Мъничко остана вече, през АВГУСТ да си имаме човече

• 41 508
  • 632
  •   1
Отговори
# 300
  • Оранжевата стая
Аз минавам на тагадък да оспокоя всички бъдещи мами които се притесняват за свалянето на килограмите след раждането Simple Smile. Споко момичета много лесно се свалят,
Браво на Доктор Ла и на Романол - Романолче, много добре изглеждаш, но аз да предупредя мамашките, склонни да си запазват високите тегла хич да не се успокояват ами да се хващат в ръце бързичко след раждане, защото не на всеки му е дадено да сваля лесно килограми и да не стане така че трайно да си повредят фигурите след раждането. За кърменето не е нужно да се тъпчем и да се наливаме - природата се е погрижила кърмата да идва и без да се опрасваме  Mr. Green
ПП - Бозата не е източник на кърма, а само на излишни килограми!
Аз не съм по принцип едра или дебела, но излязах от родилния дом свалила само 5 кг и доста месеци се мъчих да сваля останалите /е, така и не стана, защото забременях отново преди да си достигна първоначалните килца  #Crazy/
Така че - нека сме мами, но красиви, здрави и фини!  Heart Eyes

# 301
Честито и от мен на всички мами с бебчета. да си ви здрави и много да ви радват!!!   bouquet искам да попитам има ли мами като мен, на които са им казали че може да се изчака до 12 дена след термина? и въобще до колко време ви казаха че може да се изчака?

# 302
  • Оранжевата стая
Тедка, на мен лично ми казаха, че  и до термин не е добре да се чака, защото плацентата ми е много калцифицирана и бебо трудно вече се храни и диша, но при теб ако всичко е наред, може и повече да чакаш след термин  Peace

# 303
на 7 дена имам преглед, в понеделник ми казаха че тоновете са добре и води съм имала цял басейн“и че беба била добре там и затова не излизала, като й станело некомфортно щяла да излезе  Simple Smile . така, но това чакане....

# 304
teddka, принципно се изчаква до 42 седмица, така че не е никакъв проблем, ако всичко ти е наред, както са ти казали в твоя случай. Стискам ти палци да излиза по-скоро бебо по желание   bouquet

На всички нови мами Честити бебчовци, много да ви слушкат и обичкат.  Hug

# 305
  • София, България
Привет от нас с малък Ники. Вкъщи сме си от оня ден, но още се настройваме Simple Smile

Ще ви пиша по-късно за раждането, също и ще прочета кой още мъник се е родил.

Сега сме във филма с избора на педиатър. Грийн Айс (и други мами от Младост) имате ли виждане по въпроса  newsm78 Вчера след голямо четене се спряхме на доктор Азади, но се оказа, че била в отпуск до 3-ти септември и сега чуденето почна отначало  Sad

# 306
  • Карлово
Здравейте имам въпрос към момичетата от ЛЛЛ и той е: родих в понеделник 08.08.2011г. със секцио. От вторник на обяд ми носят бебето за кърмене, но не се справяме много добре. Не винаги успява да засуче добре и дълго и продължително се опитваме. Аз мисля че не правя нещо като хората. Имам коластра все още нямам кърма. Уж и акошерката ми обясни. От днес гърдите ми са много напрегнати и вече доста твърди. Опитвам да се цедя и на ръка и с помпа, но успявам да изцедя много малко. Моля ви кажете ми това нормално ли е и това подуване на гърдите и втвърдяване нормално ли е. По колко трябва да цедя щом е само коластра и как да позная кога ще слезе кърмата? Моля за помощ.
Здравей, mis_mimi!
Щом вече са се втвърдили гърдите ти, значи млякото е слезнало. Няма определени количества, които да цедиш. Но задължително до облекчаване и омекване на гърдите. Може и 20 и 120 мл да са, цедиш, докато гърдата омекне и не усещаш напрежение. Ако преди самото кърмене гърдите ти също са твърди, изцеди малко, да поомекне, за да улесниш бебето да засуче. С малката устичка трудно се захапва твърда гърда.
За да подпомогнеш цеденето, преди цедене може да затоплиш гърдата, за да се поотпуснат каналите. За затопляне може да използваш или специални грейки, или топъл душ, но повечето майки споделят, че най-добър ефект има памперс с топла вода.
Използвай, докато си в болницата, акушерките да ти покажат как правилно и добре да поставяш бебето. Разбирам, че ти го носят, т.е нямаш възможност да го кърмиш на по-често от 3 часа, така ли? Ако има възможност, добре е да предлагаш по-често гърдата, за да се "тренира" бебето  в умението си да суче, а и за да си набавя нужното количество храна. СТомахчето на новороденото е твърде малко, кърмата е идеалната лека храна за него, затова кърмените бебета огладняват по-бързо от храннените с изкуствено мляко. Оптимално е да се стремиш към 8-12 хранения за 24 часа.
Ако имаш още въпроси и притеснения - насреща сме. Може да звъниш и на националния теЛЛЛефон, на който също ще получиш бърза и компетентна информация и подкрепа за кърмене. - 0888 555 385

# 307
Ох, ами качих 11 кила за цялата бременност, но от преди това 10 месеца си влачих едни +6 от цигарите, дето ги спрях. Та и аз не съм фиданка, а и тазът си е таз, както и коремчето - искат време да се приберат. Но все пак си мисля, че се дължи и на кърменето. Като цяло, не съм спряла да се възхищавам на природата откак родих, а и от преди това де... Опасна работа - има си цака за всичко!
Иначе и аз подкрепям, че не е нужно да се освинваме за да имаме кърма. Аз (пупупу, да не са ми уруки) имам бол и без да се тъпча. Ям си нормално, както и докато бях бременна. Разлика няма.
Пожелавам на всички бързо връщане в реални граници в комплект със здрави, кърмени бебчета!  Hug

# 308
Прекрасни новини от Ketka B.!
Има си бебе Виктор - 3750 г, 51 см. Родил се е след полунощ в 00.25 ч. със секцио. Кети още не го е виждала, но са й казали, че прилича на нея. Simple Smile Операцията е продължила по-дълго, Кети е получила кръвоизлив, загубила е много кръв. Сега са й преляли и се чувства по-добре. Вече е ставала тази сутрин.

Кети, да ви е честит първородния син! Много да ви радва! Бързо възстановяване, миличка! :***

радос, добре дошли с Ники! Ние сме при Екатерина Иванова. По-точно при нейния съпруг - Ясен Иванов. Те работят заедно. Тя ни е лична на нас, той е педиатър. Аз съм доволна от него - ЗА кърменето е, не бърза с антибиотици, не ме е пришпорвал да захранвам. Не знам обаче дали приемат нови пациенти. Иначе са на работа, минали са им отпуските. Техният кабинет е до този на Азади. Можеш да провериш.  Peace

# 309
Страхотна новина, честито на Кети, жив и здрав да е Виктор и много да радва мама и тати!  bouquet На мама бързо възстановяване  Hug

# 310
  • Пловдив
Кети, да ти е жив и здрав малкият Виктор, а ти да се възстановяваш бързичко и да се гушкате с малчо!

Ние сега се прибрахме от разходка. Бяхме страхотна гледка - аз бутам количката с Марти, Дани и братовчед му до мен и майка и татко съм си ги викнала за помощ, че нали татито тръгна на работа вече.
Една баба така ми се възхищаваше на мъжкия отбор, че не остана и време да обясня, че само двете са мои  Laughing.
Момичета, вие кърмите ли навън? Ние доста добре си похапваме на въздух. Първото му цоцане "на открито" беше на 11-тия му ден, когато го и изкарахме за първи път.

# 311
Честито на Кети! Да й е жив и здрав Виктор!
Доктор Ла, точно коремчето ме притеснява, все ми се иска ей така магически да спадне, ама нейсе... ooooh! Днес даже ходих на пазар, оборудвах се с една пола и два потника, прикриващи коремчето... До преди десетина дни го пъчех, сега го крия Embarassed, не е леснаааа!

# 312
Щъркелова вест! В сряда - на 10 август wella е станала мама на Симона - 2800 г, 48 см. Родила е секцио. Праща много целувки на всички и ще пише щом се върнат в къщи!

Честита ви Симонка, wella! Да расте, здраво и много щастливо дете! Бързо възстановяване!   bouquet

# 313
Много щъркели хвърчат Joy
Честито на всички мами,пожелавам ви здрави и послушни дечица!!! newsm51 smile3525 newsm51

# 314
Заплеснах се и аз и забравих да приветствам Радос и Ники и да честитя на останалите... Ама така е като го тръшне ПМС-то малкия.  Tired Нищо, важното е, че все пак ги има и моментите на сън!  Heart Eyes
Пък коремчето... Аз още гледам поне вътрешно да си го пъча, понеже си знам от какво е.  Mr. Green А инак предполагам, че трябва да мине и време, а и малко по малко (като паднат и тия конци най-после!) и упражненийца да има. Не знам дали ще ми стигне мерака и за това, но дано! Пък за дрехите за коремчета, още от качването след цигарите съм си снабдена с такива, та поне не се тревожа за това.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт