Половината от чакането мина,дръж се ОКТОМВРИйска дружина!

• 27 484
  • 721
  •   1
Отговори
# 165
  • варна
ЗА текстил 70% намаление ,продължава до 8 -ми и постоянно вадели
krisanka_81  чак аз се ядосах от разказа ти ,наистина сме ужасни хора ,българите.
Нормално е да се паникьосаш и претесниш,не те ли видяха че си бременна ,че да спре някои отворко да ти помогне #Cussing out #2gunfire #Cussing out

Последна редакция: чт, 04 авг 2011, 12:53 от mimenceto123

# 166
krisanka_81 и аз много се ядосах от това, което ти се е случило и въпреки, че не е "нищо ново под слънцето" се възмущавам. Отдавна съм разбрала, че за повечето българи важи:  "по важно е на другия да му е зле, от колкото на мен да ми е добре" Но аз ако бях едва ли щях да се сдържа, срам не срам излизам от колата с големия корем и ще им кажа вместо да свирите-елате да помогнете. Добре, че са се намерили и добри хора.....Simple Smile има ги все пак!

# 167
Beauty_bs: Има го магазина защото вчера една приятелка ходи там и си е купила страхотни неща, тя ми каза че тази вечер ще ми обесни къде точно се намира магазина само каза че е на александровска. Тя си пазаряла само от там защото нещата са модерни и има големи номера. Simple Smile Като ми обесни точно къде е пък и аз утре следобед ще ходя ще пиша тук какъв е точния адрес на магазина. Simple Smile

# 168
Момичета някой можели да каже нещо за тая количка http://www.dundio.com/%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8 … all-products.html май на нея съм се спряла.

# 169
  • В древна страна на край света!!!
Здравейте,момичета!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Съни,благодаря ти за новата тема,много е хубава,както винаги.   bouquet  bouquet  bouquetГледай да си почиваш повече,че вече положението си става сериозно, да няма изненади.   bouquet
Хариела,съжалявам за случилото се с теб на първото секцио,но искрено ти пожелавам едно леко и безпроблемно второ раждане.   bouquet И аз ще съм секцио,но съм си обещала да не чета и да не се информирам,за да психясвам предварително.Казвам си Бог с нас и ние след Него и каквото има да става.
Мари, Честито и нека само любов и незабравими мигове изпълват семейния ви живот.   bouquet
Веси,честито ви ново жилище!!!   bouquet

За това как са разположени бебоците,мисля че е още рано да го мислим,щом моите намират място да се завъртят,то какво остава при едно бебе.Не го мислете още от сега момичета има време поне при вас да си застанат правилно.  bouquet  bouquet  bouquet
Ние преди две седмици бяхме седалищно, а в началото на седмия месец едното се беше обърнало правилно.В неделя ще ги шпионираме как са сега и колко са порастнали за две седмици,последно бяха по 1400 гр всяко.

Момичета имам няколко въпроса :

1.Каква разлика има между преварен и неправарен зехтин и как се преварява?

2. При контракции целия ли корем ви се втърдява или една малка част от него?

3. На колко градуса перете бебешките дрешки в пералнята?

4. За мамите с опит  всеки ден ли къпете бебетата? Този ми въпрос е продиктуван от различната практика на мястото,където живея та бих искала да чуя повече мнения.   bouquet

Благодаря ви предварително   bouquet  bouquet  bouquet

# 170
  • Пловдив
Привет, мамчета  Hug
Крисанка, много неприятно наистина #Cussing out Аз и в по-кофти ситуации съм изпадала, ама да не изпадам в подробности  #2gunfire Как може да има такива хора не знам..  ooooh!
Емануела, панталоните на Конти са със страхотна кройка, аз имам 2, но много ми е жега сега за тях и не ги нося, но са страхотни javascript:void(0); Peace И аз трябва да го посетя, че вече почти нищо не ми става hahaha
Да ви се похваля, баба днес ми беше на гости  Grinning Какви красоти ми е наплела за бебчо, много се зарадвах  Crazy Взе си ги обратно обаче да им шие копченца и да довърши някои неща. Като ми ги прати ще ги снимам да покажа  Heart Eyes Донесе ми и едни терлички и една шапчица, които прабаба ми е плела навремето за мен, представяте ли си... и са чисто нови  Shocked Много им се радвам  Heart Eyes
Ох, пак се отплеснах  hahaha
Хубав ден от мен  Hug

