Количката е много хубава, ако трябваше сега да купувам, щях да взема същата. Но нашата е абсолютно здрава и не се налага, тя също е на Чиполино е е подобна в много неща, само че е комбинирана.

Силви, мене с мъжките имена хич ме няма.  Wink

Ахилеа, няма да разказвам подробности, за да не стряскам момичетата тук. Правиха ми го в МД София и най-вероятно се обърка нещо с упойките. 3 пъти ми поставяха спиналната упойка, в следствие на което аз се задуших, не виждах нищо в един момент, не можех да дишам въпреки маските, които ми слагаха, само бели петна пред очите ми и чувах крещящите гласове на лекарите, които никога няма да забравя "Докторе, вадете бързо бебето, за да я приспим, тя няма да издържи много." Само се молех да остана жива и здрава, за да си видя детенцето. Сега даже и болницата за раждане ще сменя, но нали се сещаш, че страха и ужаса си ги нося в мен. А с такава положителна нагласа тръгнах да раждам, но нещата адски се объркаха...  Sad Ако ми дадат право на избор, след това което преживях, ще искам пълна упойка, но едва ли, а за нормално раждане не ми дават поради ред причини.

# 113
  • Варна
Хариелка, много неприятно, че се е получило така, този път всичко ще е наред  Praynig Hug. Макар че и  мен си ме хваща страх за упойката, въпреки че първия път нямаше проблем, само ми прилоша по едно време  и поизцапах анестезиоложката  Embarassed, но тя ми обясни, че било някаква реакция от нещо си, вече не помня и бързо ме оправиха. Аз много исках спинална упойка, точно, за да видя Бобито веднага  Heart Eyes.
Деси, аз пък не бих купила отворени памперси за новородено  Blush. Пък и тези за новородени са малки опаковки. Иначе при нас нямаше проблем, слагаха си му  нашите пампи на Бобчо, ама той само два дни беше с другите бебета, после плътно при мен, аз за това се съгласих на вип стая, защото държах бебето да е при мен постоянно и възможно по- рано, както и мъжо да идва при нужда.

# 114
  • Пловдив
Радвам се,че ви харесва количката ни Heart Eyes
Силви85,пълно легнало може да се получи много лесно-там,където свършва връзката се цепва и се сваля по-надолу...незнам дали ме разбра hahahaЗащото има доста място до края на ''конеца'' и материала може да се използва още и да се пусне допълнително.Ние с ММ сме изобретателни и веднага го измислихме,та сигурно така ще направим. LaughingЗа мен беше много важно летния кош да се върти в двете посоки,голямо удобство е.А за името-Аз съм пристрастна-Кристиян е най-хубаво Heart EyesС ''Л'' не мога да измисля.

Деси,чакам те др седмица да се похвалиш и ти! HugА за памперсите-аз кат раждах Кристиян,те си стояха при мен и аз им давах по няколко всеки ден.И така.

Хариелка,твоята каква е?А като те чета за секциото ти,все повече се убеждавам,че не искам спинална,по-добре да си спя... Crazy

Съни,честити ти покупки и на теб!Вземете ме с вас другия път на един такъв дъъъълъг ''женски'' ден.Моите приятелки/най-близките ми/  отидоха в София да живеят и аз страдам за тях,но какво да се прави...Останаха ми и други де,но не са те... Sad
Изчезвам,да взема бати от градина

# 115
  • Пловдив
Дезъртче, честита ви количка. Да бутате в нея едно здраво и послушно дете.

silvi-85, за име с Л- Любомир или Любослав

За пампите- по принцип малките номера са в малки разфасовки. За Любомир бях взела на Памперс 2-5кг мисля 28 бройки в пакет. В началото не е хубаво да се взимат големи разфасовки, защото не се знае дали на бебето ще му понесат добре.

Hariela, при нас в университетска болница (която уж е най-добрата) секциото доколкото знам го правят с пълна. Там където аз ще раждам предлагат и спинална и епидурална мисля.

Дезъртче, най-вероятно ще раждам във Весела. Отделението и залите са ремонтирани, а АГ-то който ме следи работи там. Те са единственото държавно АГ в Пловдив, което предлага епидурална при нормално раждане. Макар че на мен ми се размина миналият път- сега даже няма да си отварям устата- преживях раждането и без упойки. Болят само контракциите, но и това се забравя.

# 116
Дезъртче,с най-голямо удоволствие ще те взема с мен следващия път.Само кажи. Grinning Hug HugМного кофти за приятелките ти,ама какво да се прави... Confused

Хариелка,ужасно преживяване е било това с твоето секцио...Ако се беше случило на мен-никога нямаше да бъда спокойно при следващо раждане...Честно казано като те прочетох ме хвана страх,но се радвам,че ми позволиха да раждам нормално,иначе...Дано не се наложи секцио по спешност само! PraynigМоя АГ каза,че ще имат готовност да реагират бързо,ако все пак се наложи,че аз нали имам и други проблеми...

За име с Л...Любомир,Лео,Лъчезар,Любослав,Лазар,Людмил...друго не се сещам....

# 117
Здравейте момичета !
Поздравления за темичката отново Съни newsm51
Относно тапата ,на мен онзи ден едно такова като супол и се притесних,но ми казаха после ,че трябвало да има и кръв малко поне newsm78,много се притесних
Аз бебешките дрехи почти ги изпрах,сега ще почвам да гладя по малко.И ако ви кажа,че толкова неща купих от килото и едно ромпърче си беше и нова и мисля за изписването да е то,сиво и бяло на рае,на Монтарече и е финно плетено,само комизолка и ританки ще взема и одеалце тънко  и дебело,че ако е по-топло да е с тънкото. Много дрехи си имам от приятелки  и са направо нови,че от Алекс имам за след 2 години повече,все продавах в продавалника и купувах други,от килата.С първото дете направо бях фалирала да купувам нови неща ,а като гледам чуждите какви са по-хубави ,не такива бебешки ,а като за големи.Ще пусна снимки в албума след малко Simple Smile
 И аз наскоро открих,че имам хемороиди,но поне не са болезнени,но ще съм една картинка с разширени вени на вагината и хемороиди  като вирна краката Joy
Аз когато почувствам болки някакви или неразположение пия Папаверин,но това е 2-3 пъти в месеца,примерно вчера след като направих 50 шишенца сок доматен с помощ и от мама де.
АААА и от Продавалника ми е количката,която си е супер ,че и на далавера 1stroller
 За Памперсите само на Памперс съм ползвала,другите дето взимах не ми харесаха.А в Университетска болница бебо беше при мен и аз си го обличах,само вечер го къпеха под мивката те #2gunfire
Дезъртче честита количка!
И на всички честити ви покупки   ylinfant

# 118
ОХХ Най - накрая до сега публикувах няколко дрехи в продавалника. ДА видим дано имам късмет Simple Smile че септември като започнем да зареждаме зимната стока е уникална има страхотни неща внос от Италия и Германия Simple Smile...ох аз май съм гладна къркори ми корема ужас...не моаа са запра както са казали хората  Joy

# 119
  • София
Аз пия нош па само при болки и магнезии за контракциите. Доктора всеки път ми изписва витамини, биозин мама и т. н но ги смятам за излишни всезона на плодовете и зеленчуците и нищо не пия.

Силви, с л фаворит ми е Любомир Heart Eyes

Хариелка, с неприятни преживелици си от първия път, но сега всичко ще е наред. Влез в темата за смешното раждане да се поразвеселиш малко.

Дезърт, Съни, честити покупки!

Варненки, за утре сме се събрали 5 момичета: Мименцето, Ели бели, nnnnn, Петкова и Инка със сигурност и може би Алекс Hug Ще ви чакам всички, ако някой се откаже нека ми пише, за да не чакаме.

Общи условия

Активация на акаунт