Половината от чакането мина,дръж се ОКТОМВРИйска дружина!

• 27 417
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
дпбро утро!
сега да ви разкажа по-подронбо за някои случки, които ме впечатлиха вчера с нашите гости:
момченцето им, което е на 3 години и 6 месеца,  като ме видя бременна и казва на майка си:"Мамо, искам пак да си бременна", на въпроса "Защо?", отговори, че искал да си имат още едно бебе. И тук Лили се включи, че щяла да им даде нашето бебе, понеже тя изобщо не обичала бебета-подари сестра си, без да и мигне окото Joy
другото, което ме вчечатли, е, че малката им госпожица, която е на 1 г. и 6м. използваше всяка удобна минута,за да си цокне малко млекце от майка си-3 пъти се возихме с колата по за 10 минути и тя всеки път се кърмеше. ако майак и седна на пейка или на стол, малката веднага я нападаше. голямо цицоманче, ви казвам Crazy

за хемороидите-щом сега ви излизат, очаквайте ги и при раждането. съжалявам, че ви го казвам, но аз с дни не можех да си седна на дупето, след като родих Лили. шевовете ме боляха 2 месеца и това се търпеше, ама с хемороидите-вечер си слагах свещички "Профинид", за да мога да заспя Sick вземете си мазилата срещу хемороиди в чантата за РО, за да може да започнете да се мажете още от там. на мен кисненето със смрадлика не ми подейства, но мазането с Бочко помагаше Peace

по отношение на хапчетата-и преди бях написла възмущението си от това, ч докторите изписват на бременните задължително витамини, които са задължително за бременни и задължително струват много по-скъпо от същите тези витамини, които нямата етикет "за бременни". спомням си, че тук имаше момичета, които ги беше страх да си спрат витамините, защото кой знае какво ще стане ooooh!това ще го забележите и после-на брменните и на майките с малки деца се гледа като на кокошки със златни яйца #Cussing out
аз не исках да пия лекарства този път, а за жалост ми се наложи още повече, отколкото с първата бременност Sad

# 91
Момичета снощи не съм спала от болки ниско под корема.Какво беше това нещо не мога да стана, не мога да легна.Дали се е случвало на някого?
Болките не бяха като менструалните.Пих ношпа, но не усетих голяма промяна, но явно по някое време съм се успокоила и заспала.
И заедно с това бебето ме риташе само в бъбрека  Sad.Дано да нямам скоро такива преживявания.

# 92
здравейте. и аз чакам октомврийско бебче,термина ми е 20.10.от известно време ви чета само,реших вече да пиша,така ме успокоявате като ви чета,благодаря ви.моя доки не ми пуска често изследвания,не знам по колко ми се полагат,но вчера си исках хемоглобин,че постоянно ми се вие свят.освен това съм с отрицателен резус фактор,а това не ми е първа бременност,има ли някой друг като мен,колко често се прави изследване за антитела? лека бременност на всички.

# 93
  • Пловдив
Привет,сладурки  Hug
Пресиана,добре дошла  Hug относно изследванията, май всеки лекар по различен начин процедира... Аз не съм си ги броила, но досега поне 5-6 пъти са ми правилили пкк, и стерилни урини пусках, 2 пъти за отрицателния  рф, общо взето доки нищо не ми е спестил...
Рикол,дано повече да не се случва  Hug
Деска, много се смях за цицоманчето  Joy А за Лили съм сигурна,че сега си дава бебето,ама като го види и като го гушне надали ще е още на това мнение  Grinning
Хемороиди все още не са ме нападнали, но така като ви слушам, май няма да ми се размине  Mr. Green
Относно лекарствата - да ви кажа честно имам чувството, че в последните няколко години не съм изпила толкова лекарства, колкото в последните няколко дни  Crossing Arms Хем не искам,ама хем ме е страх, че без тях нещо ще случи... Но тук в Бг наистина лекарите малко се оливат с изписването на лекарства... И в карйна сметка, за мен всичко се е божа работа  Praynig Дано всичко да е наред с всяка една от нас и наесен да имаме най-прекрасните бебчета  Heart Eyes

