Мъничко остана вече, през АВГУСТ да си имаме човече

• 41 467
  • 632
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте и от мен, моя термин е на 23.08 но сме планирали секцио за 15.08, та живот и здраве вижда му се края, а и идва момента да се гушнем с нашето момченце вече всички сме в очакване и кака му няма търпение. В къщи сме готови със всички приготовления, кошара , количка, дрешки, корита и т. н. И аз нямам търпение, малко  се притеснявам за секциото въпреки, че не ми е за първи път, но пък вечерите ми взеха да стават все по тежки затова, че няма как ще трябва да се разделяме с коремчето. В понеделник 8ч. съм в болницата и около 10 се очаква да е раждането, ще ви пиша при първа възможност и ще продължавам да ви чета и за напред.

# 316
Честито на всички мами, пожелавам ви много здрави и усмихнати бебоци! Hug
  bouquet
Много бебевалеж, много нещо..едва смогвам да наваксам с четенето..а изброяването поименно..съвсем.. Crazy

# 317
Xlora , stoj_ , благодаря ви.... лошото е че от два дена все ме свива корема, но само до там, просто се чувствам много объркана и странно... тук казват че при пълнолуние се раждали децата.... е тези дни е пълна луната... дано е вярно  Simple Smile

# 318
Ехо, включвам се и аз. Пропуснах последните няколко теми, но това е за сметка на фейсбук:) Честито и тук на всички мами:))

# 319
Добро утро  Hug

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВОПОЯВИЛИ СЕ БЕБОЦИ!!!! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА НОСЯТ МНОГО РАДОСТ ВКЪЩИ!!!!!!! НА МАМИТЕ - БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!!!!  smile3525

Дани, благодаря за разказа   bouquet

Много се радвам на всички бебоци, как наддават и слушкат Simple Smile)))

Доктор Ла и Романол - направо сте за завиждане с вашето стопяване след раждането!!!  smile3501

Радос, за Младост мога да ти препоръчам д-р Пеева в поликлиниката в Младост 3 ( не се сещам номера) - тази зад Кондор. Племенника ми е при нея и са много доволни.

Успех на всички, които имат нужда днес Simple Smile))

Стиснете по едни палчета днес за мен, след час съм на преглед да видим дали беба не се е запътила вече да излиза Wink

Хубав уикенд на всички  Hug

# 320
Здравейте момичета, влизам за да съобщя, че на 7.08.2011 в 22.33ч. след секцио по спешност се роди моето малко момиченце - Ема, с мерки 48см и тегло 2650гр Simple Smile От вчера сме си в къщи и се борим с кърменето което ни създава проблеми за сега  Sad
Въпрос към Въпрос към ЛЛЛ
Първото поставяне на гърда при нас беше на около 36-ия час след раждането, дотогава бебето беше хранено с АМ. Още от самото начало малката показа че трудността при засукването я изморява и в общи линии независимо от честотата на слагания на гърда (всеки път щом се пробуждаше) след няколко засуквания тя заспива върху гърдите ми..На 3-ия ден след операцията се събудих с много болезнени и твърди гърди, които с целодневни топли компреси и непрекъснато поставяне на гърда и цедене омекнаха към края на деня..В този ден успях да изцедя доста мляко - може би около 150 мл сумарно за деня, а може и повече. От следващият ден (вчера) нататък обаче гърдите ми са много меки и имам много малко кърма...Тъй като бебето не суче ефективно в рамките на 30-50 минути стоене на гърда, аз започнах да ядържа по около 15-20 мин и след това да цедя остатъка и да додавам с шише..Този метод обаче успях да празктикувам успешно може би 2 пъти, и след това на следващите хранения, нямаше достатъчно дори за самото хранене-буквално може би по около 10 мл да събирам...Веднага започнах прием на лактогенен чай, но предполагам че е рано за ефекта...Да кажа че докато бяхме в болницата на кърма дадох веднъж АМ защото бебето ревеше цяла нощ очевидно от глад...Тази нощ и сутрин отново дохраних с АМ - Ема няма напишкан памперс от вчера следобед...наакан памперс от един ден вече....Много съм притеснена и незнам как да постъпя..не ми се иска да продължаваме с АМ, но се притеснявам че бебето гладува непрекъснато....Моля за съвет...

# 321
  • София, св. Троица
Здравейте момичета, влизам за да съобщя, че на 7.08.2011 в 22.33ч. след секцио по спешност се роди моето малко момиченце - Ема, с мерки 48см и тегло 2650гр Simple Smile От вчера сме си в къщи и се борим с кърменето което ни създава проблеми за сега  Sad
Въпрос към Въпрос към ЛЛЛ
Първото поставяне на гърда при нас беше на около 36-ия час след раждането, дотогава бебето беше хранено с АМ. Още от самото начало малката показа че трудността при засукването я изморява и в общи линии независимо от честотата на слагания на гърда (всеки път щом се пробуждаше) след няколко засуквания тя заспива върху гърдите ми..На 3-ия ден след операцията се събудих с много болезнени и твърди гърди, които с целодневни топли компреси и непрекъснато поставяне на гърда и цедене омекнаха към края на деня..В този ден успях да изцедя доста мляко - може би около 150 мл сумарно за деня, а може и повече. От следващият ден (вчера) нататък обаче гърдите ми са много меки и имам много малко кърма...Тъй като бебето не суче ефективно в рамките на 30-50 минути стоене на гърда, аз започнах да ядържа по около 15-20 мин и след това да цедя остатъка и да додавам с шише..Този метод обаче успях да празктикувам успешно може би 2 пъти, и след това на следващите хранения, нямаше достатъчно дори за самото хранене-буквално може би по около 10 мл да събирам...Веднага започнах прием на лактогенен чай, но предполагам че е рано за ефекта...Да кажа че докато бяхме в болницата на кърма дадох веднъж АМ защото бебето ревеше цяла нощ очевидно от глад...Тази нощ и сутрин отново дохраних с АМ - Ема няма напишкан памперс от вчера следобед...наакан памперс от един ден вече....Много съм притеснена и незнам как да постъпя..не ми се иска да продължаваме с АМ, но се притеснявам че бебето гладува непрекъснато....Моля за съвет...

Здравей Ciarabella,
Честито бебенце Ема, да ти е жива и здрава и много да се радвате една на друга. Прекрасно е, че си мотивирана да кърмиш и че се стараеш да отговориш максимално на нуждите на детенцето си. Hug

Споделяш, че ака само по веднъж на ден, а и от в4ера след обед не е пишкала? Разбирам притеснението ти и може да е добра идея да се свържшеш с педиатъра и ако е необходимо да ти препоръча дохранване и/или да се направи контролно теглене.

Има няколко показателя, които могат да те ориентират за моментното състояние на бебето -  урината - тя обикновено е светла на цвят без остра и силна миризма; тургура на кожата - след натиск с пръст трябва цвета да се възстанови бързо, почти веднага. Бебе под 40 дни е добре да има поне  2-3 изхождания за денонощие и около 5-6 напишкани пелени.  В тази връзка дали в последните часове днес има промяна в броя на напишканите и наакани пелени? В случай, че педиатъра ти препоръча да дохранваш е добре това става по алтернативен начин с лъжичка, капкомер или спринцовка. По този начин бебето приема наготово енергията /т.е. храната/ без да харчи самото то енергия да суче от биберона. Независимо кое от тях решиш да използваш, спринцовката или капкомера се подават долу ниско между бузата и венеца, подава се внимателно на малки порции, за да не се задави бебето. Когато бебето се храни със спринцовка или капкомер то е гушнато поизправено, а не легнало.

В случай, че се събужда на по-големи интервали от време може да е добре да поемеш инициативата и да я будиш за да се храни по-често, за да има адекватен прием на мляко. През първите 6 седмици е удачно бебето да се храни межди 8 и 12 пъти за денонощие, като 8 е минимума или на интервали на около 2 часа. Времето се гледа от началото на едно кърмене до началото на следващото. Нощните кърмения също могат да са много важни, особено в периода между полунощ и 7 или 8 сутринта, когато се счита, че нивото на хормона Пролактин е най-високо. Добре да има и не повече от една 4 часова пауза от сън за денонощие.

В случай, че повече си поспива, докато суче, можеш да се опиташ да я държиш будна като я пощипваш внимателно по ръчичките, крачетата, ушичките, в краен случай и мокра кърпичка също може да е от полза. Важно е Ема по възможност да изсуче гърдата преди да е заспала. За да  и помогнеш да достигне до повече порции задно мляко, което е по-калорично и богато на важни храносмилателни ензими, би могла да приложиш компресия, а ето и клип на компресия за по-нагледно . Може да е добър вариант да я приложиш именно, когато видиш, че бебето започва да се отпуска и вече не преглъща. Също така, кърмене кожа до кожа може да стимулира бебето да суче по-дълго и по-ефективно

Освен честото сукане, е добре да предлагат и двете гърди на едно хранене. Така от една страна организма ти ще получи повече стимулация, за да се произведе и повече мляко, а от друга страна може да се даде възможност на бебето за по-голям прием на мляко. Би могла също така да опиташ и т.нар. пинг-понг кърмене. Това означава, че след като бебето пусне само втората гърда да му предложиш отново първата, за да може да изцеди междувременно събралото се количество мляко от нея. След това можеш да предложиш изцедена кърма и накрая АМ(ако е необходимо). Когато приключите с храненето, може да доизцедиш добре и двете гърди, за да има мляко за следващото хранене. Всяко изцедено мляко, заявява потребността от нови количества и това би могло да подпомогне лактацията, дори в началото да се изцежда на празен ход.

За някои майки изцеждането на ръка е по-удобно и по-ефективно. Можеш да опиташ и техниката на Мармет за изцеждане на ръка. Палеца и показалеца се поставят на 12 и 6 часа на разстояние 1-2 пръста от зърното. Гърдата се притиска леко навътре към основата и леко се претъркулват пръстите към зърното. Пръстите постепенно се изместват докато се обиколи цялата ареола и се изпразнят всички каналчета. Някои майки са открили че редуването на изцеждане с масажиране дава добри резултати, когато се цели увеличаване на млякото– вариант е например изцеждане 7-8 минути, почивка и масаж 2-3мин, след това изцеждане 4-5 мин., отново почивка и масаж и накрая изцеждане за около 2-3 мин.  Това е клип на тази техника: http://www.truveo.com/The-Marmet-Hand-Expression-Technique/id/1286285296

Споделяш, че бебка е засукала на около 36 –я час след раждането и до тогава е хранена с АМ.Тъй като сукането от биберон и гърда са много различни е възможно бебенцата да се объркват и да се опитват да сучат от гърда, така както сучат от биберон, т.е. плитко. Което от своя страна би могло да доведе до неефективност  - бебенцето може да се изморява прекалено бързо, да заспива и от там да не получава достатъчно мляко. Ето защо е важно Ема да поема в устата си възможно по-голяма част от ареолата, устничките й би трябвало да са обърнати навън, а устата да е широко отворена. По време на самото кърмене е добре да наблюдаваш и главичката да е леко назад, за да може Ема свободно да си движи долната челюст. В това отношение как намираш, че се справя Ема?

Ще се радвам да споделиш как се случват нещата при вас и дали идеите, които ти дадох имат желания ефект. Разбира се ако имаш и други въпроси или притеснения не се колебай да ги споделиш, ние сме насреща.

bouquet Hug  bouquet

# 322
нещо никой не се обажда с щъркелова вест днес, да не ги е страх бебчетата от датата?

Към родилите майки имам въпрос-каква е цената на упойката-спинална или епидурална, нещо повлия ли се от вдигането на цената на избор на екип?

# 323
Привет и от мен  Hug, записвам се сега,нямам време да чета. Искам да честитя бебетата на всички мами, да са им живи и здрави, утре започвам да наваксвам с четенто. Peace

# 324
  • Сливен
Честито на всички мами да са ви живи и здрави бебоците !Сега и аз да се похваля имам си момче Никола 3,090 гр и 50 см.Роди се на 10.08.2011(термин 11.08.11) това ми е трето дете каките са много щастливи а аз като мама на трима не мога да го изразя с думи. На всички бременелки желая леко раждане и здрави бебчета !

# 325
andjela 09,да е жив и здрав Никола,много радост да ви носи smile3525 smile3525 smile3525.Много се радвам като чуя за мама с три дечица,и аз искам три,само всичко да е наред Praynig
Нашето форумче нещо го позакъса Joy,то много малко неродили мами останахме,хайде и ние да раждаме вече,на мен ми остават някакви си 3 дни до термин,и вече нямам търпение да си гушна съкровището.Вчера цял ден имах подготвителни контракции,които бяха доста на често,но нищо повече не се случи  Confused,имах и някакви много странни пробождания долу,абе да се ражда вече,дойде му времето Grinning
Приятна неделя на всички  Hug Hug Hug

# 326
Ние сме си вкъщи и се кърмим успешно. Придобих увереност от ценни съвети, които получих в болницата и се грижим за малката изцяло само двамата с мъжа ми. На всички гушнали сладките си бебчета- Честито! На очакващите- наслаждавайте се на последните мигове на бременността и бързо и възможно най- безболезнено раждане.
Кога изведохте на разходка за първи път бебчетата и за колко време. Пътувал ли е някой вече с бебето по- продължително с кола? Аз съм вече готова за разходки, но не съм сигурна за бебчето, кога е подходящо да започне да излиза.
 Hug за всички

# 327
Здравейте момичета! Ние сме си в къщи и досега се нагаждахме една към друга. За сега си посвикнахме на номерата, но малката шишонка постоянно ме изненадва с нещо. За раждането - опитахме се да го предизвикаме, но нищо не се получи, получавах разкритие ужасно бавно и като прибавим тесен конусовиден тази и почти 4 кг бебе докито реши да ме клъцне за по-сигУр дет се вика. Дали е за добро или лошо незнам, но се чувствам добре, дори и не съм предполагала, че човек може да се чувства така след операция. Все си мислех, че ще се влача поне 1-2 месеца, особено с моите 100 и кусур кила. Та така - няма нищо страшно в секциото, не се плашете. Е, предполагам нормално родилите се чувствам още по-добре!
Кърменето ни не е никак успешно, едва изцеждам 20 грама от двете цици, давам АМ. Давам и цица когато малката е нервозна или имам време да виси по 2 часа щото точно това прави - спи, суче, лигави се, смее се, голямо забавление й е на мама цицата!
Още не сме я изкарвали навън за повече време, освен пътуването с кола днес за махане на конците, но тя си беше само в столчето. Милата, явно не й е удобно, че така се беше сгърчосала в него и се опитваше да прави мост постоянно. Ми то уж за новородено, пък го направили като в седнало положение, много странно. Мисля другия път да й сложа една дебела пелена отдолу и да стане като полулегнало, че много се свива така мъничката ми калинка.
 Имах ужасни пристъпи на следродилна депресия, които успях да овладея и да осъзная какво става с мен, от 2 дни съм добре обаче, дано така и продължи. Днес татито е при нас цял ден и това ми се отразява още по-добре. Исками се да прекарва повече време с нас, но трябва да работи, няма как, че и без това е само за няколко седмици на работа, после на борсата  Sad .
Иначе още не мога да осъзная какво се случва, че това бебе ще си е все с нас, не е племенницата ми дето ще си я вземат в 8 часа вечерта, не можем да свикнем, че тя е на първо място (особено баща й хихих) , че не може да се чипкаме двамата примерно, щото единия трябва да виси на бебефона или при нея, абе ей такива "ергенски" неща са ни още странни, но пък няма по-щастливи от нас като си я сложим посредата на спалнята и я гушнем от двете страни!
Грийни, тури на моята мома 52 санта размер плийс!

# 328
Здравейте, скъпи мами, влизам на бързо да се запиша, а после ще ви чета!
Да се похваля и аз-  bouquet на 10.08.2011 се роди моето малко съкровище Ива, с тегло 3920гр  и 50 см. Вече сме си в къщи и се опитваме да си изградим режим!
Поздрави на всички нови мами, а на тези който още чакат своите бебета- всичко да е наред, чака ви един незабравим момент! Peace

# 329
Здравейте! Имам въпроси към консултантите на ЛЛЛ
 Кърмим се успешно на поискване с момиченцето ми,което е на 10 дни.Преди няколко дни имаше много газове,коремчето къркорише и се напъваше.Установих,че това се дължеше на ядените от мен смокини.От 3 вечери е по същия начин и будуваме,освен това пречи и на храненето и - когато я отпусне сучи и така по няколко пъти вечер.Мисля,че е от яденето на салати.
Въпроса ми е може ли да ми кажете кои храни,приемани от мен могат да дразнят стомахчето на дъщеричката ми? Кърмата, която съм замразила запазва ли тези дразнещи свойства?
Цвета на кърмата ми е бледо жълто - коластра ли е още това или мляко??Трябва ли всеки път да се изцеждам след хранене (сега го правя по веднъж от всяка гърда и изцеждам по 60-80 мл от всяка,защото мислех,че не и стига кърмата и затова будува)
Благодаря предварително за помощта!!!

Общи условия

Активация на акаунт