Мъничко остана вече, през АВГУСТ да си имаме човече

• 41 514
  • 632
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте момичета! Изписаха ни във вторник с малката Мими и сега мога да споделя с вас за появата и на белия свят!
На 2 август започна да ми пада тапата,а на 3-ти вечерта започнаха леки менструални болки.Отидох на 4-ти до доки,защото тогава ми беше и термина и се оказа,че имам 2 см разкритие и слушахме тоновете - контракциите не бяха регулярни.Искаше да ме приемат в болницата,но се разбрахме следобед пак да отида.В 16:30 слушахме отново тоновете и вече имах много хубави родилни контракции,но леко болезнени.В 21 часа отново отидох в болницата и вече бях с 3 см разкритие.Разбрахме се с доки да се видим пак в 4-5 сутринта,но вече наистина с багажа,освен ако не отида по-рано,както и стана!В 3 часа отидох вече с доста болезнени контракции и се оказа,че съм с 5 см разкритие.Помислих си,как ме боли на 5 см и си представих какво ще е до 10 см и затова поисках епидурална (преди това и доктора ме наплаши,че много боли и съм луда да не искам упойка и ме убеждаваше да ми сложат).Чакахме да дойде анестезиолога,а през това време ми правиха клизма,включиха ми система за оводняване,защото от упойката падало кръвното.Много се забави анестезиолога и когато започна да ми слага катетъра в гръбнака вече бях с 6 см разкритие и ми изтекоха водите,при което контракциите станаха още по-болезнени.Наложи се 2 пъти да ме дупчи в гръбнака,защото първия път не преминаваше лекарството,но нищо не почуствах от поставянето,защото се случваше по време на контракции.И така обезболи ми се корема,но отдолу чувствах болка и се оказа,че е по-високо поставен катетъра.Направо си ме оставиха на магарето и по едно време започнаха напъните,но ми казваха да не напъвам още.В 7 и 15 сутринта започнах вече да напъвам като сама си усещах кога е контракцията и напъна (отдолу не ме хвана хубаво упойката).Доки каза,че хубаво напъвам и след 5-6 напъна ще родя.В 7 и 41 се роди малката принцеса като при последния напън доки ме резна,защото била много увита с пъпната връв,която я е дърпала отново в корема.След това без да напъвам той издърпа плацентата и започнаха да ме шият,а аз следях с поглед малката докато я миеха,теглиха,мериха.За мен раждането мина много добре,даже се учудих,че финалния етап на раждането (напъните) беше много лек!През всичкото това време не съм издала и един звук, ни едно охкане и после малко съжалих,че поисках упойка.След 3-4 години отново ще премина през това чудо - раждане!!!
Честито на мамите,гушнали вече своите рожби,а на тези,на които им предстои им пожелавам успех!!!

# 271
  • София
Дани, всичко е минало чудесно  bouquet.
Бързо възстановяване и честити бебчета на всички родили мами  bouquet.
Ние се запътваме към педиатъра, за да се мерим Flutter.

# 272
  • Бургас
С огромно удоволствие и аз да донеса една щъркелова вест:

tedi@az устиска положението и вчера (10 август) в 10.00 часа е родила малкия си юнак Боян с манекенските мерки 2.950кг, 49см smile3501 Да ѝ е жив и здрав и мнооого послушен, че измъчи мама той, а тя бързичко да се възстановява и да се връща у дома при двете си прекрасни принцеси и любящия татко smile3525

# 273
честито на tedi@az за малкия Боян  Simple Smile

Dani Gavazova  и аз смятам да ползвам епидурална дано да мине и при мен така леко раждането. Да те питам нещо - правиха ли ти някакви допълнителни изследвания за епидуралната упойка? Предварително или там в болницата след като им  каза че искаш...

Днес мъжа ми сутринта ми казва днес е много хубав ден за раждане прохладно. Е и аз тъкмо това си мислех ама някой хора не са въобще на това мнение  Wink

# 274
Щъркела идва отново. Вчера на 10.080 мама Emalina е родила прекрасния си син Ники. Тежи 3700гр. и 50 см. Да и е жив и здрав,  да слуша мама и тати и много да си играе с кака Яси.  На мама Емалина и всички други родили мами бързо възстановяване и живи и здрави бебета.

# 275
  • Пловдив
Честито на мама tedi@az за малкия Боян и на мама Emalina за Ники!

# 276
Честити бебета на Emalina и tedi@az! Да са живи и здрави юначетата Ники и Боян! Да растат смели и силни мъже!
TEDDY_BEAR, на вас успех на консултацията, чакаме хубави новини!
renka_83, браво на Марти, много се радвам за вас, че сте послушни!
Миме, аз също минах съзнателно на кърма от шише, защото с денонощно висене по циците не става, имаме и батко вкъщи, който също има нужда от внимание и грижи, та за това и аз взех такова решение.  Hug

# 277
Бравоо, честито на Теди, жив и здрав да е Боян!  bouquet
Честито и на Емалина и на Кикито, да са им живи и здрави бебоците!  bouquet

Ренка, браво на Марти, все така да расте!
Вени, Брадата  Hug Heart Eyes

# 278
Лелеее колко бързо сте напреднали в новата тема а аз не съм дочела предишната. Честно казано наистина нямам време... дори и за сън Sad и то защото малкия като спинка аз не лягам а все върша нещо и после ме е яд, че съм била упорито магаре и не съм си починала!!! Иначе ние сме добре, само дето това ако ме притеснява изключително много- днес пак пробвах с термометър, но НИЩО моля се да се стабилизират нещата. Днес правя експеримент- не давам кърма да видя какво ще стане.
Сега да поздравя всички мами, ккоито вече си гушкат малките мишленца а на чакащите успех защото ако кажа "малко остана" може да съм "наредена"  Mr. Green
Е, незнам кога пак ще се включа, но да знаете, че не съм ви забравила и много ви обичкам  Heart Eyes

# 279
Не са ми правили нищо предварително за епидуралната.Само ме питаха за алергии,други операции и други такива подобни!

# 280
CHESTITI NOVI BEBENCA, DA SA JIVI I ZDRAVI I DA RADVAT SVOITE SEMEISTVA!!!

Az da pitam mamite sas sekcio.... Kazaha mi da ne se hrania ot prednata vecher - nito hrana, nito napitki i voda... No ne si spomniam moje da se vecheria ili samo do obiad???? Do kolko chasa vecherta moje da se hapva neshto ili ne e razresheno???
O-o-h, ne che mi se iade veche, no i gladna ne moga da stoia, che imam problemi posle s gastrita....
A utre vaobshte niama da mi dadat nishto neznam kolko chasa.... ooooh!

# 281
  • София
Честити бебенца на Emalina и tedi@az! Да са живи и здрави Ники и Боян! Много се радвам, че си имаме адашче в нашата групичка. Simple Smile)

Брадата, много мъки и болежки при тебе... Дано с раждането ти олекне поне малко и да ти намалеят притесненията  Praynig

Миме, а ти само кърма ли даваш или и адаптирано? Чудно ми е само с цедене дали може да се поддържа лактацията.

# 282
Лунна пътека, на мен ми казаха, вечерта преди секциото лека вечеря и след 12ч. вечерта никакно хапване повече.

# 283
Лунна пътека, и на мен като на Вени ми казаха след 12 ч. вечерта никаква храна  Peace Хапнах малко в неделя в 22.00ч и след това съм яла чак във вторник на обяд, вече едва издържах  Simple Smile

Bubble, засега сме само на кърма, цедя на всеки три часа, почти докрай и засега е добре положението. Надявам се да поддържам лактацията, колкото се може по-дълго  Praynig

# 284
Лунна пътека обикновено се яде и пие до 22ч. предната вечер.              
Bubble,  Аз с каката се цедих 6 месеца, защото не можах да я науча да засука, а и кърмата не ми беше достатъчна. Сега със Стилян се цедя отново, защото след престоя от един месец в болницата също не се научихме да се кърмим. Та искам да кажа, че с цедене се поддържа лактация. Първия път нямах много кърма, но сега имам достатъчно, поне за сега де... Цедене на 2,3 часа, чайове за лактация и варено жито, аз това правя.

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 14:59 от silna

Общи условия

Активация на акаунт