# 171
Patrisia:И на мен много ми харесва това. Но да ти кажа взех да се разобеждавам да си купувам такова нещо понеже ...и в тенджерка става да се изваряват нещата на бебето...и май не ми се дават пари и за това. Ама незнам то може и някой да ми подари тогава Simple Smile
Абе аз нали не мисля за покупки още и ще купувам след раждането и за сега само разглеждам нещата Simple Smile

# 172
  • варна
ЗА стерелизирането говорих скоро с една позната която наскоро роди ,тя каза че не стирилизира и не смята да го прави ,вода също не преварява ,а копува от минералната с розовата капачка.
Та се зачудих ,където съм чела винаги се стерелизират нещата на бебето.

За покупките ще купя някои дрешки сега ,които ще ми трябват и за болницата ,кошарката баща ми ще я прави.Коликата сигурно ще я купим след като родя.
След това ще видим ,кое как ще се случва

# 173
Крисанка, много сме се скофтили всички, наистина не е нещо неочаквано това, което ти се е случило. За съжаление.
Аз днес попадам на хора, готови да съдействат и да не се заяждат. Не всеки ден е такъв. Бяхме с Ники на плаж в Албена и нямаше свободен чадър, въпреки, че са хиляди там  Shocked Един мъж обаче ми даде, не знам какъв беше, после му го върнах Simple Smile На излизане ме спря полицията, тъкмо вадя документи и той: А, тя буболечката спи! Майната им на документите. Лек път  Mr. Green Та така, няма как да не се усмихнеш след това. Жалко е, че такива дни са някакво излючение, дори подозирам, че може да не изкарам цял ден без някой да развали магията.

Jane, наистина всичко опира до пари, а аз не обичам да се поръчвам "нормално" отношение. Много ме дразни, че трябва да си плащам - не заради парите, ами това, че заради тях някой е готов да ти се мазни до дразнещото усещане, че раждаш в Макдоналдс. Не мога да понасям подобни изкуствени любезности.  Все пак легалния избор на екип е една крачка напред, но не са малко пари.
Козметиката на Веледа мирише много силно, но не знам точно на какво. Не различавам добре невена, но сигурно ще го усетиш, щом си чувствителна към миризмата му Simple Smile

Хариела, няма как да се повтори същото раждане, а и знам, че имаш страхотен доктор  Hug

Sunshine, попълвам ти въпросника:

1. Аз преварявах на водна баня, но много ме мързеше. Тъй като не съм наясно защо е необходимо, признавам, че ползвах непреварен зехтин  Blush

2. Мисля, че започва от долу на горе да се втвърдява, целия. А може и да греша, но много рядко ми се случва за сега.

3. На 60 когато дрехите позволяват, иначе 40.

4. Не

И аз не съм стерилизирала, имам стерилизатор на Томи Типпи, подариха ми го, но не съм го ползвала.

# 174
  • Варна
Криси, много е неприятно, но мъжете винаги имат такова отношение към жените шофьори  Rolling Eyes, аз изобщо не им мълча, в началните месеци слизах да се карам дори  Crazy Mr. Green.
Ние уредихме беб с козметика Топфер  hahaha, на мама глезльо номер 2. Взехме и много хубаво плетено одеало с трактори от Сладури, само за 27 лв. Сега останаха глезотийки за мен, като подплънки, еднократни гащи, крем за зърна  Crazy и хавлийка, памперси, прах за пране за беб. Отделно гледам да е поподготвен и Бобчо за есента, че знам ли как ще съм с излизането следващия месец.
Seengirl , завиждам за плетивата, на мен няма кой да оплете, мисля и Крис спомена, че плете нещо. За новородено ми е най- сладко с такива дрешки и одеала, много е нежно, дрехите за големи- пуловерчета, дънки и т.н. по ми допадат, като поотрасне и се оформи малко, да му седят както трябва  Simple Smile. Иначе аз съм купила една плетена жилетка и две плетени одеала.
Стерилизиране ще практикувам и този път, мисля че при хранене с шише поне в началото е хубаво да се прави. Аз стерилизирах шише за чай против колики, който не се пиеше и залъгалки и лъжица за капки против колики, помпата също от време на време. Не ми е коствало кой знае какво усилие, някак ми харесваше, стъкленото шише ставаше изключително чисто  Crazy.
Вода няма да преварявам този път. Ще взимам малки шишета от подходящите за бебета, но ще видим дали ще я пие беб Laughing.
Пералнята на 40 градуса включвам. Мисля да не гладя нищо  Mr. Green.
Къпането мисля всеки ден, но предимно с вода, от време на време с пудрата за вана.
За срещата- кажете навън пред Гранд мол ли, на входа  Blush?
Зелда, аз уж те чета  Mr. Green, ама не съм разбрала и аз, че ще дойдеш  Wink.

# 175
krisanka_81, много е неприятно това, което ти се е случило. За съжаление българите повечето са такива - никой не иска да помага, но всеки може да критикува.  Sad
И аз много трудно си намирам хубави дрехи за бременни, но някак не съм свикнала да нося рокли и поли. Търсих си 2 месеца къси панталонки и накрая се отказах. Цяло лято си изкарах с дълги.  Laughing Добре че поне има тениски големи размери по магазините, макар че напоследък и това е сложна работа.
Колкото до стерилизиране, преваряване и т.н. (вкл. и гладене) забелязвам, че много мързеливо поколение се навъдихме.  Laughing Не се сърдете - аз визирам и себе си. Нито ми се глади, нито ми се преварява, нито ми се стерилизира, но мисля да го правя поне в началото. Въпреки че като се замислим едно време преди 100 години и нагоре, когато нашите пра-прабаби са раждали в сеното, не е имало стерилизация, ютии и т.н. бебетата и майките пак са оцелявали. Вярно, имало е много тежки случаи, че дори и смъртни понякога (но много рядко), но като цяло и поколението е било по-здраво, защото си е изграждало естествен имунитет. Около мен като гледам тези деца, които са гледани най-добре, са най-болнави. Не случайно и циганетата са най-здрави (Дето се врат по боклуците). Като гледам напоследък има много реклами за препарати, които унищожават бактериите на 99% и т.н., ама как ще си изградим естествен имунитет при това положение?!

# 176
  • Варна
A_H_I_L_E_A , не е точно така  Peace, смъртността и детската смъртност са били много високи в началото на миналия век. Да не забравяме, че и друга храна са ядяли и друг въздух са дишали. Въобще тези сравнения са малко условни според мен. Гладенето специално с цел дезинфекция е безмислено за мен  Simple Smile, като знам колко време седеше да чака свободна минута да се изглади, то повече прашлясваше  Crazy. Когато ние сме били бебета са гладели тезухените пелени, защото не е имало еднократни, от там се е насадило това гладене за дезинфекция  Crazy. Стерилизирането при хранене изключително от гърда също е безмислено, но ако изцеждам и давам от шише или храня с АМ бих стерилизирала, защото се въдят все разни неща в засъхнало мляко, а по- добре да стерилизирам, отколкото да мия с веро например. Да преварявам чешмяна вода опитах, но вътре плуваха огромни парцали утаен варовик, за това смятам, че едно затворено шише с изворна вода е по- добър вариант, друг е въпроса, че моят опит е че новородено кърмено и незахранено бебе рядко пие вода.

Редактирам се  Simple Smile: това за ромите също не е много вярно, защото съм била с Боби в детско отделение, беше пълно предимно с ромски дечица, просто те не биха отишли на доктор за една себорейка или рефлукс, но епидемии си имат доста. Друг е въпроса,  както казваше един мой преподавател, за да покаже образно продължителността на живот при тях- колко старци роми сте срещали по улиците?

Последна редакция: чт, 04 авг 2011, 15:30 от inka 26

# 177
Ами мен за гладенето не ме мързи, дори ми е много приятно, но ще се въздържа някак  Mr. Green Първия път успях, но то и време не остава, а и по-добре да го отделя на бебето, а не да гладя дрехи. Тук в селото имам една баба приятелка  Mr. Green дава ми разсад за домати и яйца, та ми разказва как на времето оставила дъщеря си, пълзящо бебе на едно одеяло в градината, а тя сее зелен боб. Видяла я по едно време  с удоволствие да си хапва кокоши курешки извън одеялото  Simple Smile А колко е прала и гладила не знам. Според мен престараването с хигиената не води до нищо добро, дори такъв съвет получих от педиатър, да не стерилизирам. Не че съм мислила да го правя, само помпата ако се наложи, не мога хубаво да я измия. Всъщност не мога и да я намеря къде съм я прибрала Whistling, аз я ползвах 3-4 пъти с Ники, надявам се и сега да не се налага. Но все пак не съм ползвала залагалки, шишета - вода по настояване на майка ми опитах да дам, не иска, така че нямаше и какво да стерилизирам.

За ромите - и аз да кажа  Mr. Green пак тук в селото на площадката една майка -ромка се оплакваше, че детето й е алергично. Те са доста заможни, карат последни модели коли с мъжа си, купуват скъпа козметика. Майка й като влязла в стаята, където къпали бебето, ахнала: на какво мирише тук? как може да го мажеш с това миришещото нещо, ние вас със свинска мас сме ви мазали и с домашен сапун сме ви прали, ама нямаше такива алергии. А докато чаках при алерголожката излиза пак едно ромче, също не от гетото и започва да изброява на по-голямото си братче към какво е алергично и не може да яде и той: Всичко, което обичаш! Та така - това, както беше писал някакъв хомеопат, са болестите на чистите ръце. А ромчетата от гетото се топлят с гуми и дишат дима, ядат боклци, а храната вече е само боклук, какъв боклук остава от боклук. Наистина сравнение не може да се прави. Няма равни други условия.

Последна редакция: чт, 04 авг 2011, 15:38 от zellda

# 178
  • Sofia
Крисанка, много кофти ситуация. Аз все си се представям така, закъсала на някой светофар и около мене само свирещи клаксони и крещящи мъже. Не ми се е случвало все още, но много бих се притеснила и аз, още повече че няма да ти се притекат на помощ, а ще те освиркват, както е и станало.  Wink

Зелда, докторът ми наистина е страхотен, даже много повече от страхотен, но лошото е, че той се занимава само с фетална морфология. Цялото следене на бременността ми е при него, но клиниката, в която работи, не практикува все още израждане и аз съм принудена да отида на друго място за раждането. Разбира се той ме свързва с лекар, който да ми води раждането, двамата много умувахме къде точно да ме изпрати, имайки предвид колко дълбоко психически ми е насаден проблема.

Съншайн, аз също честно да си кажа не знам защо трябва да е преварен зехтина, ама го преварявах за 5 мин. директно на котлона, не на водна баня, пък не знам колко е правилно. С него почиствах гениталиите на Софи и до ден днешен го правя, така ще процедирм и сега. За контракциите - аз все си имам. И целият корем ми се е втвърдявал, и част от него, там където е бебето, мисля че все си е контракция, чувството е неприятно, усеща се стягане и дискомфорт. Пера бебешките и детски дрешки на 30/40градуса. Къпя бебето всяка вечер, но не всяка вечер с главичката.

За стерилизирането - правех го, когато вече започнах да давам на Софи АМ ( тя на 10 месеца изведнъж сама отказа сученето от гърда и аз колкото и да я мъчех, не искаше и не искаше). Стерилизирах шишетата и частите на помпата, които позволяват това, а също и лъжички. Залъгалки така и не сме ползвали.

# 179
Inka срещата е пред входа на мола, аз лично ще вляза вътре и ще застана близо до вратите, за да виждам ако някой дойде, по това време на входа на мола пече много  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт