Половината от чакането мина,дръж се ОКТОМВРИйска дружина!

• 27 389
  • 721
  •   1
Отговори
# 705
Ники и Кати,ами като цяло...има подобрение,да...Не ме боли кръста вече толкова много,мога да си се изправям напълно....съвсем леко ме наболява.Другото,което се сетих е,че вчера в системата мед. сестра ми сложи 2 ампули Дексаметазон....дали пък може да го е предозирала и то да не ми е повлияло добре....Уффф,не знам и аз вече...Ще звъня утре на АГ-то,пък до тогава няма да пия нищо,да става каквото ще....

# 706
Момичета аз пък да се оплача, че имах кошмарна сутрин  Confused Събудих се с гадно главоболие и ми беше много лошо , нищо не ми се яде направо незнам какво се случва. Хапнах малко параскови и диня със сирене и ще си лежа, дано се почувствам по-добре.  Rolling Eyes  
Тони и аз бях писала, че е време да се съберем пак, но май никой не ме отрази  Mr. Green
Уинди добре дошла след почивката, усещаше се липсата ти .
Уф.. видях че сте обсъждали чистенето , наистина става все по-трудно , неща които съм правила за 1 час преди, сега ми отнемат цял ден . И понеже се изморявам много бързо, понякога оставям някоя друга задача за другия ден . А на всичкото отгоре сме в къща и е още по тежко, като изкачвам стълбите се задъхвам, положението не е розово, ама ще търпим имаме ли избор . Важното е бебчетата да са добре  Heart Eyes .
М/у другото съм се зачела по темите за майчинството  ooooh! и какви пари ще ми се полагат на мен .. но е много объркано , а незнам дали като отида в социалните за моя район ще има кой да ми обърне внимание и да ми отговори нормално и спокойно на въпросите . Всеки път като ходя я до община, я до нап си късам нервите със служители, на които живота им е крив #Cussing out Доколкото разбирам аз като студентка без 1 ден легален трудов стаж , ми се полагат :
-Еднократната помощ при бременност в размер на 150 лв. за периода от 45 дни преди определения термин за раждане.
-Еднократната помощ при раждане  на първо дете в размер на 250 лв
-Месечната помощ за отглеждане на дете до навършване на една година в размер на 100 лв.
 И отделно парите за редовна студентка с дете под 1 годинка . Но е направено по най-сложния и затрудняващ начин, искат по 10 декларации и удостоверения, за всяка помощ и незнам как ще се справя, ако няма кой да ми обясни нормално какво и от къде трябва да си извадя  #Crazy. А със сигурност искам да взема всичко което се полага на мен и детето , но ако ме изнервят много може и да се размина с някое от тях . Добре че из нета има теми, в които можеш да намериш отговорите на почти всички въпроси свързани с темата . Ако някой друг се интересува в тази тема и продълженията и са много добре обяснени нещата : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=362470.0

Последна редакция: нд, 14 авг 2011, 15:22 от martinito

# 707
Мартинито- по въпроса за помощите и майчинството: имам колежка, която е има момченце на 11 месеца и в момента на раждането на детето е била редовна студентка (сега съо е такава) и тя каза, че за редовни студентки еднократната помощ за раждане на дете е 2800лева, получила си е сумата без проблеми. Така,че те съветвам да обърнеш сериозно внимание на това, трябва мисля да представиш на социалните бележка от университета,че в момента нараждането си редовна студентка, ако искаш ще я разпитам подробно какви точно документи е представила, ама тази седмица е в отпуска и това може да стане най-рано другия понеделник на 22 август като се върне. А и ти сама напиши в нета нещо от рода на " еднократна помощ за редовни студенти при раждане на дете" А това, че ходенето по институции е късане на нерви спор няма, аз хич не мгоа да ги търпя, все едно аз съм им крива,че там работят, предстои ми сега да си сменям документите,че нали май месец се омъжих и не знам как ще протече одисеята newsm78
За следваща среща на софийските мами-ей го на-отразявам те,ама айде ако искате да е към края на месеца, че да поизлезем в майчинстов и кой където е ходил да се позавърне.   
По въпроса за чистенето вкъщи-от както съм бременна, чисти мъжа ми, аз не вдигам тежко и не пускам прахосмучка, той ми носи дрехите до пералнята, аз само я пускам ,а после той простира и другото което правя е да готвя. Боклука, разбира се, хвърля той.Много ми помага, да ми е жив и здрав! Hug Hug Hug

# 708
Тони , за парите които изплащат на родилите студентки знам , то е лесно. Трябва само копие от акта за раждане , удостоверение от университета ,че към настоящия момент жената е редовна студентка и лична карта. Това е елементарно и нямам намерение да изпускам тези парички , защото определено ще са ни от полза. Освен това се говори, че от септември ще се вдигне сумата, защото вдигат минималната работна заплата, а тази помощ се равнява на 12 такива, което разбира се е добре дошло .
А иначе да ти е жив и здрав съпруга, че ти помага и ММ ми помага , но понякога така ми помага, че по-скоро пречи  #Crazy За това него го използвам само за тежко да носи и да чисти сълбището + банята няма шанс да я изчистя миризмата не ми понася, а и преди време още преди да забременея се бях подхлъзнала и сега ме е много страх и не ми се рискува.
За срещата Хайде и другите мамчета включете се , предния път си изкарахме много добре.

# 709
  • Пловдив
Здравейте!Тук съм,не съм спирала  да ви чета всеки ден.Не пиша,защото...и аз не знам защо.Мързи ме Mr. Green
Много се радвам за Сара!Душичка мила е тя.Даже искам да я видя.Когато ви изпишат,което вярвам че ще е скоро,моля те щракни я и я качи в  албумчето,Клеопатра! Hug

Съни,направо ми става кофти като те чета,милата тя!Дано това вече са ти последните неприятности и болки,че нещо карък те гони май.... ThinkingСтискам палци вече да минава всичко!

Уинди,добре си се завърнала,липсваше! Hug

За болежки не ми се говори,ужас направо.И аз като Ахилеа не примирам от кеф,да съм бременна.А с първото не бях така,много си се радвах на формите и на корема.Сега само пуфтя и броя дните и съм адски радостна,че остава малко.Моя док живот и здраве ще ме реже към 37-38 г.с и не ми се вижда толкова много вече.Айде да минава това време,да минават ражданията и да се преместим в друга отчетна Mr. GreenВсички да сме живи и здрави.  bouquet

# 710
За тези които са ги почнали киселините - да ви кажа аз след една унасна мъчителна нощ преди седмица с парещи болки в хранопровода попрочетох съвети, спазвам ги и повече не са ми се появявали: желателно е да елиминирате следните храни от менюто си, или ако съвсем не можете абсолютно забранено е вечер да ги консумирате (като под вечер се има предвид от 17ч. натаък): мазни, тежки, пържени, люти, силно подправени или сладки храни, шоколад, плодови сокове. Трябва да хапвате много мъничко на вечеря и да пиете прясно мляко колкото ви се пие. Аз съм си сложила 2 литра в хладилника и всеки път като го отворя надигам по няколко гълтока и ми е много вкусно. И спете с възглавницата за кърмене, защото обикновена висока възглавница само ви изкривява врата, докато тази ви повдига цялата горна част на тялото и сте под лек наклон и няма и помен от рефлулс. Дано да съм била от помощ на някой.

Стягайте се, че сега трябва да събираме енергия за предстоящите месеци - първо раждане, после кърмене и безсъние. Почивайте колкото можете и впрягайте мъжете си с чистенето! Нито иска майсторлък, нито знания, да хващат парцала и прахосмукачката и ако не можем да им прехвърлим някое друго килце, безсънна нощ или киселинка, поне с това да ни отменят. Аз моя го дресисам от сега защото с идването на бебето няма да мога да се занимавам съвсем сама с поддръжката на целия апартамент (особено с котешките косми навсякъде), с кърмене, приспиване, пране и някъде в промеждутъка малко сън. Единствено готвенето съм му спестила защото хич не го бива милия и всеки път като се опита да направи нещо дори и резултата да не е катастрофален то в кухнята е Бейрут... Плот, стени, под, навсякъде където е можело да пръска, да маже не оставя чист сантиметър  Mr. Green Вчера след едни пукакнки какво беше не ми се говори  ooooh!

# 711
Момичета,аз съм ок за среща в София също.а иначе за болките,направо не ми се коментира,че става все по зле-едвам ставам,10 мин ходене едвам правя,все ми се вие свят.. Rolling Eyes А днес майка ми се обади,че кучето ни я блъснало и скъсала коленни връзки,та сега е в гипс от глезена до хълбока Cry Та сега и нея я мисля,а щяхме да пазаруваме двете в началото на септември като ми гостува Cry-много ми е тежко сега.                                                                                                                                     Съни,миличка да се оправяш,много ми домъчня,че имаш такива приключения Hug Няма да пиша повече,че съм в ужасно настроение,но на всички с болежки- Hug

# 712
Момичета най-добрия лек срещу киселините е ОМЕПРАЗИД не е вреден за бременни и мн помага

# 713
След огромно проучване на колички днес най-накрая порачах ето вижте http://www.bebe-best.com/lander-kombinirana-kolitchka-xa-jungle-2010-p-16600.html въпреки, че бебче е момиче избрах този цвят какво ще кажете има ли някой наблюдения към тази марка

# 714
Евелина, благодаря ти за съчувствието.  Hug Дано се оправим скоро, че е ужас...

Hariela, при мен това с липсата на място за храна и намаляне на храната стана в 7-ми месец, наистина започна да не ми се яде почти нищо и започнах да ям много малко, но се оказа, че хемоглобинът ми стремително падна до критичните 83, след което по препоръка на хематоложката започнах ща-не ща, да се тъпча като свиня. Малко по малко, докато си разширих доста стомаха и започнах бая да си хапвам. Сега мисля пак да почна да ям по-малко, но щом намаля храната и започва да ми липсва сила и енергия и се страхувам, че хемоглобинът ми пада.  Sad

emanuella89, много е тежко с това безсъние, за което разправяш. Добре че аз спя добре, дори и през деня съм започнала да поспивам - някаква много тежка умора ме е налегнала - имам чувството, че мога да спя с дни.  ooooh!

unvisible, аз също се опитах да покажа на мъжа ми за какво иде реч чрез клипове в мрежата за раждането, но той каза, че не може да гледа такова нещо. Първо мислех да присъства на раждането, но като го знам какъв е и че инжекция не може да гледа, камо ли нещо повече...  Laughing та се отказах от идеята. Добре че жените раждаме. Не знам как мъжете щяха да приемат
раждането, ако те трябваше да раждат - сигурно светът щеше да се обезлюди.  Joy

nnnnn, искрено ти съчувствам за стомашните болки. Аз страдах от такива в 5-ти месец и се чудех как да ги спра. Будех се посред нощ с адски болки и не можех да заспя около половин или 1 час докато не минат. Та се справих с тях по следния начин: (не е сигурно дали на теб ще подейства това, което подейства на мен де) като ме заболеше стомаха, пиех прясно мляко. Някъде четох, че действа благотворно на стомашните болки и при мен имаше ефект. Отделно сутрин приемах по няколко лъжици суров сусам небелен, но смлян, с мед. Знам, че и това помага при проблеми със стомаха (аз го приемах за калций де) и освен това пиех и някакъв чай вечерно време след вечеря с билки, които помагат при гастрити и т.н. Оправих се за 1-2 седмици.  Sunglasses Дано и на теб ти мине скоро.  Hug

# 715
Здравейте, момичета!
Имам един въпрос, надявам се да ми отговорите: искам да попитам момичетата, които вече имат дечица документите за получаване на еднократна помощ за раздане на дете и тези за майчинство къде се подават: интересувам се по-специлано по постоянен адрес ли става това? Питам ви, защото след като с мъжа ми склюичхме брак на 14 май не съм ходила да си сменям докоментите, живея в София, а съм от Велико Търново и сега се чудя дали няма да е по-удобно да си сменя постоянния адрес от Велико Търново в София, така с детето ще сме на един адрес.
Благодаря ви предварително за отговорите.

# 716
По постоянен адрес са помощите- в Социално подпомагане. Аз точно затова си смених л.к. като се роди Сами да не търча до Монтана за детски, социални и всякакви. Сега обаче не живея на адреса по л.к., ама няма специално да я сменям, може би като изтече.

# 717
Анси[/b- много ти благодаря за отговара, много ми беще важно да го получа сега, защото утре не съм на работа и ще отида до общината тук да подам документи за смяна на постоянен адрес и за смяна на фамилия.
 Simple Smile

# 718
Toni,мисля,че имаше някакъв срок newsm78май 30 дни след смяна на фамилия да се подадат документите за смяна на лична карта.Ако имаш паспорт и шофьорска книжка и тях трябва да смениш.
nnnnn,пий един талцид.Няма смисъл да се мъчиш.
Ако искаш пробвай и с топло/не горещо/прясно мляко и кафяна лъжичка мед преди лягане.Това акушерка ми го беше казала.
Патрисиа,честита количка.Нямам наблюдения за марката,но стабилна ми изглежда.И нашата количка за бебка е зелена.

# 719
Привет - аз се разписвам веднъж на месец колкото да се чудите кой съм  Hug Toni77 - със сигурност помощите са по постоянен адрес. Patrisia - моя много мила дружка, с 2 породени дечица и солиден опит в колички (май си накупи около 5...) последно си избра тази мака - сега ЖиЗ ми е обещана и на мен : )
Аз прекарах 3 седмици отпуска предимно в лежане и пасивна почивка : ( за първи път през живота си не отивам на море, но поне се радвам, че нащия татко отиде с малката, прекарали са си прекрасно двамата : ) Вторник съм на преглед отново, стискайте палци да нямам оюе скъсяване на шийката, да не ме сложат на строг постелен режим Wink
Лека и некиселинна нощ на всички!!!

Общи условия

Активация на акаунт