# 94
RiKol, аз имам същите тези болки, но при мен са съчетани и с втвърдяване на корема. Заради тях пия магнезий, но ако не ти се случва често - няма смисъл да пиеш. При мен просто не спираха.
Presianna, добре дошла.  Hug Аз също съм с отрицателен резус фактор, но имам и 2 анемии за момента. Едната си е наследствена, но другата я придобих по време на бременността - желязо дефицитна и при мен започна точно така - постоянно ми беше лошо, виеше ми се свят, чернееше ми пред очите. До сега в ЖК консултация са ми правили 2 пъти пълни кръвни изследвания + урина и ми казаха, че в 9 мес. имам право на още едни. В центъра по хематология се отчитам всеки месец заради наследствената анемия. За резус фактор са ме изследвали 2 пъти, но аз изпуснах първото изследване понеже отидох да се запиша след като вече беше минала седмицата по каса и не знам дали ще ми правят още изследвания за резус фактор или са си 2 по каса.
Колкото до хапчетата - наистина като гледам мен как ме тъпчат заради анемията (наследствената), но въпреки това ми пада хемоглобина, не смея да не ги пия (въпреки че май нямат голям ефект). За всеки случай фолиевата я спрях понеже в железния препарат я има в огромно количество и прецених, че няма смисъл да се претоварвам. Още повече тези дни попаднах на статии за фолиевата к-на (която пия по 6/ден), че се изписва на трениращи за трупане на маса. Попаднах и на съдържанието на няколко хранителни добавки за БЪРЗО качване на маса. Съдържаха всички витамини, с които ме тъпчат в промишлени количества - фолиева к-на, вит. В1, В2, В6, В12 и други. Така че разбрах защо така качвам кг неистово, които не са някакви отпуснати сланини ами по-скоро ме карат да изглеждам доста масивна и мощна.  Sad Едва чакам да родя и да ги спра, че ми писна при положение, че ям малко (не само за бременна жена) и да качвам така. Та се чудя дали наистина е нужно да ги пия. И ако ги спра дали ще имат такъв страшен ефект за хемоглобина?!

# 95
Патрисиа: Аз също имах коластра само че много малко и то май само от дясната гърда Simple Smile Дано след това да имаме карма и да си храним малките шушулки Simple Smile хихиих
Вихра: умрях от смях  rotfImbo smile3532 за хъркането ! Незнам дали си прочела по-назад и аз съм писала за този проблем хахахаха и да ти кажа мен ме записаха на телефона...така че внимавай ахха Ох толкова много се смях на поста ти корема ме заболя! Simple Smile Ще има да разказваме за смешните случеи от бременноста! Simple Smile  hahaha

# 96
  • Варна
Patrisia, не е притеснително това, че имаш коластра, както и обратното, гърдите се подготвят и има рефлекс на потичане. Аз така като си мисля за бебето нещо и тръгва да тече  Crazy.
Зарибихте ме с този Топфер, намерих къде я продават във Варна, ще ходя да купувам  Laughing.
Кажете сега какви памперси ще взимате  ooooh!, аз се чудя между либеро и белия памперс, но не съм купувала от вторите и не мога да се реша  Thinking.

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 13:13 от inka 26

# 97
  • В реалността
Здравейте коремчета, аз се опитвам да наваксам с четенето на предната тема. Но се ровя и за мнения за място за раждане.
Много съм отчаяна вече и изобщо нямам никакво настроение. Чак главата почва да ме боли от чудене какво да правя. Не ми се иска да раждам тук - от предния път нямам добри спомени от престоя си. Сега реших да питам моята докторка - да ми препоръча някой дори и във Варна да е, защото тя вече не работи в тукашната болница. Почна да увърта, че нищо не може да ми каже, освен за това, че те имали договор с АГ Варна. Пак й казах да ми препоръча доктор във Варна, тя си знае нейното - само за нас мога да ти кажа. Сякаш не се знаят кой какъв е. А аз знам от друго място/тя така и не ми обясни какви са им условията - следващия път щяла да ми разясни/ че взимат 1200.00 лв за раждане при тях, затова не я питах направо. Така и така нямам намерение да раждам при нея, защото няма от къде да ги вземем тези пари, дори за бебчето нямаме спестени, ЖЗ всичко да е наред накрая.
Наоплаквах ви се, но ми е много тежко в момента - искам да имам уговорка с някой лекар, за да съм спокой на за мен и за детето, но не мога да си позволя чак такива суми.
Накрая май ще си отида и ще раждам в Търговище, но първо да видя какво ще искат и там. Въпреки лошите условия на стаите, дано да е наред всичко и не стоим дълго в болницата, където и да родя.

По-късно ще пиша повече, като ми светне малко.
 Hug

# 98
вихра, емануела сформирахме групичката на дъскорезниците  Joy

Патрисия секциото не се прави с пълна упойка освен ако не е спешна интервенция   Peace

# 99
  • Пловдив
Патрисия секциото не се прави с пълна упойка освен ако не е спешна интервенция   Peace

Аха, ама само при вас. Тук в повечето болници секцио се прави с пълна. За Пловдив знам, че в частните го правят със спинална или епидурална и в болницаа където аз ще раждам я има тази опция. Но аз така или иначе съм навита пак за нормално без упойка и сигурно така ще си родя  Simple Smile

# 100
Патрисия секциото не се прави с пълна упойка освен ако не е спешна интервенция   Peace

Аха, ама само при вас. Тук в повечето болници секцио се прави с пълна. За Пловдив знам, че в частните го правят със спинална или епидурална и в болницаа където аз ще раждам я има тази опция. Но аз така или иначе съм навита пак за нормално без упойка и сигурно така ще си родя  Simple Smile

Ай стига бе, вярно кво ли се обаждам и аз като нямам идея в БГ как се процедира... Ама защо ли е пълна упойката  Confused Аз много се учудих че бащата тук може да присъства и на секцио... Ама от друга страна защо пък не, и той си е зад завеската та няма как да гледа рязането и кървищата.

# 101
Jáne ღ : Скъпа аз мога да ти дам предложение.. значи за мен най-добре е тук в новата болница в бургас дева мария, но в твоя случей няма как да дойдеш тук за това горещо ти препоръчвам да отидеш при д-р Скочев във Варна той е в окръжна болница. Сестра ми ражда при него и просто е очарована адското внимание и обръща тя направо като баща го имаше. Ако искаш поинтересувай се за него. А ти нормално ли ще раждаш?

Момичета да ви питам нещо вие пазарили ли сте си от продавалник.ком ?
Аз понеже ще публикувам обяви там и да питам дали се пазари. Имам магазин за втора употреба и ще пусна там блузки , потничета има много яки неща

вихра, емануела сформирахме групичката на дъскорезниците  Joy

smile3532 rotfImbo  sleepuu това сме ние...... а това са мъжлетата  smile3507 smile3516 а така бих им отвърнала аз ако кажат нещо после  smile3534 smile3532

# 102
  • Sofia
Пепи, аз мисля че и тук секцио се прави със спиналана, а не с пълна. На мене като ми правха секциото, ми казаха в болницата, че нямам право да си избирам упойките, спинална и това е, иначе пълна само ако се наложи. То пък при мене така се объркаха нещата, че после ме и приспаха. Имам ужасни спомени от секциото и ме е страх пак да не преживея същото, а нямам избор - секцио ще е.  Sad

Пресиана, добре дошла при нас!  Hug

Инка, зарибихме ли те, а?!  Laughing Аз вече я получих моята козметика. За памперсите и аз се чудя и ще видя дали няма да взема Бейбилав от ДМ за болницата, пък после ще видим за вкъщи. На Софи й слагах от Бейбилав и ми харесаха.

# 103
  • Варна
Моето секцио беше със спинална упойка, в АГ Варна, но ако е спешно и няма на смяна анестизиолог, който да я сложи, както и време да те подготвят, слагат пълна упойка.

# 104
  • Пловдив
Секциото и моето беше с пълна упойка.Така ми харесва,да ви кажа.Сега пак ще е така.Те ме бяха ''надрусали'' малко,понеже операцията беше 30мин и док каза,че не са ме упоявали много.Чувствах се много добре след това.Дано и сега е така. Praynig
Пепи,къде ще раждаш?При кой?И въобще всички пловдивчанки-накъде сте се ориентирали?
За хъркането-не,не хъркам,сумтя направо.И пръхтя. Crazy hahaha hahaha hahaha hahahaММ каза,че трето няма да ми направи,че едвам ме изтрайвал като бременна Joy Laughing
ИНКА,памперсите ги купих вече,даже и една кутия АМ си купих,да си имам за всеки случай. Rolling EyesВзех си белия пакет на Памперс.Чудих се между тях и Пуфис,но Пуфис са от 3до 6кг,а белите Памперс са от 2до5кг.И реших за начало тях,пък после ще видим.
за витамините и лекарствата-пия само магнезий и сега ще сменям Феро-Фолгамата с Биозин -мамма.Не ми понася този вид желязо и док ми го смени.Биозин са май и с витамини,та поне с един куршум 2 заека.
Да се похваля-в момента количката на бебето е до мен,зимния кош ми е до ръката. Heart EyesВчера не успяхме,но днес се отдадохме на шопинг яко.И сме готови за новия член.Взехме си всичко и ми е много готино.Даже термометър за ваната си купих,дъждобран за количката даже CrazyАбе всичко.
Олекна ми много.Сега съм спокойна и само ги гледам и им се радвам.Бутах количката от магазина до колата и много ми хареса,имайки предвид,че я напълнихме с другите покупки+летния кош вътре и зимни,ами добре си вървеше така натоварена.Ето я:     http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?products_id=325
Взехме я в син цвят,много е готин.Избирах доста време,а не ми се дава 1000лв за количка и се спряхме на тази,дано е здравичка. PraynigИначе е удобна.
Ох,още щях да пиша,но забравих....... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт